Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Idemedosumom

#7001 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Idemedosumom »

Protiv onakve Grčke X je kiks, pa nek se ljuti ko hoće.

Istina, nismo imali sreće a ni sudiju na svojoj strani.
Nadzorna_ploca

#7002 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Nadzorna_ploca »

zforumas wrote:
hrasno38 wrote:
condy wrote:Ma super je Mesa jos da ima rezultate...nije dzabe onaj svabo kod grka rekao da je ovo najvaznija utakmica za njih. Odrzali su prednost od 3 boda. Jos jedan kiks i to je to nema nas nigdje. A umalo da ih dotucemo...
Sta kazes kiks je bod kod glavnom konkurenta za drugo mjesto na njihovom terenu :shock:
Prije utakmice bod je bio ko kuca, poslije utakmice bod je razocarenje.
:thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7003 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

ja71 wrote:
hrasno38 wrote:
condy wrote:Ma super je Mesa jos da ima rezultate...nije dzabe onaj svabo kod grka rekao da je ovo najvaznija utakmica za njih. Odrzali su prednost od 3 boda. Jos jedan kiks i to je to nema nas nigdje. A umalo da ih dotucemo...
Sta kazes kiks je bod kod glavnom konkurenta za drugo mjesto na njihovom terenu :shock:
nije poenta da li je 1:1 bio kiks nego da li posle eventualnog sledeceg kiksa mozemo uposte vise racunati na taj je*eni baraz
interesantno je to da se u svakoj prici provlaci iskljucivo nas kiks a kao Belgija i Grcka jednostavno su toliko veliki da ne postoji sansa da ce kiksati. Dakle nama sad dolazi Gibraltar i poslije toga Grcka i ako uzmemo 6 bodova mi smo onda na mjestu Grcke a ako ne dobijemo Grcku u Zenici onda nismo ni zasluzili da idemo na SP. U tom slucaju u medjusobnim susretima mi cemo biti bolji od Grcke a nadam se iskreno da bi trebali biti i u gol-razlici ako budemo imali isti broj bodova. Dakle pobjeda nad Grckom je kljucna anasa reprezentacije je 100% u stanju pogotovo ako budemo kompletni dobiti i Belgiju u Zenici. Vidis ja tako razmisljema jer prije svega vjerujem nasoj reprezentaciji i nasa igra i rezultati u ovoj godini daju pravo za takav optimizam.
JThomas

#7004 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JThomas »

belgija može lako imati i sve pobjede do kraja. ali grčka je smiješna, smiješnija i od nas, što smo i vidjeli.

rasprava o meši je izlišna u velikoj mjeri. ako je zgrada saveza prioritet, a jeste - nisu ni papeta trebali smjenjivati, svejedno je. dok god su prioriteti takvi ti značajno boljeg nećeš dovesti...čitaj platiti.
ultima_palabra

#7005 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Ali su Grci nafakaši samo takvi, pa vidi samo kako su ovaj bod izvukli. Nije nemoguće da to isto urade i u Zenici, zakače koji bod od Belgije, Kipar ih ionako pušta obje, i hop eto ih u baražu.
JThomas

#7006 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JThomas »

belgija je za klasu do dvije jača, i to smo vidjeli. moralo bi ih pronosati još dosta više nego protiv nas.
aratet

#7007 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by aratet »

ultima_palabra wrote:Ali su Grci nafakaši samo takvi, pa vidi samo kako su ovaj bod izvukli. Nije nemoguće da to isto urade i u Zenici, zakače koji bod od Belgije, Kipar ih ionako pušta obje, i hop eto ih u baražu.
Nije to nafaka, nego inat.
leškarenje

#7008 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Muka mi jos uvijek :oops: kakav je Mesa luzer u picku materinu,nabijem ga na penis sa njegovim cuvanjem rezultata :( fuj
Mesa luzer :? .....cuva rezultat :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobro,eto napadali smo :thumbup: krenu trojica ili četvorica prema golu pa stanu i vrate loptu na centar....odlična napadačka igra :bih:
Kad nije luzer zašto nisu igrali ko u prvom poluvremenu :skoljka: nego čuvaj 1:0 :roll:
condy

#7009 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by condy »

zforumas wrote:
hrasno38 wrote:
Prije utakmice bod je bio ko kuca, poslije utakmice bod je razocarenje.
Kome je bod bio kao kuca prije utakmice ?
Ako mislimo na SP onda to i nije logočno ?
Sjeti se Velsa, kako je umakao u prošlim kvalifikacijama. Ne potcjenjujte Grke.
Plasman na velika takmičenja se ne ostvaruje tako...moraš pobjeđivati ne samo slabije reprezentacije već i one teže u grupi. Mi ne možemo dobiti jače protivnike već dugo vremena. Grčka, Belgija, Irska, Nigerija...da ne idem dalje. Kad smo se plasirali na SP dobili smo Grke i Slovake. Imamo veliki probelm sa tvrđim reprezentacijama. I onda kad ispustiš cijeli plijen u zadnjim sekundama u tako važnoj utakmici, ne treba samo tek tako reći dobro je, jer nije dobro. Okey, u igri smo još al rezultati baš ne obećavaju protiv jačih :wink:
luckylaka

#7010 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Fudo387 wrote:
luckylaka wrote:
Fudo387 wrote:Odlicno je ovo Mehmed postavio.
Mi smo njih pregazili, razvalili, pogotovo u prvom, izostala je realizacija, Edin nije imao svoju noc i jbg.
Realan rezultat bi bio nekih 3-4 razlike za nas.
Ono na cemu je Mehmed pao je nemogucnost povlacenja rezonskih poteza kad se sve otelo kontroli, i nije psiholoski pripremio ekipu
da iskulira onu ciganiju a mora je racunati na to.
Uglavnom, prolazna ocjena.
Bice ovo bolje.
Moze li se ovo malo poblize objasniti
Da pojednostavim, igrom ih raznijeli i na kraju po ko zna koji put dokazali da nam mozak nije jaca strana.
:D
Prvo smo odigrali odlicno,drugo tipicno kukavicki .Ko je kriv.
zforumas

#7011 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zforumas »

condy wrote: Kome je bod bio kao kuca prije utakmice ?
Plasman na velika takmičenja se ne ostvaruje tako...moraš pobjeđivati ne samo slabije reprezentacije već i one teže u grupi. Mi ne možemo dobiti jače protivnike već dugo vremena. Grčka, Belgija, Irska, Nigerija...da ne idem dalje. Kad smo se plasirali na SP dobili smo Grke i Slovake. Imamo veliki probelm sa tvrđim reprezentacijama. I onda kad ispustiš cijeli plijen u zadnjim sekundama u tako važnoj utakmici, ne treba samo tek tako reći dobro je, jer nije dobro. Okey, u igri smo još al rezultati baš ne obećavaju protiv jačih :wink:
Nisi shvatio sta sam htio da napisem, doduse mozda ni ja nisam dobro napisao. Moje misljenje je to da bismo bez razmisljanja pristali na 4 boda iz dvomeca sa Grcima (bod u gostima i 3 kod kuce) ali nakon prvog poluvremena, pa i cijele utakmice ostaje zal za punim plijenom. Jednostavno smo morali dobiti Grke u Atini.
Zato kazem da je bod razocarenje.
Problem nase repke je sto nam je svaka druga utakmica biti ili ne biti... kada shvatimo da je apsolutno svaka utakmica biti ili ne biti bilo bi nam puno lakse.
condy

#7012 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by condy »

zforumas wrote:
condy wrote: Kome je bod bio kao kuca prije utakmice ?
Nisi shvatio sta sam htio da napisem, doduse mozda ni ja nisam dobro napisao. Moje misljenje je to da bismo bez razmisljanja pristali na 4 boda iz dvomeca sa Grcima (bod u gostima i 3 kod kuce) ali nakon prvog poluvremena, pa i cijele utakmice ostaje zal za punim plijenom. Jednostavno smo morali dobiti Grke u Atini.
Zato kazem da je bod razocarenje.
Problem nase repke je sto nam je svaka druga utakmica biti ili ne biti... kada shvatimo da je apsolutno svaka utakmica biti ili ne biti bilo bi nam puno lakse.
Sada se razumijemo :thumbup: :thumbup:
ljevoruki

#7013 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ljevoruki »

Zasto mi ne odigrasmo jednu prijeteljsku utakmicu u ovom terminu?
Sta je falilo da probamo neke nove igrace i odmorimo ove standardne?
Ovo je velika fula ili Saveza ili Mese.
Logovan

#7014 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

ljevoruki wrote:Zasto mi ne odigrasmo jednu prijeteljsku utakmicu u ovom terminu?
Zašto što reprezentaciju vode glupi ljudi. Konstantno propuštamo termine prijateljskih.
zforumas

#7015 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zforumas »

ljevoruki wrote:Zasto mi ne odigrasmo jednu prijeteljsku utakmicu u ovom terminu?
I zaradimo neku kintu ;-)
hrasno38

#7016 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:
hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Muka mi jos uvijek :oops: kakav je Mesa luzer u picku materinu,nabijem ga na penis sa njegovim cuvanjem rezultata :( fuj
Mesa luzer :? .....cuva rezultat :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobro,eto napadali smo :thumbup: krenu trojica ili četvorica prema golu pa stanu i vrate loptu na centar....odlična napadačka igra :bih:
Kad nije luzer zašto nisu igrali ko u prvom poluvremenu :skoljka: nego čuvaj 1:0 :roll:
Ajd sad bez ikakvog preseravanja ali ovo je bilo jedno od najboljih i najozbiljnijih izdanja reprezentacije ikada. Nisam ja to rekao to je reklo masa ljudi koji znaju o ovom sportu vise i od mene i od tebe. Covjece ma koliko tebe to ujedalo Mesa od ove ekipe stvara vise nego respektabilnu reprezentaciju. Ponavljam sto se tice reprezentaivnog fudbala ovo je najuspjesnija godina ikada a Mesina statistika ubjedljivo najbolja. I zaboli me cuna da li se to tebi svidja ili ne ali to su fakti a ne moja slobodna interpretacija.
zforumas

#7017 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zforumas »

U reprezentativnom fudbalu se gledaju ciklusi a ne godine. Dzaba ti sve pobjede u jednoj godini ako ne odes ni na kakvo takmicenje.
hrasno38

#7018 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

zforumas wrote:U reprezentativnom fudbalu se gledaju ciklusi a ne godine. Dzaba ti sve pobjede u jednoj godini ako ne odes ni na kakvo takmicenje.
Pa prvi ciklus kojeg je prauzeo na pola je skoro pa fantasticno zavrsio i doveo nas iz bunara do izvora sa toplom vodom sto je bilo mimo svih ljudskih i navijackih ocekivanja. U ovom ciklusu mislim da ne stojim apsolutno lose s obrzirom da smo u gostima odigrali sa glavnim konkurentima. Da budemo posteni Belgija je za vecinu reprezentacija u svijetu trenutno druga dimenzija mada ja licno mislim da bi u Zenici moglo biti svasta. I mozes gledati sta hoces ali se svugdje u svijetu biraju timovi i sportisti godine a ne timovi i sportisti ciklusa.
zforumas

#7019 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zforumas »

hrasno38 wrote:
zforumas wrote:U reprezentativnom fudbalu se gledaju ciklusi a ne godine. Dzaba ti sve pobjede u jednoj godini ako ne odes ni na kakvo takmicenje.
Pa prvi ciklus kojeg je prauzeo na pola je skoro pa fantasticno zavrsio i doveo nas iz bunara do izvora sa toplom vodom sto je bilo mimo svih ljudskih i navijackih ocekivanja. U ovom ciklusu mislim da ne stojim apsolutno lose s obrzirom da smo u gostima odigrali sa glavnim konkurentima. Da budemo posteni Belgija je za vecinu reprezentacija u svijetu trenutno druga dimenzija mada ja licno mislim da bi u Zenici moglo biti svasta. I mozes gledati sta hoces ali se svugdje u svijetu biraju timovi i sportisti godine a ne timovi i sportisti ciklusa.
Nista ja nisam rekao protiv Mese. Isto tako u svijetu se ne bira reprezentacija godine nego se bore da postanu svjetski prvak, europski prvak...osvajac Kirin kupa :)
hrasno38

#7020 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

zforumas wrote:
hrasno38 wrote:
Nista ja nisam rekao protiv Mese. Isto tako u svijetu se ne bira reprezentacija godine nego se bore da postanu svjetski prvak, europski prvak...osvajac Kirin kupa :)
Tako je ima izbora i izbora ali statistika ti uvijek daje neke pokazatelje da li ide na bolje ili ide na gore
zforumas

#7021 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zforumas »

Sve to stoji, ali jbg na kraju kad se podvuce crta broje se uspjesi a ne statistika. Statisticki su timovi bez poraza znali na penale izgubiti plasman u finale
hrasno38

#7022 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

zforumas wrote:Sve to stoji, ali jbg na kraju kad se podvuce crta broje se uspjesi a ne statistika. Statisticki su timovi bez poraza znali na penale izgubiti plasman u finale
jebi ga i to je sport:)
zforumas

#7023 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zforumas »

hrasno38 wrote:
zforumas wrote:Sve to stoji, ali jbg na kraju kad se podvuce crta broje se uspjesi a ne statistika. Statisticki su timovi bez poraza znali na penale izgubiti plasman u finale
Lopta je okrugla, trava je zelena...
hrasno38

#7024 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

zforumas wrote:
hrasno38 wrote:
Lopta je okrugla, trava je zelena...
hahahahaah bas tako...pa kome se sta zalomi zalomi:)
ja71

#7025 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ja71 »

hrasno38 wrote:
ja71 wrote: nije poenta da li je 1:1 bio kiks nego da li posle eventualnog sledeceg kiksa mozemo uposte vise racunati na taj je*eni baraz
interesantno je to da se u svakoj prici provlaci iskljucivo nas kiks a kao Belgija i Grcka jednostavno su toliko veliki da ne postoji sansa da ce kiksati.
...
mislim da si me pogresno shvatio ...
Locked