Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- Qler
#701 Re: Smartphone diskusije
Mogu ti reci da ovi iz apple-a nisu tako naivni
nesto sam cackao sada oko wp7.5 i windowsa 8, i stvarno ono sto rade je super, ova integracija mobitela i sistema. Sve fino i uredno. Prakticno pravo. Tu je po meni velika prednost wp-a u odnosu na druge kod ljudi koji imaju windowse.
-
Chuckie
#702 Re: Smartphone diskusije
Ima podrska za aute, pjesake i autobuse. Bar takve 3 ikonice imaju. 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Frtalj_Duše
#703 Re: Smartphone diskusije
vukojebina wrote:Denis_Ispuslic wrote:KOji? Nexus 4 mislis! Mozda bude i 32GB. A vecini korisnika je i 16GB dovoljno, pa i meni...vukojebina wrote:e nabijem na k... "top" telefon, i jos tvrde za njeg da je najjaci na trzistu, a samo 16 gb memorije, i nema sd card slot..![]()
ne mislio sam na ovog htc sto je caki postavio video...mada je i nexusu to najveca mana... a ovaj htc sa ovakvim ekranom mooooora jedostavno imat vise memorije..sta ces drugo neg na tom tel igrat zahtjevnije igrice...mozda i filmove gledat..jebga takav je vakat da ovi top telefoni bez minimum 32 gb nemaju sta trazit.. tak da cu i ja vjerovatno cekat nexusa sa vise memorije...mada sam svjestan da za te pare, i ne mozes vise ocekivat...misim da je realan odnos onog sto nudi za te pare...
Ja npr. na svome I9100 sa njegovih 16GB (od kojih je 11GB efektivno na raspolaganju) sa dodatnom' microSD od 8GB (na kojoj ugl. držim klipove, muziku i neke igre - ugl. ove "srednje-teške" tipa dead space i sl. ~300-500MB - a i to zahvaljujući "GL to SD" app-u koji je faktički nešto kao android verzija programa "alcohol/poweriso/ultraiso"
-
Fauja Singh
#704 Re: Smartphone diskusije
Meni je 16 GB taman, volio bih imati 32 GB cisto ono sminke radi
ali buduci da gledam filmove u DVD rip formatu koji su oko 700-800 MB sasvim dovoljno mi je 16 GB.
Tako da bi rado uzeo novi Nexus sa 16 GB, verziju od 8 GB ne bi uzeo ni da mijenjam iz ruke u ruku za moj Galaxy Nexus... to je fakat malo s obzirom da je raspolozivo oko 6 GB.
Evo usporedba na italijanskom LG Nexus 4 vs Samsung Galaxy Nexus (ako ne znate italijanski premotajte slobodno na 04:50
)
http://www.youtube.com/watch?v=kqFIDJBQ ... e=youtu.be
Tako da bi rado uzeo novi Nexus sa 16 GB, verziju od 8 GB ne bi uzeo ni da mijenjam iz ruke u ruku za moj Galaxy Nexus... to je fakat malo s obzirom da je raspolozivo oko 6 GB.
Evo usporedba na italijanskom LG Nexus 4 vs Samsung Galaxy Nexus (ako ne znate italijanski premotajte slobodno na 04:50
- Frtalj_Duše
#705 Re: Smartphone diskusije
Ja na fontelu jedva pogledam seriju od 20min. a i to ako baš moram dok filma ne bi mogao pogledati makar imao note2!stroga normala wrote:Meni je 16 GB taman, volio bih imati 32 GB cisto ono sminke radiali buduci da gledam filmove u DVD rip formatu koji su oko 700-800 MB sasvim dovoljno mi je 16 GB.
Evo usporedba na italijanskom LG Nexus 4 vs Samsung Galaxy Nexus (ako ne znate italijanski premotajte slobodno na 04:50)
PS. Hah - kako me zajeba ovaj google, otvori gornji klip i odmah, valjda podsvjesno, kliknuo da prevede tekst, dovršio ovaj post i kako se vratih na klip vidim komentari na naš, (a lik opleo talijanski), kontam "Vid' jebote koliko balkanaca zna talijanski!"
- Revolucionar ★
#706 Re: Smartphone diskusije
hah majke mi, ne bih se tjerao gledat film na mobitelu, nema sanse .. zato mi u biti i ne treba previse memorije ..
-
Fauja Singh
#707 Re: Smartphone diskusije
Pitao bih te da radiš noćne smjene 
Meni je mobitel u noćnim spas. Na 4.7 incha mi je taman da pregledam film.
Sent from my Galaxy Nexus
Meni je mobitel u noćnim spas. Na 4.7 incha mi je taman da pregledam film.
Sent from my Galaxy Nexus
- Revolucionar ★
#708 Re: Smartphone diskusije
Pa dobro, razumijem ja da neko ima potrebu, ali ja se opet ne bih mogao natjerat . . Imal kakva aplikacija sa domacim kanalima za gledat, znam za ono BHT cudo, preko kojeg navodno mogu neki kanali tipa FTV, BHT, Arene i to, ali ja jos nisam uspio nijednom pokrenut neki
-
Chuckie
#709 Re: Smartphone diskusije
Ljudi narast ce vam dioptrija fokusirajuci tako dugo oci na male udaljenosti. 
-
Fauja Singh
#710 Re: Smartphone diskusije
A zato meni drug neki dan kuka kako mu je otisao vid, kaze mora hitno ocnom jer za razliku od mene u kaficu na LCD-u nije vidio koji je minut utakmice...
*ebo li ga njegov 3.5 incni Iphone 4, vida ga je kostao
*ebo li ga njegov 3.5 incni Iphone 4, vida ga je kostao
-
nermin_padezh
#711 Re: Smartphone diskusije
Meni je 4" sasvim dovoljno. Strogoj normali je i 5 malo sto nije u skladu sa nikom. Ponesi brate na posao sa sobom laptop i uzivaj ko covjek
8-)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
-
Fauja Singh
#712 Re: Smartphone diskusije
Brate, da imam kakvu milju viska uzeo bih ja i laptop, ne bi je zalio vjeruj mi
A sto se tice incha, 4" je i meni bilo dovoljno, ali na 4.65" mi je puno ugodnije surfati i gledati video... Vjeruj iste sekunde bi se navikao i kad bi za dan-dva uzeo 4" mobitel rekao bi jbt sta je ovo...
Ja bi do 5" isao, preko ne bi, ne iz razloga sto mi smeta u ruci ili da ga je problem nositi nego mi je na vecim smijesno pricati. Neki dan kad sam vidio curu kako prica na Note-u crko sam od smijeha...
Chuckie je na prethodnoj stranici stavio link od HTC DORID DNA mobitela sa 5 incnim displayom, sta da ti kazem, normala da bi ga rado posjedovao
A sto se tice incha, 4" je i meni bilo dovoljno, ali na 4.65" mi je puno ugodnije surfati i gledati video... Vjeruj iste sekunde bi se navikao i kad bi za dan-dva uzeo 4" mobitel rekao bi jbt sta je ovo...
Ja bi do 5" isao, preko ne bi, ne iz razloga sto mi smeta u ruci ili da ga je problem nositi nego mi je na vecim smijesno pricati. Neki dan kad sam vidio curu kako prica na Note-u crko sam od smijeha...
Chuckie je na prethodnoj stranici stavio link od HTC DORID DNA mobitela sa 5 incnim displayom, sta da ti kazem, normala da bi ga rado posjedovao
- Quaresma
#713 Re: Smartphone diskusije
malo pomalo pa ce vam i 5-6 incha biti malo, minimum ce vam biti 7inchni telefon ilk phablet kako ga nazivate 
-
Chuckie
#714 Re: Smartphone diskusije
Ima li iko Nokiu E6? Kontam burazu naruciti, pa da upitam za iskustva.
- vukojebina
#715 Re: Smartphone diskusije
Marlboro Man wrote:Nexus 4 340 eura
kad tako sta napises,nebi bilo lose jos koju neophodnu info ubacit, kao npr koji model od 8 ili 16 gb...jer ako je 8 onda je poskupo,a ako je 16 onda je pojeftino
-
PeppermintSA
#716 Re: Smartphone diskusije
Chuckie wrote:1080 x 1920 pixels, 5.0 inches (~441 ppi pixel density)![]()
- Qler
#717 Re: Smartphone diskusije
Ima moj burazerChuckie wrote:Ima li iko Nokiu E6? Kontam burazu naruciti, pa da upitam za iskustva.
Ako nece touchscreen nema bolje varijante, vjeruj mi. Telefon odlican, fakat, radi sasvim dobro, kamera solidna, kvalitet izrade odlican, pisanje po njemu pjesma. Burazer neki dan nije htio da mu dam N9 za njega
-
PeppermintSA
#718 Re: Smartphone diskusije
Sony Xperia T grmiiiii
cura ga danas uzela

cura ga danas uzela
-
SA 071
#719 Re: Smartphone diskusije
Ako trazis (buraz) telefon sa tastaturom za kucanje a da nije ko daska velik, telefon koji ce i nakon 2 godine izgledati kao nov, da moze po volji koristiti ili touchscreen ili joystick, da ima odlican zvuk i prijem itd., onda je to odlican izbor. Ako ne trazi ovo, nego telefon koji ce mu na prvom mjestu sluziti za igre i surfanje, ipak mu je displej premalen za togaChuckie wrote:Ima li iko Nokiu E6? Kontam burazu naruciti, pa da upitam za iskustva.
-
SA 071
#720 Re: Smartphone diskusije
Stize i za iOS i za Android mislim. Ali ce biti "plati, pa se klati". A na Nokiji ti to dodje uz svaki telefon besplatno. I ne znam hoce li bit moguce koristiti to kada si offline kao sto je na Nokijama slucaj.
-
Chuckie
#721 Re: Smartphone diskusije
Besplatne. A i ove trenutno kroz browser mogu skinuti određenu mapu za offline pregled, vjerovatno će i finalna aplikacija.SA 071 wrote:Stize i za iOS i za Android mislim. Ali ce biti "plati, pa se klati". A na Nokiji ti to dodje uz svaki telefon besplatno. I ne znam hoce li bit moguce koristiti to kada si offline kao sto je na Nokijama slucaj.
-
SA 071
#722 Re: Smartphone diskusije
Ne znam, nema mi logike da im Nokia besplatno daje tu aplikaciju, pa to im je kompetitivna prednost. Mora biti caka...Chuckie wrote:Besplatne. A i ove trenutno kroz browser mogu skinuti određenu mapu za offline pregled, vjerovatno će i finalna aplikacija.SA 071 wrote:Stize i za iOS i za Android mislim. Ali ce biti "plati, pa se klati". A na Nokiji ti to dodje uz svaki telefon besplatno. I ne znam hoce li bit moguce koristiti to kada si offline kao sto je na Nokijama slucaj.
- inSighT
- Vozim: na guranje
#723 Re: Smartphone diskusije
More bit' da pripremaju teren za eventualno lakše uvođenje android-a u slučaju da nešto zaškripi sa onim Microsoft-om!?SA 071 wrote:Ne znam, nema mi logike da im Nokia besplatno daje tu aplikaciju, pa to im je kompetitivna prednost. Mora biti caka...Chuckie wrote:Besplatne. A i ove trenutno kroz browser mogu skinuti određenu mapu za offline pregled, vjerovatno će i finalna aplikacija.SA 071 wrote:Stize i za iOS i za Android mislim. Ali ce biti "plati, pa se klati". A na Nokiji ti to dodje uz svaki telefon besplatno. I ne znam hoce li bit moguce koristiti to kada si offline kao sto je na Nokijama slucaj.
- Revolucionar ★
#724 Re: Smartphone diskusije
Meni licno onako, je zanimljivo kad neko odabere telefon sa tipkama ispred touchscreena, mislim, jasno mi je da odgovara, ali privikavanje na neku touch tastaturu na nekom od naprednijih telefona nije tesko . Meni bi ostao zal za manjim ekranom u korist prostora za tastaturu, fakat ono .
-
kojeime
#725 Re: Smartphone diskusije
Dakle, sada koristim smartphone sa touchscreenom koji sam uzeo kao zamjenu za Blackberry sa QWERTY tastaturom i onim njegovim touch joystickom. Blackberry sam zamijenio jer ne radi MMS na BHTelecomu, a, iako rijetko, MMS mi nekada zaista treba. I skoro svaki dan mislim da sam se zeznuo, da sam trebao zadrzati Blackberry umjesto sto sam ga mijenjao za ovaj telefon. Samo da nije bilo tog MMS-a, ne bih dao Blackberry. Ta stabilnost, ta brzina, baterija koja traje skoro 15 dana, to jos ni jedan drugi smartphone nema. Samo da RIM nije odlucio da internet promet mora ici preko njihovih servera (MMS ide preko interneta), da su ostavili da ide kao kod svih ostalih telefona, ja ne bih pogledao ni jedan drugi telefon pored Blackberry-ja.Revolucionar ★ wrote:Meni licno onako, je zanimljivo kad neko odabere telefon sa tipkama ispred touchscreena, mislim, jasno mi je da odgovara, ali privikavanje na neku touch tastaturu na nekom od naprednijih telefona nije tesko . Meni bi ostao zal za manjim ekranom u korist prostora za tastaturu, fakat ono .
Ima touchscreen svoju dobru stranu, to jeste umjesto da gledas u ekran neku funkciju telefona koja ti treba, a tasterima klikas dok ne dodjes do te funkcije, ti samo dodirnes tu funkciju prstom i voila. To je veoma prirodan rad. I to sto prostor za tastaturu moze biti iskoristen da se stavi veci ekran na telefon istih vanjskih dimenzija. I to je sva prednost touchscreena, sve ostalo je po meni u korist pravih tastera.