Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:
Ma jeste, Barcelona je žrtvovala lijevi bok, Iniesta je bio 4.čovjek u sredini terena, i Messi de facto peti, jer se vraćao nazad po loptu. Tu teško da se moglo proći, ključ je bila brza lopta Xabija ili Modrića na krilo... a tu je Ozil nanio dosta štete u zadnjih pola sata.
Bravo. Samo sto je u toj formaciji, u nivou Xabija bio Khedira. A Modricu je zamisljeno da bude malo istureniji. Bukvalno, on je igrao na najrizicnijem dijelu terena, onom koji je najbolje pokriven. Bas sam to pratio za vrijeme tekme. Modric se otvori, trazi pas, igrac ga vidi i uputi loptu na bok. Jednostavno su se odlucivali da dodaju tamo gdje i kad izgube loptu, nije neki rizik.
Naravno... i Ozil nije ništa uradio u prvih sat vremena na tom mjestu.
A Khedira je posebna priča... čovjek često ostane najistureniji od tog trojca u sredini, zaboravljen od svih, ima strašan radijus kretanja. Da je samo malo jači na lopti, bio bi strašna opcija u ofanzivnom dijelu
ultima_palabra wrote:
Naravno... i Ozil nije ništa uradio u prvih sat vremena na tom mjestu.
A Khedira je posebna priča... čovjek često ostane najistureniji od tog trojca u sredini, zaboravljen od svih, ima strašan radijus kretanja. Da je samo malo jači na lopti, bio bi strašna opcija u ofanzivnom dijelu
Bas si dobro rekao za Khediru. Krece se odlicno, samo da zna onu loptu malo bolje kontrolisat. Nekad mu prodje pa zna zabit lijepih golova.
Kako volim kad zakukate zbog ovog. Jeste li vi ikad igrali sa rajom ista? Pa mis smo se znali udarat po mudima, a ne ovo kuckanje nogom, koje ga moze samo iznervirat.
pogotovo na ovoj slici sa alvesom. moze ga iznervirati a moze ga poslati u bolnicu na pola godine. ma daj. ne znam sta je gore. igrati prljavo ili pokusavati to opravdati.
a vidi, nije arbeloa kriv sto je inferioran pa pokusava ozlijediti kolegu, nego mourinho koji mu je rekao da tako igra. kurva se izgleda uvijek nadje. zasto xabi ne udara po tetivama kad igra za reperzentaciju.
505sCrtom wrote:
pogotovo na ovoj slici sa alvesom. moze ga iznervirati a moze ga poslati u bolnicu na pola godine. ma daj. ne znam sta je gore. igrati prljavo ili pokusavati to opravdati.
a vidi, nije arbeloa kriv sto je inferioran pa pokusava ozlijediti kolegu, nego mourinho koji mu je rekao da tako igra. kurva se izgleda uvijek nadje. zasto xabi ne udara po tetivama kad igra za reperzentaciju.
Ja sam uvijek govorio da ovo ne volim, ali kad vas vidim kako kukate, pa ja bi im rekao umjesto Murinha da nastave.
Tolike price o Realovoj agresivnoj igri, pa bi te pitao - u zadnje tri godine od kada je MO tu, koga su uspjeli povrijediti? Gdje je ta bolnica sa svim tim Barcinim igracima?
505sCrtom wrote:
Ja sam uvijek govorio da ovo ne volim, ali kad vas vidim kako kukate, pa ja bi im rekao umjesto Murinha da nastave.
Tolike price o Realovoj agresivnoj igri, pa bi te pitao - u zadnje tri godine od kada je MO tu, koga su uspjeli povrijediti? Gdje je ta bolnica sa svim tim Barcinim igracima?
znači dok ne bude neki slučaj ala eduardo,cilj opravdava sredstvo,stim da možda i tad opravdava...
ono kad se već i messi dopinguje,zakaj ga ne bi malo potkačili?
505sCrtom wrote:
htio ti priznati ili ne, Real je krkanska ekipa. namjerno idu na prekrsaje, a sa tehnikom i fudbalom veze nemaju.Sve je na ho ruk. spucaj loptu prema ronaldu i ako stigne dobro je . Oni i lijep fudbal ko nebo i zemlja.
sumirprimus wrote:
znači dok ne bude neki slučaj ala eduardo,cilj opravdava sredstvo,stim da možda i tad opravdava...
Ma mani se suplje. Koga su uspjeli povrijediti? Stalno price o mesarima, a vamo nema povecan broj povreda. Jedino Alves sto mu je Pepe jednom otkinuo nogu, pa ovog iznijeli van terena i vraca se kao nov
Većina faulova ide na fol: Busquets, Xavi i Iniesta razmijene 15 pasova na 2-3 metra, onda ovi izađu na njih... i onda jedan od ove trojice počne ići polako unazad, čekajući najmanji kontakt da padne. Na kraju mu se neko nasloni na leđa, on padne i sudija svira faul.
alanskoda wrote:
htio ti priznati ili ne, Real je krkanska ekipa. namjerno idu na prekrsaje, a sa tehnikom i fudbalom veze nemaju.Sve je na ho ruk. spucaj loptu prema ronaldu i ako stigne dobro je . Oni i lijep fudbal ko nebo i zemlja.
Koja to ekipa ne ide namjerno na prekrsaje? Onaj faul Pikca na Ronaldu nije namjeran? Faul Alvesa nije namjeran?
O lijepom fudbalu nema rasprave. Prosle godine je meni Real igrao ljepsi fudbal nego svih ovih godina Barcelona. Nekom je lijep fudbal peglanje lopte, a nekom otvorena igra s puno lijepih poteza u kojoj i protivnicka ekipa ima svoje prilike.
sumirprimus wrote:
Ma mani se suplje. Koga su uspjeli povrijediti? Stalno price o mesarima, a vamo nema povecan broj povreda. Jedino Alves sto mu je Pepe jednom otkinuo nogu, pa ovog iznijeli van terena i vraca se kao nov
Da da šuplja a svaki drugi post ti,kaoo ne znamo čime mesija dopinguju,provučeš onako kroz iglene uši...
Pa ti misliš da je povreda samo kad ti nogu otkine divljak,ništa ovo kad udaraju po skočnom zglobu konstantno,s ledja sa strane,samo da presjeku i zaustave igru,napad...
Kao i da je cilj da se čovjek na duže staze povrijedi,cilj ej da se prekine igra,ne birajuć sredstva,makar to značilo i konstatno lupanje po zglobovima..e to je taj morinjov presing...
Stim da se ni meni ne svidja stalno upadanje alexisa,ili busketsa,ali njega i shvatam visok,tanke none,svaka ga čvokica boli...
ultima_palabra wrote:Većina faulova ide na fol: Busquets, Xavi i Iniesta razmijene 15 pasova na 2-3 metra, onda ovi izađu na njih... i onda jedan od ove trojice počne ići polako unazad, čekajući najmanji kontakt da padne. Na kraju mu se neko nasloni na leđa, on padne i sudija svira faul.
dobro, neka je tako. odbranbeni igrac zakasni, napravi faul. ok. to se desava. ali na ovim primjerima koje sam ja postavio uopste nije tako. i one primjere za koje si pitao juce a kada sam ti odgovorio samo si izignorirao i promijenio temu. sta kazes na ove startove arbeloe, za pocetak?
ultima_palabra wrote:Većina faulova ide na fol: Busquets, Xavi i Iniesta razmijene 15 pasova na 2-3 metra, onda ovi izađu na njih... i onda jedan od ove trojice počne ići polako unazad, čekajući najmanji kontakt da padne. Na kraju mu se neko nasloni na leđa, on padne i sudija svira faul.
dobro, neka je tako. odbranbeni igrac zakasni, napravi faul. ok. to se desava. ali na ovim primjerima koje sam ja postavio uopste nije tako. i one primjere za koje si pitao juce a kada sam ti odgovorio samo si izignorirao i promijenio temu. sta kazes na ove startove arbeloe, za pocetak?
Fakat, nisam... neke startove nisam vidio, malo mi je i digitalna štekala Ovo od Arbeloe je bespotrebno s njegove strane.
Ono što hoću reći je da ovaj put nije bilo potrebe da Madrid sjecka igru sitnim faulovima jer se Barcelona uglavnom zadovoljavala držanjem lopte u bezopasnim sektorima terena.
Pa ako ne sijeku igru,onda dopuštaju i prepuštaju barci sredinu ,a samim tim i slobodu da rade šta hoće,a to zna se kako završava...
E zato se oni i tuĆu...
sumirprimus wrote:
Da da šuplja a svaki drugi post ti,kaoo ne znamo čime mesija dopinguju,provučeš onako kroz iglene uši...
Pa ti misliš da je povreda samo kad ti nogu otkine divljak,ništa ovo kad udaraju po skočnom zglobu konstantno,s ledja sa strane,samo da presjeku i zaustave igru,napad...
Kao i da je cilj da se čovjek na duže staze povrijedi,cilj ej da se prekine igra,ne birajuć sredstva,makar to značilo i konstatno lupanje po zglobovima..e to je taj morinjov presing...
Stim da se ni meni ne svidja stalno upadanje alexisa,ili busketsa,ali njega i shvatam visok,tanke none,svaka ga čvokica boli...
Stani sad. Realovi igraci su mesari koji su uspjeli mnogo puta nekog povrijediti, ali nikog toliko da propusti sljedecu utakmicu? Ovo je bolje od svega.
ultima_palabra wrote:
Fakat, nisam... neke startove nisam vidio, malo mi je i digitalna štekala Ovo od Arbeloe je bespotrebno s njegove strane.
Ono što hoću reći je da ovaj put nije bilo potrebe da Madrid sjecka igru sitnim faulovima jer se Barcelona uglavnom zadovoljavala držanjem lopte u bezopasnim sektorima terena.
Nije bespotrebno. Samo neka nastavi. Nanervira Messija koji vise vremena provodi u raspravi sa igracima, nego igrajuci. Mnogo je nervozan u zadnje vrijeme.
Opet izvlačiš iz konteksta...Ko je rekao da su mesari...Malo bolje proprati...
Igraju agresivnije i namjerno sijeku igru jačim startvoima po zglobovima konstanta morinjovog presinga...
Inače arbeola kralj šah idol da još dugo godina poživi u prvoj postavi reala
ultima_palabra wrote:
ok. sjecam se da si pisao da nije bilo faula za zutog. helem nejse.
naravno da je nepotrebno. nepotrebno je bilo i od xabija. nepotrebno je bilo i od carvalla. essiena, itd. i tako bar 20-30 puta u sat i po. trenutno nema prljavijeg tima u evropi od mourinhovog madrida (i to samo kad igraju protiv jaceg od sebe). sto je na kraju neka potvrda i barceloni.
ja bih okarakterisao ovu akciju arbeloe kao ljigavu, isto kao i essienovo gazenje albe. udariti igraca s ledja ili nagaziti ga dok lezi moze samo imbecil napraviti. trebaju se ugledati na puyola. i on je isto u odbrani. jesi nekad vidio da puyol nekoga udara ili gazi? pogotovo s ledja, bez lopte i sl.
sumirprimus wrote:Opet izvlačiš iz konteksta...Ko je rekao da su mesari...Malo bolje proprati...
Igraju agresivnije i namjerno sijeku igru jačim startvoima po zglobovima konstanta morinjovog presinga...
Koliko je to faula imao Real? 19 faula za 90 minuta
sumirprimus wrote:Opet izvlačiš iz konteksta...Ko je rekao da su mesari...Malo bolje proprati...
jes u pravu si ,realovi igrači igraju po mjeri muški,a barsini su dopingovani drekavci...
možel ovako?
fixer wrote:
a i ti se pravis naivac. pa ovi arbeloini faulovi nisu svirani. nije svirano ni gazenje albe. ni xabijevo obaranje inieste na sredini. ni provociranje messija samaranjem. sve to nije svirano i ne spada u dio te statistike kojom mases. pogledaj utakmicu ponovo.
Pa ljudi moji igrate i vi fuce,pa kad vas neko opali sa ledja,
uvijek nastane prepirka i gurkanje
samo ne razumijem ljude, koji vole gledati prljavu igru
Ja fudbal prije svega gledam radi igre,lijepih poteza,golova..
fixer wrote:
a i ti se pravis naivac. pa ovi arbeloini faulovi nisu svirani. nije svirano ni gazenje albe. ni xabijevo obaranje inieste na sredini. ni provociranje messija samaranjem. sve to nije svirano i ne spada u dio te statistike kojom mases. pogledaj utakmicu ponovo.
ne znam kako je smio,pa tip se dopinguje... ono jači i od sudbine...vidi se po zlatnim loptama...
ultima_palabra wrote:
ok. sjecam se da si pisao da nije bilo faula za zutog. helem nejse.
naravno da je nepotrebno. nepotrebno je bilo i od xabija. nepotrebno je bilo i od carvalla. essiena, itd. i tako bar 20-30 puta u sat i po. trenutno nema prljavijeg tima u evropi od mourinhovog madrida (i to samo kad igraju protiv jaceg od sebe). sto je na kraju neka potvrda i barceloni.
ja bih okarakterisao ovu akciju arbeloe kao ljigavu, isto kao i essienovo gazenje albe. udariti igraca s ledja ili nagaziti ga dok lezi moze samo imbecil napraviti. trebaju se ugledati na puyola. i on je isto u odbrani. jesi nekad vidio da puyol nekoga udara ili gazi? pogotovo s ledja, bez lopte i sl.
I od svih tih prljavština, ljigavština, sudija daje žuti Callejonu zbog protesta, Xabiju zbog više faulova u toku utakmice i Carvalhu zbog neoprezno dignute noge? Ili je sudija pravi slijepac ili ti pretjeruješ
Ja bih rekao da imaš unaprijed pripremljenu agendu "anđeli-đavoli" i dešavanja na utakmici samo uklapaš u nju.
sta je sudija hotio rijet,vidlo se odma u 6,7 minuti,nakon dosudjenog fantomskog skoka ronalda na rubu sesnaesterca...
a ostalo je za oko sokolovo,imalo bi se o cemu raspravljat...
al bilo pa proslo...