iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
fatality

#7001 Re: AW: iPhone - All about

Post by fatality »

liverpool-ynwa wrote:
Lijep pozdrav za vrlog internet experta "Chuckie" and co.
Zaboravio sam javiti da je telefon završen i radi perfektno i to bez Chuck Norrisa i to sa ljudima iz Sarajeva koji znaju posao a ne ove forumske stručnjake.
Sada neka Gugla ko nezna :D :D :D
ako ti je noviji bb onda nema sanse da ti ga je otkljucao. jedina mogucnost je da ti je telefonu istekao ugovor (sto je taj lik sve mogao preko IME provjeriti) i da je od tog operatera na kojem je bio zakljucan dobio kod za otkljucavanje. u tom slucaju ako ti je uzeo pare malo te je je zakinuo jer si to mogao i sam uraditi samo da si pitao ( u sustini dovoljno je da posaljes mail i pitas da ti posalju kod - naravno sve ukoliko je istekao ugovor na kojem je iphone bio)

Poslano sa mog ultra giga jakog s3 (najjaci je u raji) - ne obazirat se na signaturu, samo se hvalim
azdralovic

#7002 Re: AW: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Chuckie wrote:
liverpool-ynwa wrote:
Vertig0 wrote:Pa daj neke informacije koja verzija softvera, koji mu je modem firmware?

softver je 5.1 a modem firmware je 04.12.01

pomagajte ljudi hoću da ga trajno dekodiram.
Taj modem firmware samo Chuck Norris može dekodirati, ti nikako. Guglaj factory unlock > cijena sitnica, 150 eurića.
Lijep pozdrav za vrlog internet experta "Chuckie" and co.
Zaboravio sam javiti da je telefon završen i radi perfektno i to bez Chuck Norrisa i to sa ljudima iz Sarajeva koji znaju posao a ne ove forumske stručnjake.
Sada neka Gugla ko nezna :D :D :D[/quote]
ako ti je noviji bb onda nema sanse da ti ga je otkljucao. jedina nogucnost je da ti je telefonu istekao ugovor (sto je taj lik sve mogao preko IME mogao provjeriti) i da je od tog operatera na kojem je bio zakljucan dobio kod za otkljucavanje. u tom slucaju ako ti je uzeo pare mali te je j zakinuo jer si to mogao i sam uraditi samo da si pitao ( u sustini dovoljno je da posaljes mail i pitas da ti posalju kod - narano sve ukoliko je istekao ugovor na kojem je iphone bio)

Poslano sa mog ultra giga jakog s3 (najjaci je u raji) - ne obazirat se na signaturu, samo se hvalim[/quote]

s tim da rijetko koji operater nema odredjenu naknadu za otkljucavanje... meni telenor sweden trazi nesto vise od 40€ za otkljucavanje, bez obzira sto je ugovor istekao,dok su mi ovdje po sarajevu ovi strucnjaci trazili 120€

sto se tice ultra giga jakog s3 moram reci da sam primjetio da fruit ninja bolje ide na iphoneu nego na s3 :D toliko sam imao vremena da probam jucer kod jarana ^^
fatality

#7003 Re: AW: iPhone - All about

Post by fatality »

azdralovic wrote:
sto se tice ultra giga jakog s3 moram reci da sam primjetio da fruit ninja bolje ide na iphoneu nego na s3 :D toliko sam imao vremena da probam jucer kod jarana ^^
to je vise zezancija, nego sto sam ozbiljan. Uzeo cisto da isprobam prije nego sto izadje novi Iphone :)
zenny

#7004 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

prijateljica mi je voljna poslati iz amerike iphone 4 ali ona tvrdi da nema uopste mjesto gdje se stavlja sim kartica.. kaze kupljen je i zakljucan na verizon mrezu. zna li neko nesto o ovome?
Chuckie

#7005 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Taj radi samo na Verizon CDMA mrezi. Nema mjesto za sim karticu jer ne radi na gsm mrezama. Kod nas je neupotrebljiv kao telefon, eventualno mp3 player.
zenny

#7006 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

hvala na odgovoru.. nisam za ovo do sad cuo, mislio sam da je ona nesto fulila
toniran

#7007 Re: iPhone - All about

Post by toniran »

jedno pitanje kad hocu da se registrujem Itunes , ukucam password i sve pozeleni osim jedne ikonice koaj glasi ovako
"have a least one capital letter" ukcuam password sa preko 8 znamenki i sa rednim brojm ali sat jos ovo treba . pokusavao sma i sa znakovima ali uvjek je crvena , pa ako neko zna da pomogne hvala mu.. :)
Chuckie

#7008 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Pa trazi ti jedno veliko slovo, ljudi ti sve nacrtali.
toniran

#7009 Re: iPhone - All about

Post by toniran »

Chuckie wrote:Pa trazi ti jedno veliko slovo, ljudi ti sve nacrtali.
skontao sam to , al tek kasnije , u svakom slucjaju tebi hvala :D
laneni10

#7010 Re: iPhone - All about

Post by laneni10 »

Imam ovaj aipod i vec nekoliko puta sam rekao da se slabo snalazim, htio bih da napravim msn adresu, ali izgleda
Da to ovaj aipod ne podrzava ili ja u stavri neznam da skinem i da isntaliram msn?.
Moje pitanje glasi moze li se preko ovoga uredjaja, pricati sA nekim preko msn ili nemoze ?.
Hvala unaprijed na odgovoru
iSwagga

#7011 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

laneni10 wrote:Imam ovaj aipod i vec nekoliko puta sam rekao da se slabo snalazim, htio bih da napravim msn adresu, ali izgleda
Da to ovaj aipod ne podrzava ili ja u stavri neznam da skinem i da isntaliram msn?.
Moje pitanje glasi moze li se preko ovoga uredjaja, pricati sA nekim preko msn ili nemoze ?.
bez uvrede, ali odmah izadji iz kuce/stana i prvu osobu koju ugledas pokloni taj "aipod", ocigledno nije za tebe, nemoj se vise patiti s njim.. :sax:
Chuckie

#7012 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Aipod. :D
lozze

#7013 Re: iPhone - All about

Post by lozze »

To vam je novi aipod na trzistu, nemate pojma :D
laneni10

#7014 Re: iPhone - All about

Post by laneni10 »

iSwagga wrote:
laneni10 wrote:Imam ovaj aipod i vec nekoliko puta sam rekao da se slabo snalazim, htio bih da napravim msn adresu, ali izgleda
bez uvrede, ali odmah izadji iz kuce/stana i prvu osobu koju ugledas pokloni taj "aipod", ocigledno nije za tebe, nemoj se vise patiti s njim.. :sax:
Ma znam da nije :) ali to sam na poklon dobio, nego jel se moze preko ovoga pricati na msn sa nekim tome zanima?
fatality

#7015 Re: AW: iPhone - All about

Post by fatality »

oci moje lijepe de nam samo objasni kako mislis sa ipodom tipkati kako bio mogao voditi iole normalnu konverzaciju sa nekim preko msn

edit : ako se radi o touch-u ispricavam se, ali na prvi pogled mi to nije bas tako izgledalo :)

Poslano sa mog ultra giga jakog s3 (najjaci je u raji) - ne obazirat se na signaturu, samo se hvalim
Last edited by fatality on 23/07/2012 15:21, edited 1 time in total.
iSwagga

#7017 Re: AW: iPhone - All about

Post by iSwagga »

fatality wrote:oci moje lijepe de nam samo objasni kako mislis sa ipodom tipkati kako bio mogao voditi iole normalnu konverzaciju sa nekim preko msn

Image
fatality

#7018 Re: AW: iPhone - All about

Post by fatality »

iSwagga wrote:
fatality wrote:oci moje lijepe de nam samo objasni kako mislis sa ipodom tipkati kako bio mogao voditi iole normalnu konverzaciju sa nekim preko msn

Image
vala drug, sto se finesa tice, iOS je daleko ispred. Prednost kod ovog je sto je sve nekako uvezano, fakat sve sto mozes zamislit od servisa imas integrisano u telefon (a i to sto je brz mu nije mahana :D). Ali kada zagrebes malo ispod povrsine vidis da je u iOS ulozeno dosta vise vremena i truda.

Al da ne odemo u off, interesuje me kako ce se ovo sa ovim Ipod-om zavrsiti
iSwagga

#7019 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Naravno, ni mi cilj bio off-top.. malo sale.. jedino sto me odvraca da ne uzmem S3 jeste sto moram po godinu dana na update cekati..
I meni fkt interesuje, ali ipak mislim da je rijec o iPad-u a ne iPod-u.. ali eto moj savjet njemu bolji *nemre* biti da ga hebes.. :dance:
Ali_G

#7020 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Mozda komsijina djeca znaju. Prosli put su bili od koristi :D
Ali_G

#7021 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

zenny

#7022 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

vidim vec se raspravljalo o ovome...

3gs, ios 4.2.1
brojevi koji su mi sacuvani sa 06....., bez prefiksa 00387 mi se prikazu kao nepoznati brojevi. pokusao na cydiji preko sourcea h7v.org da dodam call id & format fix ali nema kada odem na search za ios 4....
ima li rjesenja ili moram zbog ovog na drugi ios prelaziti :-) usput da mi preporucite koji da instaliram, koji je najbrzi po vama i to?
laneni10

#7023 Re: iPhone - All about

Post by laneni10 »

Ali_G wrote:
Ma nesto su mi napravili imam sad msn ali nemam pojma dali radi jer nikome nisam dao svoju adresu...
A bogme djeca mi ubacise jos svasta nesto, mogu gledat i tv,,. Imam RTS :) i jos neke kanale samo brate komplikovano dok udjes... Joj sto ti je tehnika, ma ja zivim u jednom malom selu na majevici, mi smo skoro dobili struju :-)

Ja sam inace glavni laf u selu ,.. Jedini se nisam ozenio :-)

U svakom slucaju fala vam znao sma ja da ste vis arajlije prava raja :)
Chuckie

#7024 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

zenny wrote:vidim vec se raspravljalo o ovome...

3gs, ios 4.2.1
brojevi koji su mi sacuvani sa 06....., bez prefiksa 00387 mi se prikazu kao nepoznati brojevi. pokusao na cydiji preko sourcea h7v.org da dodam call id & format fix ali nema kada odem na search za ios 4....
ima li rjesenja ili moram zbog ovog na drugi ios prelaziti :-) usput da mi preporucite koji da instaliram, koji je najbrzi po vama i to?
Idi na 5.1.1 i cao. Nemas sta da biras.
shalla

#7025 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ocam' koji ložioničar :mrgreen:
Post Reply