Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
SmokingMan

#7001 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Samo bih htio pitati na koji vas memorijalni centar u Evropi podsjeća ovo što je nedavno otvoreno u BL?

Image
Saian

#7002 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Saian »

Berlin
SmokingMan

#7003 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Genau! Malo je sramno što je projektant pokušavao da plagiranje prikrije dizajnom i visinom stubova. Ne znam koliko je bitno to ovim cionistima sa sjedištem u BL. ili je jedonostavno sugestija bila da se posluže modelom iz prijateljskih pobuda. Howsoever....
banjaluka078
Moderator

#7004 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Nije prvi puta da Draško i ekipa "posude" dizajn za neki gradski projekt.
banjaluka078
Moderator

#7005 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

https://valterportal.ba/proslava-dana-r ... ganizator/
PROSLAVA DANA RS KAO X FILES: Niko ne zna koliko je para potrošeno ni ko je organizator
Danguba

#7006 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

Jednostavno, ljudi rade sta hoce i nikome ne polazu racune.
Znaju da niko nema moc vecu od njihove i zato rade sta pozele.
banjaluka078
Moderator

#7007 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Danguba wrote: 14/01/2026 21:54 Jednostavno, ljudi rade sta hoce i nikome ne polazu racune.
Znaju da niko nema moc vecu od njihove i zato rade sta pozele.
Baš tako. Ni za ovo se niko nije ni počešao.
Među brojnim zvanicama ponovo je u “Kozaru” došao i bivši predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, mada, nije jasno u kom svojstvu.

Ipak, generali i ostali oficiri u Oružanim snagama BiH svečano su uz ešalon vojnika dočekali Dodika, kojem su i salutirali, a Dodik se kasnije obratio i medijima.
https://www.gerila.info/generali-oruzan ... u-stranke/
Danguba

#7008 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

Ovo mi je najaca slika koja govori o odnosu medju njima. :D

Image
Danguba

#7011 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

Sta ba vratiti :lol:
Zato sto smo mi forumasi govorili da nije legalan a oni tek sada shvatili. :lol:

Sta cemo sa svim onim odlukama koje je nelegalan(lazno se predstavljao) potpisivao. :-)

Glavno pitanje je, ko im je dostavio informaciju iz suda kakav ce odluka biti(presudjeno ali daktilografkinja pise)???
DonieBrasco

#7013 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hasanov ... /260116050

600.000 KM za provođenje izbora, sta toliko kosta i gdje zapravo godinama uznazad idu te pare i u cije đepove za "provedbu" izbora. :-)
breuer

#7014 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by breuer »

SmokingMan wrote: 14/01/2026 14:37 Samo bih htio pitati na koji vas memorijalni centar u Evropi podsjeća ovo što je nedavno otvoreno u BL?

Image
ma podsjeća, al ponavljam samo podsjeća za površno oko, niđe veze sa Spomenikom ubijenim Jevrejima u Berlinu, više vuče na one glomazne spomenike po Armeniji i Gruziji...

a uostalom, ko im brani da ližu bilu čiju bulju ako vjeruju da će im to pomoći u ostvarenju interesa...počeli učiti od Albanaca jbg...
problemnatravunu

#7015 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by problemnatravunu »

Danguba wrote: 15/01/2026 15:35
Sta ba vratiti :lol:
Zato sto smo mi forumasi govorili da nije legalan a oni tek sada shvatili. :lol:

Sta cemo sa svim onim odlukama koje je nelegalan(lazno se predstavljao) potpisivao. :-)

Glavno pitanje je, ko im je dostavio informaciju iz suda kakav ce odluka biti(presudjeno ali daktilografkinja pise)???
Gledam sinoć ovog Savu kako mrtvo hladno, bez da trepne priča
"o tome kako je ON podnio ostavku, pa kako će dobiti novi mandat , pa sutra konferencija za štampu u 17h ..."
jebomater , koji kreten ili poltron ili plaćenik trebaš biti da to tek tako hladno predstavljaš kao da je najnormalnija stvar na svijetu,
ono. kao da si zadnji glupson , a ne advokat ( jel advokat ili šta ) :-)
:facepalm:
Koji brlog , braćo moja
banjaluka078
Moderator

#7016 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Mandatar Savo Minić predložio je danas, 17. januara imena ministara u novoj Vladi Republike Srpske, među kojima neće biti pet dosadašnjih ministara.

Nova imena u Vladi su Radan Ostojić, Radenko Bubić, Draga Mastilović, Ned Puhovac iz Brčkog i Irena Ignjatović iz Doboja, profesor razredne nastave.

Umjesto Danijela Egića, funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite trebalo bi da obavlja predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić.

Minić je predložio nove ministre i u resorima nauke i visokog obrazovanja, porodice omladine i sporta, privrede i preduzetništva, te Ministarstvu trgovine i turizma.

Za mnistra za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje predložen je bivši dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović, koji bi trebalo da zamijeni Sinišu Karana.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpskoj - Radenko Bubić, privrednik iz Kotor Varoša, umjesto Vojina Mitrovića.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske - Ned Puhovac, umjesto Denisa Šulića.

Ministar za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske - Irena Ignjatović, kadar SP, umjesto Selme Čabrić.

Premijer Minić je 15. januara vratio mandat, a vršilac dužnosti predsjednika Republike Srpske Ana Trišić Babić ga je obavijestila da će ponovo biti predložen za mandatara.

U Banjaluci će sutra biti održana posebna sjednica Narodne skupštine o usvajanju ostavke predsjednika Vlade Save Minića.

Po okončanju ove posebne sjednice, zasjedaće Kolegijum Narodne skupštine o održavanju nove sjednice o izboru nove vlade.
kuli1961

#7017 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

Misle da su tako zeznuli Ustavni sud BiH?
HA HA HA HA HA
KOJI BOLIDI!
Više me nijedna ljudska priroda, misao stav, sta god, ne mže iznenaditi...Minić je pravnik, diči se i da je doktorirao pravne nauke (ne znam, moguće, ali me ne zanima, u ovom cunamiju magistara, mastera i doktora). Definitivno je uprljao, okaljao, potpuno obeščastio pravo kao nauku, time što je govorio- "vraćam nadat". Ne vraćaš ti, jadniče, mandat, već daješ ostavku. To bi morao znati i ne možeš tu jezičku ekvilibristiku pravdati "političkim manevrom".
Bio je i advokat, prije načelnikovanja Modričom , ministrovanja i sada- "premijerisanjem".... žao mi je svakog klijenta koga je on zastupao!

Dao ostavku- ok. Ko će ili ko mu je dao svojstvo "novog" mandatara"- v.d. Predsjednika RS? Prema Ustavu RS, to je nepostojeća funkcija, a ni NSRS nema ustavno ovlašćenje da imenuje v.d.-a
Prema tome, Minić će opet biti neustavan, tj "Vlada RS", jer ga je predložio neustavni v.d. Predsjednik RS. Džaba kreče....
Kako god bilo, neće Savo Minić biti predsjednik Vlade, već je to i biće Milorad Dodik, kao i do sada.
Još jedna "začkoljica", koju taj SNSD-ovski ološ zna, ali ne haje-da bi se nova Vlada izglasala, prethodno odluka o usvajanju ostavke stare Vlade mora biti objavljena u Sl.gl.RS. A za to, ova bulumenta, jednostavno nema vremena.

Očito je da SNSD-u i njegovim satelitima, Ustav služi samo za otiranje cipela.
Od takvog lopovluka, kriminala, osionosti, javašluka- nema spasa.
Pitam se, od čega su sačinjeni želuci ovih ljudi u vlasti?
video

#7018 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by video »

kuli1961 wrote: 17/01/2026 20:27 Misle da su tako zeznuli Ustavni sud BiH?
HA HA HA HA HA
KOJI BOLIDI!
Više me nijedna ljudska priroda, misao stav, sta god, ne mže iznenaditi...Minić je pravnik, diči se i da je doktorirao pravne nauke (ne znam, moguće, ali me ne zanima, u ovom cunamiju magistara, mastera i doktora). Definitivno je uprljao, okaljao, potpuno obeščastio pravo kao nauku, time što je govorio- "vraćam nadat". Ne vraćaš ti, jadniče, mandat, već daješ ostavku. To bi morao znati i ne možeš tu jezičku ekvilibristiku pravdati "političkim manevrom".
Bio je i advokat, prije načelnikovanja Modričom , ministrovanja i sada- "premijerisanjem".... žao mi je svakog klijenta koga je on zastupao!

Dao ostavku- ok. Ko će ili ko mu je dao svojstvo "novog" mandatara"- v.d. Predsjednika RS? Prema Ustavu RS, to je nepostojeća funkcija, a ni NSRS nema ustavno ovlašćenje da imenuje v.d.-a
Prema tome, Minić će opet biti neustavan, tj "Vlada RS", jer ga je predložio neustavni v.d. Predsjednik RS. Džaba kreče....
Kako god bilo, neće Savo Minić biti predsjednik Vlade, već je to i biće Milorad Dodik, kao i do sada.
Još jedna "začkoljica", koju taj SNSD-ovski ološ zna, ali ne haje-da bi se nova Vlada izglasala, prethodno odluka o usvajanju ostavke stare Vlade mora biti objavljena u Sl.gl.RS. A za to, ova bulumenta, jednostavno nema vremena.

A tek ovih sto glasaju i podrzavaju zivotom iste?
WTF :?
banjaluka078
Moderator

#7019 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Mi živimo u društvu u kojem je ovo direktor aerodroma, mene više ništa ne može začuditi i iznenaditi.

Danguba

#7020 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

HA HA HA HA HA
KOJI BOLIDI!

Sve dobro apsolvirano ALI zanemarujemo jednu malu cinjenicu, nisu oni toliko glupi. Upregli su oni mnoge pravnike ali ne za dobrobit nego za zavrzlame.
Znaju da je vlada neustavna ali hajmo prividno da popravimo ali cemo svjesno opet napraviti propust(ne moze v.d.predsjednika da imenuje mandatara) da bi opet neko podnosio prigovor sudu i opet vrijeme tece i tako u krug.

Davno je Milorad rekao oko nekih odluka suda, pa sta, sada cemo samo promijeniti zarez i opet idemo dalje.
To je problem sto niko za takve stvari ne snosi sankcije i zato to rade.
Prvi koji bude kaznjen prestat ce se igrati sa odlukama US.
kuli1961

#7021 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

Naravno da nisu glupi.
Sve ovo ta bulumenta jako dobro zna. Ali zbog tog znanja- svijesti da sve što rade nema podlogu u najvišem aktu- Ustavu i bahatosti, zovem ih onako kako jedino i zaslužuju...
Ili- oni su u pravu ,a ja i meni slični smo u krivu, dubokom neznanju, sljepilu?
Savo Minić i mnogi drugi iz te klike, a sa druge strane ja i meni slični, očito nismo studirali i diplomirali na istom pravnom fakultetu....a na diplomama nam je isti grb i naziv univerziteta i fakulteta. Istina- kod mene piše Socijalistička Republika Bosna i Hercegovina, čime se dičim.
Vjerovatno je to ključ razlikovanja :-D
problemnatravunu

#7022 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by problemnatravunu »

:lol:

NediM17

#7023 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by NediM17 »

Nedzad alias Ned Puhovac umjesto Denisa Sulica.
A ova uciteljica Irena je kao "Bosnjakinja"?
Pere je Vukan opasno, 38 glasova na lokalnim izborima u Doboju. :-)
HelaS

#7024 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by HelaS »

HA HA HA HA HA
KOJI BOLIDI!

Narodna skupština Republike Srpske prihvatila ostavku Save Minića
https://www.klix.ba/vijesti/bih/narodna ... /260118038
Obzirom na neustavnost Minićeve funkcije, sva entitetska dokumnetacija - propisi i drugi koje je neustavni Minić potpisao, trebali bi biti nevažeći, je li tako? Ko se brine o tome?
Danguba

#7025 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Danguba »

HelaS wrote: 18/01/2026 20:42

Obzirom na neustavnost Minićeve funkcije, sva entitetska dokumnetacija - propisi i drugi koje je neustavni Minić potpisao, trebali bi biti nevažeći, je li tako? Ko se brine o tome?
Isti oni sto se brinu za sve pljacke u manjem entitetu.
Post Reply