Seboreicni dermatitis
Moderator: anex
-
#701 Re: Seboreicni dermatitis
Ima li neko da bi kupio SL sampon, nov , neotvoren
Kupila dva odjednom a ne odgovara mi , jak je puno
Prodala bi u pola cijene
Kupila dva odjednom a ne odgovara mi , jak je puno
Prodala bi u pola cijene
- Evelinda
#702 Re: Seboreicni dermatitis
Da li je neko pio tableteresochin?Niak nisam cula da mi daje antibiotike mjesec dana da pijem a on krema neku blagu .Imam samo malo na celu uz tjeme i uzasno se crveni
- Evelinda
#703 Re: Seboreicni dermatitis
Da li je neko pio tableteresochin?Niak nisam cula da mi daje antibiotike mjesec dana da pijem a on krema neku blagu .Imam samo malo na celu uz tjeme i uzasno se crveni
-
#704 Re: Seboreicni dermatitis
koristim oronazol (prije toga rekanazol) godinama
bio i kod doktora a samo kaze nastavi to koristiti i naplati...
koliko znam nema lijeka, jeste da je nesto do "iz nutra" i neko moze popraviti ishranom ali ne svako
pomaze sigurno sunce i fizicka aktivnost
ali jeste zajebano, ne smijes preskakati kupanje/pranje tim samponom, ne mozes pustiti bradu jer sve svrbi itd
bio i kod doktora a samo kaze nastavi to koristiti i naplati...
koliko znam nema lijeka, jeste da je nesto do "iz nutra" i neko moze popraviti ishranom ali ne svako
pomaze sigurno sunce i fizicka aktivnost
ali jeste zajebano, ne smijes preskakati kupanje/pranje tim samponom, ne mozes pustiti bradu jer sve svrbi itd
- Evelinda
#705 Re: Seboreicni dermatitis
Moze li neka krema bez kortikosteroida da prodje crvenilo na celu da mogu mazati na svoju ruku bez dermatologa?
- irac300
-
- Evelinda
#708 Re: Seboreicni dermatitis
Bilo koja sa cinkovom kremom?
-
#709 Re: Seboreicni dermatitis
Ja koristim cinksalbe (sa zinkoxsidom u tubi). Mislim da u DM-u imaju samo tu vrsta.
Posto mi se i po glavi (kosi pojavilo) - nemam perut nego samo crvene tackice po kozi i opadanje kose, pokusavam sa samponima.Dobila sam preporuku da korijen od zare prokuham te na oprano kosu kozu dobro natopim. To u umotam i nakon 15 minuta ponovo kosu operem.To namjeravam cim zara pocne rasti.
Last edited by biscanka2 on 17/04/2021 17:43, edited 1 time in total.
- tovarish
#710 Re: Seboreicni dermatitis
Probajte serum ili šampon od australijskog čajevca. Meni donekle djeluje. Kupujem ih u Farmasiju, ali vjerujem i da u apotekama ima.
-
#711 Re: Seboreicni dermatitis
wtf zar nije cink stetan
-
- Evelinda
#713 Re: Seboreicni dermatitis
Ima krema za njegu koze kod beba kada se pojavi pelenski osip na bazi cinka tako da mislim da nije stetan
-
#714 Re: Seboreicni dermatitis
Unazad 3-4 mjeseca sam smanjio unos secera za 80%, i jedem skoro svaki dan bademe i orahe, pijem zeleni i crni caj i stanje sa kozom je mnogo mnogo bolje, e sad da li ima to kakve veze ne znam
- madesa
#715 Re: Seboreicni dermatitis
ima, i ja sam to isto uradio sto se tice secera i puno je bolje stanje. Cak se sve povuklo skroz.A secer samo uz kafu i to je to.
-
#716 Re: Seboreicni dermatitis
Evo pocinje opet svrbiti, i pojavljaju se ljuskice i perut... u pm ni mycoseb sad ne djeluje. Moram SL uzeti da probam. Jebo ga sve vise na glavu mi se popelozigson wrote: ↑06/03/2021 00:19 Jedini sampon koji mi je pomogao donedavno (a svakakvih sam probao) je bio ducray kelual ds po preporuci dermatologa, oko 30tak km je i pomagao je dvije i isto kao da sam imun postao na njega, odjednom mi se sve vratilo, svrab, crvenilo, perut, ljuskice... probao vichy unistio me haha, isto kao da je kontra efekat imao. Sad sam opet po preporuci probao mycoseb i nakon 2 pranja mi je pomogao nevjerovatno, ne svrbi nikako nista, skroz malo peruti ima, ljepota.. vidjet cemo dokle ce. Ali isto tako sam primjetio da je i stres uzrocnik, kao i zacinjena hrana, cigarete itd. Kako se unos ovog svega smanji tako se i crvenilo i svrab smanje
Sta je problem sa kortikosteroidima isl.? Ja sam aktivno koristio kelual ds 2 godine i nije mi nista bilo.
- Evelinda
#717 Re: Seboreicni dermatitis
MOLIM ZA POMOC
Naime moja prica je ta da nemam peruti po kosi niti ikakvih problema na kosi.Isla sam kod raznih doktora neki kazu lupus neki seboreja.E sad meni je problem celo uz samo vlasiste kose bude toliko crveno da je to strasno.Na sunce ne smijem ni da privirim.Nekada se malo smiri pa opet.Zahvacalo je samo celo a sada je crven i nos i pecka.Ne znam da li je izgorio ili je ova napast.Pokusavala sam maziti sa nema cim nisam.Ali nista.Ima 4 dana kupila sam neku kremu najblazi kortikosteroid ali ocito ne pomaze.Tacno ne znam sta da radim cim da mazem i koliko dugo smijem da pkoristim kortikosteroide?Uspu nista se ne peruta i ne ljusti.Koza je vise masna nego suha
Naime moja prica je ta da nemam peruti po kosi niti ikakvih problema na kosi.Isla sam kod raznih doktora neki kazu lupus neki seboreja.E sad meni je problem celo uz samo vlasiste kose bude toliko crveno da je to strasno.Na sunce ne smijem ni da privirim.Nekada se malo smiri pa opet.Zahvacalo je samo celo a sada je crven i nos i pecka.Ne znam da li je izgorio ili je ova napast.Pokusavala sam maziti sa nema cim nisam.Ali nista.Ima 4 dana kupila sam neku kremu najblazi kortikosteroid ali ocito ne pomaze.Tacno ne znam sta da radim cim da mazem i koliko dugo smijem da pkoristim kortikosteroide?Uspu nista se ne peruta i ne ljusti.Koza je vise masna nego suha
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#718 Re: Seboreicni dermatitis
Pa u kelual ds nema kortikosteroida. I ja sam koristio kad mi je bilo katastrofalno stanje, ali kremu i mnogo mi je pomoglo. Pomaže posebno kod jakog crvenila i kod pojave ljuspica.zigson wrote: ↑02/05/2021 00:40Evo pocinje opet svrbiti, i pojavljaju se ljuskice i perut... u pm ni mycoseb sad ne djeluje. Moram SL uzeti da probam. Jebo ga sve vise na glavu mi se popelozigson wrote: ↑06/03/2021 00:19 Jedini sampon koji mi je pomogao donedavno (a svakakvih sam probao) je bio ducray kelual ds po preporuci dermatologa, oko 30tak km je i pomagao je dvije i isto kao da sam imun postao na njega, odjednom mi se sve vratilo, svrab, crvenilo, perut, ljuskice... probao vichy unistio me haha, isto kao da je kontra efekat imao. Sad sam opet po preporuci probao mycoseb i nakon 2 pranja mi je pomogao nevjerovatno, ne svrbi nikako nista, skroz malo peruti ima, ljepota.. vidjet cemo dokle ce. Ali isto tako sam primjetio da je i stres uzrocnik, kao i zacinjena hrana, cigarete itd. Kako se unos ovog svega smanji tako se i crvenilo i svrab smanje
Sta je problem sa kortikosteroidima isl.? Ja sam aktivno koristio kelual ds 2 godine i nije mi nista bilo.
Koristio sam i plimycol zajedno sa ovim gore i rezultati nisu izostali. Jer jednim saniraš posljedice, drugim uzročnika.
- Evelinda
#719 Re: Seboreicni dermatitis
Moze li meni neko pomoci
-
#720 Re: Seboreicni dermatitis
Kelual ds sam 2 godine koristio, i nakon 2 god mi se opet pocelo javljati, isto kao da sam imun postao na njega. Evo do neki dan mi je mycoseb pomagao, ali opet mi se pocelo javljati sve isto. Ne znam viseChmoljo wrote: ↑02/05/2021 18:48Pa u kelual ds nema kortikosteroida. I ja sam koristio kad mi je bilo katastrofalno stanje, ali kremu i mnogo mi je pomoglo. Pomaže posebno kod jakog crvenila i kod pojave ljuspica.zigson wrote: ↑02/05/2021 00:40Evo pocinje opet svrbiti, i pojavljaju se ljuskice i perut... u pm ni mycoseb sad ne djeluje. Moram SL uzeti da probam. Jebo ga sve vise na glavu mi se popelozigson wrote: ↑06/03/2021 00:19 Jedini sampon koji mi je pomogao donedavno (a svakakvih sam probao) je bio ducray kelual ds po preporuci dermatologa, oko 30tak km je i pomagao je dvije i isto kao da sam imun postao na njega, odjednom mi se sve vratilo, svrab, crvenilo, perut, ljuskice... probao vichy unistio me haha, isto kao da je kontra efekat imao. Sad sam opet po preporuci probao mycoseb i nakon 2 pranja mi je pomogao nevjerovatno, ne svrbi nikako nista, skroz malo peruti ima, ljepota.. vidjet cemo dokle ce. Ali isto tako sam primjetio da je i stres uzrocnik, kao i zacinjena hrana, cigarete itd. Kako se unos ovog svega smanji tako se i crvenilo i svrab smanje
Koristio sam i plimycol zajedno sa ovim gore i rezultati nisu izostali. Jer jednim saniraš posljedice, drugim uzročnika.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#721 Re: Seboreicni dermatitis
Ovo što pišete da su uzročnici i stres i loša i začinjena hrana, to je sve tačno. Okidač za moj je bio stresna situacija, bukvalno najgori dan u životu.
Malo se skontaj jesi li šta mijenjao u tom pogledu, dolazr lijepi dani, koristi sunce jer će ti ono sigurno pomoći, kao i odlazak na more.
I probaj zarotirati proizvode. Probaj sa plimycol. On nije skup ako ti ne bude pomagao.
Malo se skontaj jesi li šta mijenjao u tom pogledu, dolazr lijepi dani, koristi sunce jer će ti ono sigurno pomoći, kao i odlazak na more.
I probaj zarotirati proizvode. Probaj sa plimycol. On nije skup ako ti ne bude pomagao.
-
#722 Re: Seboreicni dermatitis
Nisam dermatolog, ali mi se cini da po pitanju seboreje moji savjeti vise vrijede.
Perut:
- muska crna Schauma protiv peruti
Lice:
- Uriage DS linija za drzanje pod kontrolom, emulzija i gel moussant
- Ulje curekota takodjer iznimno prija
Hrana i pice:
- ovisi sto komu prija i kakve prehrambene navike ima...
- zeleni caj, ali onaj pravi, ne iz vrecice
- kombuha napitak
Najvaznije od svega je stres svesti na minimum. Ja sam imao nesto stresniji period prije 2-3 godine i tada mi nije pomagalo cak ni gotovo potpuno izbacivanje secera na duzi period tak da sam zakljucio da nije to, a nije da sam ga ikad nesto mnogo konzumirao, bas kao ni skart hranu tipa pastete i sl. Sadasnjim stanjem sam i vise nego zadovoljan.
Perut:
- muska crna Schauma protiv peruti
Lice:
- Uriage DS linija za drzanje pod kontrolom, emulzija i gel moussant
- Ulje curekota takodjer iznimno prija
Hrana i pice:
- ovisi sto komu prija i kakve prehrambene navike ima...
- zeleni caj, ali onaj pravi, ne iz vrecice
- kombuha napitak
Najvaznije od svega je stres svesti na minimum. Ja sam imao nesto stresniji period prije 2-3 godine i tada mi nije pomagalo cak ni gotovo potpuno izbacivanje secera na duzi period tak da sam zakljucio da nije to, a nije da sam ga ikad nesto mnogo konzumirao, bas kao ni skart hranu tipa pastete i sl. Sadasnjim stanjem sam i vise nego zadovoljan.
- Evelinda
#723 Re: Seboreicni dermatitis
Kupila sam uriage sampon,losion,kremu za lice danjsku i nocnu.Da li je neko koristio i da li valja?
- irac300
#724 Re: Seboreicni dermatitis
Ovo je istina. Meni je buknulo 2016. nakon oceve bolesti i kasnije smrti. Ali evo, kao sto napisah ranije, smirilo se ima preko godinu dana nemam vise problema.Chmoljo wrote: ↑02/05/2021 19:34 Ovo što pišete da su uzročnici i stres i loša i začinjena hrana, to je sve tačno. Okidač za moj je bio stresna situacija, bukvalno najgori dan u životu.
- ortodont