The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#7001 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

omar little wrote:jel ziv onaj redneck jos? ovo sam batalila davno, ali je on jedini bio dobar lik.

jest,ako mislis na darylla
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7002 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

Onda jos bolje.
omar little

#7003 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

kakavdanakneiskustvu wrote:
omar little wrote:jel ziv onaj redneck jos? ovo sam batalila davno, ali je on jedini bio dobar lik.

jest,ako mislis na darylla
jes, na njega. dobro je.
listopad

#7004 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Prosjek epizoda, samo cista brutala. Abraham je jos nekako dostojanstveno umro, ali ona scena sa Glennom je kao nesto iz komicnih gore filmova 80ih. Autori su sav trud usmjerili ka sokiranju publike. Zbog toga sam jedno vrijeme spekulirao da ce ubiti trudnu Maggie.
sha_ba

#7005 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sha_ba »

Imajte milosti još samo 4 sata imam :mrgreen:
Logovan

#7006 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Sekunda je falila. :D
Image
Mali_Vuk

#7007 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

U, al će ovdje biti slatka osveta. Epskih razmjera :D
r_faruk

#7008 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

listopad wrote:Prosjek epizoda, samo cista brutala. Abraham je jos nekako dostojanstveno umro, ali ona scena sa Glennom je kao nesto iz komicnih gore filmova 80ih. Autori su sav trud usmjerili ka sokiranju publike. Zbog toga sam jedno vrijeme spekulirao da ce ubiti trudnu Maggie.
Ja pokusavam skontati zasto se smijem sve vrijeme... Da nisam psihopata :D ... I sjetim se dobrog starog basket case...... Hehehe razlupa ga negan kao u starim gore hororima....
Mali_Vuk

#7009 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Mali_Vuk »

Averus wrote:Ja sam bio skeptičan po pitanju Neagana, jer je glumac meni ostao kao fini baaaaabo od Sam i Dead Winchestera :D

Ali me iznenadio, odlično mu stoji uloga i nadam se da ga neće izlizati kao guvernera, nego da će makar dvije sezone biti kvalitetna prijetnja Ricku - kao predstavniku "naših", ali i kao integritetu njegovog lika.

Mislim da će rezultat ove etape biti Carlita postaje CARL THE DESTROYER!
Malac je Neagan 2, samo mu još niko nije rekao :D
A ja baš dumam odakle mi je lik poznat, a bilo mi nešto mrsko da proguglam. Winchester, naravno :thumbup:
Chmoljo

#7010 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

I neprezaljena ljubav Izzie Stevens iz Grays Anatomy :oops:
listopad

#7011 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Treba reci da je serija postala prava obmana fanova. Motivi i prica se stalno ponavljaju. Svaka sezona pocinje sa nekim psihopatom, ubijanjem glavnih likova i pronalaskom novih saveznika nad kojima ubrzo zavlada Rick. :roll:

Naravno da se i klasicne gluposti, skoro tipicne za ovu seriju, ponavljaju. Jedan manijak kao sto je Negan brutalno ubija dvoje Ricku veoma bliskih osoba i tjera ga da sinu osijece ruku. Nakon sto ih je sve isprepadao i ponizio, Rick mu govori da ce ga ubiti. Isto je rekao i onom mentolu iz Terminusa. I naravno, kao po obicaju, uvijek mu pruze dobru sansu da ih poroka. Ali Negan je jos gluplji: pusta Ricka i grupu fakticki na slobodu. To sto im je unio strah je kao garancija da ce raditi za njega. Kada Maggie kaze da se trebaju osvetiti, Rick joj odgovara da nemaju sansi, jer Negan ima cijelu armiju. Zar nije logicnije da prvo pobjegnu. Neka se svete kasnije, cak iako im za pripreme treba 10 godina. No najlogicnije bi bilo da ih je Negan sve pobio. Umjesto toga smatra Ricka "korisnim", odnosno daje mu sansu da mu se isto tako krvavo osveti sto ce se naravno i desiti.
dale cooper

#7012 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

listopad wrote:Treba reci da je serija postala prava obmana fanova. Motivi i prica se stalno ponavljaju. Svaka sezona pocinje sa nekim psihopatom, ubijanjem glavnih likova i pronalaskom novih saveznika nad kojima ubrzo zavlada Rick. :roll:

Naravno da se i klasicne gluposti, skoro tipicne za ovu seriju, ponavljaju. Jedan manijak kao sto je Negan brutalno ubija dvoje Ricku veoma bliskih osoba i tjera ga da sinu osijece ruku. Nakon sto ih je sve isprepadao i ponizio, Rick mu govori da ce ga ubiti. Isto je rekao i onom mentolu iz Terminusa. I naravno, kao po obicaju, uvijek mu pruze dobru sansu da ih poroka. Ali Negan je jos gluplji: pusta Ricka i grupu fakticki na slobodu. To sto im je unio strah je kao garancija da ce raditi za njega. Kada Maggie kaze da se trebaju osvetiti, Rick joj odgovara da nemaju sansi, jer Negan ima cijelu armiju. Zar nije logicnije da prvo pobjegnu. Neka se svete kasnije, cak iako im za pripreme treba 10 godina. No najlogicnije bi bilo da ih je Negan sve pobio. Umjesto toga smatra Ricka "korisnim", odnosno daje mu sansu da mu se isto tako krvavo osveti sto ce se naravno i desiti.
Pa jeste postala formulizirana ovom rinse & repeat tehnikom ponavljanja koju spominješ gore. Ali jebiga, to prolazi, ljudima
se očigledno sviđa to. A i problem je u onakvom svijetu kakav prikazuje The Walking Dead, gdje su se pogubili svi moralni
kompasi, i očekivati bilo šta drugo osim pukog preživljavanja i stanja konstantnog konflikta i smrti. Poprilično je to
limitiran svijet unutar kojeg producenti i scenaristi moraju ispričati priču.
Tito_i_Partija

#7013 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Mali_Vuk wrote:
Averus wrote:Ja sam bio skeptičan po pitanju Neagana, jer je glumac meni ostao kao fini baaaaabo od Sam i Dead Winchestera :D

Ali me iznenadio, odlično mu stoji uloga i nadam se da ga neće izlizati kao guvernera, nego da će makar dvije sezone biti kvalitetna prijetnja Ricku - kao predstavniku "naših", ali i kao integritetu njegovog lika.

A ja baš dumam odakle mi je lik poznat, a bilo mi nešto mrsko da proguglam. Winchester, naravno :thumbup:
Chmoljo wrote:I neprezaljena ljubav Izzie Stevens iz Grays Anatomy :oops:
Joj pa vi i sefa i stanicu usraste. :D

Pa majka mu stara, zar niko ovdje nije gled'o The Losers? Il' mozda onaj mali, low-budget film zvani Watchmen?

Ne mogu da vjerujem da se pored solidnih filmcina koje je Jeff napravio spominje Gray's Anatomy. :lol:
dale cooper

#7014 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
Mali_Vuk wrote:

Chmoljo wrote:I neprezaljena ljubav Izzie Stevens iz Grays Anatomy :oops:
Joj pa vi i sefa i stanicu usraste. :D

Pa majka mu stara, zar niko ovdje nije gled'o The Losers? Il' mozda onaj mali, low-budget film zvani Watchmen?

Ne mogu da vjerujem da se pored solidnih filmcina koje je Jeff napravio spominje Gray's Anatomy. :lol:
Taj je možda bolje zaboraviti, iako je JDM bio jedna od svjetlijih strana kao komedijaš. :D
vee-jay

#7015 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

prva epizoda standardno dobra, druga zna isto biti dobra ... a nakon toga :-)
Tito_i_Partija

#7016 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: Taj je možda bolje zaboraviti, iako je JDM bio jedna od svjetlijih strana kao komedijaš. :D
Zasto? Jako dobra adaptacija comica za kojeg se smatralo da se ne moze prenijeti u medijum filma. Nije sad neko remek-djelo, al' je ipak jedan od rijetko dobrih Snyderovih filmova.
cyprus

#7017 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Tito_i_Partija wrote:Joj pa vi i sefa i stanicu usraste. :D

Pa jbg :mrgreen:
Jeffrey Dean Morgan (born April 22, 1966) is an American actor. He is best known for playing Denny Duquette in the medical drama Grey's Anatomy for parts of three seasons (2006–2009), John Winchester on Supernatural, The Comedian in the 2009 superhero film Watchmen, and Ike Evans in Magic City. He also played Jason Crouse on the TV series The Good Wife. He made his first appearance as Negan in The Walking Dead during the Season 6 finale and is the primary antagonist in Season 7.
Tito_i_Partija

#7018 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ma u redu je to, vjerovatno je neka zena pisala pa joj prvo to na um palo....al' otkud bas Chmolji da se to desi? :D
dale cooper

#7019 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote: Taj je možda bolje zaboraviti, iako je JDM bio jedna od svjetlijih strana kao komedijaš. :D
Zasto? Jako dobra adaptacija comica za kojeg se smatralo da se ne moze prenijeti u medijum filma. Nije sad neko remek-djelo, al' je ipak jedan od rijetko dobrih Snyderovih filmova.
Spram izvornog materijala je karina, to hoću da kažem. Watchmen je ikoničan strip, a Synder je napravio jedva ok film.
Pandakonda

#7020 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

listopad wrote:Treba reci da je serija postala prava obmana fanova. Motivi i prica se stalno ponavljaju. Svaka sezona pocinje sa nekim psihopatom, ubijanjem glavnih likova i pronalaskom novih saveznika nad kojima ubrzo zavlada Rick. :roll:

Negan je sam rekao, ja hoću da vi ljudi radite za mene, a to ne možete ako ste mrtvi. Jednostavno ima više koristi od njih kad su živi nego kad su mrtvi. Čitavo ono razbijanje Ricka je upravo urađeno da se Rick nebi osilio i odlučio da ide protiv Negana. Doduše Negan vjerovatno nije svjestan šta je sve prošla Rickova grupa tako da će možda platit neiskustvo. Što se tice bježanja pretpostavljam da će Negan postavit možda neke ljude pored Alexandrije da stražare ukoliko ovi krenu bježat ili pokušaju nešto. Uostalom Negan zna da Rick neće riskirat više svojih ljudi. Sigurnija je opcija živjet u Alexandriji i davat pola svojih stvari nego pokušat pobjeć i razmišljat da li ćeš ponovo naletit na neko sigurno mjesto, a realno previše ljudi ima u Alexandriji da bi Rick riskirao tolike živote. U primjeru Hilltopa smo vidjeli da je Negan poštovao svoj dio dogovora i da nije ubio nikog dokle god su donosili svoj dio. Nijedan psihopata do sada nije imao ovoliku vojsku i organizovan sistem kao što ima Negan, i svaki od njih je kratko trajao dok su producenti više puta rekli da će Negan ostat jer je previše investirano u njegov storyline da bi ga samo ukinuli nakon 2 sezone a i ljudi su bolje "primili" njegov lik nego Guvernera i onog Garetha iz terminusa.
listopad

#7021 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Ima veze to sto kazes. Usput moram priznati jednu gresku: uvijek zaboravim na onog rednecka Daryla. :D
Chmoljo

#7022 Re: RE: Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote:Ma u redu je to, vjerovatno je neka zena pisala pa joj prvo to na um palo....al' otkud bas Chmolji da se to desi? :D
Pa chmoljo nije tolika strebercina. Ima kontakta sa zenskom vrstom [emoji14]
Jack Be Nimble

#7023 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Sada je TWD hit pa na svakom programu Kirkman je gost i prodaje ljudima ovu novu sezonu. U sustini govori da je htjeo napraviti sapunicu sa zombijima, ali da mu je citava ideja knastala kada je svatio koliko zavisi od vlade/civilizacije. Nije bitno odakle su zombiji dosli, zasto su tu, jednostavno su tu i pitanje je kako ce zivot krenuti dalje. To je OK prica da se isprica, ali ne vjerujem da treba da traje sedam godina i svake godine ponavljati jednu te istu pricu.

Ali ono sto meni nije realno u ovoj seriji, to jest u njegovom zagljucku da kada bi se ovako nesto desilo (pad civilizacije), da bi se narod ponasao onako kako ih on oslikava. Ispada da bi hiljadu i vise godina civilizacije/evolucije nestalo preko noci. Nazad u kameno doba i svako na svoju stranu. Ako smo ista naucili u nasem ratu to je da narod sam sebi pomogne najvise kada je najteze.

Da je barem napravio zombije koji mogu da love ljude, to jest da su jaci/brzi od nas. Sada ako naletis na zombija a nemas cakije samo prijedjes na drugu stranu ulice i nastavis dalje.
darius_maximus

#7024 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by darius_maximus »

NIsam znao da je kod nas bio pad civilizacije, a opet su razni Guverneri naotimali sebi i ubijali druge.
Sada zamisli sve bez ikakve vlasti, vojske, bolnica, itd...

Sto se tice Walking Deada, ko se jos pita o cemu je serija, evo ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=Lt-paZAUKeQ
Tomahawk11
Globalni moderator

#7025 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Pa i sa pokretljivoscu zombija je jasno.
U pocetku su bili brzi, medjutim, nema se vise sta jesti i propadaju, sporiji su i manje opasni.
Post Reply