Sebija All about

Post Reply
Banksy

#7001 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

addy_sa wrote:Heroina Sebija je, vjerovatno, danasnje druzenje pravila u nekoj pauzi polusatnoj od rada, jer je radni dan i u radno vrijeme a znamo da je velika protivnica izlazenja s posla i obavljanja bilo kakvih drugih stvari u radno vrijeme

... danas je iskoristila pauzu na poslu za druženje s građanima...

smrdim/vijest/prof-dr-sebija- ... ajeva/3727
:oops:
DonieBrasco

#7002 Re: Sebija All about

Post by DonieBrasco »

Ja kad vidim ove SDA bule hoce nesto da mi bude.
Hakiz

#7003 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
addy_sa wrote:Heroina Sebija je, vjerovatno, danasnje druzenje pravila u nekoj pauzi polusatnoj od rada, jer je radni dan i u radno vrijeme a znamo da je velika protivnica izlazenja s posla i obavljanja bilo kakvih drugih stvari u radno vrijeme

Pa stvarno smo bezobrazni. Žena pauzu iskoristila za druženje sa građanima umjesto da ruča i niko da joj barem sendvič odnese. Pored svih nas na forumu žena ostade gladna. U dobra djela će joj se upisati...
Leverage

#7004 Re: Sebija All about

Post by Leverage »

Pojela hamburger s nogu.
Dozer

#7005 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

I dok onda hladno izadje na pauzu IZVAN kruga UKC-a, i njenog radnog mjesta, i bavi se visokom politikom i supljiranjem, istovremeno uposlenicima UKC-a NE DOZVOLJAVA da pauzu koriste kako i gdje zele, nego im je zabranila izlaske izvan kruga UKC-a u vrijeme NEPLACENE pauze.
Radi toga je i zatvorila gornji i donji ulaz u UKC (iznad ortopedije i ispod torakalne, pri cemu je na gornji cak postavila i siljke na ogradu :shock: , kao da se radi o konc-logoru, a ne bolnici), a to totalno imbecilno zatvaranje tih ulaza/izlaza pravda "sprecavanjem unosenja hrane i pica u UKC".
Da ne pricamo o tome da je hiljadama ljudi koji nekome dolaze u posjetu i te kako otezala dolazak i odlazak, pogotovo onima koji idu na ortopediju. Zamislite nekoga ko parkira na parking s donje strane bolnice i onda 15 minuta klapa uzbrdo do ortopedije... A tu ima puno ljudi koji su stariji od 60 godina i kojima ta gimnastika bas i nije ni potrebna ni pozeljna...
Leverage

#7006 Re: Sebija All about

Post by Leverage »

Ko sedmog glasa za njih i zaslužuje sve to.
statixx

#7007 Re: Sebija All about

Post by statixx »

Naravno da se red, rad i disciplina primjenjuju selektivno. :D
dorkcic

#7008 Re: Sebija All about

Post by dorkcic »

Leverage wrote:Ko sedmog glasa za njih i zaslužuje sve to.
:thumbup:
pinkman

#7009 Re: Sebija All about

Post by pinkman »

Clan 169. Zakona o radu:
(1) Radnik koji je kandidat za neku od javnih dužnosti u organe Bosne i Hercegovine, Federacije, kantona, grada i općine ima za vrijeme predizborne kampanje pravo na neplaćeno odsustvo u trajanju do dvadeset radnih dana.
:-)
Novak20

#7010 Re: Sebija All about

Post by Novak20 »

pinkman wrote:Clan 169. Zakona o radu:
(1) Radnik koji je kandidat za neku od javnih dužnosti u organe Bosne i Hercegovine, Federacije, kantona, grada i općine ima za vrijeme predizborne kampanje pravo na neplaćeno odsustvo u trajanju do dvadeset radnih dana.
:-)
Jbli mater svoju. Sve su skrojili po svojoj mjeri. Ostaje nam samo da zviždimo.
spreca

#7011 Re: Sebija All about

Post by spreca »

Dozer wrote:I dok onda hladno izadje na pauzu IZVAN kruga UKC-a, i njenog radnog mjesta, i bavi se visokom politikom i supljiranjem, istovremeno uposlenicima UKC-a NE DOZVOLJAVA da pauzu koriste kako i gdje zele, nego im je zabranila izlaske izvan kruga UKC-a u vrijeme NEPLACENE pauze.
Radi toga je i zatvorila gornji i donji ulaz u UKC (iznad ortopedije i ispod torakalne, pri cemu je na gornji cak postavila i siljke na ogradu :shock: , kao da se radi o konc-logoru, a ne bolnici), a to totalno imbecilno zatvaranje tih ulaza/izlaza pravda "sprecavanjem unosenja hrane i pica u UKC".
Da ne pricamo o tome da je hiljadama ljudi koji nekome dolaze u posjetu i te kako otezala dolazak i odlazak, pogotovo onima koji idu na ortopediju. Zamislite nekoga ko parkira na parking s donje strane bolnice i onda 15 minuta klapa uzbrdo do ortopedije... A tu ima puno ljudi koji su stariji od 60 godina i kojima ta gimnastika bas i nije ni potrebna ni pozeljna...
Ja je bas volim....niko kao ona nece sjebati SDA :D ....ona je za SDA ono sto je Rudonja Laktaski za Shumadiju :lol:
The BEN10

#7012 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:

:lol: :lol: :lol:
Duga im pauza nešto. Da nema možda narađenih sati, pa da ih iskoristi. :evil:
GandalfSivi

#7013 Re: Sebija All about

Post by GandalfSivi »

Izgleda da je Seka dobila naklonost nezavisnog Klixa. Ubise s tekstovima o njoj...
addy_sa

#7014 Re: Sebija All about

Post by addy_sa »

GandalfSivi wrote:Izgleda da je Seka dobila naklonost nezavisnog Klixa. Ubise s tekstovima o njoj...
"izborila se" za naklonost Klixa :D
da, primjetno je svaki dan članak i slike Heroine
mada, i ja bih da sam Klix radio isto vjerujem da su ti članci najkomentiraniji još ako ima slika ihhh..

nego, šalu na stranu, jel iko ženi skrenuo pažnju da ode kad frizeru? Image "radim po kuci svezala sam kosu" ne pali odavno
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7015 Re: Sebija All about

Post by pici »

SAMOUVJEREN GOVOR
Sebija Izetbegović: Gdje god da dođem ljudi pokušavaju da mi pomognu i učine uslugu

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija- ... /180920035
usluga za uslugu :izet:
pici

#7016 Re: Sebija All about

Post by pici »

.
JThomas

#7017 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ne mislim da ovo može biti pozitivna propaganda i za koga ko već nije na liniji i na pipi. ali oni su upregnuti i postrojeni jače nego onda za bakira.
Labirint

#7018 Re: Sebija All about

Post by Labirint »

Kada ovu guju i akrepa 30 i kusur godina gledaš svako jutro, dan, veče, onda nije ni čudo što tako godinama vodiš ovu državu...
HAVANA

#7019 Re: Sebija All about

Post by HAVANA »

pici wrote:.
:shock: Lazeeees
Banksy

#7020 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

JThomas wrote: oni su upregnuti i postrojeni jače nego onda za bakira.
100X
pici

#7021 Re: Sebija All about

Post by pici »

HAVANA wrote:
pici wrote:.
:shock: Lazeeees
allaha mi ne lazem
djkurt

#7022 Re: Sebija All about

Post by djkurt »

Dozer wrote:
seln wrote:A opet, vidi cuda, najbolji sistemi zdravstva su tamo gdje je obavezno i procentualno osiguranje.
Najgore - upravo tamo gdje je tako kako ga vi zamisljate.
Koji je to sistem i gdje?
A nisi me shvatio, doduse ni ja se nisam izrazio do kraja kako treba - zdravstveno bi i po ovom "mom modelu" bilo obavezno, ali bi imao izbor koj paket da uzmes.

Postoji i druga varijanta, a to je se obavezni iznos odbija svakome od plate linearno, a ne procentualno, a da onda pored toga postoje i navedeni dodatni obavezni paketi, pa da opet svako sebi bira.
Naravno, i kao sto je vec receno, nisu osiguranici jedini izvor finansiranja ZS, i ne smiju ni biti, nego se tu moraju nalaziti i drugi izvori poput dijela od akciza na duhanske proizvode, alkohol, gorivo, dio od PDV-a uplacenog od svakog zagadjivaca zraka i vode (fabrike), itd..
Ali, isto tako, novac koji uplacuje osiguranik MORA biti vezan upravo za tog osiguranika u iznosu od minimano 50% uplacenog iznosa, a najoptimalnije je 65-70%, dok ostatak ide u solidarni dio fonda zajedno sa sredstvima od spomenutih akciza, poreza, itd..

Medjutim, kod nas ovo ne moze jer fokus naseg ZS nije na osiguranicima/pacijentima, nego na politickim natezanjima vezanim za poklapanje budzeta ZS, pri cemu, kao sto smo upravo svi mogli vidjeti na Hayatu, za sve to se ne brinu vise doktori, nego politicke stranke.
A to je nonsense koji garantuje neuspjeh svake vrste. Doktori ne mogu biti politicari, i tu sva prica pocinje i zavrsava. Ili si doktor, ili si politicar. Oboje ne moze nikako i nespojivo je radi sigurnog upadanja u sukob interesa na nacin da ce se prije ili kasnije doci u situaciju da se bira izmedju poziva i obaveza doktora i odanosti stranci.
Doktori NISU menadzeri, nemaju pojma o finansijama i menadzmentu, i naprosto je besmisleno da se oni time bave.
Problem je sto u nas doktori misle da znaju sve najbolje pa i ovo gore nabrojano.
seln

#7023 Re: Sebija All about

Post by seln »

pici wrote:

Image
t:
Image
dezurni_ucenik

#7024 Re: Sebija All about

Post by dezurni_ucenik »

Sebija Izetbegović: Gdje god da dođem ljudi pokušavaju da mi pomognu i učine uslugu

Na prvu mi se ucinilo da stoji: Sebija Izetbegović: Gdje god da dođem ljudima pokušavam da im pomognem i učinim uslugu.
Dozer

#7025 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

To ces tesko negdje procitati, a i cuti :D
Pa, ne zove se ona dzaba Sebija, nastalo od sebi + ja :D
Post Reply