Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sizifinho

#7001 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

wickerman wrote:
pici wrote:Baelish je najljigaviji i najodvratniji lik u seriji... podmukao, ljigav, izdajica, dvoličan, itd itd da ne nabrajam a booltoni su male mace za njega... njega ko savjetnika imat to je ko stavit omču oko vrata, niko nije preživio njegovo "savjetovanje" ako ste primjetili... sansu jedino drži ime i što može rodit nasljednika... inaće cersei je davno odlučila skratit je za glavu...
Ne sekiraj, odbrojao je on svoje dane onog trenutka kad se saznalo sta smjera, a nema stvarnu moc da to ostvari. Dotad je imao element iznenadjenja :D
ko je saznao? Jesam mozda propustio koju epizodu?
ciza_bliza

#7002 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

Ne sjećam se da su glumci davali ovakve intervjue nakon smrti u seriji kao Jon Snow, malo nezgrapno...
oskarboy

#7003 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

ko ce vratit onu lovu od banke sto ju je stanis uzimao za ratove??????
wickerman

#7004 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

sizifinho

Sansa zna, inace moj favorit da mu dohaka jer je posteno nazigu sa Winterfeltom. Inace postoji jos jedan koji bi trebao znati, a to je Varys. Mislim da u nekoj sezoni i govori da je Bealish najopasniji covjek u kraljevstvu.
Tito_i_Partija

#7005 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

bhnapoleon1 wrote:Ja sam se nekako nadao da ce se iznenada pojaviti vojska sjevernjaka i iznenaditi Botlone dok napadaju Stannisa : :D
Drago mi je sto se to nije desilo, jer bi to bilo onaj pravi glupi holivudski klise. Eto dolazi armija iz niodaklevca da spasi tipa koji niti nije iz sjevera, nije ista uradio da dobije njihovu pomoc, niti je uopste kontaktir'o nikoga da makar nauci kako se bori na sjeveru. :roll:

Stannis je dobio ono sto je zasluzio, 1/1. Tako isto i Jon. Procitajte malo onaj clanak koji je napis'o GRRM zasto ubija svoje likove, mozda ce vam neke stvari bit' jasnije.

A nemojte da se varate misleci kako su D&D ovo kompletno na svoju ruku odradili. Budite sigurni da je ovo GRRM aminovo, isto k'o sa paljenjem Shireen (koja je cak bila njegova ideja). Ovakve velike odluke moraju imat' njegovu saglasnost.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7006 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

oskarboy wrote:ko ce vratit onu lovu od banke sto ju je stanis uzimao za ratove??????
žiranti :(
oskarboy

#7007 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

Chmoljo wrote:
oskarboy wrote:ko ce vratit onu lovu od banke sto ju je stanis uzimao za ratove??????
žiranti :(
a ko su ziranti?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7008 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

ako je živ može aktivirati ponovo neku vojsku nije to kraj... da su htjeli kraj prikazali bi smrt
melisandrino ponašanje je čudno vjerojatno je u posljednji momenat nešto skontala da je opasnija smrt jona nego stanisa
Juliuscezar

#7009 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:
bhnapoleon1 wrote:Ja sam se nekako nadao da ce se iznenada pojaviti vojska sjevernjaka i iznenaditi Botlone dok napadaju Stannisa : :D
Drago mi je sto se to nije desilo, jer bi to bilo onaj pravi glupi holivudski klise. Eto dolazi armija iz niodaklevca da spasi tipa koji niti nije iz sjevera, nije ista uradio da dobije njihovu pomoc, niti je uopste kontaktir'o nikoga da makar nauci kako se bori na sjeveru. :roll:

Stannis je dobio ono sto je zasluzio, 1/1. Tako isto i Jon. Procitajte malo onaj clanak koji je napis'o GRRM zasto ubija svoje likove, mozda ce vam neke stvari bit' jasnije.

A nemojte da se varate misleci kako su D&D ovo kompletno na svoju ruku odradili. Budite sigurni da je ovo GRRM aminovo, isto k'o sa paljenjem Shireen (koja je cak bila njegova ideja). Ovakve velike odluke moraju imat' njegovu saglasnost.
Ma znam, ali mi je Stannis drazu od Boltona . A sjecas se da je slao pisma i da je dobio odgovor od one Mormont da oni priznaju samo Kralja na Sjeveru koji neko od Starkovih.
Scena prije nego sto mali pokupi Jona, meni je izgledalo kao da Jon cita odgovore na one zahtjeve za popunu Nocne straze, ocito nisu bili pozitivni. Znaci najebali su kad dodju setaci :D.
annoy

#7010 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Odličan review :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7011 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image
Ljigavac :evil:
dječak sa šibicama

#7012 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Jesam ja jedini koji je primjetio da je Brianne bolno viknula kad je digla mac da prikolje Stannisa, kao da je neko udario sa boka... da nije onaj njen pratilac mali?

Inace, citatelji knjige, imate temu i tamo raspravljajte o knjizi, molim vas. Smarate brate, mi koji ne citamo, vasi postovi samo unose dodatne znakove pitanja, jer vas ne mozemo pratiti. I spojlere lupate, usput.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7013 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

i ja mislim da je onaj kitonja je sprijecio da ubije stanisa...
NK33

#7014 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NK33 »

dječak sa šibicama wrote:Jesam ja jedini koji je primjetio da je Brianne bolno viknula kad je digla mac da prikolje Stannisa, kao da je neko udario sa boka... da nije onaj njen pratilac mali?

Inace, citatelji knjige, imate temu i tamo raspravljajte o knjizi, molim vas. Smarate brate, mi koji ne citamo, vasi postovi samo unose dodatne znakove pitanja, jer vas ne mozemo pratiti. I spojlere lupate, usput.
Nema vise spojlera dok ne izadje nova knjiga, u par scena je serija cak spojlala knjige tako da smo sad kvit i idemo ispocetka :D
Nema tamo nikog za rasprave, svi dosli na temu o seriji :)
sizifinho

#7015 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

wickerman wrote:
sizifinho

Sansa zna, inace moj favorit da mu dohaka jer je posteno nazigu sa Winterfeltom. Inace postoji jos jedan koji bi trebao znati, a to je Varys. Mislim da u nekoj sezoni i govori da je Bealish najopasniji covjek u kraljevstvu.
jeste, fkt sansa zna
ali ona je glupa i smatra da mu duguje jer ju je izvukao iz kings landinga i spasio od lyse.
Plus mislim da ima nekakva osjecsnja prema njemu, bilo je par scena u kojima se nije baš protivila njegovim poljupcima. U knjigama, u POV također se može zaključiti da joj ne smeta njegova afekcija.
A to sto ju je dao boltonovima...sjeti se kad pricaju na onom brdu. Petyr je njoj, genijalno, dao lazni izbor da je nece prisiliti ni na sta. Nekk samo kaze rijec i vratit ce se na Eyrie... ali isto tako joj je rekao da ima priliku da osveti porodicu i onda se jasno mogla vidjeti odlucnost u njenim ocima...
Petyr i Sansa ce imati jos price zajedno, pogotovo jer je ona Petyru karta za sjever a i šansa da bude s ženom koju je čitav život volio... Sansa je, naime, pljunuta Catelyn.

Varys jeste upoznat s Petyrovim ambicijama, ali također zna koliko je opasan čovjek i na kraj pameti mu nije da mu se zamjeri. Mogao je to uraditi u Kings Landingu, mogao ga je više puta izdati... ali mislim da su njih dvojica u nekakvom mutualnom poštovanju. Obojica su spletkaroši, jedan je za sebe, drugi za nešto drugo (on kaže da radi za Kraljevstvo, ali sumnjam u to..). Možda eventualno kasnije dođe do nekakvog konačnog okršaja njih dvojice, i jedan drugom dohaka.. sigurno da bi to bio dobar kraj odnosa koji je počeo u prvoj sezoni (ono njihovo nadmudrivanje u kojem je Petyr svaki put uzeo bodove).

Ja imam nekakav osjećaj da će se deisit obrt u kojem se u priču vraća porodica Stark, ali daleko divlja i tamnija nego ikad do sad.
Razmislite...
1. Jon umire, i ako ga vještica oživi- bit će tamnija persona. Idalje isti lik, ali s djelićem ljudskosti oduzetim, a možda će to biti tamam dovoljno da postane ono što je Ned trebao biti...
2. Bran je u stablima, može vidjeti i prošlost i budućnost... ne mogu zamisliti kako može da vidi šta se sve izdešavalo, i da ne bude željan osvete.
3. Sansa je isuviše pekava kroz sve ove sezone, i smatram da to nije bezveze urađeno. Mislim da će u njoj nešto da se prelomi (ako to već nisu kosti od skoka sa 15 metara) pa će da poubija sve živo oko sebe
4. Arya- za nju ne moram ništa govoriti, ona je već najmračniji član djece časnog i ponosnog Eddarda.
5. Rickon.
Eh rickon je priča za sebe. Vjerujem da ga nije Martin bez razloga u potpunosti isključio i priče. On je otišao sa Oshom u suprotnom pravcu od Branna, i završio na otočjima Skagosa. Skagos je nasuprot zida, planinsko otočje o kojem se zna samo iz priča. Kažu da tamo žive divljaci i kanibali, da postoje jednorozi... ako je uistinu tako, smatram da će Rickon tamo da u potpunosti razvije svoju, inače po prirodi divlju personu.
Možebit da nauči nešto više o Starim bogovima, možda nauči wargati svoje pašće... i onda se vrati kao divljak, warg i željan krvi..
Mislim da bi to bio pravi klimaks u priči Starkovih... Počeli su kao miroljubljiva, časna porodica. Čast ih je koštala krvi i života. Nešto se moralo promijeniti.
dječak sa šibicama

#7016 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Malo mi je smijesno koliko se ljudi zadaju u tematiku, pa na YT po 15 minuta rapsredaju o tome "ko bi mogao biti Azor Ahai", a u sustini Martin moze koga hoce i kad hoce, ne mora nikoga ako nece, predstaviti kao tog spasitelja... moze reci to je samo legenda.

Fanovi ovise o masti sada vec dokazanog idiota, pobiti toliko likova, a najogavniji se uvijek nekako izvuku, nosi se stari u stokurac.
Njanjavi

#7017 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

Glup si djecace, ako ti je do pozitive gledaj branka kockicu ili teletabise :roll:
dječak sa šibicama

#7018 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Lakse malo sa rijecnikom, kontam da si zajeban, ali lagano.
Njanjavi

#7019 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

Slabo kontas, ja uopste nisam zajeban, ali mi ide na zivac sto njanjavis vec 547 stranica kako u ovoj seriji pobishe sve sto valja, kako su odvratni, pokusavajuci na silu prikazat i servirat svima pod nos na maltene svakoj stranici koliko si ti senzitivno bice i da ti to jako tesko pada.
Olabavi malo, skontali smo sve, nema potrebe da se ponavljas u 654432 postova :roll:
dječak sa šibicama

#7020 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

FOE lista, i uzivaj.

Bas cu tebe pitati sta pisati. Smanji dozivljaj, decko.
Njanjavi

#7021 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

:lol: :lol:
AleksoMKD

#7022 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Nego ko ce sada Melisandru zaposlit? Ko ce joj verovati?

Ovakav debakl nece dobro stajati u CV-u. "Samo sam odvela desetine hiljada u smrt, nateral brata da ubije brata, roditelje da zapale svoje jedino dete i produzila haos u drzavi".
Last edited by AleksoMKD on 17/06/2015 16:20, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#7023 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mis mekinjas »

Mene malo kad se razočaram u seriju digne ovo, i jedva čekam još. :D :D :D :D

ako ne radi link, nek ga neko popravi.. :D
Riddle

#7024 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Mis mekinjas wrote:
Rockefeller

#7025 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ma da, Kalisi će prevest one debile preko mora i eto je u Westerosu. Cersei će sve živo poklat'. Jon će oživjeti. Sansa će past u snijeg i to je to. Ende.
Post Reply