jeza u ledja wrote:Edin H. wrote:legionar2010 wrote:nije odbio doci nego nije mogao doci...
Eki
Ma nebitno, u Zenici mora braniti, a ne Spahicev haver.
Daj ba ne budi neozbiljan. Begovic se nije pojavio zadnje dvije prijateljske i sad da dobije mjesto ispred naseg prvog golmana???? U nekoj idealnoj reprezentaciji na Plej Stejshnu ili nesto mozda. Ovako niposto.
Tesko je skontati jesi li ozbiljan ili ne, ali ako jesi, onda ispada da ovo govoris samo da bi kontrirao Susicu, a ne zato sto si realan.
Cini mi se da se vrtimo sa ovim u krug.
Pojedinci smatraju da Papeta treba podrzati u uspostavljanju discipline, jer se Begovic nije pojavio na okupljanju i da stoga mu nema mjesta na golu protiv Rumunije.
Ima nas koji smatramo da treba da igraju igraci koji su u najboljoj formi, da utakmicu u Americi nije ni trebalo igrati, da je Pape morao zauzeti poziciju kao Kodro, pa kud puklo da puklo i kada se to vec nije desilo Asmira mozda trebalo kazniti, ali simbolicno, novcanom kaznom koja bi isla u humanitarne svrhe. Tim potezom bi javnost bila zadovoljena, kao i donekle Papetova sujeta, medjutim Pape je takvu mogucnost tvrdoglavo odbio i insisitrao da se Asmir JEDINI od svih igraca koji nisu dosli na okupljanje prijavi FIFI. E sada neko mu ga je u Savezu suknuo i ipak odobrio da Asmir igra protiv Birminghama. Znaci Papetov zahtjev nije ispostostovan, Asmir i Stoke su dobili ono sto su zeljeli, a to je da Asmir odmoran brani protiv Birminghama, e sada sve treba da lomi preko ledja bosanskih navijaca. Naravno da ako stavis Asmira na gol ne znaci automatski da cemo dobiti utakmicu, ali potencijalno smanjujes rizik eventualne greske. Ja sam vec rekao da vjerujem da je Keno talentovaniji golman, ali je Asmir golman u formi koji brani u najjacoj ligi na svijetu.
Da bi dobili objektivniju sliku morali bi se vratiti na utakmicu sa Albanijom. Keno se zalio na bolove, ali Pape je ipak odlucio da je on prvi golman. Sjetices se da sam ja i tada bio za to da Asmir mora biti na golu, a tadasnja Papetova greska nas moze eventualno kostati kvalifikacija. Da li je Spahic, Piplica ili neko treci sugerisao da donese ovakvu odluku ja ne znam.
Asmira je ovo naljutilo, momak je hirovit i vjeruje u svoje sposobnosti. Poznato je da je odbio braniti u FA Kupu, dok je Sorensen bio na golu za utakmice Premiershipa. Uglavnom nije se pojavio u Slovackoj, koliko ima istine u prici oko vakcine samo znaju on i klupski doktor. Tada smo morali poslati ljekara da ga pregleda, ali to naravno nismo ucinili.
Koliko mi je poznato, a to Pape ne spominje u interview-u , Pape je razgovarao sa Pulisom i Manchinijem.
Pape je trazio od Pulisa da ga pusti, nudio je opciju da Asmir ne mora ni igrati, neka sjedi na klupi, ali da mu se ovim nedolaskom ne rusi ugled. Pulis je to smatrao besmislenim, jer je za njega veci problem bilo samo putovanje, a ne da li ce nastupiti na utakmici ili ne. Naravno da Stoke nije Asmiru mogao zabraniti da putuje, ali vjerujem da su izvrsili pritisak, a nije lako ici (ponovo) protiv poslodavca.
Manchinijev pristup je bio drugaciji. Rekao je da je njegova obaveza da Dzeku pusti da odigra utakmicu, ali ne namjerava da ga pusti da ide u London u Americku ambasadu ili u Sarajevo da dobije vizu, jer to ne mora uciniti.
Elem epilog je poznat. Meni se cini da Pape preko jednog od ponajboljih igraca koji su mu na raspolaganju pokusava utjerati disciplinu, kao sto se Ciro svojevremeno naklatio na Cvitanovica, a dok je nas trenirao Nadarevica (pa je poslije skontao da nema alternative).
Previse je "pobunjenika" koji nisu bili Papetov prvi izbor u Albaniji, pa se eto izgleda lomi na Asmiru, jer mu je kao drugi incident. Cast Salihovicu i Spahicu, ali vecina drugih igraca nema ove probleme oko odlaska u Ameriku, jer ionako ne igraju ili slabo igraju u svojim klubovima.
Izmedju redova se isto tako cini da Spahic vrsi pritisak da brani njegov prijatelj.
E ja nisam za to da Spahic odredjuje tim, premda ga kao igraca, ali ne i kapitena jako postujem.
Tako jez, meni se cini da krivica ovdje lezi na sve tri strane, Saveza koji je organizovao utakmicu tako daleko u sred sezone, Papeta sto je utakmicu prihvatio, a Asmira sto nije imao hrabrosti ili zelje i sto nije ipak otisao na tu besmislenu utakmicu,s obzirom da vec nije bio u Slovackoj.
Ovo je tvrda grupa, jedna greska moze okrenuti rezultat na jednu ili drugu stranu kao sto se desilo u Albaniji, stoga ja zelim da u timu igraju najbolji.
Kao sto vec rekoh, ima i drugih nacina da se igrac kazni osim neselektiranja u tim, sto bi u ovom slucaju, po mome misljenju, naskodilo nikome i nicemu drugome do eventualnim izgledima nase reprezentacije u dvomecu sa Rumunijom.
Bez obzira, cini se da je selektor vec donio odluku, pa ce vrijeme pokazati da li ce navedeni dogadjaji imati direktne posljedice.