Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kaćunak
#7001 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sta reci za danasnju utakmicu..
Željezničar ubjedljivo najjači klub u državi, svjetlosnu godinu bolji od Slobode i za klasu bolji od svih ostalih..
Za Slobodu je možda i najbolje da zaigraju u Prvoj Federalnoj, pa da skontaju kako ce i sta ce u narednim godinama...ovo disanje na skrge vise niko ne moze podnijeti...
Valjda ce Plavi biti prvi od nasih klubova koji ce napraviti dugo ocekivani iskorak u Evropi.
Cestitke na tituli...lijepo je biti navijač Želje ove sezone..
P.S Bilo je lijepo vidjeti da i pored agonije Tusanj aplauzom nagradjuje igrace Zeljeznicara poslije 4. gola..
Željezničar ubjedljivo najjači klub u državi, svjetlosnu godinu bolji od Slobode i za klasu bolji od svih ostalih..
Za Slobodu je možda i najbolje da zaigraju u Prvoj Federalnoj, pa da skontaju kako ce i sta ce u narednim godinama...ovo disanje na skrge vise niko ne moze podnijeti...
Valjda ce Plavi biti prvi od nasih klubova koji ce napraviti dugo ocekivani iskorak u Evropi.
Cestitke na tituli...lijepo je biti navijač Želje ove sezone..
P.S Bilo je lijepo vidjeti da i pored agonije Tusanj aplauzom nagradjuje igrace Zeljeznicara poslije 4. gola..
- Kemal Malovčić
#7002 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Biće derbi, pa ćemo vas vidjeti. 
-
RusmirBurek
#7003 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Gledate vi nas svakako. I to nas odozdo gledate već godinama.Kemal Malovčić wrote:Biće derbi, pa ćemo vas vidjeti.
- BHF_Manijak
#7004 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Kad nam Wagner odpjeva posljednju notu nakon derbija...Bice interesantno i iskreno jedva cekam derbi, da i te nade se vise te nade i sumnje ugase.Kemal Malovčić wrote:Biće derbi, pa ćemo vas vidjeti.
- jufka developer
#7005 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
znajuci vas, ne bi me cudilo da zatrazite neku odgodu derbija ..ili napravite kakvu pizdariju pa da bude bez gledalacaKemal Malovčić wrote:Biće derbi, pa ćemo vas vidjeti.
- Kemal Malovčić
#7006 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
@RB, da, da. Hajde sad Senahida H. malo u ruke (ili, bolje je, nekog Hrvata), da se opismeniš, Žutonovinarčiću.
@Manijak, i ja jedva čekam, da Čoma podere guzove onoj 'tičici.
@jufka,
@jufka,
- BHF_Manijak
#7007 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Materemi ako vam ag Svraki uvali, mene bi bilo stid se vise javit na forum da sam na tvom mjestu!Kemal Malovčić wrote:@RB, da, da. Hajde sad Senahida H. malo u ruke (ili, bolje je, nekog Hrvata), da se opismeniš, Žutonovinarčiću.
@jufka,
- Kemal Malovčić
#7008 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Da ne mislite da nisam realan
: jedva čekam taj derbi, što zbog samog njega, a što zbog toga što se nadam da ćemo vas mi uspjeti spustiti, tj. da ćemo mi ući u formu (što je možda jalova nada) ili da ćete vi ispasti iz forme (što je, također, malo vjerovatno). Ali, pored svega, imam osjećaj da ćemo pobijediti, da bar u tome vidimo neki uspjeh u ovoj sezoni. I valjda će jug biti otvoren.
Kako god: čestitam na tituli. 
- Kemal Malovčić
#7009 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Prihvatam.BHF_Manijak wrote:Materemi ako vam ag Svraki uvali, mene bi bilo stid se vise javit na forum da sam na tvom mjestu!Kemal Malovčić wrote:@RB, da, da. Hajde sad Senahida H. malo u ruke (ili, bolje je, nekog Hrvata), da se opismeniš, Žutonovinarčiću.
@jufka,![]()
- Šibicar
#7010 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Joj tebe,pa jesi vidio guzova kod Svrake,nema šanse da ga on zavali.BHF_Manijak wrote:Materemi ako vam ag Svraki uvali, mene bi bilo stid se vise javit na forum da sam na tvom mjestu!Kemal Malovčić wrote:@RB, da, da. Hajde sad Senahida H. malo u ruke (ili, bolje je, nekog Hrvata), da se opismeniš, Žutonovinarčiću.
@jufka,![]()
- BHF_Manijak
#7011 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Hajd sve na stranu, ali ja mislim da ce opet derbi biti patnja te da ce eventualno jedan gol odlucit, sto je slucaj zadnjih godina!
Na stranu sve, nasa forma itd, no nekako se u zadnje vrijeme igracima noge odsijecaju u derbijima. 
- Kemal Malovčić
#7012 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Tj. autogol. 
- ultima_palabra
#7013 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa kako stvari stoje, mogle bi obje ekipe ostvariti svoje ciljeve i prije derbija, pa da gledamo jedan opušteni derbi bez rezultatskog imperativa i sa puno golova. Doduše ovi naši su navikli da ne primaju golove, pa bi golovi mogli biti u samo jednoj mreži
Što se tiče onih statistika, sa ovakvim brojevima bi već odavno osigurali titulu u bilo kojoj drugoj sezoni... ovako moramo profesionalno odraditi još par utakmica.
Kvesića u repku
Što se tiče onih statistika, sa ovakvim brojevima bi već odavno osigurali titulu u bilo kojoj drugoj sezoni... ovako moramo profesionalno odraditi još par utakmica.
Kvesića u repku
- Baltazar_khan
#7014 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ako ništa, zabijamo ljepše golove od vasBHF_Manijak wrote:Sa drugog foruma:![]()
![]()
-Željo ima više pobjeda nego Kozara bodova.
-Adilović je dao više golova od Kozare i Slobode.
-Željina gol razlika (+43) je veća od broja postignutih golova kod svih ostalih ekipa.
-Željo nije primio gol 12 utakmica zaredom, što je više od broja pobjeda svih ekipa od 6. mjesta pa nadalje!
-Željo ima više gostujućih pobjeda nego ukupan broj pobjeda Kozare, Slavije, Slobode, Goška, Travnika, Veleža, Leotara i Čelika.
-Željo je dao 25 golova u gostima, što je više od svih gol razlika u ligi, i više od ukupnog broja postignutih golova:
Kozare, Slavije, Slobode, Goška, Veleža, Rudara i Leotara. (iz Banjaluke sam računao samo jedan gol)
-Željo daje 2,2 gola po utakmici, sljedeći klub koji najviše daje po utakmici golova je Sarajevo: 1,66 golova po utakmici.
-Željo prima 0,41 gol po utakmici, sljedeći koji prima najmanje je Široki Brijeg: 0,54.
-Željo je dao 20 golova u proljetnom dijelu sezone (nije primio nijedan) a to je isto kao Gošk, Sloboda i Kozara zajedno u drugoj polusezoni.
-Željo je u tri utakmice (Čelik, Rudar i Sloboda) dao više golova nego Sarajevo cijeli proljetni dio sezone.
-
Coalman
#7015 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Znači Sarajevo branilo čast domaćina danas.
Zvijezda iznenadila pozitivno, ali zasluženo su uzeli 3 boda protiv danas bezidejnog i dosta, dosta lošeg Borca. Istina nije ni Zvijezda mnogo bolje igrala ali su igrali hrabro što im se isplatilo. Vidjećemo hoće li sada pustiti 3 boda komšijama iz Tuzle kojima bi ta 3 boda značila puno u ovom trenutku.
Nisam očekivao ni onaku visoku pobjedu Željezničara, ali su još jednom dokazali da su najbolja ekipa u BiH a što pokazuju i ovi rekordi iznad.
Sutra bi Slavija vjerovatno trebala dobiti Travnika koji ovu polusezonu nema još ni boda u gostima. Dok će zanimljivo biti u preostala 2 susreta gdje se sastaju GOŠK-Olimpic, 2 tima sa potpuno različitim ambicijama jedni se grčevito bore za opstanak dok se drugima ukazala dobra prilika za Evropu. I naravno mostarski derbi koji uvijek privlači pažnju i tu je sve moguće.
Nisam očekivao ni onaku visoku pobjedu Željezničara, ali su još jednom dokazali da su najbolja ekipa u BiH a što pokazuju i ovi rekordi iznad.
Sutra bi Slavija vjerovatno trebala dobiti Travnika koji ovu polusezonu nema još ni boda u gostima. Dok će zanimljivo biti u preostala 2 susreta gdje se sastaju GOŠK-Olimpic, 2 tima sa potpuno različitim ambicijama jedni se grčevito bore za opstanak dok se drugima ukazala dobra prilika za Evropu. I naravno mostarski derbi koji uvijek privlači pažnju i tu je sve moguće.
- _Reds_
#7016 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Celik je krajnje mutna ekipa. Mutniji su od Miljacke poslije kiše.
- Mjesanac
#7017 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pozdrav raja,
Konto sam sutra gledat Velez protiv Zrinjskog, al ne mogu nikako naci negdje da gledam BHTV online, gdje god nadjem trazim mi da instaliram neki program Flip4Mac, a ne bi da to skidam, procito sam negdje da ti kao taj program ima uvid u sve sto ti se nalazi na browseru. Bio bih zahvalan ako mi neko mogne naci kakav link, pa da to mogu gledat sutra.
Fala
Konto sam sutra gledat Velez protiv Zrinjskog, al ne mogu nikako naci negdje da gledam BHTV online, gdje god nadjem trazim mi da instaliram neki program Flip4Mac, a ne bi da to skidam, procito sam negdje da ti kao taj program ima uvid u sve sto ti se nalazi na browseru. Bio bih zahvalan ako mi neko mogne naci kakav link, pa da to mogu gledat sutra.
Fala
- ledeni_caj
#7018 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
3 od 4 gola na Kosevu pala sa istog mjesta. 
- Acheron
#7019 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Željo svoju surovu dominaciju u domacem prvenstvu mora materijalizovat u CL. Ove godine se mora napraviti iskorak, odnosno prolazak u trece pretkolo i tamo pruzit dostojan otpor.
Izraelci su otjerali nekoliko hiljada gledalaca, nikakav marketing ili nesigurnost na stadionu. To nek vam je jasno. Polazim od sebe i svog drustva.
Dakle, ako Zeljo ispadne u drugom pretkolu, za narednu sezonu ce morati molit ljude da dodju na utakmicu. Nadam se da su toga svjesni. To je prirodan ciklus: Euforija (ma koji bh klub) - titula - fasovanje u pretkolima - razocarenje & otreznjenje - odustajanje/hladjenje.
Čovjek je takvo bice; tezi visem, boljem.... Ali obzirom da ne mogu parirat jednom Olimpiku u dovodjenju pojacanja (Jese, Vladavic...) ne vidim zasto bi taj iskorak bio napravljen. (osim ako bas imali srece pri zrijebu)
Izraelci su otjerali nekoliko hiljada gledalaca, nikakav marketing ili nesigurnost na stadionu. To nek vam je jasno. Polazim od sebe i svog drustva.
Dakle, ako Zeljo ispadne u drugom pretkolu, za narednu sezonu ce morati molit ljude da dodju na utakmicu. Nadam se da su toga svjesni. To je prirodan ciklus: Euforija (ma koji bh klub) - titula - fasovanje u pretkolima - razocarenje & otreznjenje - odustajanje/hladjenje.
Čovjek je takvo bice; tezi visem, boljem.... Ali obzirom da ne mogu parirat jednom Olimpiku u dovodjenju pojacanja (Jese, Vladavic...) ne vidim zasto bi taj iskorak bio napravljen. (osim ako bas imali srece pri zrijebu)
- Arteta
#7020 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma kakvo trece pretkolo,cetvrto je minimum minimuma.Acheron wrote:Željo svoju surovu dominaciju u domacem prvenstvu mora materijalizovat u CL. Ove godine se mora napraviti iskorak, odnosno prolazak u trece pretkolo i tamo pruzit dostojan otpor.
Čovjek je takvo bice; tezi visem, boljem.... Nadam se da su Upravi Želje svjesni sta je ulog. Ali obzirom da ne mogu parirat jednom Olimpiku (Jese, Vladavic...) u dovodjenju pojacanja, ne vidim zasto bi taj iskorak bio napravljen. (osim ako bas imali srece pri zrijebu)
To je otprilike onaj isti uspjeh koji je Zeljeznicar ostvario kad je igrao sa Newcastleom i Sarajevo kada je igralo sa Dynamom.
Ali to je trenutno nemoguca misija
- Arteta
#7021 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jesea treba pozvati u reprezentaciju,ako se Susic opameti pa pocne zvati igrace iz nase lige.Acheron wrote: Čovjek je takvo bice; tezi visem, boljem.... Ali obzirom da ne mogu parirat jednom Olimpiku u dovodjenju pojacanja (Jese, Vladavic...) ne vidim zasto bi taj iskorak bio napravljen. (osim ako bas imali srece pri zrijebu)
-
todd_smith
#7022 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Necu da otvaram diskusiju oko posjete opet, ali slazem se za "Željo svoju surovu dominaciju u domacem prvenstvu mora materijalizovat u CL."
Jer na kraju dana, nasa liga je jedno, i nije neki poseban uspjeh da se dominira ovdje, ne zelim da osporavam uspjeh, svaka cast, mislim statistike su tu, i brojevi ne lazu i tu niko ne moze nekakav izgovor imati
Ali ako se izbore kvalifikacije za CL i nista se tu jedan tim ne pokaze, onda taj tim i nije nesto puno bolji od ostalih klubova u nasoj PL
Jer na kraju dana, nasa liga je jedno, i nije neki poseban uspjeh da se dominira ovdje, ne zelim da osporavam uspjeh, svaka cast, mislim statistike su tu, i brojevi ne lazu i tu niko ne moze nekakav izgovor imati
Ali ako se izbore kvalifikacije za CL i nista se tu jedan tim ne pokaze, onda taj tim i nije nesto puno bolji od ostalih klubova u nasoj PL
- Arteta
#7023 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Slobodno otvaraj,ova tema ima 3x manje postova nego tema o Manchester Cityu,sramotatodd_smith wrote:Necu da otvaram diskusiju oko posjete opet,
Gdje nam je patriotizam?
-
salle_eh1986
#7024 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
de bolan ne valjaj glupostitodd_smith wrote:Necu da otvaram diskusiju oko posjete opet, ali slazem se za "Željo svoju surovu dominaciju u domacem prvenstvu mora materijalizovat u CL."
čuj nije uspijeh da se dominira ovde, gdje god da dominiraš to je uspijeh
i čuj nije ništa bolji od ostalih klubova u našoj ligi, pa gdje su ti klubovi u tom takmičenju tj. gdje bi bili da igraju mečeve sa europskim timovima
dominacija u PL BIH je pokazana, sad je samo da se vidi da li možemo parirati europskim timovima...ali ostaje da je PL prekucana opet i ako se ne prođe ništa
- Acheron
#7025 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ne bih bio jako razocaran ako bi casno ispali u trecem pretkolu.
Jednostavno, vakat je. Dosta je vise price o Newcastle, ratu i td. Hebo tapkanje u mjestu (bilo da se radi o plati na poslu, bilo da ste stalno na istom nivou u igrici itd. vazda se tezi necem boljem)
Osvajanje domaceg prvestva je postalo rutina, zato vise nema adrenalina kod publike u ponovnom osvajanju necega sto ste osvojili relativno jucer. (ta je euforija za luzere koji nisu prosli kroz to) Mora se pokazat na medjunarodnoj sceni. I ja sam bio 'bolesnik', isao do ove godine na svaku domacu utakmicu...ali dosta je vise. Izraelci su uradili svoje. Niko drugi.
...Niti je organizacijski iskorak, izlozit salove u kredencu u prostoriji povrsine mog balkona. O onolikom dugu, pored svih para koje su se slile, da ne govorim.
Nek mi zamjeri ko god hoce na ovom postu. Ne zanima me.
Jednostavno, vakat je. Dosta je vise price o Newcastle, ratu i td. Hebo tapkanje u mjestu (bilo da se radi o plati na poslu, bilo da ste stalno na istom nivou u igrici itd. vazda se tezi necem boljem)
Osvajanje domaceg prvestva je postalo rutina, zato vise nema adrenalina kod publike u ponovnom osvajanju necega sto ste osvojili relativno jucer. (ta je euforija za luzere koji nisu prosli kroz to) Mora se pokazat na medjunarodnoj sceni. I ja sam bio 'bolesnik', isao do ove godine na svaku domacu utakmicu...ali dosta je vise. Izraelci su uradili svoje. Niko drugi.
...Niti je organizacijski iskorak, izlozit salove u kredencu u prostoriji povrsine mog balkona. O onolikom dugu, pored svih para koje su se slile, da ne govorim.
Nek mi zamjeri ko god hoce na ovom postu. Ne zanima me.