Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#7001 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

insaneinthebrain wrote:Jel se meni ucinilo jutros ili je pod velikom rekonstrukcijom Kranjceviceve ulice znaci izrezivanje par kockica asfalta i zakrpljivanje rupa :-) :zzzz: :| :-? :roll:
Pa zar se ona ulica moze jos zakrpiti. Bukvalno moraju rezati stare zakrpe i krpiti novim. :skoljka:
Bullet Tooth Tony

#7002 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Bullet Tooth Tony »

geralt wrote:Radovi u Dervisa Numica su cirkus kakvog nigdje nema. Juce radnici nasipali sljunak i ravnali valjcima, u 16h otisli kucama, u roku od sat vremena im auta razjebala sve sto su uradili. Jutros ko fol blokirali ulaz u ulicu, ali se lole dosjetile da se popnu preko trotoara i zaobidju blokadu. Prolaze auta kraj radnika i masina i idu Banjaluckom na tranzit, ovi im psuju i galame, ali dzaba.
Naravno, MUP-u ne pada na pamet da postavi saobracajca da oduzima vozacke zbog prolaska kroz zabranu, bitnije im je peglati raju sto nemaju sajlu.
I ti prvi hebu drzavi majku, psuju i galame.. Govore ovo nidje na svijetu nema, prvi su na vratima ambasade uz povike "nema rodjo moj ovdje selameta, treba bjezat"

Stoka seljacka...
amar1994

#7003 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

Logovan wrote:
geralt wrote:Radovi u Dervisa Numica su cirkus kakvog nigdje nema. Juce radnici nasipali sljunak i ravnali valjcima, u 16h otisli kucama, u roku od sat vremena im auta razjebala sve sto su uradili. Jutros ko fol blokirali ulaz u ulicu, ali se lole dosjetile da se popnu preko trotoara i zaobidju blokadu. Prolaze auta kraj radnika i masina i idu Banjaluckom na tranzit, ovi im psuju i galame, ali dzaba.
Naravno, MUP-u ne pada na pamet da postavi saobracajca da oduzima vozacke zbog prolaska kroz zabranu, bitnije im je peglati raju sto nemaju sajlu.
Joj kako mene ovo iznervira, jebo te. :zid: Šta imaš zaobilaziti kojeg kurca, radovi su, ne može se proći, idi drugom ulicom i doviđenja. Fakat smo bezobrazan i lijen narod. I glup i debilan i bahat, itd. Tamo čitav dan treba stajati policija i pisati kazne onima koji zaobiđu blokadu. Udarati po džepovima, ne opraštati nikome, pa će se narod valjda dozvati.

I koliko su samo glupi, dovoljno govori da samo svojim autima prave štetu kada krenu po izrovanoj ulici, ali džaba ne možeš ti objasniti taman da si ne znam ko.
pa sta se ocekuje,debili 2 mjeseca rade 300m ceste,puko vise film ljudima :-) :run:
Logovan

#7004 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

amar1994 wrote: pa sta se ocekuje,debili 2 mjeseca rade 300m ceste,puko vise film ljudima :-) :run:
Griješiš debelo. Uopšte nema nikakvog pucanja filma, ljudi otišli na živcima i slično, nego naša lijenost i bezobrazluk, "neće meni neki radnik govoriti gdje ću ja krenuti" i tako to.

Radovi na prvom dijelu ulice iznad tranzita - došlo do zatvaranja jedne od traka, stavljena signalizacija da se ne može proći, blokirano i onda PRVI DAN naši idioti prelaze u traku suprotnog smjera ili na trotoar i probijaju se. Svaki Božiji dan su se probijali dok su radovi trajali.
Radovi počeli na drugom dijelu ulice ispod tranzita - opet došlo do zatvaranja jedne od traka, bla, bla, bla i opet naši idioti ne poštuju ni radnike, ni signalizaciju, ni druge vozače, nikoga.

Ovo govorim jer sam često išao ulicom u toku radova, tako da ne pričam na slijepo. Znao sam namjerno leći na gas samo da mi se neki idioti ne ubace u traku, a ovim putem ih pozdravljam. Nećete meni prolaziti i prodavati fore da prođete. :lol: :izet: A ne shvatam one koji su ih puštali. Ja rođenog brata ne bih pustio.
kakaljin

#7005 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

Logovan wrote:
amar1994 wrote: pa sta se ocekuje,debili 2 mjeseca rade 300m ceste,puko vise film ljudima :-) :run:
Griješiš debelo. Uopšte nema nikakvog pucanja filma, ljudi otišli na živcima i slično, nego naša lijenost i bezobrazluk, "neće meni neki radnik govoriti gdje ću ja krenuti" i tako to.

Radovi na prvom dijelu ulice iznad tranzita - došlo do zatvaranja jedne od traka, stavljena signalizacija da se ne može proći, blokirano i onda PRVI DAN naši idioti prelaze u traku suprotnog smjera ili na trotoar i probijaju se. Svaki Božiji dan su se probijali dok su radovi trajali.
Radovi počeli na drugom dijelu ulice ispod tranzita - opet došlo do zatvaranja jedne od traka, bla, bla, bla i opet naši idioti ne poštuju ni radnike, ni signalizaciju, ni druge vozače, nikoga.

Ovo govorim jer sam često išao ulicom u toku radova, tako da ne pričam na slijepo. Znao sam namjerno leći na gas samo da mi se neki idioti ne ubace u traku, a ovim putem ih pozdravljam. Nećete meni prolaziti i prodavati fore da prođete. :lol: :izet: A ne shvatam one koji su ih puštali. Ja rođenog brata ne bih pustio.
A kako mislis da ljudi udju u naselje. Helikopterom!!!

Postojala je alternativa Pavla Lukaca-Dobojska ali su glupani postavili znak kod semafora umjesto tri metra vise da se fino moze skrenuti u Pavla Lukaca.

A i radili su jednu traku pa drugu traku. Nisu kao sada donji dio obadvije. A cesta je uvijek bila veoma prometna i ovo se trebalo raditi sve u tri smjene da se sto prije zavrsi.
Logovan

#7006 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

kakaljin wrote: A kako mislis da ljudi udju u naselje. Helikopterom!!!

Postojala je alternativa Pavla Lukaca-Dobojska ali su glupani postavili znak kod semafora umjesto tri metra vise da se fino moze skrenuti u Pavla Lukaca.

A i radili su jednu traku pa drugu traku. Nisu kao sada donji dio obadvije. A cesta je uvijek bila veoma prometna i ovo se trebalo raditi sve u tri smjene da se sto prije zavrsi.
Nema potrebe za helikopterom jer je jedna traka otvorena. Ne ideš tamo gdje ne treba, nego odeš lijepo zaobiđeš radove. Odeš preko potpunog drugog dijela grada da bi došao tamo gdje si krenuo. Ako ja mogu, mogu i drugi. Ako ja mogu zaobilaziti, mogu i drugi zaobilaziti radove.
JavierBosnia

#7007 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Ma svakog ko prodje neka ga bager malo zakaci
BadBoy

#7008 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Bullet Tooth Tony wrote:
I ti prvi hebu drzavi majku, psuju i galame.. Govore ovo nidje na svijetu nema, prvi su na vratima ambasade uz povike "nema rodjo moj ovdje selameta, treba bjezat"

Stoka seljacka...
Najveća istina u svemu!!!

SVI traže štele gdje mogu i koliko mogu, snalaze se, neće da se trude i rade, a kad im to sve ne ide u korist onda TREBA BJEŽAT TAMO GDJE ME CIJENE!

I to što se javni radovi razvlače i što koštaju 3x više nego je realno i to smo mi krivi.

Na protestima za vodu je bilo 5 ljudi. Kraj priče
problemnatravunu

#7009 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

I opet dolazimo na nepostojanje pravne države i vladavine prava kod nas, jer ti isti džiberi kad (ako) odu vani, tamo su fini i poslušni građani kojima nebi ni u ludilu palo na um da idu cestom sa radovima ignorišući znak zabrane, jer znaju da će ih pošteno oderati ako ih uhvate, dok bi se ovde vadili na milion štela, korupciju, cvaju itd.
Početak i kraj priče !
nepass1

#7010 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

Izgleda kod esmeralde i lampera hoce lezece da,postave.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7011 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

nepass1 wrote:Izgleda kod esmeralde i lampera hoce lezece da,postave.
na magistralnoj cesti?
славянин

#7012 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by славянин »

bitanga_sa_otesa wrote:
na magistralnoj cesti?
Tamam gdje je ona guzva uvijek jer je to suzenje sa 2 na 1 traku - jos pijaca pa 1 auto stvori kolonu ako oce na istu da skrene.Sada makar nece bit dosadno ... mozes naprjet nazad da se ljuljas preko lezeceg :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7013 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

славянин wrote: Tamam gdje je ona guzva uvijek jer je to suzenje sa 2 na 1 traku - jos pijaca pa 1 auto stvori kolonu ako oce na istu da skrene.Sada makar nece bit dosadno ... mozes naprjet nazad da se ljuljas preko lezeceg :lol:
kakvi degenerici vode ovu drzavu... :run:
nepass1

#7014 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
na magistralnoj cesti?
Pripremaju radove, bruka onih plasticnih, crnih komada kao na dobrinji. Nisu bili jos poceli.
Nadam se da ce samo farbati :D
Naslovnica

#7015 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote:
славянин wrote: Tamam gdje je ona guzva uvijek jer je to suzenje sa 2 na 1 traku - jos pijaca pa 1 auto stvori kolonu ako oce na istu da skrene.Sada makar nece bit dosadno ... mozes naprjet nazad da se ljuljas preko lezeceg :lol:
kakvi degenerici vode ovu drzavu... :run:
Bolje bi je majmuni iz Pionirske vodili, dedemi.
So What!

#7016 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Tender blokirao izgradnju Sarajevske zaobilaznice
Image
Vozači neće morati ići kroz Vlakovo kada se izgradi LOT 3b

Još nije poznato kada će biti izgrađen posljednja dionica Sarajevske zaobilaznice od Vlakova do Mostarskog raskršća (LOT 3b), u dužini od 1,5 kilometara. To je za „Avaz“ potvrdio direktor „Autocesta FBiH“ Adnan Terzić, istakavši da tenderska procedura za izbor izvođača radova još nije okončana.

Pitanje žalbi

Terzić nam je kazao da je osiguran novac za gradnju dionice, ali da je trenutno zaustavljen postupak dodjele ugovora.

- Čekamo od Ureda za žalbe da riješi pitanje žalbi ponuđača i onda ćemo vidjeti kako ćemo dalje. Što se tiče nas, mi smo spremni i možemo započeti odmah, ali tenderska procedura se mora provesti do kraja – rekao je Terzić.

Istakao je da će oko 20 miliona maraka biti uloženo u gradnju ove dionice, koja će rasteretiti lokalnu saobraćajnicu kroz Vlakovo. stanovništvo.

Image
Prema autoputu ići će se s kružnog toka

Sigurnost pješaka

Izgradnjom LOT-a 3b omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze s kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića. Također, gradnjom ove spojne saobraćajnice rasteretit će se lokalna saobraćajnica kroz naselje Vlakovo i podići će se nivo sigurnosti pješaka i vozila.

Moraju ići prema Ilidži

- Svi oni koji dolaze na Mostarsko raskršće s južne strane upoznati su s tim koliki je problem uključiti se na autoput. Moraju ići prema Ilidži da se okrenu i uključe u Vlakovu na autoput – rekao je Terzić.
Avaz
Thorgerson

#7017 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

nepass1 wrote: Pripremaju radove, bruka onih plasticnih, crnih komada kao na dobrinji. Nisu bili jos poceli.
Nadam se da ce samo farbati :D
Ne vidim poentu da se ondje stave lezeci? Zasto i zbog koga?
nepass1

#7018 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

Jutros bio, nema nista, jucer je jecna traka do mozda 15h bila blokirana. Ne vidi se nista da su radili. Cesta ista kao jucer ujutro
Dobrinja me isprepadala :-D
shake69

#7019 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by shake69 »

video wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Zar nije bila ideja da se to igralište zajedno sa onim domom zdravlja i apotekama izmjesti na neku drugu lokaciju tu u blizini?!
Igraliste ce biti ispred buduce dvorane koja se gradi ali nece biti ovog obima i ne sa vjestackom travom kao sto je ovo trenutno.
Ovo drugo i trece ce se preseliti u taj isti, gore navedeni objekat.
Evo ga...

https://www.klix.ba/biznis/privreda/obj ... /181112092
video

#7020 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by video »

Katastrofa od lokacije :run:
Uzas.
Ovim je "konacno" zakucan zadnji ekser u sanduk nastavka GA.
Haris.ba

#7021 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

video wrote:Katastrofa od lokacije :run:
Uzas.
Ako bude na lokaciji ko na slici - to je to. Sva čast Efendiću. Ako se pobuniš - ne daš djeci da igraju lopte.
video

#7022 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by video »

Haris.ba wrote:
Uzas.
Ako bude na lokaciji ko na slici - to je to. Sva čast Efendiću. Ako se pobuniš - ne daš djeci da igraju lopte.
Lokacija je odmah do KT Brijesce.
Ovi malo bolji Sumaheri pravo sa AP mogu na teren, bez da izadju iz auta :run:

Ovo je, po meni, frankejstejn rijesenje!
Haris.ba

#7023 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Fazon je sto ovo znaci da ne zele drzati trasu gradskog autoputa cistom.

Nadam se da je greska na renderu. Ali, sumnjam.
Naslovnica

#7024 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Uzas.
Čekam da se javi neko bolje upućen i kaže da je ovaj render greška, ili da pojasni da ne smeta izgradnji GA.
:roll:
Hajvan

#7025 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

Uzas.
Zasto?!?

pa nije betonska arena,vec obicno igraliste koje nije skupo za izgraditi, niti je tesko uklonit kad dodje za to vrijeme...
Post Reply