Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
arte.fakt

#7001 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arte.fakt »

kliksovac

#7002 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

zlata wrote:
Chuckie wrote:FJ FJ FLJinci je na BHTu. :D
Meni je zbilja odvratno kad ljudi prozivaju Fincija da se "izjasni" vis-a-vis Izraela i Palestinaca.

'Bem ti zivot.....
od onoliko vrlo dobro udomacenih i integriranih Zidova, koji su nekad zivili u BiH,
ostala dva co'eka,
i sad su i oni odgovorni za cionisticka zlodjela.....

Kao da Finci kroji cionisticku strategiju, propagandu i politiku.
Ako covjek nema veze s'tamosnjom politikom, ostavite ga na miru.

Za razliku od americkih Cionista, od kojih su mnogi vrlo upetljani u americke ratove, i ratno-huscakcku politiku,
Finci se bavi interesima svoje zemlje, BiH.

ko je rekao da su odgovorni ?
samo nije li nekako apsurdno da se svaki musliman, svaki obični čovjek, čak i u ovoj našoj beznačajnoj zemlji Bosni, mora pravdati zbog srušenog W(T)C u USA :roll:

sjećam se tih dana u studio neke od tv ( dal BHT ili FTV-ne sjećam se tačno ) bili su pozvani profesori sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Rešid Hafizović i Adnan Silajdžić.. oznojili su ljude pitanjima: kako, zašto, zbog čega, ko.... :-) :-) :-) :-) kao da su oni srušili njujorški W(T)C, fakat ne kontam zašto su oni uopće i dolazili u studio i kako su prihvatili tu igru da oni tabire i odgovaraju na ta pitanja..

a kad je u pitanju dešavanje u Gazzi, pa valjda bi nekako bilo za očekivati da onda i Finci bar nešto kaže u vezi sa tim..bar neka vrsta osude, kritike, bilo kakvog mišljenja i izjave...no kad su ga pitali za komentar čovjek ne zna šta se dešava, nije gledao dnevnik :-) a sljedeći pak dan kad su ga nazvali i opet pitali, veli: ''čuo sam nešto, nemam komentar, ne mogu ništa reći'' :-)
Ma ja ba

#7003 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ma ja ba »

kliksovac wrote: samo nije li nekako apsurdno da se svaki musliman, svaki obični čovjek, čak i u ovoj našoj beznačajnoj zemlji Bosni, mora pravdati zbog srušenog W(T)C u USA :roll:

sjećam se tih dana u studio neke od tv ( dal BHT ili FTV-ne sjećam se tačno ) bili su pozvani profesori sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Rešid Hafizović i Adnan Silajdžić.. oznojili su ljude pitanjima: kako, zašto, zbog čega, ko.... :-) :-) :-) :-) kao da su oni srušili njujorški W(T)C, fakat ne kontam zašto su oni uopće i dolazili u studio i kako su prihvatili tu igru da oni tabire i odgovaraju na ta pitanja..

a kad je u pitanju dešavanje u Gazzi, pa valjda bi nekako bilo za očekivati da onda i Finci bar nešto kaže u vezi sa tim..bar neka vrsta osude, kritike, bilo kakvog mišljenja i izjave...no kad su ga pitali za komentar čovjek ne zna šta se dešava, nije gledao dnevnik :-) a sljedeći pak dan kad su ga nazvali i opet pitali, veli: ''čuo sam nešto, nemam komentar, ne mogu ništa reći'' :-)
:? Pa sta ako covjek nema nikakav komentar! Mozda ga iskreno bas briga. Zbog cega ocekujete od covjeka da mora imati iskristalisano misljenje o desavanjima u Gazi?
heckler

#7004 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

Ma ja ba wrote:
kliksovac wrote: samo nije li nekako apsurdno da se svaki musliman, svaki obični čovjek, čak i u ovoj našoj beznačajnoj zemlji Bosni, mora pravdati zbog srušenog W(T)C u USA :roll:

:? Pa sta ako covjek nema nikakav komentar! Mozda ga iskreno bas briga. Zbog cega ocekujete od covjeka da mora imati iskristalisano misljenje o desavanjima u Gazi?
Zato sto 90% ovog grada ima misljenje i zeli da neko ko sjedi na celnoj poziciji istog grada ima bar deklarativno slican moralni kompas kao i velika vecina gradjana koje ce lafo predvoditi.
Ma ja ba

#7005 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ma ja ba »

heckler wrote:
Zato sto 90% ovog grada ima misljenje i zeli da neko ko sjedi na celnoj poziciji istog grada ima bar deklarativno slican moralni kompas kao i velika vecina gradjana koje ce lafo predvoditi.
Bas 90%! :roll: Nije ni 91%, ni 89%, nego bas 90%! :-)

Nema druge, nego da tih 90% skinu "zlocastog" Fincia sa funkcije, jer nema iskristalisano misljenje koje bi se podudaralo sa tih "preciznih" 90%.
sinuhe

#7006 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Pa nije bas fer ocekivati da bas on mora osuditi Izrael.
heckler

#7007 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

Ma ja ba wrote:
heckler wrote:
Bas 90%! :roll: Nije ni 91%, ni 89%, nego bas 90%! :-)

Nema druge, nego da tih 90% skinu "zlocastog" Fincia sa funkcije, jer nema iskristalisano misljenje koje bi se podudaralo sa tih "preciznih" 90%.
Nemaju ga odakle skinuti matematicaru jer se jos nije "uzverao". A nadam se i da nece vise nigdje a kamoli na celo grada.
sinuhe

#7008 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Od bosnjackih politicara nije posteno prema vlastitom narodu da imaju uza se ikebane.
heckler

#7009 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

sinuhe wrote:Pa nije bas fer ocekivati da bas on mora osuditi Izrael.
Ne? A zasto to boga ti?
sinuhe

#7010 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

heckler wrote:
Ne? A zasto to boga ti?
Rekao je da bi mogao o tome nasiroko i nadugo :D Sta bi ti htio, neku politicku korektnost, radi cega?
heckler

#7011 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

sinuhe wrote:
heckler wrote:
Ne? A zasto to boga ti?
Rekao je da bi mogao o tome nasiroko i nadugo :D Sta bi ti htio, neku politicku korektnost, radi cega?
Gradjanin Finci moze da misli sta god hoce. Ali potencijalni Gradonacelnik Finci nema prava na takve izvlakuse. Dovoljno je ova zemlja njemu dala na ime te njegove religiozne pripadnosti. Bezbroj visokih funkcija je drzao i namirio vjerovatno i unuke da bi sad nesto muljao i mumlao. Dosta i njega vise.
sinuhe

#7012 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

To je do bosnjacke elite kojima takvi sluze da bi oni mogli reci kako ima Bosne.
Ma ja ba

#7013 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ma ja ba »

heckler wrote:
Nemaju ga odakle skinuti matematicaru jer se jos nije "uzverao". A nadam se i da nece vise nigdje a kamoli na celo grada.
Izgleda da sam trebala i nacrtati ironiju da bi ti shvatio.
cindrlimindrli

#7014 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cindrlimindrli »

heckler wrote:Gradjanin Finci moze da misli sta god hoce. Ali potencijalni Gradonacelnik Finci nema prava na takve izvlakuse
Gradonacelnik Sarajeva mora da ima stav o sukobima na Bliskom Istoku? Svasta.
zlata

#7015 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

Pa kad se vec Finci MORA izjasnit vis-a-vis Izraela,
nek se onda i Radoncic izjasni vis-a-vis sandzackih i kosovskih kriminalaca! :D

Mislim, onako, reda radi! :D

Ipak Finci ima jjjjaci BH pedigre od Randoncica.
Njegovi su tu stotinama godina. Znatno dulje neg' Radonciceva ekipa.

A nije ni sitan broj zrtava kriminala i narkomanije u BiH!

Il'se to Fincijev bosanski pedigre ne pika, zato sto se ne izjasnjava k'o Bosnjak?
heckler

#7016 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

cindrlimindrli wrote:
heckler wrote:Gradjanin Finci moze da misli sta god hoce. Ali potencijalni Gradonacelnik Finci nema prava na takve izvlakuse
Nema ni holokost nikakve veze sa funkcionisanjem grada pa sta mislis da li bi bilo koji evropski grad izabrao gradonacelnika koji otvoreno recimo tvrdi da se holokost nije desio?

Ako se neko pravi nevin pred zlocinom u Gazi to mi sve govori o njegovom karakteru. Nece da se zamjeti svojim financijerima. E takav mi ne treba.
heckler

#7017 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

Ma ja ba wrote:
heckler wrote:
Crtaj mache sta ti je volja, pa objesi babi na frizider.
heckler

#7018 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

zlata wrote:Pa kad se vec Finci MORA izjasnit vis-a-vis Izraela,

Il'se to Fincijev bosanski pedigre ne pika, zato sto se ne izjasnjava k'o Bosnjak?

Odkud taj lopov u ovoj konverzaciji?
cindrlimindrli

#7019 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cindrlimindrli »

heckler wrote:Nema ni holokost nikakve veze sa funkcionisanjem grada pa sta mislis da li bi bilo koji evropski grad izabrao gradonacelnika koji otvoreno recimo tvrdi da se holokost nije desio?
Nije ti bas najbolje poredjenje, koji se to potencijalni gradonacelnik nekog grada izjasnjavao o Holokaustu?
Ne mogu da zamislim gradonacelnika Barselone kako u predizbornjoj kampanji prica o Holokaustu i Gazi, skroz
besmisleno.
Ma ja ba

#7020 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ma ja ba »

heckler wrote:
Ma ja ba wrote:
heckler wrote:
Babi ti objesi onih "preciznih" 90%, na frizider ili negdje drugo - potpuno nebitno.

Finci ne mora davati ikakve izjave, niti misljenje o situaciji u Gazi. Totalno nebitno kad je u pitanju neka njegova potencijalna funkcija gradonacelnika. Veze s vezom nema!
kliksovac

#7021 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kliksovac »

Ma ja ba wrote:
Finci ne mora davati ikakve izjave, niti misljenje o situaciji u Gazi. Totalno nebitno kad je u pitanju neka njegova potencijalna funkcija gradonacelnika. Veze s vezom nema
itekako je bitno, da znam hoće li mi možda sutra kao gradonačelnik glavnog grada biti neki ekstremni cionista ili čovjek koji osudjuje i protivi se gotovo svakodnevnom trijebljenju nevinih civila, žena i djece, nebitno ko su i gdje žive a u ovom slučaju Palestinaca...
limeni

#7022 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by limeni »

postujem fincija ali dokle vise ova mrznja prema nasim bosnjackim bracama iz sandzaka?! kako vas vise nije stid vrijedjati ljude koji su krvarili za ovaj grad i drzavu?fuj!!
zlata

#7023 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

heckler wrote:
cindrlimindrli wrote:
Nema ni holokost nikakve veze sa funkcionisanjem grada pa sta mislis da li bi bilo koji evropski grad izabrao gradonacelnika koji otvoreno recimo tvrdi da se holokost nije desio?

Ako se neko pravi nevin pred zlocinom u Gazi to mi sve govori o njegovom karakteru. Nece da se zamjerti svojim financijerima. E takav mi ne treba.
Pa dobro, jest' istina da golemi Cionisti financiraju zidovske zajednice u Istocnoj Europi.
(Ne'znam specificno za slucaj BH.)
Napr. familija Lauder (Estee Lauder-MAC), koja zivi u SAD-u.http://www.timesofisrael.com/ivoteisrae ... port-says/

Medjutim, jesu'li "ostali" spremni pomagat zidovsku zajednicu umjesto Laudera?
Ako se oni ne mogu bas puno oslonit na "vecinu",
onda je logicno da nece prebirat "financijere".

Ni muslimani nisu prebirali od'kud dolaze borci i $$$.
heckler

#7024 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by heckler »

Ma ja ba wrote:
heckler wrote:
Ma ja ba wrote: Izgleda da sam trebala i nacrtati ironiju da bi ti shvatio.
Babi ti objesi onih "preciznih" 90%, na frizider ili negdje drugo - potpuno nebitno.

Finci ne mora davati ikakve izjave, niti misljenje o situaciji u Gazi. Totalno nebitno kad je u pitanju neka njegova potencijalna funkcija gradonacelnika. Veze s vezom nema!

Oooooo ok ok kontam. To ti mislis da sam ja mislio reci 90% Bosnjaka u gradu pa te te boli valjda. A ne ne lutko nisam ja jedan od vas zukukuljenih i zamumuljenih koji bi "imali svasta o tome naprivati ali nebi sad da dajem izjave". Ja sta mislim reci ja kazem a ne ostavljam da se cita izmedju redova. Tih 90% se odnosi na veliki vecinu gradjana ovog grada koji se uzasavaju na Izraelske zlocine a ne na neku moju procjenu etnicke strukture grada. Popis ce dogodine pa ce odgovoriti na to pitanje a hoce li Bosnjaka biti 89%, 90%, 91%, 15% ili 99.99% i to u ovoj temi ne igra nikakvu ulogu. Citav svijet osim zadojenih fanatika se zgrazava na ubistva u Gazi i to nema veze sa procentom Bosnjaka. Ili ti tvrdis drugacije? Da to samo Bosnjaci osudjuju zlocine a da slobodarski narodi podrzavaju Izrael ili su "neutralni"?
zlata

#7025 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

limeni wrote:

postujem fincija ali dokle vise ova mrznja prema nasim bosnjackim bracama iz sandzaka?! kako vas vise nije stid vrijedjati ljude koji su krvarili za ovaj grad i drzavu?fuj!!
Ponekad oni krvarili za drzavu.
A cesto im ta drzava svasta toleriSE.
Uglavnom, svasta se PREZMIRI, "u ime bosnjacke solidarnosti".

Tesko je osudit "coporsku solidarnost", bilo kod Zidova, ili Bosnjaka. :D
Locked