Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
biscanka2

#7001 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

zrakomlat wrote:
insomnia78 wrote: Svi bolje znaju od ove bišćanke, jedino ona iz bihaća na forumu, ali oni bolje znaju kako je tamo :D
A i ona u Njemackoj
to ne znadoh, ali valjda je opet upućenija,ima rodbine, raje, prati lokalne vijesti, itd.
mislim, znas o cemu pricam, takvi bolje znaju od tebe kako je u francuskoj i tom gradu gdje si ti :D[/quote]

:thumbup: Ne samo rodbine - familija,rodjaci,prijatelji... .Naravno da se skoro pa svakodnevno cujemo a po danasnjim tehnickim mogucnostima i vidimo.Ima nas jos, biscana i kladuscna ovdje na forumu al ovi seratori sto vole sa tudjim k...em slamu ili gloginje mlatiti,radi njih im se svaki ulazak u diskusiju gadi. :)
Nego @Insomanija78 kad si tamo te preglede pravio i nokte rezo,jesil ih bar malo i nalakiro. :oops: :kiss:
insomnia78

#7002 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

:lol:
howdy

#7003 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pobij se ako smijes...ajdee
Pa sta cu vam drugo?
Treba ovo, treba ono...ali.
Nek’ neko drugi.
De nam ba ti reci sta cemo. Procedura ovo ono. Haj bolan ne dipr.
Fudo387

#7004 Re: Migranti u BiH

Post by Fudo387 »

howdy wrote:
Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pobij se ako smijes...ajdee
Pa sta cu vam drugo?
Treba ovo, treba ono...ali.
Nek’ neko drugi.
De nam ba ti reci sta cemo. Procedura ovo ono. Haj bolan ne dipr.
Pa reko sam,
Nabodite ih.
Za to navijas, u cemu je sad problem?
Jel sad treba ja da dodjem s kraja svijeta da ih bijem za tebe?
howdy

#7005 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

_BataZiv_0809 wrote:A ti bi ih pustio da se marisu i uriniraju. Naravno po tudjoj avliji :skoljka:

Najlakse bit merhametli 11 sati leta od Europe.
De nam malo o ljudskim pravima kod americke policije.
Upucaju te ako drzis plasticni pistolj u rukama, eto prvo ti procitaju konvenciju od ljudskim pravima pa te zamole da se predas.
howdy

#7006 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Fudo ba ti da si imo muda s nekim se rokat osto bi ovde.
Ti nam falis. Kakvo bolan rokanje? O cemu pricas?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7007 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

howdy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A ti bi ih pustio da se marisu i uriniraju. Naravno po tudjoj avliji :skoljka:

Najlakse bit merhametli 11 sati leta od Europe.
De nam malo o ljudskim pravima kod americke policije.
Upucaju te ako drzis plasticni pistolj u rukama, eto prvo ti procitaju konvenciju od ljudskim pravima pa te zamole da se predas.
Fudara je dobar za onog engleza
insomnia78

#7008 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

howdy wrote:Fudo ba ti da si imo muda s nekim se rokat osto bi ovde.
Ne ujedajte cojka bezveze. Roko se on kad je trebalo i s kim je trebalo
howdy

#7009 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

insomnia78 wrote:
howdy wrote:Fudo ba ti da si imo muda s nekim se rokat osto bi ovde.
Ne ujedajte cojka bezveze. Roko se on kad je trebalo i s kim je trebalo
Nemam ja nista protiv Fudare, dobar je Fudo, nego je merhametli i popustljiv.
svjezi_ustipak

#7010 Re: Migranti u BiH

Post by svjezi_ustipak »

insomnia78 wrote:Pa onomad su htjeli Srbiji. Ne bi im bilo prvi put
Još koji mjesec pa će Pakistanu :) Samo polako :)
It_is_a_Leclerc

#7012 Re: Migranti u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Oni ne traže azil u BiH već u Službi za strance iskazuju NAMJERU sa traže azil. Po zakonu, u roku od 14 dana moraju podnijeti zahtjev za azil. U suprotnom, izgon.

U tih 14 dana, lica moraju biti POD NADZOROM. Tek kad zatraže azil, imaju slobodu neograničenog kretanja. Od 20-ak hiljada ljudi koliko je prošlo kroz BiH, svega nekoliko stotina je tražilo azil.

Nažalost, Zakon o azilu BiH se potpuno iskrivljeno primjenjuje. Ili bolje reći, ne primjenjuje se nikako, a što je i jedan od korijena ove krize.
Anno Domini

#7013 Re: Migranti u BiH

Post by Anno Domini »

ako šilja dedić to ne riješi niko neće, u sarajevu se vrti lova u bihaću migranti.
Sanjarko

#7014 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Uvedeno ogranicenje kretanja djece i migranata i policijski sat ili ce se uvesti. Sad na vijestima javilo.
Edin H.

#7015 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:Oni ne traže azil u BiH već u Službi za strance iskazuju NAMJERU sa traže azil. Po zakonu, u roku od 14 dana moraju podnijeti zahtjev za azil. U suprotnom, izgon.

U tih 14 dana, lica moraju biti POD NADZOROM. Tek kad zatraže azil, imaju slobodu neograničenog kretanja. Od 20-ak hiljada ljudi koliko je prošlo kroz BiH, svega nekoliko stotina je tražilo azil.

Nažalost, Zakon o azilu BiH se potpuno iskrivljeno primjenjuje. Ili bolje reći, ne primjenjuje se nikako, a što je i jedan od korijena ove krize.
Zamisli provale da im dodijelimo azil. kako bi se ljudi zijanili :D

Ima masa Somalijaca u Engleskoj, dobili azil u Holandiji, cekali dok dobiju drzavljansto i onda se presele u Englesku.
It_is_a_Leclerc

#7016 Re: Migranti u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Vizionar 1985 wrote:Uvedeno ogranicenje kretanja djece i migranata i policijski sat ili ce se uvesti. Sad na vijestima javilo.
Danas hitno i vanredno zasjeda Vlada USK, a pozvani su svi načelnici i gradonačelnici, komesar policije, direktor Kantonalne bolnice, direktor kantonalne uprave za inspekcije i drugi.
Maraschino

#7017 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Treba na svaku raskrsnicu staviti putokaze prema Hrvatskoj a onim iznemoglim obezbijediti prijevoz do granice...pa tamo neka se rokaju sa Hrvatima.
Svi tako rade pa sto bi mi bili izuzetak i handrili se sa njima po propisima.
biscanka2

#7018 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Edin H.

#7019 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

Maraschino wrote:Treba na svaku raskrsnicu staviti putokaze prema Hrvatskoj a onim iznemoglim obezbijediti prijevoz do granice...pa tamo neka se rokaju sa Hrvatima.
Ja ne znam stvarno kome se vise ovi nasi uvlace i peglaju ljude - onda nas jos Kolinda nesto proziva. Da nece EU i Hrvatska mozda obustaviti gradnju Peljeskog mosta? Ili ce nas ekspresno primiti u EU? :oops:
biscanka2

#7020 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

@Grunf

Sinoć su naše dvije sugrađanke inače sestre fizički napadnute i opljačkane od strane migranata. Kako vidim sreća je bila što su neki naši sugrađani priskočili u pomoć a počinioc kako sam razumio je uhvaćen. Ovo je tekst jedne od njih:

"Sinoc, 09.06 nesto malo iza ponoci u mom rodnom gradu, u centru grada, na mjestu gdje su se nekad okupljali nasi mladi,omladina grada Bihaca, ljudi s djecom, staro i mlado .. dozivjela sam neprijatnu situaciju, napad od strane nepoznate osobe, upravo jedne od osoba zbog kojih se gradjani ovog grada u strahu zakljucavaju u svojim domovima gdje su se nekad ranije bezbrizno njihova djeca mogla igrati, a oni sami setati ulicama naseg lijepog,prelijepog Bisca do kasnih vecernjih sati .. naime,vracajuci se u drustvu svoje sestre kuci iz sasvim normalnog subotnjeg izlaska, dozivjela sam scenu i napad koji ce dozivotno ostaviti urezan trag u mom sjecanju ..Po samom izlasku iz kluba bistro .. primjetile smo dvije nepoznate osobe kako nas prate dva koraka iza nas .. dobacivali su i smijali se cijelo vrijeme .. o cemu su pricali naravno da nismo znale jer su govorili na samo njima poznatom jeziku .. u strahu koji nas je obuzeo nismo znale kako da reagiramo pa smo odlucile stati kako bi nas oni prosli te smo usporile medjutim i dalje su nastavili isto i pratili su nas kako bi na kraju sjeli na stepenice kod djevojke sa une .. tim njihovim odustanjem sestra i ja smo pomislile da se nece nista lose desiti .. medjutim prava nevolja nas je snasla na parkingu u centru grada pored poslovnog objekta Agram ..Taj isti koji nas je pratio prisao nam je uzurbanim koracima s ledja, neocekivano i sve se odigravalo u sekundama .. prvo je skocio na moju sestru koja je odmah potom bila bacena na pod.Tom prilikom je zadobila lakse tjelesne povrede,a slike cu okaciti zajedno s ovim tekstom.Ja, onako prestravljena nerazmisljajuci i neznajuci sta nas je snaslo skacem na njega nadajuci se da cu uspjeti spasiti sestru iz njegovih ruku medjutim tu i ja dobijam lakse tjelesne povrede ..Bivaju nam otudjene nase licne stvari (dva mobilna telefona, moja torbica ) ... zahvaljujuci ljudima iz obliznjih lokala flash i 35 i naravno brzom intervencijom nase policije prosle smo dobro s obzirom kako se sve moglo zavrsiti ... posebno hvala momku *** koji je uspio da ‘uhvati’ tog monstruma i uspije nam vratiti stvari koje je otudjio .. Sad se ja pitam ...dokle ?? Nisu u pitanju materijalne stvari nisu u pitanju telefoni i moja torbica s bankovnom karticom i odredjenom sumom novca koja se nalazila u novcaniku ..nije ljudi .. telefoni se kupe novac se zaradi ... sta da su bila dvojica sta da su nas presreli u nekoj mracnoj neosvjetljenoj ulici,kakvih u nasem gradu ima koliko hocete. Sta da nije bilo tih dobrih ljudi koji su culi vrisku i odreagovali ..Jucer smo to bile mi sutra neko drugi ??? Nije samo jedan takvih je trenutno na stotine. Sta nam se to dogodilo s nasim rodnim krajem ..nema vise bezbriznih odlazaka u setnje, kupovinu ..sve je nestalo zavladala tama i strah nasim ulicama.Iskreno poslije ovog dogadjaja ja kao osoba koja je dozivjela licno na svojoj kozi sve ono sto sam do jucer s nevjericom citala po portalima se pitam do kad ?? "

https://forum.biscani.net/uploads/month ... b4d9f2.jpg
zrakomlat

#7021 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

Nadam se da će se peksijaneri sjećati tih lokalnih likova kod svake promjene vremena, valjda su ih ispoštovali kako dolikuje.
Point.

#7022 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

Od vlasti nema fajde, ljudi će morati izgleda uzimati stvari u svoje ruke. Bihać i okrug su najebali u prošlom ratu, Sarajevo nakon rata zaboravilo za to područje i još im se bjelosvjetska ološ i inžinjeri iz afričko-azijskih zaostalih vukojebina natakarili na leđa.
paladinka

#7023 Re: Migranti u BiH

Post by paladinka »

biscanka2 wrote:@Grunf

Sinoć su naše dvije sugrađanke inače sestre fizički napadnute i opljačkane od strane migranata. Kako vidim sreća je bila što su neki naši sugrađani priskočili u pomoć a počinioc kako sam razumio je uhvaćen. Ovo je tekst jedne od njih:

"Sinoc, 09.06 nesto malo iza ponoci u mom rodnom gradu, u centru grada, na mjestu gdje su se nekad okupljali nasi mladi,omladina grada Bihaca, ljudi s djecom, staro i mlado .. dozivjela sam neprijatnu situaciju, napad od strane nepoznate osobe, upravo jedne od osoba zbog kojih se gradjani ovog grada u strahu zakljucavaju u svojim domovima gdje su se nekad ranije bezbrizno njihova djeca mogla igrati, a oni sami setati ulicama naseg lijepog,prelijepog Bisca do kasnih vecernjih sati .. naime,vracajuci se u drustvu svoje sestre kuci iz sasvim normalnog subotnjeg izlaska, dozivjela sam scenu i napad koji ce dozivotno ostaviti urezan trag u mom sjecanju ..Po samom izlasku iz kluba bistro .. primjetile smo dvije nepoznate osobe kako nas prate dva koraka iza nas .. dobacivali su i smijali se cijelo vrijeme .. o cemu su pricali naravno da nismo znale jer su govorili na samo njima poznatom jeziku .. u strahu koji nas je obuzeo nismo znale kako da reagiramo pa smo odlucile stati kako bi nas oni prosli te smo usporile medjutim i dalje su nastavili isto i pratili su nas kako bi na kraju sjeli na stepenice kod djevojke sa une .. tim njihovim odustanjem sestra i ja smo pomislile da se nece nista lose desiti .. medjutim prava nevolja nas je snasla na parkingu u centru grada pored poslovnog objekta Agram ..Taj isti koji nas je pratio prisao nam je uzurbanim koracima s ledja, neocekivano i sve se odigravalo u sekundama .. prvo je skocio na moju sestru koja je odmah potom bila bacena na pod.Tom prilikom je zadobila lakse tjelesne povrede,a slike cu okaciti zajedno s ovim tekstom.Ja, onako prestravljena nerazmisljajuci i neznajuci sta nas je snaslo skacem na njega nadajuci se da cu uspjeti spasiti sestru iz njegovih ruku medjutim tu i ja dobijam lakse tjelesne povrede ..Bivaju nam otudjene nase licne stvari (dva mobilna telefona, moja torbica ) ... zahvaljujuci ljudima iz obliznjih lokala flash i 35 i naravno brzom intervencijom nase policije prosle smo dobro s obzirom kako se sve moglo zavrsiti ... posebno hvala momku *** koji je uspio da ‘uhvati’ tog monstruma i uspije nam vratiti stvari koje je otudjio .. Sad se ja pitam ...dokle ?? Nisu u pitanju materijalne stvari nisu u pitanju telefoni i moja torbica s bankovnom karticom i odredjenom sumom novca koja se nalazila u novcaniku ..nije ljudi .. telefoni se kupe novac se zaradi ... sta da su bila dvojica sta da su nas presreli u nekoj mracnoj neosvjetljenoj ulici,kakvih u nasem gradu ima koliko hocete. Sta da nije bilo tih dobrih ljudi koji su culi vrisku i odreagovali ..Jucer smo to bile mi sutra neko drugi ??? Nije samo jedan takvih je trenutno na stotine. Sta nam se to dogodilo s nasim rodnim krajem ..nema vise bezbriznih odlazaka u setnje, kupovinu ..sve je nestalo zavladala tama i strah nasim ulicama.Iskreno poslije ovog dogadjaja ja kao osoba koja je dozivjela licno na svojoj kozi sve ono sto sam do jucer s nevjericom citala po portalima se pitam do kad ?? "

https://forum.biscani.net/uploads/month ... b4d9f2.jpg
Bas tuzna prica , moze se u svakom selu desiti.
Anno Domini

#7024 Re: Migranti u BiH

Post by Anno Domini »

Više u bihaću ima migranata nego domaćih
deer_hunter

#7025 Re: Migranti u BiH

Post by deer_hunter »

Maraschino wrote:Treba na svaku raskrsnicu staviti putokaze prema Hrvatskoj a onim iznemoglim obezbijediti prijevoz do granice...pa tamo neka se rokaju sa Hrvatima.
pa mogu se rokati koliko hoce, ali uci nece, a ako i udju Hrvati ce ih vracati nazad legalnim ili ilegalnim putem(to vec i rade). Hrvatima je lakse cuvati svoju granicu, imaju bolje resurse, na granici rade ljudi lojalni RH dok je kod nas situacija suprotna( ljudi niti imaju opremu niti su to ljudi lojalni BiH, bar 50 posto njih). A mogu i pojacati kontrole za bh. gradjane, pa npr. od svakog traziti da pokaze 100 eura za svaki dan boravka,70% ljudi ne bi granicu proslo. mislim postoje uvijek nacini da nam otezaju nazalost.Prioritet treba biti granica sa Srbijom(tamo opet imamo problem sto granicu (ne)cuvaju ljudi lojalni Srbiji, a ne BiH), ove ljude treba sprijeciti da uopste udju na teritoriju BiH
Locked