NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jack Be Nimble
#7001 Re: NBA - National Basketball Association
Obe serije na 2:2...nadam se da ce SA izbaciti one supke iz Oklahome.
Nesto mi nije jasno u kosarci i faulima; kada je bilo 91-92 i Celtic je imao loptu ali su morali da izvedu sa strane i jedan igrac je dodao loptu Garnetu, ovaj njemu odma prosljedio i on nastavio trcati ka kosu Miamija. Kada je presao centar Miami igrac je napravio faul (izvan obruca) na njemu i onda je sutao dva slobodna dao jedan i bilo 91-93.
Onda je Miami naravno imao napad i 19 sekundi prije kraja igrac Celtica je faulirao izvan obruca igraca Miamia jer ga je on zaobisao medjutim nije bio slobodni nego time-out i onda su odigrali zadnji napad. Zasto je Boston dobio slobodne, a Miami nije?
Nesto mi nije jasno u kosarci i faulima; kada je bilo 91-92 i Celtic je imao loptu ali su morali da izvedu sa strane i jedan igrac je dodao loptu Garnetu, ovaj njemu odma prosljedio i on nastavio trcati ka kosu Miamija. Kada je presao centar Miami igrac je napravio faul (izvan obruca) na njemu i onda je sutao dva slobodna dao jedan i bilo 91-93.
Onda je Miami naravno imao napad i 19 sekundi prije kraja igrac Celtica je faulirao izvan obruca igraca Miamia jer ga je on zaobisao medjutim nije bio slobodni nego time-out i onda su odigrali zadnji napad. Zasto je Boston dobio slobodne, a Miami nije?
- n;hill
#7002 Re: NBA - National Basketball Association
Chalmers sam, bolji šuter za 3poena, Wade: no way

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7003 Re: NBA - National Basketball Association
Trebao si pratiti fouls to give - ilitiga, usli su u bonus. Celticsi su imali pravo na jos jedan faul prije bonusa.Jack Be Nimble wrote:Obe serije na 2:2...nadam se da ce SA izbaciti one supke iz Oklahome.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7004 Re: NBA - National Basketball Association
Eh, a sad kratki rezime
Jes da je veselo, popilo se litar kafe da bi bio u budnom stanju na poslu
al je vrijedilo. 'Matori nafakasi' kako ih neki ovdje zovu, svaka cast
Prvo poluvrijeme odlicno, ali je onda ocigledno nestalo benzina, na kraju ipak tesko izvojevana pobjeda. Onaj Battier ocigledno ima padavicu
, al nek mu bude. I nema se sta pricati o nekom navlacenju, ko je kriv Heatu sto ne mogu slobodnog pogoditi (mada mislim da su ih iz Bostona zayebali, namjerno su stavili manje obruce
).
Heat ne zna zavrsiti utakmicu kad je gusto. Nakon onog ofanzivnog faula, znao sam da nema sanse da Heat dobije u regularnom. Dzaba i puni napad, kad se nema mu.da.
Garnett
a i ostala ekipa (Rondo, Pierce, Allen - i on proradio
)
Sad na Floridu, treba ove mutavce uzeti u jednoj klinickoj zavrsnici
Prvo poluvrijeme odlicno, ali je onda ocigledno nestalo benzina, na kraju ipak tesko izvojevana pobjeda. Onaj Battier ocigledno ima padavicu
Heat ne zna zavrsiti utakmicu kad je gusto. Nakon onog ofanzivnog faula, znao sam da nema sanse da Heat dobije u regularnom. Dzaba i puni napad, kad se nema mu.da.
Garnett
Sad na Floridu, treba ove mutavce uzeti u jednoj klinickoj zavrsnici
-
statixx
#7005 Re: NBA - National Basketball Association
Celtics
Popovic me malo iznenadio, igrao je agresivnu odbranu na Durantu i udvajao ga tri cetvrtine, ali nije mogao predviditi da ce Ibaka i Perkins poluditi. U zadnjoj cetvrtini, u kljucnim trenucima odustao od taktike i Durant im zabije 16 poena. Pa hebote kako god okrenes bolje mu je bilo pustiti Ibaku da suta pa makar imao 15/15 ucinak. Eto Leonard ce da zaustavi sut Duranta u kljucnim trenucima. Pa to ni MWP nije uspjelo.
Popovic me malo iznenadio, igrao je agresivnu odbranu na Durantu i udvajao ga tri cetvrtine, ali nije mogao predviditi da ce Ibaka i Perkins poluditi. U zadnjoj cetvrtini, u kljucnim trenucima odustao od taktike i Durant im zabije 16 poena. Pa hebote kako god okrenes bolje mu je bilo pustiti Ibaku da suta pa makar imao 15/15 ucinak. Eto Leonard ce da zaustavi sut Duranta u kljucnim trenucima. Pa to ni MWP nije uspjelo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7006 Re: NBA - National Basketball Association
Ma tesko bilo ko moze odigrati kvalitetnu odbrani na Durantuli. Nemoguce je braniti njegov skok sut. Samo je pitanje da li ima noc ili je ustao na lijevu
Bice zeznuto veceras, al cu ih preskociti. Ipak je intersantniji ovaj duel Celticsa i Heata.
Bice zeznuto veceras, al cu ih preskociti. Ipak je intersantniji ovaj duel Celticsa i Heata.
- novi.dan.nova.nafaka
#7007 Re: NBA - National Basketball Association
S tim da obzirom na KD-eve statistike, ustajanje na lijevu nogu se dešava jednom mjesečno, možda i rjeđe...Tomahawk11 wrote:Ma tesko bilo ko moze odigrati kvalitetnu odbrani na Durantuli. Nemoguce je braniti njegov skok sut. Samo je pitanje da li ima noc ili je ustao na lijevu![]()
-
dert
#7008 Re: NBA - National Basketball Association
Bili bi fino finale OKC-SELTIC ...Obje ekipe igraju fino, bez prljave igre i kreveljenja
Bila bi to uzivancija
Bila bi to uzivancija
- Jack Be Nimble
#7009 Re: NBA - National Basketball Association
Priznajem da nisam pratio kosarku zadnji 10-11 godina ali se ne sjecam tih bonusaTomahawk11 wrote:
Trebao si pratiti fouls to give - ilitiga, usli su u bonus. Celticsi su imali pravo na jos jedan faul prije bonusa.
-
Bodkin
-
LSD
#7011 Re: NBA - National Basketball Association
Ma sve je ovo licemjerje opšte....fol lani svi slavili kad je Dart Vader lige (Miami) izgubio od Dallasa, a kad je taj isti ogavni Boston dovodio i pravio svoju Veliku Trojku (a inace su KG I Allen rođeni u Bostonu i prošli sve kategorije Celticsa, od malih nogu navijaju za taj klub
) i kad su oni uzeli titulu nije bilo mržnje niti moralisanja - vec naprotiv simpatisanja i navijanja za njih....gade mi se takvi stavovi i principi...zamrzio sam sad bezveze Boston i te igrace zbog toga - nidje veze 
- fosil
#7012 NBA - National Basketball Association
Otkad ti za Miami navijas? 
-
LSD
#7013 Re: NBA - National Basketball Association
Sad od ovog play offa, tacnije od ove rundefosil wrote:Otkad ti za Miami navijas?
-
enki_
#7014 Re: NBA - National Basketball Association
cuj bez prljave igre i kreveljenja, pa sam Rondo napravi za sezonu vise sranja nego vecina ekipadert wrote:Bili bi fino finale OKC-SELTIC ...Obje ekipe igraju fino, bez prljave igre i kreveljenja![]()
Bila bi to uzivancija
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7015 Re: NBA - National Basketball Association
Posto nema Lakersa i Bullsa, nek osvoji bilo ko osim Heata

-
LSD
#7016 Re: NBA - National Basketball Association
eto vidišleet wrote:Posto nema Lakersa i Bullsa, nek osvoji bilo ko osim Heata![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Jack Be Nimble
#7018 Re: NBA - National Basketball Association
BIlo ko samo ne Oklahoma, neka im padne atomska na onu njihovu dvoranu.
- just principe
#7019 Re: NBA - National Basketball Association
leet wrote:Posto nema Lakersa i Bullsa, nek osvoji bilo ko osim Heata![]()
+1
Iako su Spursi veliki rivali oni su najpozeljniji za osvojiti
- just principe
#7020 Re: NBA - National Basketball Association
sta ovo nema na SK veceras utakmice
a nece biti ni sutra cini se
A ona dvojica najavise da ce do kraja sve prenositi
- burek_in_space
#7021 Re: NBA - National Basketball Association
Naredna je tek u noci sa srijede na chetvrtak izmedju Heata i Celticsa. Tako rekoshe jutros.just principe wrote:sta ovo nema na SK veceras utakmice![]()
-
Rob_Atl
#7022 Re: NBA - National Basketball Association
Ima utakmica jedino da dole nece prenositi, veceras je Oklohoma-San A. 3 ujutro po bosanskom i sutra igraju Heat-Boston ili ti ga 2:30 ujutro u srijedu, ne moze nikako biti srijedu na cetv
- just principe
#7023 Re: NBA - National Basketball Association
da, utakmice su svakim danom bez prekida..Kud ces bolje od http://www.nba.com/gameline/20120604/
- burek_in_space
#7024 Re: NBA - National Basketball Association
A jbm li ga, samo prenijeh shta rekoshe komentatori na kanalu koji kod nas prenosi, tj. SportKlubu.Rob_Atl wrote:Ima utakmica jedino da dole nece prenositi, veceras je Oklohoma-San A. 3 ujutro po bosanskom i sutra igraju Heat-Boston ili ti ga 2:30 ujutro u srijedu, ne moze nikako biti srijedu na cetv
-
Mr. Brightside
#7025 Re: NBA - National Basketball Association
gledajte reprize ko i ja