Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
forest gump

#7001 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

5 0 5

#7002 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 14:48, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#7003 Re: Problem pasa lutalica

Post by vjesticanametli »

sunceKOtepsija wrote:
5 0 5 wrote:
saja_dj wrote:Otrov za miševe i udri...mislim prvenstveno na kerove. Sta ostane dati miševima.
krsis pravila foruma. a i zakone drzave.

• objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone;
zovi hag odmah
ivnek donese i hag 1 kg hahahha
5 0 5

#7004 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 14:48, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#7005 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bobi »

saja_dj out 30 dana :D
Fallen Angels

#7006 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Bobi wrote:saja_dj out 30 dana :D
Ovu temu stvarno treba zakljucat. Sta tu ima zanimljivo kad se sve vrti u isti krug i na istoj ploci?
Nidje veze vise, jedni te isti s jednim te istim prepucavanjima i razlicitim stavovima. Dosadno ponavljajuce i tako u nedogled. :-) :-) :roll:
DaffyDuck

#7007 Re: Problem pasa lutalica

Post by DaffyDuck »

Fallen Angels wrote:
Bobi wrote:saja_dj out 30 dana :D
Ovu temu stvarno treba zakljucat. Sta tu ima zanimljivo kad se sve vrti u isti krug i na istoj ploci?
Nidje veze vise, jedni te isti s jednim te istim prepucavanjima i razlicitim stavovima. Dosadno ponavljajuce i tako u nedogled. :-) :-) :roll:
Pa i treba zakljucat, rekao nam premijer da je problem rijesen. Koje lutalice :D
BIONA

#7008 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

Pojavio se novi copor od 9 komada ispred zgrade i sada terorisu! Navecer nema sanse spavati, tako da cu vrlo raditi pozvati Higijenski servis...
P308

#7009 Re: Problem pasa lutalica

Post by P308 »

I ovdje kod mene, takodjer. Uglavnom se krecu ulicama Kosevo i Patriotske lige (posebno u dijelu ispod cvjecare Palma), ima ih sigurno desetak plus 3-4 jako mlada. Ne znam da ih je ikada vise bilo. :shock:
sizifinho

#7010 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Cornholio_ wrote:A nije ti primitivno i divljacki zivjeti u gradu punim copora divljih pasa? Nemoj poslije plakati sto te banuju
sts pricas ti, covjece?
jesam li ja kriv sto su se psi nakotili? De dohavizaj cinjenice
A on jeste kriv i primitivan i divljak sto govori da treba trovat pse. To su njegove rijeci.
Nadam se da vidis razliku.
P.S. nemas razloga da mi se licno obracas, jer se ja tebi nisam

Osim ako se nisi pronasao u ovom primitivci i divljaci
Tu ja nisam kriv

a za nove copore

ne mogu se oni ocistiti sve dok je unos veci od iznosa. Neko sabotira sarajevo dovlaceci pse sa raznih lokacija. Kod nas na Alipasinom nedavno 5 kucica ostavili. Sad je vec 5 teladi.
Ko?
nisu sigurno nikli iz zemlje.
Tako da i kad ih sve pokupe uvijek ce biti novih jer ste fulili problem. Nisu psi problem, vec vi, vase komsije i poznanici.
zubi

#7011 Re: Problem pasa lutalica

Post by zubi »

sizifinho wrote: Nisu psi problem, vec vi, vase komsije i poznanici.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zastozato

#7012 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

sizifinho wrote:
Cornholio_ wrote:A nije ti primitivno i divljacki zivjeti u gradu punim copora divljih pasa? Nemoj poslije plakati sto te banuju
sts pricas ti, covjece?
jesam li ja kriv sto su se psi nakotili? De dohavizaj cinjenice
A on jeste kriv i primitivan i divljak sto govori da treba trovat pse. To su njegove rijeci.
Nadam se da vidis razliku.
P.S. nemas razloga da mi se licno obracas, jer se ja tebi nisam

Osim ako se nisi pronasao u ovom primitivci i divljaci
Tu ja nisam kriv

a za nove copore

ne mogu se oni ocistiti sve dok je unos veci od iznosa. Neko sabotira sarajevo dovlaceci pse sa raznih lokacija. Kod nas na Alipasinom nedavno 5 kucica ostavili. Sad je vec 5 teladi.
Ko?
nisu sigurno nikli iz zemlje.
Tako da i kad ih sve pokupe uvijek ce biti novih jer ste fulili problem. Nisu psi problem, vec vi, vase komsije i poznanici.
Problem je zakon koji dozvoljava da postoje psi lutalice. Termin pas lutalice ne postoji na Zapadu kojem vi svi tezite jer su ih oni tamo davno iskorijenili. U Americi svake godine 4 miliona pasa bude uspavano i nikome to ne smeta. Pas lutalica je stetocina u rangu stakora i na njih se treba gledati kao takve. Pas je domaca zivotinja, bar smo tako ucili u skoli, a ovo sto vidimo na nasim ulicama su prije vukovi nego psi. Stalno cujemo o stetama koje prave, macki je sve manje, zar nisu i one zivotinje koje treba zastititi.
sizifinho

#7013 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Zastozato wrote:
Problem je zakon koji dozvoljava da postoje psi lutalice. Termin pas lutalice ne postoji na Zapadu kojem vi svi tezite jer su ih oni tamo davno iskorijenili. U Americi svake godine 4 miliona pasa bude uspavano i nikome to ne smeta. Pas lutalica je stetocina u rangu stakora i na njih se treba gledati kao takve. Pas je domaca zivotinja, bar smo tako ucili u skoli, a ovo sto vidimo na nasim ulicama su prije vukovi nego psi. Stalno cujemo o stetama koje prave, macki je sve manje, zar nisu i one zivotinje koje treba zastititi.
Termin pas lutalice ne postoji na Zapadu kojem vi svi tezite
Stray Dog- engleski
streunender Hund, herumstreunender Hund - njemački
cane randagio - italijanski
chien errant - francuski
løshund - norveški
Pas lutalica je stetocina u rangu stakora
da mi dadneš 2 dana i deset udžbenika infektivnih oboljenja i opet ti ne bih mogao stić nabrojati sve razloge zbog kojih nisi upravu. A to je samo s medicinskog aspekta.
Pas je domaca zivotinja
znači štakor je domaća životinja?
ili ne, ček, rekao si: pas lutalica=štakor
Znači domaći pas>štakor
domaći štakor = pas lutalica?
domaći štakor> pas lutalica?
domaći štakor=domaća životinja
Problem je zakon
jesu psi izglasali zakon?
Nije, čovjek je.
Čovjek je postavio čovjeka da izglasa zakon, i čovjek onda krivi psa što ga je čovjek ostavio na ulici.
Čovjek treba prestat kriviti pse za svoje probleme, već se okrenuti čovjecima koji se bave problemima čovjeka i natjerati te čovjeke da riješe probleme čovjeka koji su tu jer čovjek nije radio posao za kojeg su ga čovjeci izabrali. Također, čovjek mora prestat bit govno i izbacivat pse na ulicu ako se ne mogu brinuti o njima, i takve čovjeke što rade te stvari treba čovjek odmah kazniti.
Ovako čovjek kriv za sve, pas na kraju kriv što je živ, divljaci i primitivci čovjeka ubijaju pse, mjesto da rješavaju čovjeka.
Last edited by sizifinho on 07/09/2015 01:22, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#7014 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Jbš sve ja sam danas u po bijela dana vidio pacova veličine fine mačke kako komotno prelazi ulicu mimo pješačkog prelaza...lijepe mačke :sad: :roll:
Zastozato

#7015 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Termin 'stray dog' se koristi za napustenog psa odnosno psa koji je imao vlasnika, a ne za petu generaciju lutalice. Ti 'stray dogs' psi se hvataju i nakon odredjenog vremena ukoliko ih niko ne udomi uspavljuju. Psi lutalice u gradu Sarajevu trenutno prave vecu stetu od stakora.
Cornholio_

#7016 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cornholio_ »

sizifinho wrote: Nisu psi problem, vec vi, vase komsije i poznanici.
Ja, moje komsije i poznanici nismo nista krivi. Ja tebe nisam krivio (pise jasno koga krivim ako si se prepoznao onda jbg) nego sam te covjecanski pitao je li primitivno i divljacki imati copore divljih pasa - stetocina konkretno u gradu Sarajevu? Ne sabotiraju anamo oni Sarajevo jer u RSu i Covicevom feudu problema sa coporima nema. Sarajevo sabotiraju gore nabrojani a pate i ljudi i zivotinje.
Nadam se da vidis razliku, ovo je forum i ne mozes kenkati kad te god neko citira ili se ne slaze sa tobom.
jasko_ba

#7017 Re: Problem pasa lutalica

Post by jasko_ba »

Izmjene ovog zakona usvojene su u prvom čitanju. Tek se sad očekuje prava ofanziva različitih nevladinih organizacija koje se zalažu za prava životinja, posebno pasa. Nevladina humanitarna organizacija “Dogs Trust”, slučajno ili ne, već dan kasnije organizirala je pres-konferenciju na kojoj su predstavljeni rezultati prethodne kampanje sterilizacije. Na početku konferencije javnosti se obratio i britanski ambasador u BiH Nigel Casey, koji je poručio: “Nije na nama iz britanske vlade da kažemo kako bi ova zemlja trebala riješiti pitanje pasa lutalica. To je pitanje za Parlament ove zemlje.” Na pitanje novinara je li eutanazija, kao jedna od opcija za rješavanje ovog problema, prisutna i u Velikoj Britaniji, ambasador Casey je odgovorio potvrdno, ali je napomenuo da se ona koristi tek kad se iscrpe sve druge opcije i to samo za pse koji su stari, bolesni ili im se ne može naći novi dom. Baš kako to predviđaju i izmjene zakona koje je predložila zastupnica Nermina Zaimović-Uzunović. U Velikoj Britaniji psi se eutanaziraju ukoliko se u roku od sedam dana niko ne ponudi da ih udomi, tako da možemo reći da ćemo imati dvostruko bolja rješenja nego Britanci nakon što se usvoje ove izmjene. Iz “Dogs Trusta” su ponudili pomoć vlastima za rješavanje ovog problema, ali na osnovu postojećeg zakona. “Uvođenje eutanazije kao jedne od opcija nije korak u pravom smjeru”, smatra Anel Bećirović, koordinator projekta Dogs Trusta za BiH.
To su ti idioti, na kraju nije proslo. Zbog toga Sarajlije/Zenicani/Travnicani/Kakanjci uzivaju ko nikad sa silnim kerovima po ulicama. :-)
Zastozato

#7018 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Svakome je jasno ko je kriv za sadasnje stanje. Pored toga, psi lutalice uglavnom postoje u gradovima sa bosnjackom vecinom. U ovom gradu i drzavi kao sto svi znamo zive oni koji su mu neprijatelji i zbog toga uzivaju da nam u svim poljima zagorcaju zivot, te oni koje je lahko potkupiti, ali nazalost najvise naivnih Bosanaca o kojima su se jos za vrijeme Jugoslavije sa pravom pisali vicevi. Mi smo jedan veoma naivan narod, jos uz to pasivan. To ne moze nikako biti dobitna kombinacija.
sizifinho

#7019 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Zastozato wrote:Termin 'stray dog' se koristi za napustenog psa odnosno psa koji je imao vlasnika, a ne za petu generaciju lutalice. Ti 'stray dogs' psi se hvataju i nakon odredjenog vremena ukoliko ih niko ne udomi uspavljuju. Psi lutalice u gradu Sarajevu trenutno prave vecu stetu od stakora.
stray dog je lutalica, da li okoćen pa preživio ili pušćan pa uhapšen, pusti ti tu priču o lingvalnim razlikama.
Cornholio_ wrote:Ja, moje komsije i poznanici nismo nista krivi. Ja tebe nisam krivio (pise jasno koga krivim ako si se prepoznao onda jbg) nego sam te covjecanski pitao je li primitivno i divljacki imati copore divljih pasa - stetocina konkretno u gradu Sarajevu? Ne sabotiraju anamo oni Sarajevo jer u RSu i Covicevom feudu problema sa coporima nema. Sarajevo sabotiraju gore nabrojani a pate i ljudi i zivotinje.
Nadam se da vidis razliku, ovo je forum i ne mozes kenkati kad te god neko citira ili se ne slaze sa tobom.
a ko si ti?
Ne poznajem te, kada sam napisao vi, vaše komšije i pozanici ste krivi - nisam mislio na tebe, tvoje komšije i tvoje poznanike. Da li su psi primitivni u jednom gradu? Jesu. Da li je divljački? Jeste.
Da li je primitivno ubiti psa? jeste. Da li je divljački? jeste. Da li je čovječno? nije.
ovo je forum i ne mozes kenkati kad te god neko citira ili se ne slaze sa tobom.
hvala ti, naučio sam nešto danas :kiss:
Zastozato wrote:Svakome je jasno ko je kriv za sadasnje stanje. Pored toga, psi lutalice uglavnom postoje u gradovima sa bosnjackom vecinom. U ovom gradu i drzavi kao sto svi znamo zive oni koji su mu neprijatelji i zbog toga uzivaju da nam u svim poljima zagorcaju zivot, te oni koje je lahko potkupiti, ali nazalost najvise naivnih Bosanaca o kojima su se jos za vrijeme Jugoslavije sa pravom pisali vicevi. Mi smo jedan veoma naivan narod, jos uz to pasivan. To ne moze nikako biti dobitna kombinacija.
ne zam šta misliš pod ovim: pasivan.
Jer ima dosta vas koji vide problem, pa razglabaju po forumima o rješenju problema, a kad dođe da se malo poradi protiv tog - niko ništa.
Naravno da je naš narod sam sebi najveći neprijatelj, naročito po tom jeziku, pričaj pričaj -ništa ne radi.

Eno bio primjer muzeja, na forumu se pričalo o nekoj kulturi, kad su zbrojali posjete sve u onoj akciji, nisu skupili 200 ljudi, a 500 ih je komentarisalo na forumu.

Kad je Dog Trust držao neke svoje proteste, očekivao sam da ustanu drugi ljudi, koji su protiv dog trust-a pa da organizuju kontra protest, što je učestalo na "zapadu", ali jok. Pisalo se po forumu, slikalo se. Al iz hinjaka, neko se u žbunje sakrio, pa fotografisao i onda ko fol došao ovdje smijati se.
Cornholio_

#7020 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cornholio_ »

Oj lika :-)
Eutanazija lutalica nije divljacka i primitivna. U nasem slucaju jedino rjesenje.
sizifinho

#7021 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Cornholio_ wrote:Oj lika :-)
Eutanazija lutalica nije divljacka i primitivna. U nasem slucaju jedino rjesenje.
ama druže ne mislim ja na eutanaziju već na morbidne kretene koji po forumu pišu da se psima daje otrov za štakore, staklo i ekseri u mesu, kontaš.
Eutanazija je... nužno zlo.
Fallen Angels

#7022 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

sizifinho wrote:ama druže ne mislim ja na eutanaziju već na morbidne kretene koji po forumu pišu da se psima daje otrov za štakore, staklo i ekseri u mesu, kontaš.
Eutanazija je... nužno zlo.

Sizi, ja stvarno volim zivotinje, al ajd mi reci zasto dodajes rijec ZLO nuznom i jedinom rjesenju u ovako propaloj drzavi? Ti kao da dosad nisi shvatio da od jednog coporcica ''na svijet'' zalaje jos 'pešes' malih. Covjek je najveci krivac i u vecini slucajeva zlo, al jedini human nacin sad kad je za sve kasno jeste ta eutanazija. Nista zla i loseg nema u njoj, druge zemlje u svom zakonu imaju taj potez kad je stanje zastrasujuce. Kod nas bogami jeste opcenito zastrasujuce stanje i pitam se dokad ce se ljudi prepucavat na liniji izmedju tzv. cukoljubaca (namazanih svim bojama) i onih iskrenih cukoljubaca kojima bas nije ugodno gledat tu psecu patnju na ulicama. Em pate sebe em pate djecu i odrasle strasljivce. Po prirodi ovi peseki su vec sebi uzeli za pravo da je grad (teritorij) njihov. Zakoracis im u radijus, gric, ode ruka noga. Aj mi daj konstruktivno rjesenje jer vidim da bar ti nisi maloumnik pored te druge mase. Ako je eutanaziranje nuzno zlo, sta je onda nuzno dobro? Ja sam brate vise sit ove teme, ne daje nam nista dobro nit ikakvo rjesenje, ljudi se tu prepucavaju a imamo jos 1000 gorucih problema u drzavi. Jede me ovo stvarno, nedokazni smo, neslozni i neuki. Pozdrav ti
Fallen Angels

#7023 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Eo bas prekosutra godina dana monotonije i kruzenja oko jedne tacke.
bezVolana

#7024 Re: Problem pasa lutalica

Post by bezVolana »

pa zato sto je to ubijanje x zivih bica

pri cemu se u biti slazem s tobom ali ne mogu reci da je to dobro. to je prosto bolje od trenutne situacije u kojoj se pate i oni i ljudi.
ali je i dalje zlo.
Fallen Angels

#7025 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

bezVolana wrote:pa zato sto je to ubijanje x zivih bica

pri cemu se u biti slazem s tobom ali ne mogu reci da je to dobro. to je prosto bolje od trenutne situacije u kojoj se pate i oni i ljudi.
ali je i dalje zlo.
Ma nije ubijanje covjece, sto smo toliko neupuceni. Niti ga patis nit koljes, ne kidas mu kozu, ne istresas rafal po psu jbt :-)

Jednostavno on vise ne zna ni da je postojao, uspavan je i to je to. E sad jedino zlo iz toga koje je moguce da se desi, jeste odlaganje, gdje i na koji nacin ih uklanjaju. Eutanazija sama po sebi nije nikakvo zlo. Jebemu zivot zar zlo nije njihova patnja po ulicama, unosenje svakakvih bakterija i virusa u sebe dok jedu po kontejnerima hranu staru mjesecima i pri tom raznose i sire tu bolest??? Nije li gazenje autima zlo? Kad ih neko nogom nabije, pogodi kamencinom? Pusti svog vucijaka il sarplaninca od 100 kg na njih da ih razdere? De jebemu vise i trpanje Eutanazije u kategoriju ZLA. Pa ljude eutanaziraju omg. A zasto covjeka kad nema izlaza (bolest, postelja) a psa zdravog i zivog to se zna. Ne moze si pas sagradit kolibu na njivi i posijat krompir, zdrav covjek moze. Sorry ako sam bezobrazan ovakvim poredjenjem al realno je. :)
Locked