Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nešto sad kontam i prisjećam se svojih poznanika, prijatelja, bivših radnih kolega, komšija bivših i sadašnjih,...Hrvata...

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako nova kovanica kada je dežavunirano* tokom HZHB u ratu?heckler wrote:uuuuuuuu nova kovanica ... "opravdano očekivati aktiviranje samozaštitnih mehanizama naroda"![]()
![]()
Udri mile do kraja, HDZ fakat kao da je cvrsto odlucio da zavrse jednom za svagda u spektakularnoj eksploziji tojest imploziji.![]()
Helem cekamo srijedu pa da vidimo je li trakavici dosao kraj ili cemo jos da gubimo vrijeme.
Bas me nesto interesuje koliko je jos hiljada hrvata koji su vagali odlazak ili ostanak konacno odlucilo na odlazak u samo ovih par mjeseci nakon ove eskalacije psihoze kojom ih hrane vec 20 godina .
*dežavunirano = od déjà-vu = već vidjeno
- Hemel
#7003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i mene to interesuje...kako razmislja prosjecan hrvatPipiDugaDevetka wrote:Nešto sad kontam i prisjećam se svojih poznanika, prijatelja, bivših radnih kolega, komšija bivših i sadašnjih,...Hrvata...
![]()
ja imam osjecaj da se oglasavaju samo uzi clanovi stranke i oni koji su imali neko dobro uhljebljenje, javit ce se i oni kojima mogu manipulisati kroz razne privilegije i donacije a obican covjek gleda svoja posla i ne interesuje ga politika.
kod nas se u stranke ide samo iz koristi tako da se i bune samo oni koji su imali neke koristi jer u narednom periodu ako budu opozicija vrlo malo ce ih biti udomljeno negdje u fotelju. mislim da su se hdz-ovi dobro shebali kada su odbili zadnju ponudu jer su mislili da ima jos ''zadnjih'' ponuda. sada su svjesni situacije.
- Komrad
#7004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Veceras sam gledao Jurisica kod Mate ... kaze "da ocekuje veliki priliv kadrova iz dva HDZa" heheHemel wrote:i mene to interesuje...kako razmislja prosjecan hrvatPipiDugaDevetka wrote:Nešto sad kontam i prisjećam se svojih poznanika, prijatelja, bivših radnih kolega, komšija bivših i sadašnjih,...Hrvata...
![]()
ja imam osjecaj da se oglasavaju samo uzi clanovi stranke i oni koji su imali neko dobro uhljebljenje, javit ce se i oni kojima mogu manipulisati kroz razne privilegije i donacije a obican covjek gleda svoja posla i ne interesuje ga politika.
kod nas se u stranke ide samo iz koristi tako da se i bune samo oni koji su imali neke koristi jer u narednom periodu ako budu opozicija vrlo malo ce ih biti udomljeno negdje u fotelju. mislim da su se hdz-ovi dobro shebali kada su odbili zadnju ponudu jer su mislili da ima jos ''zadnjih'' ponuda. sada su svjesni situacije.
- madner
#7005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve u svemu, bice nekih promjena. Nesigurnost je nus pojava istih, tako da sam zadovoljan.
- heckler
#7006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komrad wrote:Najjace oruzje nas Bosnjackih nacionalista jeste HDZheckler wrote:uuuuuuuu nova kovanica ... "opravdano očekivati aktiviranje samozaštitnih mehanizama naroda"![]()
![]()
Udri mile do kraja, HDZ fakat kao da je cvrsto odlucio da zavrse jednom za svagda u spektakularnoj eksploziji tojest imploziji.![]()
Helem cekamo srijedu pa da vidimo je li trakavici dosao kraj ili cemo jos da gubimo vrijeme.
Bas me nesto interesuje koliko je jos hiljada hrvata koji su vagali odlazak ili ostanak konacno odlucilo na odlazak u samo ovih par mjeseci nakon ove eskalacije psihoze kojom ih hrane vec 20 godina .
Napisao sam ja davno da su hrvati sami sebi najveci dusmani u BiH. Stotine godina Osmalnija nije izbrisalo katolike sa ovog podneblja. 20 godina HDZa rezultira prepolovljenim brojem hrvata u BiH sa nezustavljivim trendom smanjivanja koji je vec davno prosao tacku bez povratka. U 1 od 3 regije tradicionalno nastanjenim katolicima bioloski su nestali u drugoj od te tri regije su na pragu nestanka a vec na nivou nacionalne manjine.
I sta rade? Umjesto da reevaluiraju politku, oni se grupisu i samo jos jace nastave gurati istu politku koja ih vodi u istrbljenje ne kao politckog faktora nego biolosko. Definicija ludosti je da radis istu stvar i nadas se razlicitom rezultatu.
Bravo Cova, naprijed u finalnu "pobjedu"
- PipiDugaDevetka
#7007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja malo češće posjećujem web. stranicu @Domaljevac i informišem se o mišljenju mojih istinskih prijatelja Hrvata, ali eto, izgleda, @Domaljevac nije legitiman i legalan:Hemel wrote:i mene to interesuje...kako razmislja prosjecan hrvatPipiDugaDevetka wrote:Nešto sad kontam i prisjećam se svojih poznanika, prijatelja, bivših radnih kolega, komšija bivših i sadašnjih,...Hrvata...
![]()
http://www.domaljevac.com/
Last edited by PipiDugaDevetka on 29/03/2011 00:58, edited 1 time in total.
- heckler
#7008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim jezickih kovanica, sve ostalo je vec vidjeno ... vise puta.PipiDugaDevetka wrote:Kako nova kovanica kada je dežavunirano* tokom HZHB u ratu?heckler wrote:uuuuuuuu nova kovanica ... "opravdano očekivati aktiviranje samozaštitnih mehanizama naroda"![]()
![]()
*dežavunirano = od déjà-vu = već vidjeno
- madner
#7009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa Srpsko istrebljenje iz svih vecih bh gradova, osim jednog je uzor uspjenosti.
Sta ocekivati ako je to ideal.
- PipiDugaDevetka
#7010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To si u pravu!heckler wrote: Mislim jezickih kovanica, sve ostalo je vec vidjeno ... vise puta.
-
hajducka travica
#7011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
najnovije,samo ispod cekica izasle,jos vruce,heckler wrote:uuuuuuuu nova kovanica ... "opravdano očekivati aktiviranje samozaštitnih mehanizama naroda"![]()
![]()
floskula-ispraznica
emotivno-osjecajnik
perking-parkomat
- PipiDugaDevetka
#7012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja pričao putem ekrana sa onim debelim HDZ-eovcem iz RS, pa mu ekran rekoh za ''protjerivanje'' Srba iz Sarajeva. Svašta sam mu se napričao.madner wrote:Pa Srpsko istrebljenje iz svih vecih bh gradova, osim jednog je uzor uspjenosti.
Prolup'o sam ko Škodin motor kada se šećera u gorivo ubaci u rezervoar. Utjeha mi je što je i on prolupao mLogo više i to u eter PTPC-a.
- madner
#7013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kupis wartburg masinu i nema stekanja
Ponavaljam, ovo je prilika za sve nas da krenemo iz naprijed. Stabilnost = stajati u mjestu.
Ponavaljam, ovo je prilika za sve nas da krenemo iz naprijed. Stabilnost = stajati u mjestu.
-
Max Bunker
#7014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako razmisljaju ? A razmisljaju kao i prosjecni Bosnjak. Gledaju da prezive i to je to.Hemel wrote:i mene to interesuje...kako razmislja prosjecan hrvatPipiDugaDevetka wrote:Nešto sad kontam i prisjećam se svojih poznanika, prijatelja, bivših radnih kolega, komšija bivših i sadašnjih,...Hrvata...
![]()
-
Nass
#7015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ja na to racunammadner wrote:Sve u svemu, bice nekih promjena. Nesigurnost je nus pojava istih, tako da sam zadovoljan.
@Pipi, svi smo pomalo prolupali, nakon ovih 6 mjeseci posebno hehe
Laku noc, ljudi
- Co0l
#7016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa red bi i bio da budu agilni,ipak smo im mi aminovali intervenciju u Libiji a Ameri ne zaboravljaju tako lako svoje saveznikeNass wrote:I ja na to racunammadner wrote:Sve u svemu, bice nekih promjena. Nesigurnost je nus pojava istih, tako da sam zadovoljan.Smiruje me kad vidim koliko su Ameri agilni u pruzanju podrske OHR-u, i opcenito BiH. Ima nade, ima.
@Pipi, svi smo pomalo prolupali, nakon ovih 6 mjeseci posebno hehe
Laku noc, ljudi
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#7017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Au ovog habzburgovca sto se pohasio, poco i on fetve da djeli po Herceg-Srpskoj..
Jel ovo Valentin garantuje Bih ili cuva ledja Hrvatskoj i obraz Njemackoj, pa da Srbi ne naprave Bljesak i Oluju Hrvatskoj - kad budu bjezala od Srbije u EU.
Dragan Covic je ovim potezom OHR-a teleportiran u vjecna politicka lovista. Naivno je uletio u srpsku podvalu prijemu Hrvatske u EU i proce ko njegov poglavica Mate Boban.
I dan danas je misterija kako skonca Mate Boban - kad mu je Tudamn skargo Herceg-Bosnu i poslo svilen gajtan s Pantovcaka.
OHR je nacinio ovaj raskorak samo da bi Covicu poslo isaret da mu od hajducije po Dodikovoj strategiji nema vise nista,te da se otrese Dodika, jer ce Kosorka djevojka naograisat kakva god bila odluka US.
Da je sva ova ujdurma samo stvar ustavne materije BiH OHR bi se drzao po strani.
OHR se umjesao jer je skontao da se Srbija umjesala u destabilizaciju BiH da bi uvukla i Hrvatsku i sprijecila njen ulazak u EU.
Sad je jasno da su Njemacka i Hrvatska shvatile da je Covic srpski kolaboracionista
i da mu je Hrvatska naprasno uvalila Bozu Ljubica da ga kontrolise.
Dragana Covica nece satavit ni gineskoloski ortoped kako su ga Dodik i Ljubic raskupusali. Pitanje je samo hoce li djelit "celovinu" sa Glavasom ili sa Sanaderom. Sa politicke scene lagano nestaje i HDZ od 1990 kubika, a Bozo Ljubic je buduci predsjednik jedinstvenog HDZ-a.
Ljubic je velemajstorski podvalio Covicu na pregovorima sa medjunarodnom zajednicom. Covic je htio prihvatiti prijedlog medjunarodne zajednice, ali mu je Ljubic slagao da ima haber od Zagreba i medunarodne zajednice da trazi 100%.
Covic ima priliku da upane u nepriliku i da se pospe pepelom kod izbora drzavne vlasti. Bolje mu je i to nego da djeli mocart kugle sa Sanaderom u nekoj alpskoj "celovini", sto mu je Vlantin ovom fetvom dohaberio.
Ceka se Coviceva izlazna strategija, jer ima samo dva izlaza: u Doljanima i u Sarajevu.
Jel ovo Valentin garantuje Bih ili cuva ledja Hrvatskoj i obraz Njemackoj, pa da Srbi ne naprave Bljesak i Oluju Hrvatskoj - kad budu bjezala od Srbije u EU.
Dragan Covic je ovim potezom OHR-a teleportiran u vjecna politicka lovista. Naivno je uletio u srpsku podvalu prijemu Hrvatske u EU i proce ko njegov poglavica Mate Boban.
I dan danas je misterija kako skonca Mate Boban - kad mu je Tudamn skargo Herceg-Bosnu i poslo svilen gajtan s Pantovcaka.
OHR je nacinio ovaj raskorak samo da bi Covicu poslo isaret da mu od hajducije po Dodikovoj strategiji nema vise nista,te da se otrese Dodika, jer ce Kosorka djevojka naograisat kakva god bila odluka US.
Da je sva ova ujdurma samo stvar ustavne materije BiH OHR bi se drzao po strani.
OHR se umjesao jer je skontao da se Srbija umjesala u destabilizaciju BiH da bi uvukla i Hrvatsku i sprijecila njen ulazak u EU.
Sad je jasno da su Njemacka i Hrvatska shvatile da je Covic srpski kolaboracionista
Dragana Covica nece satavit ni gineskoloski ortoped kako su ga Dodik i Ljubic raskupusali. Pitanje je samo hoce li djelit "celovinu" sa Glavasom ili sa Sanaderom. Sa politicke scene lagano nestaje i HDZ od 1990 kubika, a Bozo Ljubic je buduci predsjednik jedinstvenog HDZ-a.
Ljubic je velemajstorski podvalio Covicu na pregovorima sa medjunarodnom zajednicom. Covic je htio prihvatiti prijedlog medjunarodne zajednice, ali mu je Ljubic slagao da ima haber od Zagreba i medunarodne zajednice da trazi 100%.
Covic ima priliku da upane u nepriliku i da se pospe pepelom kod izbora drzavne vlasti. Bolje mu je i to nego da djeli mocart kugle sa Sanaderom u nekoj alpskoj "celovini", sto mu je Vlantin ovom fetvom dohaberio.
Ceka se Coviceva izlazna strategija, jer ima samo dva izlaza: u Doljanima i u Sarajevu.
-
leo johnson
#7018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ova vrsta propagande stavlja ljude u slatku poziciju zrtve. oni to vole. vole da se tako osjecaju, da misle da ih je neko zajebao, da su oni vise vrijedili ali da im neko nije dao da se realizuju. tako su se i srbi uspalili onomad, tako reis uspaljuje svoje sljedbenike. nakon sto ih obuzme taj osjecaj zrtve, pocnu se ponasati konformisticki, tacnije ponasaju se onako kako misle da grupa kojoj pripadaju ili zele da pripadaju od njih ocekuje. tu je i tezak teret vjekova, navika da se ima vodja, sef, coban. u takvu situaciju obavezno uleti bulumenta oportunista koja tendenciozno pali vatru i iz toga izvlaci neku korist za sebe.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo nemojte zaboraviti da jos nema odluke Ustavnog suda 
- Komrad
#7020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo na tu kartu igra dragan covic... Hrvati su uvijek bili zrtve i ugrozeni, prva juga, druga juga a evo danas i BiHleo johnson wrote:ova vrsta propagande stavlja ljude u slatku poziciju zrtve. oni to vole. vole da se tako osjecaju, da misle da ih je neko zajebao, da su oni vise vrijedili ali da im neko nije dao da se realizuju. tako su se i srbi uspalili onomad, tako reis uspaljuje svoje sljedbenike. nakon sto ih obuzme taj osjecaj zrtve, pocnu se ponasati konformisticki, tacnije ponasaju se onako kako misle da grupa kojoj pripadaju ili zele da pripadaju od njih ocekuje. tu je i tezak teret vjekova, navika da se ima vodja, sef, coban. u takvu situaciju obavezno uleti bulumenta oportunista koja tendenciozno pali vatru i iz toga izvlaci neku korist za sebe.
tu je naravno i tezak teret vijekova kad se Bosnjake a u onaj vakat Muslimane smatralno nesposobnim, prljavim, glupim itd... i kolo srece se okrenulo pa su Bosnjaci nakon nekoliko stoljeca dosli u priliku da nekoga majoriziraju
- plain vanilla
#7021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo nas ti mozes oBraniti 
- JBT
#7022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDP ce odluku Ustavnog suda ispostovati. Zato jer ce ici na ruku SDP-u bilo kakva da bila. Zasto?
Ako odluka bude u korist sadasnje vlade..... super, idemo dalje.
Ako ne bude u korist sadasnje vlasti u Federaciji onda se opet ceka formiranje vlasti u svim kantonima, a to ce se onda pritisnuti od svih da se sto prije odradi, dakle najvise 10 dana, i onda opet formiranje vlade u punom sastavu Doma naroda i opet se Platformasi izaberu za novu vlast u federaciji. Jer imaju opet dovoljno glasova.
I opet idemo dalje.
Ako odluka bude u korist sadasnje vlade..... super, idemo dalje.
Ako ne bude u korist sadasnje vlasti u Federaciji onda se opet ceka formiranje vlasti u svim kantonima, a to ce se onda pritisnuti od svih da se sto prije odradi, dakle najvise 10 dana, i onda opet formiranje vlade u punom sastavu Doma naroda i opet se Platformasi izaberu za novu vlast u federaciji. Jer imaju opet dovoljno glasova.
I opet idemo dalje.
- plain vanilla
#7023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa vidi bolan svoju sliku, ovaj avatarzoom66 wrote:ne zezaj ba, ledi mi se zhila u krvi dok gleda ovu slikuplain vanilla wrote:Samo nas ti mozes oBraniti
ako te ne sanjamo veceras i Covic i ja..cudo ce da budNe
-
leo johnson
#7024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nije covic izmislio tu igru niti su hrvati jedine ribe koje upadaju u tu mrezu.
kad si kod covica, ni njegovi motivi nisu samo fotelje i vlast. osnovni motivator njegovog ponasanja, jos od izborne noci kad je nicim izazvan zavapio i zabalio o stonom gradu i entitetu, je samo nagon za samoodrzanjem i slobodom. cim je vidio izborni rezultat sdp-a, skupine koja nije u njihovom kolu, znao je da je licno ugrozen, da je sudjenje blizu i od tada ne popusta.
kad vec serem....
ljubic je opet u drugom fazonu. on je relativno posten covjek, u odnosu na gangstera covica, bozo je djevica marija. sef je partije cija se izborna strategija i politika temelje na oponiranju covicevom hdz-u. u predizbornoj kampanji njegove napadaju i vatrenim oruzjem. nakon izbora je vruca musterija za ulazak u vlast na sva usta hvaleci platformu i pet politika sdp-a. nakon toga je doslo do iracionalne promjene kursa i retorike, vjerovatno kao posljedica ucjene ili prijetnje, sto cjelu drzavu uvodi u ovu krizu. da je bozo mogao ili htio drugacije sve bi i bilo drugacije.
kad si kod covica, ni njegovi motivi nisu samo fotelje i vlast. osnovni motivator njegovog ponasanja, jos od izborne noci kad je nicim izazvan zavapio i zabalio o stonom gradu i entitetu, je samo nagon za samoodrzanjem i slobodom. cim je vidio izborni rezultat sdp-a, skupine koja nije u njihovom kolu, znao je da je licno ugrozen, da je sudjenje blizu i od tada ne popusta.
kad vec serem....
ljubic je opet u drugom fazonu. on je relativno posten covjek, u odnosu na gangstera covica, bozo je djevica marija. sef je partije cija se izborna strategija i politika temelje na oponiranju covicevom hdz-u. u predizbornoj kampanji njegove napadaju i vatrenim oruzjem. nakon izbora je vruca musterija za ulazak u vlast na sva usta hvaleci platformu i pet politika sdp-a. nakon toga je doslo do iracionalne promjene kursa i retorike, vjerovatno kao posljedica ucjene ili prijetnje, sto cjelu drzavu uvodi u ovu krizu. da je bozo mogao ili htio drugacije sve bi i bilo drugacije.
-
leo johnson
#7025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zoom66 wrote:
koja slika braco dragastrava i uzhas
pogledajte sjenku na desnoj strani slike
shta da se radi?
isti hasim tachi