BAKIRE ODLAZI

Post Reply
sumirprimus

#7001 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sumirprimus »

znaci jos 1300 utrka s preprekama stipl ćejs :-)
sumirprimus

#7002 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sumirprimus »

mada i ovih 1100njak sto ostane ne djeluje obecavajuce :D
Dasi

#7003 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dasi »

archi_a

#7004 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

Separatisticke snage imaju mogucnost blokade svega i zato nam je ovako kako jeste!
Samo u posljednjih 24 sata!
Prijedlog za usvajanje teksta himne
Stranke iz pi si-ja:"cirkus i lakrdija", "nema od toga nista, nece proci na glasanju", "preglasani smo kod usvajanja prijedloga, to nece proci u oba doma"
Odgovori na upitnik EU
"Ne slazemo se kod prevodjenja usaglasenih odgovora EU na engleski jezik. Ne moze se prevoditi Bosnian language!!!", iako u odgovoru na domacem jeziku stoji Bosanski jezik :D

Likovima ce najvazniji slogan za izbore biti: "Mi smo blokirali vise!!" :lol:
Last edited by archi_a on 07/02/2018 11:12, edited 1 time in total.
sumirprimus

#7005 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sumirprimus »

pa sta rade ovi federalni, sute?
palermo

#7006 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by palermo »

Da ne odgovaram svima, naravno da sa ovim stepenom blokada mi nećemo nigdje. Ali mi pričamo o periodu od 7 godina, 7 godina nije mnogo, ali nije ni malo. Ja lično mislim da ovaj stepen blokada i opstrukcija ne može vječno trajati, ili će on oslabiti jer opstrukcija je prirodom takva, nakon nekog vremena ona se okrene protiv opstrukcionaša, ili ćemo ući u neki pravi sukob a rezultati će biti kakvi već budu.

A samo trenunto zaostajanje ništa ne znači. Sa jednim migom Zagreba i Beograda ( odnosno pritiskom što zemalja zapada, što unutrašnjim pritiskom) stvari se potpuno mijenjaju. Pitanje usaglašavanja sa pravnim stečevinama EU ilitiga acquis communautaire, je suštinski tehničko pitanje, onog trenutka kada politika da zeleno svjetlo stvari bi išle, uvjeren sam, mnogo brže nego u većini zemalja okruženja. Razlog zašto ovo mislim je naprosto u tome da, koliko god to paradoksalno nekome zvučalo, naši ljudski resursi, dijelom i zahvaljujući duzgogodišnjem prisustvu međunarodne zajednice, su mnogo bolji nego većine zemalja o kojima mi pričamo. Postoje i procedure koje su kreirane, samo su sada zabarikadirane u ladicama, dakle postoje prednosti koje bi u slučaju političke deblokade jednostavno došle na svoje. I da se razumijemo, kada govorim o političkoj deblokadi ja ne govorim o rješenju svih pitanja, govorim o tome da se makar izbjegnu suludi potezi kao što je primjera radi onaj jučerašnji dopis iz ministarstva obrazovanja RS-

A ako je Evropa zaista odlučila da mi ostanemo crna rupa,onda je sva ova priča bespredmetna i zahtjevat će potpuno redefiniranje starteških ciljeva kako države Bosnei Hercegvoine tako i Bošnjaka kao najvećih gubitnika te odluke EU. Ali ja zaista ne vidim koji bi to bio razloga da Eu svjesno ovdje pravi crnu rupu
putokaz1

#7007 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by putokaz1 »

Ma kakva blokada
-Ko blokira da KS bude Prvana država
-Ko blokira što vode nema u sarajevu
-Ko blokira propast Grassa,Šipadada,TTU,Dite,Aide itd
-Ko blokira isplatu Zaostalih doprinmosa Željezari
-Ko blokira Borce ispred zgrade vlade
Znači nama netreba SNSD niti HDZ da uredimo svoju Bašču,svoj Fildžan Države
Uredimo prvo Tuzlu,Zenicu,Sarajevo paonda idemo na blokade
Maraschino

#7008 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maraschino »

archi_a wrote:
Separatisticke snage imaju mogucnost blokade svega i zato nam je ovako kako jeste!
Samo u posljednjih 24 sata!
Prijedlog za usvajanje teksta himne
Stranke iz pi si-ja:"cirkus i lakrdija", "nema od toga nista, nece proci na glasanju", "preglasani smo kod usvajanja prijedloga, to nece proci u oba doma"
Odgovori na upitnik EU
"Ne slazemo se kod prevodjenja usaglasenih odgovora EU na engleski jezik. Ne moze se prevoditi Bosnian language!!!", iako u odgovoru na domacem jeziku stoji Bosanski jezik :D

Likovima ce najvazniji slogan za izbore biti: "Mi smo blokirali vise!!" :lol:
A gas?
Nece se dzihatlije grijati u februaru ili ce platiti koliko mi hocemo.

Otvaranje zavrsenog drzavnog zatvora, povecali 10x taksu za tehnicki pregled pred samo otvaranje.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mektic- ... /180207059
Banksy

#7009 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Da nas u ovom trenutku Evropa zaista želi u EU, već bi našli mehanizme kojima bi nas prisilili ili pogurali u tom pravcu. Očito je da ni kod njih, kao ni kod nas, nema prevelikih interesa u tom smislu.
drug_profi

#7010 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

ja mislim da EU lagano gubi ovdje.
Kome je do EU taj će preseliti fizički u EU, ko može naravno, a ostali će sačekati svoj biološki nestanak.
Ovi kojima nije do EU, a riječ je o političkoj "eliti", su na svome. Vrijeme radi za njih.

EU i NATO su u zabludi ako misle da ćemo mi doći pameti. Ovdje će mnogo prije pameti doći rusi i radikali svih boja.
A onda će Evropa po običaju da se iznenadi.
Lug

#7011 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Lug »

Banksy wrote:Da nas u ovom trenutku Evropa zaista želi u EU, već bi našli mehanizme kojima bi nas prisilili ili pogurali u tom pravcu. Očito je da ni kod njih, kao ni kod nas, nema prevelikih interesa u tom smislu.
Pa ne moze to tek tako. Eto, kao ne pita se nista rusija, koja je vec prisutna na ovim prostorima 200 g. vec se pitaju samo ovi nasi ublehasi Znaju ruje da je Balkan ahilova peta Evrope, zato to i drza svim silama.. Za svaki korak na ovim prostorima Evropa se konsultuje sa Rusijom.. kao i Rusija sa Evropom.. Htjeli mi ili ne htjeli, ali bice kako se oni dogovore, uostalom kao i uvijek.. i jugu su oni zajedno stvorili, jer se nisu mogli dogovoriti.. Najbolja opcija je da po dogovoru Ruje dobiju nesto na drugom kraju Svijetu, a Balkan ostave Evropi.. morace nesto bas veliko dobiti. Druga opcija je rat, nova Sirija.. Evropi ne odgovara, Rusima odgovara.. nije to bas tako jednostavno..
Banksy

#7012 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Lug wrote:
Za svaki korak na ovim prostorima Evropa se konsultuje sa Rusijom.. kao i Rusija sa Evropom...
Ne bih rekla.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7013 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:Da nas u ovom trenutku Evropa zaista želi u EU, već bi našli mehanizme kojima bi nas prisilili ili pogurali u tom pravcu. Očito je da ni kod njih, kao ni kod nas, nema prevelikih interesa u tom smislu.
Tacno. Kao i za bezvizni rezim onomad. Svako trenutka se sve vise i vise komplikovalo da bi najednom bio odobren.
megaman4

#7014 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by megaman4 »

drugi profil wrote:ja mislim da EU lagano gubi ovdje.
Kome je do EU taj će preseliti fizički u EU, ko može naravno, a ostali će sačekati svoj biološki nestanak.
Ovi kojima nije do EU, a riječ je o političkoj "eliti", su na svome. Vrijeme radi za njih.

EU i NATO su u zabludi ako misle da ćemo mi doći pameti. Ovdje će mnogo prije pameti doći rusi i radikali svih boja.
A onda će Evropa po običaju da se iznenadi.
Jedino Uncel Sam moze rijesiti gordijev cvor zvani BiH, niko drugi.

EU ne zeli, Rusija voli cackati i izazivati nerede, tako da nam ostaje SAD kao zadnja nada ili neki vid nove aneksije?
Lug

#7015 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Lug »

Banksy wrote:
Lug wrote:
Za svaki korak na ovim prostorima Evropa se konsultuje sa Rusijom.. kao i Rusija sa Evropom...
Ne bih rekla.
dobro.. :D onda smo sve rijesili..
Lug

#7016 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Lug »

_BataZiv_0809 wrote:
Tacno. Kao i za bezvizni rezim onomad. Svako trenutka se sve vise i vise komplikovalo da bi najednom bio odobren.
pa sta mislis zasto? :D
Banksy

#7017 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Lug wrote:
Banksy wrote:
Lug wrote:
Ne bih rekla.
dobro.. :D onda smo sve rijesili..
:mrgreen:

Rusija već dugo opasno loži i destabilizira po Balkanu, svuda okolo, kako joj je ćeif, i ne bih rekla da to radi uz saglasnost Evrope. Ne razumijem zašto bi Brisel, kad je BiH u pitanju, za svaki korak konsultirao Rusiju?
Lakat Jebić

#7018 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Lakat Jebić »

Zato sto su picke bez vizije dalje od sutrasnjeg rucka. Da prostis.

Na Brisel mislim.
drug_profi

#7019 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

Zato što se Evropa od pamtivjeka boji ruskog međeda.. kompleks je to.
Ulizuju se da ga ne iznerviraju.

čak sam blizu pomisli da bi naš ulazak u EU i NATO bio drastično ubrzan da mi otvoreno počnemo koketirati sa Rusijom kao i Srbija.
Lug

#7020 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Lug »

Banksy wrote:
Rusija već dugo opasno loži i destabilizira po Balkanu, svuda okolo, kako joj je ćeif, i ne bih rekla da to radi uz saglasnost Evrope. Ne razumijem zašto bi Brisel, kad je BiH u pitanju, za svaki korak konsultirao Rusiju?
znas, slusam jedan intervju jednog lorda i pitaju ga novinari kako to da vi tj. ta elita uvijek vlada svijetom.. on kaze uz osmjeh, kljucna rijec je kompromis.. :)
problemnatravunu

#7021 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by problemnatravunu »

drugi profil wrote:Kad ćete postati svjesni da "našim" liderima nije u interesu približavanje EU ni milimetra jer će početi preispitivanja pravosuđa i zakonodavstva.
jasno se vidi iz aviona, iz Kine, odakle god da pogledaš...
To isto ja govorim......
Banksy

#7022 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Lug wrote:
Banksy wrote:
znas, slusam jedan intervju jednog lorda i pitaju ga novinari kako to da vi tj. ta elita uvijek vlada svijetom.. on kaze uz osmjeh, kljucna rijec je kompromis.. :)
Ja sam slušala jednog koji je kaže da su ključni mišići, sila i batina.
Maraschino

#7023 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maraschino »

Ovo je 100% tacno, sta vise idu u kontra smjeru pricom o nemjesanju u donosenju vaznih odluka.
Prvo ti urade nakaradan Ustav, onda se cude sto ne funkcionise a sada nas ostavljaju da sami dodjemo do tog nekog funkcionalnog Ustava. :roll:

Hrvatska lobira da Hrvati dobiju sto vise prava u BiH bez obzira na razne rezolucije, Srbija preko Dodika blokira i sto ne bi trebalo(banalne stvari). Sto ne stigne Dodik onda nahuska Covica...nama ostaje samo da se bavimo blokadama i da ih rjesavamo. Jako mudro smisljeno.
Treba otvoreno reci EU da oni rade svoj posao dok mi ne promijenimo Ustav(a to necemo nikada) i da nas ne ohrabruju.
Najveci zagovornici EU su upravo oni koji nikada nece moci obnasati bilo kakvu funkciju u BiH u EU. Znaci da nas samo zamajavaju.

Ovo je ziva patnja
putokaz1

#7024 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by putokaz1 »

MI SMO KRIVI
Maraschino

#7025 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maraschino »

putokaz1 wrote:MI SMO KRIVI
sta bi to ti promijenio?
Post Reply