Roland Garros 2012

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
radostan dan

#701 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

leet wrote:Iduci put odgovaraj na vrijeme, najlakse je biti general poslije bitke. :oops:
A kako misliš da to izvedem...dok je Conga bubO Novaka, ja otišao i bubnuo ženu. StigO taman na kraj 4. seta.
erik2

#702 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

radostan dan wrote:
leet wrote:Iduci put odgovaraj na vrijeme, najlakse je biti general poslije bitke. :oops:
A kako misliš da to izvedem...dok je Conga bubO Novaka, ja otišao i bubnuo ženu. StigO taman na kraj 4. seta.
:mrgreen:
erik2

#703 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

Better Man wrote:
ulinsky wrote:Da skratimo priču, Tsonga je uradio onoliko koliko mu je najbolji teniser svijeta dopustio.

Ti malograđanski fazoni zaista nisu za forum, no nema veze, čiji favorit izgubi, ima pravo da se ljuti. Mi Noletovi simpatizeri nešto ne osjetimo često te momente.
Nije njemu ništa dopustio Novak, već ga je Tsonga razarao, ali nakon neiskorištenih meč lopti i gubljenja seta, Tsonga je pao u igri i Novak je to iskoristio.
A da Nole igra za Manchester United ? :D
Bodkin

#704 Re: Roland Garros 2012

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
:lol: :lol: :lol:
debeljko20

#705 Re: Roland Garros 2012

Post by debeljko20 »

radostan dan wrote:
nisi ti nikakav navijač čim više voliš ženu od noleta nacionaleta. :D
radostan dan

#706 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

E da se vratim je u sadšnje vrijeme...

Ultima dobi pohvale za analizu, a ja izjavio da je Novak igrački u desetoj, a da je Majami, Federera i Sepija dobio na iskustvo i glavu. JeS vidio ti to... :wink:

Na pola meča sam skontao da je gorenavedeni u pravu po pitanju terena i vlažnosti, još kad je kišica pojačala :roll: .

Novak nije u formi, da jeste ne bi igrao drugi meč u nizu 4 i po sata.

Jeste da je prvi set otkrivao Congine namjere kao zavrzlama salonce po forumu, ali je Conga momački odigrao nastavak.

Mislim da je Novak dobio onog trenutka kad se probudio inat u njemu.

Na žalost, kvotu zvanu inat je popunio. Ne znam baš sa čim će pred Federera, osim činjenice da je ovaj prešao tridesetu.
cikaBosanac

#707 Re: Roland Garros 2012

Post by cikaBosanac »

Nadal osvaja i to bez ikakvih problema..gledam ga neki dan, pa kako pobijedi onog Monaca, kao iz skolskih udžbenika :)
Vamos Nadal ;-)
radostan dan

#708 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

debeljko20 wrote:
radostan dan wrote:
nisi ti nikakav navijač čim više voliš ženu od noleta nacionaleta. :D
morao sam, od muke...valjda razumiješ jbg. :mrgreen:

ja volim brate kad te protivnik zvizne 3-0, 3-1, piši kući po odijelo, doviđenja prijatno. al ti me gu.iš 3 sata da navijam i na kraju da izgubiš. e ne može tako đokoviću.
Last edited by radostan dan on 05/06/2012 21:09, edited 2 times in total.
veljaca

#709 Re: Roland Garros 2012

Post by veljaca »

Izjava Novaka da nije pobjedio mentalno - u suprotnosti je sa ovim ljubiteljima istoga .....
Koliko je bio istrosen ( i mentalno ) cak nije dao intervju na francuskom a i reporter na EuroSportu je rekao da se osjeti ta istrosenost i u izjavi na engleskom ....
Bice interesantno polufinale Federer - Djokovic ...
I ma kako se zavrsilo - Federer je po svemu osvojenom daleko ispred. Doduse Novak ima jos 5-6 godina sansu da to pokusa dostici ...
radostan dan

#710 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

Pa naravno, kasno je ušao u šampionsku fazu...ali eto, makar se svrstao u šampione.
ultima_palabra

#711 Re: Roland Garros 2012

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:E da se vratim je u sadšnje vrijeme...

Ultima dobi pohvale za analizu, a ja izjavio da je Novak igrački u desetoj, a da je Majami, Federera i Sepija dobio na iskustvo i glavu. JeS vidio ti to... :wink:

Na pola meča sam skontao da je gorenavedeni u pravu po pitanju terena i vlažnosti, još kad je kišica pojačala :roll: .

Novak nije u formi, da jeste ne bi igrao drugi meč u nizu 4 i po sata.

Jeste da je prvi set otkrivao Congine namjere kao zavrzlama salonce po forumu, ali je Conga momački odigrao nastavak.

Mislim da je Novak dobio onog trenutka kad se probudio inat u njemu.

Na žalost, kvotu zvanu inat je popunio. Ne znam baš sa čim će pred Federera, osim činjenice da je ovaj prešao tridesetu.
Poklanjam ti pohvale :D

Što se tiče terena, vidjeli ste da je Tsonga stizao skoro svaku loptu, toliko je sporo bilo. To odmah anulira Novakovu prednost u kretanju, jer su obojica stizali sve. Čak je i bekhend koji mu je slaba tačka udarao najbolje u životu. Da je bilo toplo, Tsonga bi možda napravio 20 vinera više, ali i 50 neforsiranih više.

Inat... poznata mi je ova faca iz jednog meča :D
Image

A žene... poznata je činjenica da su zainteresovane za seks samo i isključivo onda kad vide da je muškarac zalijepljen za televizor i ne trepće :D
radostan dan

#712 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:
Inat... poznata mi je ova faca iz jednog meča :D
Image
grrrr, znam iz kog...što slutiš, sluto slutavi...
citadela

#713 Re: Roland Garros 2012

Post by citadela »

Malo je reci da Noleta ne mogu ocima -- od face, facijalnih ekspresija, gestikulacija, drzanja pa do svega ostalog; ali fakat je zasluzeno broj 1, svaka cast :thumbup: Ova psihicka nadmoc je svojstvena samo sampionima.

FrankSlade wrote:
A vidim da su i fanovi fejsbuk stranice Roland Garrosa puni animoziteta prema Noletu.

Citiram "why, WHY must this piece of shit always get lucky and win"

:lol:
Animozitet prema Novaku van Bosne i Hrvatske :shock: Ma nemoguce... to moze biti komentar samo od pacenika Bosnja, samo to...
debeljko20 wrote: a vi erik2, Better Man, Maja_XXX juče ste navijali za Italijana, danas za Francuza, sutra za Švajcarca... možda jednog dana neki vaš i pobijedi. :wink:

a da vas vidi babo kako nokte grizete, muda jedete, kose čupateeeeeeeeee... :lol:
:D

ulinsky wrote: Što je najbitnije, još jedna pobjeda i još jedna potvrda apsolutne, začuđujuće brutalne, neprikosnovene i nadasve nevjerovatne dominacije nad protivnicima. Svaka čast Novače, želim ti još mnogo pobjeda i još mnogo titula!
Dominacija ...ovaj dominacija nad protivnicima ...? Kako onda nazvati Rafino "krcenje" do finala, kad Nole ovako izdominira Seppia i Tsongu.
Last edited by citadela on 05/06/2012 21:28, edited 1 time in total.
erik2

#714 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

Ultima, lafa ti što si otvorio temu, tebe, radosnog, nećka, leopolda, shake -a itd. mi je je čitat' isto k'o Nevena Bertičevića iz SN nadam se da znate na koga mislim.
radostan dan

#715 Re: Roland Garros 2012

Post by radostan dan »

4 citadela 3-4 laka komada.

opasan je. vratio se.
citadela

#716 Re: Roland Garros 2012

Post by citadela »

I da ne zaboravim ...
radostan dan wrote:
Kralj :lol: :D
ultima_palabra

#717 Re: Roland Garros 2012

Post by ultima_palabra »

Nema na čemu... baš se fino družimo ovih dana :)
erik2

#718 Re: Roland Garros 2012

Post by erik2 »

Haman imam ovdje više postova nego na Barcinoj temi :D
LSD

#719 Re: Roland Garros 2012

Post by LSD »

Djoki je neuništiv izgleda :-) vratio se iz mrtvih protiv Tsonge....sad ce do kraja pomesti ostatak družine, prvo Federera i onda poslije finala ce se Nadalu uruciti još jedan tanjir da popuni drugu kolekciju :D ....a i red je više da se taj kralj šljake skine sa iste.
citadela

#720 Re: Roland Garros 2012

Post by citadela »

LSD wrote:Djoki je neuništiv izgleda :-) vratio se iz mrtvih protiv Tsonge....sad ce do kraja pomesti ostatak družine, prvo Federera i onda poslije finala ce se Nadalu uruciti još jedan tanjir da popuni drugu kolekciju :D ....a i red je više da se taj kralj šljake skine sa iste.
Ma imam osjecaj da bi Rafa mogao dobiti tanjir jedino kad bi Roger i Novak zajedno izasli na Chatrier u nedjelju :D
shake69

#721 Re: Roland Garros 2012

Post by shake69 »

I dalje sam jednako pod dojmom Djokine fizicke snage da izdura onako zahtjevan mec. Manite se mentalne snage. On je poznat po tome. Mislim da bi Federer pao pod onim pritiskom publike i razornih udaraca Tsonge. Pa taj je igrac reternirao sjajno u posljednjih nekoliko gemova cetvrtog seta, stizao sve, udarao snazno, ali je uvijek Djoko udarao jednako ili jos snaznije i tjerao ga na gresku. Kako je Djokovica staff samo fizicki pripremio, svaka cast. I da, to moze biti prednost Carobnjaka u cetvrtak jer nekako mislim da se on ipak manje potrosio s Delpom nego Srbijanac s Jo-Wilfredom koji je kao bik kad 'udje u udarac'. Sjetite se da je Rogera otpuhao prosle godine na Wimbledonu a meni je sve licilo na to nakon dobijenog drugog seta. E, evo ga kao protiv Rogera, pomislio sam. Nozdrve mu se sire, pocinje bljuvati vatru, otpuhat ce Djoku u Sumadiju, ali je nekako zurio u onim match points, pokazao pukotinu nervoze i straha od pobjede i Novak je to znao iskoristiti. Iskreno, zavrsnicu oba meca sam gledao jedan na laptopu (Federer) drugi na tv (Djokovic) :-D
ultima_palabra

#722 Re: Roland Garros 2012

Post by ultima_palabra »

Oba polufinala su u petak.
necko_hz

#723 Re: Roland Garros 2012

Post by necko_hz »

Mislim da svi možemo biti zadovoljni onim što smo vidjeli u protekla dva 1/4finalna meča, bez obzira ko koga simpatisao i bez obzira na konačni ishod tih mečeva.

Ultima je spomenuo promjenu vremena i dosta hladniji vazduh, kao i kišu kao glavne uzroke ovakvog toka u oba meča, što je apsolutno tačno. Šljaka je podloga koja je sklona brzoj promjeni uslova, sve u zavisnosti od samog vremena.
Proteklih par mečeva je to pokazalo. Ulje na vatru dodavaju i teže loptice što iziskuje konstantnost udaraca i dobru defanzivu, ali s druge strane nisu pogodne za spin, tako da igrači sa jakim i agresivnim flat udarcima imaju više uspjeha.
- Upravo to možemo pripisati onakvoj Delpovoj igri u prva 2 seta. Lupao je po loptici, igrao duboko i razvlačio Rogera, čije varijacije nisu mogle doći do izražaja. Delpo je igrao sjajno, ali Roger definitivno nije bio na svom nivou. Naprotiv, bio je na nivou karakterističnom za sve njegove mečeve odigrane na ovogodišnjem RG-u, sa slabim ubačajem prvog, dosta neubičajenih grešaka i slabom anticipacijom, odnosno namještanjem na udarce. Uprkos tome, statistika je pokazivala da je igrač koji je osvojio najbitnije poene i koji je imao bolju realizaciju brejk lopti i osvojio prva 2 seta. To je bio Delpotro.

Šta se desilo u naredna 3 ?! Mnogi će reči da je "navodna" povreda odredila tok zadnja 3 seta, ali ja nisam tog mišljenja. Jasno se vidjelo da je Roger zaigrao sigurnije, bolje i racionalnije. Greške je sveo na minimum a popravio je ubačaj prvog servisa. S druge strane, Delpo je i dalje pokušavao "crtati", pa je i više griješio, a Roger je to maksimalno koristio. Baš kao u prva dva seta, naredna 3 su presudila bolja realizacija brejk lopti, bolji omjer viner - UE i bolji postotak ubačenog prvog servisa. To je bio Roger koji je ako se ne varam 8. put okrenuo rezultat 0-2 u svoju korist. Zaslužena pobjeda, mada sam želio vidjeti veću borbu u zadnja 3 seta, naročito u 5-om.

O Novakovom i Tsonginom meču ne mogu puno reči, budući da nisam pogledao čitav meč i da sam na momente prebacivao sa jednog kanala na drugi. Međutim i laiku je jasno da ovo što Novak pruža nikako ne garantuje titulu na RG-u, naročito protiv onakvog Rafe, koji odavno nije igrao ovako dobro.
- Očito je da Nole previše oscilira, da bespotrebno vraća protivnika u meč i sebe dovodi u nezgodnu situaciju. Protekla 2 meča su pokazala da mu ovakvi uslovi ne odgovaraju. Njegova tehnika udarca i prepoznatljivo hvatanje loptice u penjaju nikako nije pokazalo svu svoju snagu ni protiv Seppija ni protiv Tsonge. U večem dijelu tih mečeva je igrao previše defanzivno, nije mogao napadati, ne zbog protivnika, već zato što jednostavno nije mogao to da uradi, kao da nije imao dovoljno samopouzdanja u svoje udarce, a također ni igru nije uspio podiči na viši nivo ni u jednom dijelu tih mečeva. Dakle, Novakova anticipacija, udarci, kretanje nikako nisu na zadovoljavajućem nivou, a olakšavajuća okolnost za njega je to što iste probleme ima i njegov sljedeći rival. Ni jedan ni drugi ne briljiraju i suludo je bilo šta prognozirati, ali ono što će obojici davati snagu i jednu novu dozu samopouzdanja jeste to što su sa relativno lošom igrom došli do završnice turnira, i što su iz mečeva igranih u 5 setova uspjeli izaći kao pobjednici.

Vidjećemo kako će to polufinale izgledati, ali dosta toga će sigurno zavisiti i od vremenskih uslova. Uvjerili smo se nekoliko puta koliko je vrijeme bitan faktor na RG-u i generalno na šljakastoj podlozi. Ono što je sigurno jeste da ćemo, bez obzira na sve gledati odličan meč. Nemoguće je da obojica podbace, jednostavno nemoguće. :thumbup:

Ferrer - Murray
Almagro - Nadal

Ajmo prognoze, analize i ostalo. :mrgreen: :thumbup:
Reisova

#724 Re: Roland Garros 2012

Post by Reisova »

Ja kao veliki fan Federera radujem se meču u četvrtak ali biće pravo guravo i dajem prednost Novaku, ali ko zna sve je moguće. Treba imati na umu da kao što Nadal zna igrati protiv Federera i tako i ovaj zna protiv Djoleta odnosno ovaj protiv Nadala. Biće interesantno i živčano !
shake69

#725 Re: Roland Garros 2012

Post by shake69 »

necko_hz wrote:Mislim da svi možemo biti zadovoljni onim što smo vidjeli u protekla dva 1/4finalna meča, bez obzira ko koga simpatisao i bez obzira na konačni ishod tih mečeva.

Ultima je spomenuo promjenu vremena i dosta hladniji vazduh, kao i kišu kao glavne uzroke ovakvog toka u oba meča, što je apsolutno tačno. Šljaka je podloga koja je sklona brzoj promjeni uslova, sve u zavisnosti od samog vremena.
Proteklih par mečeva je to pokazalo. Ulje na vatru dodavaju i teže loptice što iziskuje konstantnost udaraca i dobru defanzivu, ali s druge strane nisu pogodne za spin, tako da igrači sa jakim i agresivnim flat udarcima imaju više uspjeha.
- Upravo to možemo pripisati onakvoj Delpovoj igri u prva 2 seta. Lupao je po loptici, igrao duboko i razvlačio Rogera, čije varijacije nisu mogle doći do izražaja. Delpo je igrao sjajno, ali Roger definitivno nije bio na svom nivou. Naprotiv, bio je na nivou karakterističnom za sve njegove mečeve odigrane na ovogodišnjem RG-u, sa slabim ubačajem prvog, dosta neubičajenih grešaka i slabom anticipacijom, odnosno namještanjem na udarce. Uprkos tome, statistika je pokazivala da je igrač koji je osvojio najbitnije poene i koji je imao bolju realizaciju brejk lopti i osvojio prva 2 seta. To je bio Delpotro.

Šta se desilo u naredna 3 ?! Mnogi će reči da je "navodna" povreda odredila tok zadnja 3 seta, ali ja nisam tog mišljenja. Jasno se vidjelo da je Roger zaigrao sigurnije, bolje i racionalnije. Greške je sveo na minimum a popravio je ubačaj prvog servisa. S druge strane, Delpo je i dalje pokušavao "crtati", pa je i više griješio, a Roger je to maksimalno koristio. Baš kao u prva dva seta, naredna 3 su presudila bolja realizacija brejk lopti, bolji omjer viner - UE i bolji postotak ubačenog prvog servisa. To je bio Roger koji je ako se ne varam 8. put okrenuo rezultat 0-2 u svoju korist. Zaslužena pobjeda, mada sam želio vidjeti veću borbu u zadnja 3 seta, naročito u 5-om.

O Novakovom i Tsonginom meču ne mogu puno reči, budući da nisam pogledao čitav meč i da sam na momente prebacivao sa jednog kanala na drugi. Međutim i laiku je jasno da ovo što Novak pruža nikako ne garantuje titulu na RG-u, naročito protiv onakvog Rafe, koji odavno nije igrao ovako dobro.
- Očito je da Nole previše oscilira, da bespotrebno vraća protivnika u meč i sebe dovodi u nezgodnu situaciju. Protekla 2 meča su pokazala da mu ovakvi uslovi ne odgovaraju. Njegova tehnika udarca i prepoznatljivo hvatanje loptice u penjaju nikako nije pokazalo svu svoju snagu ni protiv Seppija ni protiv Tsonge. U večem dijelu tih mečeva je igrao previše defanzivno, nije mogao napadati, ne zbog protivnika, već zato što jednostavno nije mogao to da uradi, kao da nije imao dovoljno samopouzdanja u svoje udarce, a također ni igru nije uspio podiči na viši nivo ni u jednom dijelu tih mečeva. Dakle, Novakova anticipacija, udarci, kretanje nikako nisu na zadovoljavajućem nivou, a olakšavajuća okolnost za njega je to što iste probleme ima i njegov sljedeći rival. Ni jedan ni drugi ne briljiraju i suludo je bilo šta prognozirati, ali ono što će obojici davati snagu i jednu novu dozu samopouzdanja jeste to što su sa relativno lošom igrom došli do završnice turnira, i što su iz mečeva igranih u 5 setova uspjeli izaći kao pobjednici.

Vidjećemo kako će to polufinale izgledati, ali dosta toga će sigurno zavisiti i od vremenskih uslova. Uvjerili smo se nekoliko puta koliko je vrijeme bitan faktor na RG-u i generalno na šljakastoj podlozi. Ono što je sigurno jeste da ćemo, bez obzira na sve gledati odličan meč. Nemoguće je da obojica podbace, jednostavno nemoguće. :thumbup:

Ferrer - Murray
Almagro - Nadal

Ajmo prognoze, analize i ostalo. :mrgreen: :thumbup:
:thumbup: Potpisujem. Roger me takodjer iznenadio s losim radom nogu u prva dva seta u vise slucajeva sto te ostavlja bez sanse pred 'flat' bombama iz Tandila.
Prognoze za sutra. Nesto mi govori da bi Ferrer mogao poraziti Skota lakse nego sto ocekujemo a Nicolas zadeverati, ali samo u prvoj dionici Rafu. No, nema sanse da ce ugroziti danasnji kvalitet i uzbudjenje prva dva 1/4 finalna meca.
Post Reply