Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
stiv33

#7001 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

sherbett wrote: a šta točno karamarko i Ruža nude?
Ako je cilj oporbe i vlast svrha sama sebi...dabogda se sve raspalo
Pa pretpostavljam da nude gospodarski program koji SDP nije imao. 8)
NeenaSa

#7002 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by NeenaSa »

E chuj njatke :lol:
I fakat, da su nam hrvatski problemi.
I fino si je udomachila gujicu u Briselu. :izet: Hebat' ga znam da je zlonamjerno. :D
NeenaSa

#7003 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by NeenaSa »

Ispast' ce da nisam upuchena.
Itekako :wink: i opet velim - da su nam vashi problemi. :wink:
zg2

#7004 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

... a u vezi skorašnjih Predsjedničkih izbora;

Kolinda Grabar Kitarović, kao kandidat, je nešto daleko NAJpametnije i Najinteligentnije što je HDZ-e IKAD imao u svojoj kratkoj neinteligentnoj/primitivnoj povijesti
Žena ima jako kvalitetan i jako cijenjen posao u NATO-u

... ali, sadašnji Predsjednik-Gospodin Josipović, sa velikim "G", ima toliko pozitivnog iza sebe, uključujući distanciranje od neizdrkanog pubertetskog idiota Milanovića i prije, seljobera Bandića ...

Tako da na kladionicama, spomenutu Kolindu, smatram kao "još jedno žrtveno janje" HDZ-a (neš slično kao nekad kad je ex. Smradaner poslao ex. Jadranku/Adrianu Kosor protiv ondašnjeg "favorita" Mesića")...Image
zg2

#7005 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

;-) ... jako cijenim tvoje postove i mišljenje, što ne znači da se u svemu slažemo
OK. ajmo kladionicu?
Kolinda vs Josipovic?
Brazil vs HR?
stiv33

#7006 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

ej što volem partizanke :lol:

Image
Bodkin

#7007 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

http://www.klix.ba/vijesti/regija/u-zag ... /140609126

na racun onih postova o okupljanju na aerodromu 8-)
zg2

#7008 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

sherbett wrote: Kolinda vs Josipović 1
Brazil vs Hrvatska x
:D
Image... moja prognoza:
Kolinda vs Josipović 2
Brazil vs Hrvatska X
stiv33

#7009 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Pustite sad katedralu, mene je skroz iznenadio Krleža, pišući o Pavelićevoj džamiji;
govoreći o današnjem muzeju Mimara, ranije Muzeju revolucije u Zagrebu, objektu u kojem je '40-tih godina prošlog stoljeća bila zagrebačka džamija, on je istakao:
"Vidite ovu zgradu? Savršeno je glupo postavljena, zatvorila je vidike prema starom gradu. Arhitektonski ju je riješio Meštrović u spomen kralju Petru I. Oslobodiocu. Naime, Zagreb mu je morao podići neki spomenik pa su se dogovorili da to bude spomen-galerija. Za vrijeme rata adaptirali su je u džamiju i sagradili tri minareta. Nije ih trebalo rušiti, jer su najveći dio bogomolja širom svijeta gradili moćnici, silnici, pa ako hoćete i krvnici, oni su nestali, ali su graniti ostali. No, eto, nekima je smetala. Zagrepčanima svakako nije".
http://www.klix.ba/vijesti/kultura/tako ... /140605024

Ovo samo potvrđuje tezu kako je često razlika između desničara i ljevičara manjanego mislimo.
Bravo majstore :thumbup:

p.s.
većina starijih zagrepčana i dana ovu građevinu zove džamija iako su minareti davno skinuti :izet:
CungaLunga

#7010 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by CungaLunga »

U utorak 10. juna, pred Zagrebačkom katedralom na Kaptolu, od 18:30 sati do 19:30 sati održat će se "Stajanje" u znak sjećanja na žrtve ratnog zločina počinjenog u selu Ahmići 16. aprila 1993. godine kada su pripadnici HVO-a ubili 116 osoba, uključujući 32 žene i 11 djece.

Najmlađa žrtva je bila tromjesečna beba, a najstarija 81-godišnja žena. Haškim predmetom Lašvanska dolina uz Kordića je na šest godina osuđen i Mario Čerkez, zapovjednik Viteške brigade HVO-a, i to za progone i protupravno zatvaranje civila, saopćeno je iz Kuće ljudskih prava Zagreb..

Uz inicijativu velikog broja građana i građanki, organizatori su Kuća ljudskih prava, Antifašistička liga Hrvatske uz podršku članica Platforme 112.
stiv33

#7011 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

sherbett wrote:Gde je sad lajavi :izet:
isti taj dan, gost Dnevnika3 je bio frajer iz Dokumente, centra za suočavanje s prošlošću, koji nimalo u svom nastupu nije bio blag prema zločinima kordića i te cijele brigade, kao ni prema onima koji su ga fino dočekali.
To uključuje i tebe Stiv
ne rise :evil:

objasnio sam već zašto sam objavio onu informaciju

nikad nisam odobravao nijedan zločin
stiv33

#7012 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

zg2 wrote: Image... moja prognoza:
Kolinda vs Josipović 2
Brazil vs Hrvatska X
Kolinda predstavlja vrijednosti zapadne demokracije a jusipović vrijednosti jugokomunizma

sve sad ovisi o zrelosti hrvatskog čovjeka da odluči čemu teži i gdje hoće pripadati
JohnnyS

#7013 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/koli ... 52225.aspx

Nema Josipović šanse :D

Pobijedi li Kolinda, mijenja advance.hr domenu, iselit će iz masonske Hrvatske :D
zg2

#7014 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

stiv33 wrote: p.s.
većina starijih zagrepčana i dana ovu građevinu zove džamija iako su minareti davno skinuti :izet:

Kolinda predstavlja vrijednosti zapadne demokracije a jusipović vrijednosti jugokomunizma
sve sad ovisi o zrelosti hrvatskog čovjeka da odluči čemu teži i gdje hoće pripadati
DA, rođeni sam ZG, živim tamo/stanujem neposredno uz "džamiju" tj. Trg žrtava fašizma i PONOSIM se tim kvartom, Image
... svime, osim sjedišta HDZ-a koji je također tamo
Bodkin

#7015 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

stiv33 wrote:
zg2 wrote: Image... moja prognoza:
Kolinda vs Josipović 2
Brazil vs Hrvatska X

Josipovic znaci jugokomunizam. Boze...
JohnnyS

#7016 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Kaže neki specijalac ovih dana, kao Kolinda je njegov izbor i ima šanse jer je obrazovana... :facepalm: To ne bi bilo tako tragikomično da njen protukandidat nije završio dva fakulteta, a ktome je i sveučilišni profesor :roll: Doduše, vjerojatno prosječan birač HDZ-a svakog tko je maturirao smatra vrhunski obrazovanim :D
zg2

#7017 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

Josipovic znaci jugokomunizam. Boze...

Doduše, vjerojatno prosječan birač HDZ-a svakog tko je maturirao smatra vrhunski obrazovanim
Image...spomenuti tzv. "jugokomunist" Josipović je neki dan srdačno razgovarao sa USA "komunjarom" Obamom

IQ autora ovakvih pridjeva sve govori
zg2

#7018 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

sherbett wrote: nego @zg2, Manđukić ne igra prvu..kome će Modrić dodavati lopte?
I kad ti kažem, Kolinda će dobiti :D
:D
Kolindi, sama si rekla
zgodna je, niš lošija od Brazilki (njenih godina)
zg2

#7019 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

ja bi Severinu za Predsjednicu, ak mene pitaš- :mrgreen:

inače, stari sam perverznjak (50+)
zg2

#7020 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

Kolinda i moja skvo/supruga= vršnjakinje , zajedno rade u Bruxellesu
Laku noć želim
stiv33

#7021 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

a jeste ga uprskali

a ja već pomislio past će neki spojak :lol:

Image
Last edited by stiv33 on 09/06/2014 21:49, edited 1 time in total.
Bodkin

#7022 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

zg2 wrote:ja bi Severinu za Predsjednicu, ak mene pitaš- :mrgreen:

inače, stari sam perverznjak (50+)
:thumbup: :thumbup: :evil:
Renta

#7023 Re: Odg: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Renta »

stiv33 wrote:Pustite sad katedralu, mene je skroz iznenadio Krleža, pišući o Pavelićevoj džamiji;
govoreći o današnjem muzeju Mimara, ranije Muzeju revolucije u Zagrebu, objektu u kojem je '40-tih godina prošlog stoljeća bila zagrebačka džamija, on je istakao:
"Vidite ovu zgradu? Savršeno je glupo postavljena, zatvorila je vidike prema starom gradu. Arhitektonski ju je riješio Meštrović u spomen kralju Petru I. Oslobodiocu. Naime, Zagreb mu je morao podići neki spomenik pa su se dogovorili da to bude spomen-galerija. Za vrijeme rata adaptirali su je u džamiju i sagradili tri minareta. Nije ih trebalo rušiti, jer su najveći dio bogomolja širom svijeta gradili moćnici, silnici, pa ako hoćete i krvnici, oni su nestali, ali su graniti ostali. No, eto, nekima je smetala. Zagrepčanima svakako nije".
http://www.klix.ba/vijesti/kultura/tako ... /140605024

Ovo samo potvrđuje tezu kako je često razlika između desničara i ljevičara manjanego mislimo.
Bravo majstore :thumbup:

p.s.

Mali ispravak, svi rođeni zagrepčani muzejsku galeriju na Trgu ž.f. zovu Džamija, i poneki pridošlica. Ja oduvijek, zračne linije sam 500 metara od džamije a poslom na 100 m i prolazim svaki dan pored..
CungaLunga

#7024 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by CungaLunga »

Nije lako danas u ovoj zemlji biti Hrvat

Čestiti hrvatski patriotski mediji, novinari i političari, već godinama zarobljeni u svome nemoćnom gnjevu, ne propuštaju priliku požaliti se kako je njihova Raspeta Domovina sama tamnica hrvatskog naroda – mračni srbokomunistički gulag pod terorom ateističko-homoseksualne udbaško-boljševičke vlasti što brutalno proganja poštene katolike i nacionaliste.

Image

Neupućen netko sa strane pomislio bi, čitajući našu domoljubnu štampu i internetske portale, da živ Hrvat i vjernik riskira glavu na ramenima već kad nedjeljom izađe na misu ili potiho zapjeva koju Thompsonovu budnicu, a kamoli ako stavi crnu ustašku kapu na glavu ili ponosno digne desnicu u sieg-heil.

Bezbroj je primjera za to. Jedan od zabavnijih, recimo, jest nedavni slučaj grupe splitskih intelektualaca, velikih vjernika i Hrvata – moguće da ste i čuli za taj veseli domoljubno-katolički kružok - kojima je sud nedavno dodijelio četvrt milijuna kuna odštete, jer su zbog jednog mog teksta u ovim novinama neki od njih, citiram sudsko rješenje, “izgubili prijatelje”, a neki “imali probleme na poslu”, naročito “zbog činjenice da su u članku istaknuti imenom i prezimenom, jer isti nisu mogli u tom smislu ostati neprepoznatljivi u sredinama u kojima žive, kao i na radnim mjestima, zbog čega su i doživljavali velike neugodnosti”.

Ukratko, nije lako u ovoj zemlji danas biti Hrvat. Na svakom kantunu Raspete Hrvatske vrebaju na njega krvožedni protuhrvatski kolumnisti, nezavisni intelektualci, militantni ateisti, građanski aktivisti, ćirilični kaligrafi, nastavnici zdravstvenog odgoja, borci za ljudska prava, Srbi, Romi, azilanti, homoseksualci, lezbijke i ostala moćna vojska Velike Svjetske Antihrvatske Alijanse.

Progonjeni u svojoj državi

Pa ipak, za jednu tamnicu hrvatskog naroda - za jedan dakle mračni srbokomunistički gulag pod terorom ateističko-homoseksualne udbaško-boljševičke vlasti što brutalno proganja poštene katoličke nacionaliste – rečeni se pošteni katolički nacionalist u današnjoj Hrvatskoj osjeća iznenađujuće slobodnim.

Nekoliko puta već, kako vam je poznato, pišući o tom zanimljivom paranormalnom fenomenu, u raznim sam prigodama – od nogometnih utakmica do Thompsonovih koncerata, od misa zadušnica za Poglavnika do svečanih dočeka naših haških uznika - predlagao čitateljima zgodan sociološki eksperiment: da na takva događanja ponesu transparent ili uzviknu parolu razvidno antihrvatskog sadržaja, poput recimo “Smrt fašizmu!”, “Ubojice u zatvore!” ili, štajaznam, benigno “Dolje NDH!”, pa pažljivo prate što će se dogoditi.

Ukoliko je, naime, Hrvatska zaista tamnica hrvatskog naroda i mračni srbokomunistički gulag za domoljube i vjernike, eksperiment će pokazati njihov strah i nelagodu: većina bi se, ako ste sve uradili kako treba, trebala razbježati u bezglavoj panici, spašavajući živu glavu od vas i srbokomunističke žandarmerije.

Iz nekog nejasnog, ali svakako neobično zanimljivog razloga, nikad pak nisam našao nijednog dobrovoljca koji bi teoriju hrvatskih patriotskih medija, novinara i političara potvrdio u praksi. Progonjeni u vlastitoj domovini, hrvatski su se domoljubi sve te godine ilegalno okupljali na nogometnim stadionima, Thompsonovim koncertima, misama zadušnicama i seoskim ustaškim dernecima, pa tamo u najvećoj tajnosti pjevali budnice, dizali desnice i prkosili antihrvatskom okruženju.

Image

Tko spominje ubojice?

Konačno, u petak se na zagrebačkom aerodromu Pleso prijavio dobrovoljac za eksperiment. Moj prijatelj Zoran Ivančić Scout, Zagrepčanin iz Sarajeva, s kolegicom Sabinom stigao je iz Sarajeva na doček osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića - čovjeka izravno, neupitno i dokazano odgovornog za svirepo masovno ubojstvo stotinu i šesnaest civila, žena i djece u bosanskohercegovačkom selu Ahmići - koji je nakon odslužene dvije trećine od dvadeset pet godina pušten iz zatvora.

Kada je zločinac, dirnut oduševljenjem nekoliko stotina prisutnih domoljuba, suboraca, bivših političara, svećenika i časnih sestara, zamolio malo tišine da im se obrati kakvom zgodnom evanđeoskom porukom, Ivančić je iz prvih redova, sve dakle po detaljnom protokolu mog eksperimenta, uzviknuo „Ubojico!“.

Na opće iznenađenje – nije li divno kako je znanost ponekad nepredvidljiva? - dogodilo se nešto posve neočekivano: tek što je uzviknuo uskličnik na kraju, okupljeni progonjeni Hrvati skočili su na Ivančića poput hijena, udarajući ga čime su stigli.

Ovaj se jedva otrgao brutalnom linču nasred aerodroma i uspio doći do policije, a oni - umjesto da, kako biste očekivali od srbokomunističkih žandara, pohapse njegove napadače, pola strijeljaju iza aerodromske zgrade, a pola pošalju na Goli otok - zbog remećenja javnog reda i mira priveli na kraju samo mog zlosretnog prijatelja.

Nešto je, dakle, duboko pogrešno u slici Raspete Hrvatske. Dva su moguća objašnjenja: ili je Hrvatska retardirala u mračni koncentracijski logor pod terorom klerofašista, osuđenih ratnih zločinaca i njihovih kažnjeničkih bojni i civilnih patrola, ustaša i pristaša, što brutalno proganjaju sve koji drugačije misle - ili je njihov talac.

Prvo objašnjenje čak je i meni malo klimavo: u pravu su, naravno, oni što upozoravaju da ratnog zločinca Darija Kordića na aerodromu Pleso nije “dočekao Zagreb” – kako su sugerirali neki izvještaji i novinski naslovi – već samo šačica od nekoliko stotina zapjenjenih humanoida, Kordićeve časne braće i časnih sestara.

To je, rekoh, bez ikakve sumnje točno, ali točno je i to da se od preostalih osamsto hiljada Zagrepčana i svih četiri milijuna Hrvata našao tek jedan jedini koji se usudio Kordiću u lice reći – “ubojico”. A i taj na kraju ispao Zagrepčanin i Hrvat s adresom u Sarajevu.

Rezultati eksperimenta nisu se tako pokazali očekivani, ali jesu neobično korisni: ako mislite da klanje predškolske djece i spaljivanje živih njihovih roditelja nije niti društveno poželjni obrazac ponašanja, a kamoli sveti vjerski i domoljubni sakrament, Hrvatska nije zemlja za vas.

Gospodo zločinci i fašisti, lagali su vas: hrvatske domoljube ovdje ne proganjaju niti duhovi pobijenih i spaljenih Ahmićana, a kamoli policija.

Dobro nam došli, ubojice.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Komenta ... fault.aspx
stiv33

#7025 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Hoćel i Boru sad splićani zalijat govnima ka što su Antu? :oops:
Post Reply