Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
-
casanova123
#701 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
a ko je ovaaaaj???? ko je ovaj fatmir? nisam nikad cuo za njega.. nemojte me samo napasti.. jbg.. mlad sam jos 
-
osrbih_do_groba
#702 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
A kako bi ti nazvao covjeka koji negira taj genocid? Koji negira postojanje bosnjaka?kakavdanakneiskustvu wrote: neko ko čitav jedan narod smatra genocidnim može biti rodoljub,patriota ali je i fašista
Ni tebe a ni navodnog borca ARBiH @sandokann-a nisam mogao pronaci na temama koje obradjuju nrp Dodika i njegove izjave! Al kad treba traziti krivca u sarajevu onda je fasista svak ko pomene 11541 ili sl brojeke.
Po vama dvojci narocito, bosnjaci bi se sad trebali izvinuti zato sto nema 120000 srba u sarajevu? Ja i moja porodica ih nije gonila, vise srba je otislo po nagovoru krajisnika nego zbog rata? A pripadnici vaseg naroda + rusi + grci su ubili 11541 moja sugradjana ( najerno ne kazem bosnjaka, jer sarajevo nisu samo bosnjaci )
- taxi_driver
#703 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Mene ne zanima dodik, nek se s njim srbi bave. Mene zanima fasizam medju mojim narodom. A izgleda da je dobar srbin samo ako pljuje po srbima, a ako pljune po nekom bosnjaku odmah je cetnik.
-
Bodkin
#704 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
to sto ih ti znas cak troje u gradu 400k stanovnika ne znaci nista. sta ako ti ja kazem da ih znam vise od troje koji su otisli iz sarajeva? pricate o stvarima koje ne razumijete tako da bi bilo bolje da prekinete. necu da nastavljam u ovome pravcu jer nije tema ali dovoljno sam posten da kazem da puno vise nebosnjaka ima posao nego sto ga nema, a i ako ga nema puno je ljudi koji nemaju znanje ili stelu samo sto nije sve u poslu. vratite se na fatmiraiceman2010 wrote:Ne kazem da takvih primjera nema. Nisam rekao da je situacija savrsena. Tesko bi bilo to i ocekivati nakon 11541 zrtve, nakon genocida u Srebrenici i ostalim mjestima u BiH da ne nabrajam. Samo kazem da vecina Srba nema problema, da zive i rade u Sarajevu. Dobar dio njih zivi u istocnom Sarajevu a radi u Sarajevu pa cak i u privatnim firmama kojima su vlasnici Bosnjaci. Imam primjer i u porodici. Vec sam naveo da mi je brat ozenio djevojku iz mjesanog braka kojoj je otac srbin i koja nosi srpsko ime. Jedan od prijatelja mi je iz mjesanog braka i nosi hrvatsko ime. Nema ama bas nikakvih problema, a zena mu je takodjer iz mjesanog braka i to srbin-hrvatica ili obrnuto. Sve troje imaju posao u Sarajevu i nemaju nikakvih problema. Pricate kako je srbima zivot u Sarajevu nemoguc a to jednostavno nije istina.taxi_driver wrote:Iceman, a ja cu ti navesti dosta ljudi koji su srbi i kojima bas i nije tako dobro kao sto ti kazes. Koje komsije provociraju , kao npr, sta ce te vi tu, zar jos niste otisli.
-
iceman2010
#705 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Nije napisao svi Srbi. Napisao je Srbi. Razlika je tolika da si ti to primjetio pa si dodao rijec svi. Te rijeci u njegovim tekstovima nema ili je ja nisam procitao.taxi_driver wrote:Ma ne vrijedi raspravljati. Nekima je normalno ono sto on pise. I meni su srbi nanijeli stetu, sto emotivnu sto finansijsku. Pola familije nisam vidio od zavrsetka rata jer su se rasuli po svijetu. Ali opet ne mogu reci da su svi isti. A on je to napisao. Nije napisao pojedini srbi ili vecina srba, nego svi srbi.i meni ne treba fatmir da me opominje sta se desilo, ja to sve i da hocu ne mogu zaboraviti.
-
iceman2010
#706 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Znam ja puno vise ljudi. Naveo sam samo one sebi najblize primjere.Bodkin wrote:
to sto ih ti znas cak troje u gradu 400k stanovnika ne znaci nista. sta ako ti ja kazem da ih znam vise od troje koji su otisli iz sarajeva? pricate o stvarima koje ne razumijete tako da bi bilo bolje da prekinete. necu da nastavljam u ovome pravcu jer nije tema ali dovoljno sam posten da kazem da puno vise nebosnjaka ima posao nego sto ga nema, a i ako ga nema puno je ljudi koji nemaju znanje ili stelu samo sto nije sve u poslu. vratite se na fatmira
-
Bodkin
#707 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
osim ako ih ne znas barem 500 nisi relevantan da pricas o brojkamaiceman2010 wrote:Znam ja puno vise ljudi. Naveo sam samo one sebi najblize primjere.Bodkin wrote:
to sto ih ti znas cak troje u gradu 400k stanovnika ne znaci nista. sta ako ti ja kazem da ih znam vise od troje koji su otisli iz sarajeva? pricate o stvarima koje ne razumijete tako da bi bilo bolje da prekinete. necu da nastavljam u ovome pravcu jer nije tema ali dovoljno sam posten da kazem da puno vise nebosnjaka ima posao nego sto ga nema, a i ako ga nema puno je ljudi koji nemaju znanje ili stelu samo sto nije sve u poslu. vratite se na fatmira
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#708 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Zašto Fatmir Alispahić nema pravo na obrazovanje?
Nema pravo na obrazovanje Fatmir Alispahić, pisac, publicista, angažirani Bošnjak, oštrog pera i jezika, nerijetko borac protiv nametnutih i dominantnih mišljenja i društvenih tendencija, čovjek od stava i principa često na svoju štetu. Pojednostavljeno kazano, Naučno-nastavno vijeće Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zabranilo je Fatmiru Alispahiću obrazovanje i nastavak stručne edukacije.
Nema pravo na obrazovanje Fatmir Alispahić, pisac, publicista, angažirani Bošnjak, oštrog pera i jezika, nerijetko borac protiv nametnutih i dominantnih mišljenja i društvenih tendencija, čovjek od stava i principa često na svoju štetu. Pojednostavljeno kazano, Naučno-nastavno vijeće Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zabranilo je Fatmiru Alispahiću obrazovanje i nastavak stručne edukacije.
- taxi_driver
#709 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Japin e jesii nasao sajt. Jos samo i mevlid da se oglasi iz zatvora.
-
manki
#710 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
japin_mutapi wrote:Zašto Fatmir Alispahić nema pravo na obrazovanje?
-
iceman2010
#711 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
f.mash wrote:yebo mater, ovdje sve neki pravnici, analiza ide do u svaku rijec, slovo i detaljiceman2010 wrote:Nije napisao svi Srbi. Napisao je Srbi. Razlika je tolika da si ti to primjetio pa si dodao rijec svi. Te rijeci u njegovim tekstovima nema ili je ja nisam procitao.taxi_driver wrote:Ma ne vrijedi raspravljati. Nekima je normalno ono sto on pise. I meni su srbi nanijeli stetu, sto emotivnu sto finansijsku. Pola familije nisam vidio od zavrsetka rata jer su se rasuli po svijetu. Ali opet ne mogu reci da su svi isti. A on je to napisao. Nije napisao pojedini srbi ili vecina srba, nego svi srbi.i meni ne treba fatmir da me opominje sta se desilo, ja to sve i da hocu ne mogu zaboraviti.
jos ce ispast fatmir humanista, rame uz rame sa majkom terezom
Nijemci su nazvali taj plan operacija Schwarz ("Crno"). Ova ofanziva je uslijedila nakon operacije Fall Weiss (Bitka na Neretvi) koja nije uspijela ostvariti isti cilj: slomiti partizane i zarobiti njihovog vođu Josipa Broza Tita, Nijemcima poznatog kao "Walter" (što mu je bilo tajno ime prije rata u komunikaciji sa SSSR-om). U poslijeratnoj Jugoslaviji ta se operacija nazivala i Peta neprijateljska ofenziva.
Sile Osovine su okupile oko 127.000 kopnenih vojnika i oklopnih vozila, uključujući njemačke, talijanske, hrvatske, i bugarske jedinice, te preko 300 zrakoplova, pod njemačkim zapovjedništvom, protiv 18.000 vojnika operacijske skupine od 16 brigada Jugoslavenske Narodnooslobodilačke vojske. Nakon što su okupili postrojbe, Nijemci su započeli sa ofenzivom na 15. svibnja 1943. Sile Osovine su iskoristile svoju prednost u početnoj poziciji da okruže i izoliraju partizane na području Durmitora, koji se nalazi između rijeka Tare i Pive u planinskom dijelu sjeverne Crne Gore i natjerale ih u žestoke borbe kroz cijeli mjesec na krševitom terenu.
9. lipnja su Nijemci skoro uspjeli u naumu da likvidiraju Tita kad je bomba pala pored čelne skupine i ranila ga u ruku. Titov pas, njemački ovčar Luks se, prema navodima, žrtvovao da spasi Titu život.
Ovo sam za dvije sekunde nasao na wikipedia-iji samo kao primjer nacina pisanja. Niko se ne ogradjuje ni dan danas kada napise "Nijemci su...." sa recenicom nisu svi iako je Njemacka dozivjela potpunu katarzu i napustila fasizam i nacizam. Samo kada napises "Srbi su....." moras posebno da naglasavas da ne mislis na sve. Ovakvih primjera je more.
- taxi_driver
#712 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Iceman, mjesas kruske i jabuke. Evo npr. Srbi su napravili genocid u srebrenici. Srbi su drzali u okruzenju sarajevo. Nijemci su rodjeni da ubijaju jevreje. Srbi od malena uce da kolju , da bi kasnije klali bosnjake.
Ima li razlike ili je ti ne vidis?
-
Bodkin
#713 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
taxi_driver wrote:Iceman, mjesas kruske i jabuke. Evo npr. Srbi su napravili genocid u srebrenici. Srbi su drzali u okruzenju sarajevo. Nijemci su rodjeni da ubijaju jevreje. Srbi od malena uce da kolju , da bi kasnije klali bosnjake.
- wewa
#714 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
divim vam se, majkemi. ne kaze se dzaba, pametnome jedna dosta.Bodkin wrote:taxi_driver wrote:Iceman, mjesas kruske i jabuke. Evo npr. Srbi su napravili genocid u srebrenici. Srbi su drzali u okruzenju sarajevo. Nijemci su rodjeni da ubijaju jevreje. Srbi od malena uce da kolju , da bi kasnije klali bosnjake.
Ima li razlike ili je ti ne vidis?samo ne vidi on razliku
-
sandokann
#715 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
taxi_driver wrote:Iceman, mjesas kruske i jabuke. Evo npr. Srbi su napravili genocid u srebrenici. Srbi su drzali u okruzenju sarajevo. Nijemci su rodjeni da ubijaju jevreje. Srbi od malena uce da kolju , da bi kasnije klali bosnjake.
- japin_mutapi
#716 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
što meni impliciraš mevlidataxi_driver wrote:Japin e jesii nasao sajt. Jos samo i mevlid da se oglasi iz zatvora.
po kojoj osnovi
- taxi_driver
#717 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
ne impliciram tebi, to je tek onako.kad se islam bosna oglasila povodu toga, mogao bi i mevlid.
-
nemoguce vruce
#718 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
pa zato sto su mevlid i fatmir bosnjaci, muslimani..kada se oni trpaju svi u jedan kos, onda to nije fasizam, to je drustvena norma, standard.japin_mutapi wrote:što meni impliciraš mevlidataxi_driver wrote:Japin e jesii nasao sajt. Jos samo i mevlid da se oglasi iz zatvora.
po kojoj osnovi
ta degenericna pojava nije samo ne ovoj temi, vec na svakoj. prelistaj sve i jednu temu na koj se iole spomene islam, muslimani, pocne se lafo jednom osobom koja je napravila neko sranje da bi se odmah nakon 5-6 postova zavrsilo mantrom ma svi su oni isti...
zbog toga i ovo smijesno poredjenje fatmira i mevlida...al kao sto rekoh, to je uzus kod ovih kvazidemokrata...
- japin_mutapi
#719 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
treba da se čuje i druga stranataxi_driver wrote:ne impliciram tebi, to je tek onako.kad se islam bosna oglasila povodu toga, mogao bi i mevlid.
mevlidu na ovoj temi nema mjesta
- taxi_driver
#720 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
nemoguce vruce wrote:pa zato sto su mevlid i fatmir bosnjaci, muslimani..kada se oni trpaju svi u jedan kos, onda to nije fasizam, to je drustvena norma, standard.japin_mutapi wrote:što meni impliciraš mevlidataxi_driver wrote:Japin e jesii nasao sajt. Jos samo i mevlid da se oglasi iz zatvora.
po kojoj osnovi
ta degenericna pojava nije samo ne ovoj temi, vec na svakoj. prelistaj sve i jednu temu na koj se iole spomene islam, muslimani, pocne se lafo jednom osobom koja je napravila neko sranje da bi se odmah nakon 5-6 postova zavrsilo mantrom ma svi su oni isti...
zbog toga i ovo smijesno poredjenje fatmira i mevlida...al kao sto rekoh, to je uzus kod ovih kvazidemokrata...
to ti meni inpliciras da sam ja izjednacio mevlida i fatmira? nisam , mevlid je oruzjem krenuo na ambasadu a fatmir rijecima na srbe. posto je fatmir podrumas(kazu raja u tuzli) vjerovatno nema damu da uradi ono sto i mevlid.a iz njegovih rijeci, bi on rado.barem ja tako zakljucujem.
-
sandokann
#721 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Vidim u potpisu da je tekst prenesen sa Rijaset.bamanki wrote:japin_mutapi wrote:Zašto Fatmir Alispahić nema pravo na obrazovanje?
Ovaj Fatmir je uredno objavljivao svoje kolumne na Rijasetovoj stranici, a i sada tamo sa par tekstova traze njegova "ljudska" prava. Hoce li mi neko odgovoriti, kao je moguce da tip koji negira holocaust objavljuje radove, kolumne... na zvanicnoj stranici Rijaseta? Ipak, tamo ne moze svako - tek tako objavljivati?
- Sezam
#722 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Alispahic stilom pisanja najvise podsjeca na Vuka Draskovica i knjigu Noz, koja se mogla naci u mnogim (ALI NE SVIM!!!
) srpskim kucama osamdesetih godina proslog vijeka. Gdje li je danas taj fasista Vuk Draskovic, ciji je spisateljski rad u rukavicama pozivao na cinove, koje Alispahic opisuje nekih 15ak godina kasnije? Ah eno ga ministar u vladi Srbije
Fatmir je mala maca za ovakve kao Draskovic, ali eto neka se nasao Bosnjak za pljuvati, ne bi li se nekako odrzao u zivotu plamicak bratstva i jedinstva
Ili kao sto rece jedan "Bosnjak antifasista" malo iznad, ne interesuje ga Dodik 
Fatmir je mala maca za ovakve kao Draskovic, ali eto neka se nasao Bosnjak za pljuvati, ne bi li se nekako odrzao u zivotu plamicak bratstva i jedinstva
- wewa
#723 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
ne daj mi Boze da svoje bosnjastvo dokazujem svodjenjem na isti nivo kao najgori medju susjedima i komsijama. ako sam se icim ponosila tokom godina sarajevske opsade, to je sto smo uspijevali ostati bolji od onih koji su nas zeljeli unistiti. steta sto danas ne zivimo po istim principima...
-
Bodkin
#724 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
si ti procitao noz?Sezam wrote:Alispahic stilom pisanja najvise podsjeca na Vuka Draskovica i knjigu Noz, koja se mogla naci u mnogim (ALI NE SVIM!!!) srpskim kucama osamdesetih godina proslog vijeka. Gdje li je danas taj fasista Vuk Draskovic, ciji je spisateljski rad u rukavicama pozivao na cinove, koje Alispahic opisuje nekih 15ak godina kasnije? Ah eno ga ministar u vladi Srbije
![]()
Fatmir je mala maca za ovakve kao Draskovic, ali eto neka se nasao Bosnjak za pljuvati, ne bi li se nekako odrzao u zivotu plamicak bratstva i jedinstvaIli kao sto rece jedan "Bosnjak antifasista" malo iznad, ne interesuje ga Dodik
- kapetan.miki
#725 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat
Ti imas srecu da danas pises na ovom forumu ,onih 11541 ubijenih Sarajlija nema .A upravo to tvoje poginjanje glave pred istinom je dovelo do protjerivanja ,ubijanja i silovanja zena bosnjakinja ,jer po tebi lakse je okrenuti i drugi obraz nego reci istinu ,ali neka si ti nama ponosna .wewa wrote:ne daj mi Boze da svoje bosnjastvo dokazujem svodjenjem na isti nivo kao najgori medju susjedima i komsijama. ako sam se icim ponosila tokom godina sarajevske opsade, to je sto smo uspijevali ostati bolji od onih koji su nas zeljeli unistiti. steta sto danas ne zivimo po istim principima...