SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mutivoda

#7001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mutivoda »

a nije pretjerivanje o stojanju ispred cijevi i stavljanju života na kocku.
osim ako ovo oko kocke nije bila opaska za kladionice i njihov boravak u istima.
a nije.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KatarinaKosaca »

Black swan wrote:plenumovci reloaded
Ne razumijem zastcgo sebe stavljas u istu ravan sa zemljacima krkanima i nepismenim salterusama? Mozes ti.biti budzetlija, ali ti obrazovanjem koje imas mozes proci na tzistu rada sto njih 90% ne moze. A kad pitas gdje je MMF, vec u Srbiji. Ne mogu vise biti mazohista i placati one koji.me maltretiraju pa zovi.me kako hoces, a ne plenumom. Ne znam vise ni kako.mi se zvala.mati, ni dedo, ne mogu ostavinsku zavrsiti dvije godine radi.njihove nepismenosti. Da ne opisujem svih devetbkrugova pakla koje sam prosla za nacionalizaciju djeteta. Koliko su budzetlije imale obzira prema gladnim prosvjednicima svojim sugradjanima, toliko ce za uzvrat dobiti. Sasvim posteno. I jos uvijek nejasno sto se poistovjecujes sa nepismenim lenjivcima?
BadBoy

#7003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Altsa wrote:Razjasnjeno ubistvo u Hrasnom

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crn ... ica/241014
Kao što to voli ovaj vrli forum lijepo reći, "uzeli pravdu u svoje ruke". Rezultat vidljiv.
Alfons Kauders

#7004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

BadBoy wrote:

Kao što to voli ovaj vrli forum lijepo reći, "uzeli pravdu u svoje ruke". Rezultat vidljiv.
Jeste. Lik im maltretiro i mlatio mater. Djeca ga ubila, pa sad vise nece nikog maltretirati. Problem rijesen.

A da ga je na vrijeme rijesila drzava, ova tri klosara bi danas sjedila u kladionici i gledala trebe. Ovako cemo imati jos tri lika koji ce diplomirati kriminal u Zenici i koji ce biti puno veci problem kad izadju no kada su usli.
Alfons Kauders

#7005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:
julisiz es grant wrote:
Thorgerson wrote: Ama kakvu kocku ga stavlja bolan?

Koliko je policajaca poginulo vrseci duznost unazad od rata pa na ovamo? Na prste jedne ruke mozes izbrojati.
U Sarajevu, koliko ja znam, dvojica za zadnjih 20 godina.
Dakle, broj ubijenih policajaca je identican broju ubijenih ljudi koji rade kao komercijalisti, na isporuci. Prije nekih 10-ak godina ubijeni su dvojica radnika IT computersa.

Ajmo ici dalje, pa da vidimo koliki je broj ranjenih policajaca, a koliki je broj ranjenih slucajnih prolaznika.

I kaze posao policajca rizican. Pa jeste, mozda u Americi. Sta ima biti rizicno kad furas 70km/h u petici kroz naselje, ili sjedis u pekari, kaficu pijes kafu?

I ovo ne govorim napamet, nego imam rodjaka koji je policajac. Naravno, ima sranja svakakvog, posao nije jednostavan. Ali jbmu ako ides vec u taj posao, moras onda ocekivati da ces se svega nagledati. Ali generalno, veci broj dana prodje normala i bez nekih problema.

Poenta svega, mozda se moze reci da su vece sanse da ces najebat kao obicni gradjanin, da ce te zgazit auto, da ce te neko upucati, zbosti prebiti - nego policajac. A u prilog ovome govori statistika i cinjenice. I namjerno sve ovo govorim, jer policajci itekako znaju dobro svoju guzicu cuvati.
:thumbup:

Hajmo iskreno... Jesu li vece sanse da ces gledati u cijev ako radis u banci ili kladionici... Ili ako si policajac?

Mislim da svi znamo odgovor.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Nefić: Hvala Bogu, mi nemamo masovna ubistva, Sarajevo je siguran grad :roll: :?

http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronik ... ad/491414/
Logovan

#7007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Imamo zato tebe i tvoje kolege koji će nam "donijeti" masovna ubistva.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

KatarinaKosaca wrote:
Black swan wrote:plenumovci reloaded
Ne razumijem zastcgo sebe stavljas u istu ravan sa zemljacima krkanima i nepismenim salterusama? Mozes ti.biti budzetlija, ali ti obrazovanjem koje imas mozes proci na tzistu rada sto njih 90% ne moze. A kad pitas gdje je MMF, vec u Srbiji. Ne mogu vise biti mazohista i placati one koji.me maltretiraju pa zovi.me kako hoces, a ne plenumom. Ne znam vise ni kako.mi se zvala.mati, ni dedo, ne mogu ostavinsku zavrsiti dvije godine radi.njihove nepismenosti. Da ne opisujem svih devetbkrugova pakla koje sam prosla za nacionalizaciju djeteta. Koliko su budzetlije imale obzira prema gladnim prosvjednicima svojim sugradjanima, toliko ce za uzvrat dobiti. Sasvim posteno. I jos uvijek nejasno sto se poistovjecujes sa nepismenim lenjivcima?
ne razumijem citat ali ću ipak da ti odgovorim

15 godina radim za mizernu platu i slušam priče kako će uhljebi pasti kad tad... do tada
kupiše stanove, nova kola, proputovaše svijetom, ženske dobre zbariše i oženiše, vikendice...

ja i dalje čekam više taj pad :D kad će se početi za glavu fatati :D

NIKAD za našeg radnog vijeka
chengaba

#7009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by chengaba »

Thorgerson wrote: Bez obzira sta je ovaj lik radio njihovoj majci, njima, ne opravdava svirepo ubistvo bejzbol palicom. Halo, cemu palice? Ako su ga htjeli prestrasiti, pa uzmi fino i sakama ga dotuci...trojica mladica, puni snage i jedan osušeni narkoman... I jos im palice trebaju...sta su oni kontali, da je neka igrica u pitanju...dovoljan je jedan pogresan udarac palicom i gotovo...sakama bi ga mobli tuci tri dana ne bi umro...

To sto su studenti, nigdje veze. Kao da eto nema svakakve bagre.

Meni ovo nije nikakvo opravdanje. I da, jesu ubice.
To nije poenta, naravno da ne treba tražiti opravdanje i trebaju snositi odgovornost za to što su uradili.

Kakve pravne i institucionalne mehanizme imaju pojedinci koji su bliski osobi koja je "maltretirana" od strane narkomana? Nikakve, i zato će ovi momci morati snositi posljedice jer ih je sistem primorao da uzmu stvari u svoje ruke!

Stotine puta smo čuli priče o nasilju u porodici i nemogućnosti nalaženja rješenja. I sam sam nažalost imao komšiju nasilnika i često su se čuli svakakvi krici kroz zidove. Šta misliš koliko je pomoglo pozivanje policije?
Nije samo zakon o saobraćaju i naplaćivanju kazni problem, problem je duboko u sistemu!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

chengaba wrote:
Yahweh wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-tuzila ... /161013029

Ambrožić je pretučen palicama oko 22:05 sati u ponedjeljak navečer ispred zgrade u ulici Džamijska. Preminuo je oko 23:05 sati od zadobijenih povreda glave i leđa.

Policiju je obavijestila ženska osoba oko 23:45 sati koja je kazala da se u stanu u ulici Džamijska 6/III nalazi muška osoba s povredama glave. Uprkos naporima ljekara, Ambrožić je podlegao povredama.

Za ovo krivično djelo sumnjiče se braća Ermin (1997.) i Ademir (1995.) Babaić te Adnan Hysenaj (1994.) koji je njihov prijatelj. Uhapšeni su u utorak u poslijepodnevnim satima. Kod njih su pronađene palice kojima su počinili krivično djelo.

Ovaj trojac je izuzetno blizak. Iza sebe nemaju evidentiranih krivičnih djela. Hysenaj je student Mašinskog fakulteta UNSA, Ermin Fakulteta političkih nauka UNSA, a Ademir Međunarodnog univerziteta Sarajevo (IUS). Ademir je inače sportista koji se bavi brzim klizanjem i predstavljao je BiH na brojnim takmičenjima vani, a Hysenaj je član Mladih Crvenog križa Ilidža u okviru kojeg je učestvovao u brojnim humanitarnim aktivnostima.

Prema navodima komšija, Ambrožić je bio uživalac narkotika koji je živio s nevjenčanom suprugom, majkom braće Babaić. Često se čula svađa i lupa u stanu, a prema izjavama koje su osumnjičeni dali, Ambrožića su pretukli jer je maltretirao njihovu majku i nisu ga imali namjeru ubiti.

Postupajući tužilac danas će donijeti odluku da li će Kantonalnom sudu Sarajevo biti upućen prijedlog za pritvor trojice osumnjičenih.
:shock: :shock: :shock: :shock:

Samo još jedno u nizu... Zbog loših zakona, nesposobnih institucija i svega ostalog desi se da nemaš kome prijaviti nasilje u porodici, nemaš gdje smjestiti narkomane sa problematičnim ponašanjem i generalno se nemaš kome obratiti kada su u pitanju agresivne osobe sa mentalnim problemima.
I šta se dešava, kao i većina ljudi koji komentarišu na forumu "kad bi meni doš'o pod ruke, batina rješava", ova tri momka su vjerovatno odlučila da uzmu stvar u svoje ruke, i sada su i oni ubice...
Isto kao i Selmu i Edinu, njih je sjebao ovaj naš naopaki sistem, samo na drugi način nažalost. U oba slučaja sistem koji ne može skloniti sa ulice problematične osobe uništio je živote mladih ljudi (iako se ne može porediti šta se desilo Selmi i Edini i njima trojici)...

I da se smijene i kazne svi odgovorni sumnjam da bi se šta promijenilo na bolje. Ovdje treba insistirati na korjenitoj promjeni zakona i nadležnosti, jer je problem u uzrocima ovih problema čije manifestacije konstantno vidimo na ulicama!
kad kažeš da je obitelj stup društva i ćelija društva u malom koja treba pomoć, prvenstveno duhovnu onda si klerofašista i crnomantijaš
Alfons Kauders

#7011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote: kad kažeš da je obitelj stup društva i ćelija društva u malom koja treba pomoć, prvenstveno duhovnu onda si klerofašista i crnomantijaš
Nisam siguran da nam je ta duhovnost nesto dobro donijela u zadnje vrijeme... Niti da bi pomogla u ovom slucaju.
O'zone
Globalni moderator

#7012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Nekih do 100 građana ispred zgrade KS. Murije u civilu hejbet, uniformisanih ne nešto puno

s mob'tela
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KatarinaKosaca »

Black swan wrote:[
ne razumijem citat ali ću ipak da ti odgovorim

15 godina radim za mizernu platu i slušam priče kako će uhljebi pasti kad tad... do tada
kupiše stanove, nova kola, proputovaše svijetom, ženske dobre zbariše i oženiše, vikendice...

ja i dalje čekam više taj pad :D kad će se početi za glavu fatati :D

NIKAD za našeg radnog vijeka
citat se odnosi na to sta gradjani.prezivljavaju i.koje posljedice imaju zato sto u administraciji netko ne zna tacno.prepisati pet slova imena. To sto ti radis za mizernu placu, a procitao si knjiga duplo nego cijelo jedno ministarstvo ide u prilog tezi. Jucer sam sludala gay srpsku.ministricu u Srbiji.je vec smanjeno za 20k kao posljedica uvjeta MMF
Alfons Kauders

#7014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/maskiran ... /161013078

Srecom, MUP KS jucer rece da ovdje nema karakteristika krivicnog djela... Pa mozda manijak podnese tuzbu protiv Klixa sto mu objavljuju sliku dok najnormalnije sjedi u kombiju s fejk tablicama i ceka da siluje necije dijete?

Ko zna, mozda ce i MUP KS opet poslati svoje prasinare da upadaju u redakciju, da nadju odakle im snimak. Prvo Zeljke Cvijanovic, pa onda ovog pacijenta.
jao_situacije

#7015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

da ne bude situacija izmislio, potpuno sam u pravu
svi sumnjivi likovi biraju ovaj prelaz

http://www.klix.ba/vijesti/bih/preko-gp ... /161013022
Vitezanin

#7016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Tomahawk11 wrote:Nefić: Hvala Bogu, mi nemamo masovna ubistva, Sarajevo je siguran grad :roll: :?

http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronik ... ad/491414/
On nije normalan.

Dakle, on govori da to što se građani osjećaju nesigurno se može okačiti mačku o rep ? :-)

A to što građani ne prijavljuju brdo stvari koje im se dese u gradu jer niko ne radi svoj posao i to što policija na bezbroj slučajeva samo ode, a da ne evidentira ništa, kako se to zove?

Sva statistika koju nam ovaj prezentira je mazanje očiju i ništa drugo jer odgovara samo dijelu stvarnosti.
dezurni_ucenik

#7017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dezurni_ucenik »

Alfons Kauders wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/maskiran ... /161013078

Srecom, MUP KS jucer rece da ovdje nema karakteristika krivicnog djela... Pa mozda manijak podnese tuzbu protiv Klixa sto mu objavljuju sliku dok najnormalnije sjedi u kombiju s fejk tablicama i ceka da siluje necije dijete?

Ko zna, mozda ce i MUP KS opet poslati svoje prasinare da upadaju u redakciju, da nadju odakle im snimak. Prvo Zeljke Cvijanovic, pa onda ovog pacijenta.

Evo gledam mu masku. Bijelo lice, da li mu je ovo iznad ociju i oko usta crvena boja? Da li je to ona bolesna furka sa klaunovima i kod nas dosla?

http://www.index.hr/black/clanak/horor- ... 24743.aspx
Last edited by dezurni_ucenik on 13/10/2016 15:01, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:Nekih do 100 građana ispred zgrade KS. Murije u civilu hejbet, uniformisanih ne nešto puno

s mob'tela
Bitno je da su im prioriteti na pravom mjestu. :thumbup:

Dok oni gledaju vas, neki drugi gledaju neku drugu djecu.

Image
Alfons Kauders

#7019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

dezurni_ucenik wrote:
Alfons Kauders wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/maskiran ... /161013078

Evo gledam mu masku. Bijelo lice, da li mu je ovo iznad ociju i oko usta crvena boja? Da li je to ona bolesna furka sa klovnovima i kod nas dosla?
Prije ce biti da je u pitanju druga bolesna furka, ali nije bitno. Sve ce to policija fino da istrazi, cim naplate jos koju mandatnu, legitimisu pola platoa ispred BBI-a i zavrse osiguravati zgradu kantona od stotinjak pomahnitalih demonstranata.
pepeljara

#7020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Jutros su ljepili kazne i ispred miljacke za sve krivo parkirane, na koso,na sred parkinga...:) ne znam za ostale djelove grada

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
sumirprimus

#7021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

Alfons Kauders wrote:
O'zone wrote:Nekih do 100 građana ispred zgrade KS. Murije u civilu hejbet, uniformisanih ne nešto puno

s mob'tela
Bitno je da su im prioriteti na pravom mjestu. :thumbup:

Dok oni gledaju vas, neki drugi gledaju neku drugu djecu.

Image
gdje je sad onaj piroman?
Alfons Kauders

#7022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote: gdje je sad onaj piroman?

Znamo gdje nije - u zatvoru... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Onaj sto je zgazio onu iz Srbije se trebao nagoditi sa sudom i utom se desi ovaj mazlum i poniste mu.
Sad ce i on osjetiti nove atmosfere.
dječak sa šibicama

#7024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Bice razjasnjeno tek kad tri malca dobiju dugogodisnje kazne.
Mutivoda

#7025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mutivoda »

Vitezanin wrote:
On nije normalan.

Dakle, on govori da to što se građani osjećaju nesigurno se može okačiti mačku o rep ? :-)

A to što građani ne prijavljuju brdo stvari koje im se dese u gradu jer niko ne radi svoj posao i to što policija na bezbroj slučajeva samo ode, a da ne evidentira ništa, kako se to zove?

Sva statistika koju nam ovaj prezentira je mazanje očiju i ništa drugo jer odgovara samo dijelu stvarnosti.
pa to u neku ruku jeste Nefićev posao.
"mazanje očiju", fol smirivanje javnosti (koliko mu (ne) ide, je druga priča), ne slagati ali i ne reći potpunu istinu.

da, i mene nervira. i neopravdavam. ali nije to do njega baš.
Post Reply