Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Velkoski »

WildRedRose wrote:... Da li je moguce da toliko 'vozaca' misli da se duga svjetla pale obavezno cim padne mrak , pa i u sred grada, gdje je rasvjeta ??? :-) :-)
Vide da si ti za volanom pa te tako bare 8-)
WildRedRose

#702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

mleetavi wrote:
Vide da si ti za volanom pa te tako bare 8-)
:lol: :lol:

haj' sad ozbiljno odgovori :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Velkoski »

Ne znam fakat, nikada ih ne palim i rijetko primijetim da mi debil iza leđa probi rožnjaču :mrgreen:
WildRedRose

#704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

primijetila sam da je sve vise 'vozaca' koji pale duga svjetla ... :-) sad javno, daBogda im ne radila vise nikako :twisted:
fidoremilienko

#705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

mozda ne pale duga, vec stimaju svjetla da "bacaju" pravo umjesto da ih obore malo
WildRedRose

#706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

ne, stvarno pale duga svjetla koja bukvalno zaslijepe kad ide iz suprotnog smijera :twisted:
fidoremilienko

#707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

komplex :D

a sta tek reci, kad ti pored toga upali i maglenke? :lol:
WildRedRose

#708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

kratko i jasno... nije zvaka za seljaka!!! :twisted: :twisted:
fidoremilienko

#709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

ili recimo kad je lik s djevojkom u autu, pa upadnu u srednju traku i onda vozi 40...valjda da im sto duze traje :D
fidoremilienko

#710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

ili kad vozi za tobom k'o mutav, lijepi se :D
fidoremilienko

#711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

ili kad ti blica, bez nekog posebnog razloga :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Velkoski »

fidoremilienko wrote:ili kad ti blica, bez nekog posebnog razloga :D
tako ja raju trzam da je radar u blizini :oops:
fidoremilienko

#713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

mleetavi wrote:
fidoremilienko wrote:ili kad ti blica, bez nekog posebnog razloga :D
tako ja raju trzam da je radar u blizini :oops:
ali kad je iza tebe :D
nivla

#714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

Mlad i Nevin wrote:Hajd' Boga ti ne se***....otkud ti znaš kako ja vozim i šta radim na cesti. Da sam se dosad pravio šumaher i budala završio bih vjerovatno kod Sv. Petra (gluho i daleko bilo). Šta bi ti rekao da ti instruktor kaže da sigurno nećeš položit bez mita, nećemo te pustiti? Da li bi se ti za*ebavao sa njima i izlazio pet šest puta, gubio i živce i vrijeme a i novac? Osim toga, 90 % stvari što naučiš od instruktora izbij sebi odmah iz glave. Jedino što pravilno znaš je upaliti auto.Sve ostale školske metode nećeš koristiti u normalnoj vožnji. Mene je instruktor ''naučio'' samo da parkiram to glupo prdekalo od njegovog vozila, i to vazda na istom mjestu iza istog auta (a iza mene nije bilo nijednog vozila, tako da pravo paralelno parkiranje objesi mačku o rep). Jedan komšija bivši instruktor, se vjerovali ili ne, spušta nizbrdo na leru, tj. u drugoj brzini sa stisnutim kvačilom :? ...i to mi neki instruktor?

Ti ovdje pozivaš kojekakvu Sipu, CIA-u ....a i sam si dosad više puta davao cvaju pandurima kad te nevezanog zaustave. Priznaj to, ne meni već sebi.
meni da je instruktor rekao da nema polaganja dok ne platim, prvo bih mu rekao da ponovi, a onda mu prijavu svezao, i plus prema onom pravilniku zalio se i trazio da mi vrati pare koje sam mu dao za instrukcije i otisao u drugu autoskolu, hvala Bogu ima ih u sarajevu
i ne, nisam davao cvaju za nevezan pojas, jer ja pojas vezem, posebno zato sto sam vidio kako me spasio da ne proletim kroz sofersajbu, nakon sto me kreten spucao uz 10m traga kocenja iza njega, zato sto sam stao da propustim pjesaka na pjesackom prelazu
kad vozim brzo platim kaznu, ma kakva ona bila, sam sam to trazio, kad prodjem kroz zuto jer se nisam mogao sigurno zaustaviti posto nema trepereceg zelenog, neces vjerovati ali predah, jer se tretiralo kao prolazak na crveno, zahvaljujuci uvazenom saobracajcu "r.i.", na mjesec dana vozacku uz 100km kazne
to sto je vecina navikla da daje kesu sa cokoladom, keksom, cenera, cvaju, petobu, vrecu kupusa, pola teleta da bi zavrsila stvar koju moze i regularno zavrsiti za isto vrijeme bez davanja mita, je nesto drugo, i zbog takvih smo tu gdje jesmo

on topic:
mrzim vozace sto pale duga svjetla, koriste kineske imitacije xenona, koriste maglenke kad za to nema potrebe
mirzet87sa

#715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Kad mi se lokalni rejseri primicu, a usput i paraju zadnju karambolku u nadi da se potrkamo. Kad me lola pretice i ako vozim 60km/h, ubaci se ispred mene pa uspori na 50.
goran16v

#716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

WildRedRose wrote:... Da li je moguce da toliko 'vozaca' misli da se duga svjetla pale obavezno cim padne mrak , pa i u sred grada, gdje je rasvjeta ??? :-) :-)
U vecini slucajeva to su oni ljenguzi, najcesce taksiti i kojekakve dostave i komercijalisti, kojima crkne jedno ili oba oborena svjetla pa ih mrzi da mijenjanju sijalicu nego umjesto toga upale duga.
sorcerer

#717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

goran16v wrote: U vecini slucajeva to su oni ljenguzi, najcesce taksiti i kojekakve dostave i komercijalisti, kojima crkne jedno ili oba oborena svjetla pa ih mrzi da mijenjanju sijalicu nego umjesto toga upale duga.
ili sminkeri koji ne zele isprljat rukice... primijetio sam i kad crkne zadnja pozicija da sloze maglenku koja bas smeta kad se vozis iza....
goran16v

#718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

sorcerer wrote:
goran16v wrote: U vecini slucajeva to su oni ljenguzi, najcesce taksiti i kojekakve dostave i komercijalisti, kojima crkne jedno ili oba oborena svjetla pa ih mrzi da mijenjanju sijalicu nego umjesto toga upale duga.
ili sminkeri koji ne zele isprljat rukice... primijetio sam i kad crkne zadnja pozicija da sloze maglenku koja bas smeta kad se vozis iza....
Uh to je kod njih kratkotrajan slucaj, dje ces vece ofiraze preko kolegama nego da ti ne radi jedna sijalica na inace besprijekornom autu!?
mirzet87sa

#719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

citam bas ovu temu
http://www.klix.ba/forum/kamioni-i-komb ... 08s25.html
i tvoj post gdje spominjes taksiste te kako bi ti ovo kako bi ti ono.. procitam ti jos par postova, opet taksisti i opet ista prica.. pogledam datum kad ono 2011 :o
Kakav ti kompleks prema njima jadan imas pa ih evo vec pune 2 godine svakodnevno spominjes? Da ti nije koji kad mlatno trebu, napravio sudar tako da si ti ispo kriv ? Ne ide mi u glavu kako ti se da pune 2 godine svakodnevno prozivat "profesionalne" vozace get a life al fakat :oops:
goran16v

#720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:
citam bas ovu temu
http://www.klix.ba/forum/kamioni-i-komb ... 08s25.html
i tvoj post gdje spominjes taksiste te kako bi ti ovo kako bi ti ono.. procitam ti jos par postova, opet taksisti i opet ista prica.. pogledam datum kad ono 2011 :o
Kakav ti kompleks prema njima jadan imas pa ih evo vec pune 2 godine svakodnevno spominjes? Da ti nije koji kad mlatno trebu, napravio sudar tako da si ti ispo kriv ? Ne ide mi u glavu kako ti se da pune 2 godine svakodnevno prozivat "profesionalne" vozace get a life al fakat :oops:
Ja nemam nikakav kompleks nego, ocigledno za razliku od tebe, racionalno razmisljam da onaj ko zivi od volana, a to su prije sveha taksisti i "profesionalni" soferi, treba da se pridrzava saobr. propisa puno vise nego vozac amater jer je to prije svega njemu u interesu.
Nego da ja tebe pitam, da nisi ti jedan od tih "pametnjakovica" koji je dobio po usima pa se buni, a? :lol:
mirzet87sa

#721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:
Ja nemam nikakav kompleks nego, ocigledno za razliku od tebe, racionalno razmisljam da onaj ko zivi od volana, a to su prije sveha taksisti i "profesionalni" soferi, treba da se pridrzava saobr. propisa puno vise nego vozac amater jer je to prije svega njemu u interesu.
Nego da ja tebe pitam, da nisi ti jedan od tih "pametnjakovica" koji je dobio po usima pa se buni, a? :lol:
Ma jok, sta se imam bunit. Moj i tvoj nivo odgoja su relativna stvar i tesko da se mogu poredit. A, ako smijem pitat, odakle bas ta statistika da profesionalni vozaci krse bas non stop pravila i imaju neispravna vozila? Ja koliko zna, a znam, taksisti moraju izlazit 2 puta godisnje na tehnicki i tu se ne moze 'jarane ispod ruke za cvaju' zavrsit.
I btw, sta je ako nije kompleks spominjat ih 2 godine na dnevnoj bazi? Pod pojmom profesionalni vozac spadaju i vozaci auto skola, prevoznici itd.. ali njih nekim cudom NIKAD do sad spomeno nisi, samo taksiste.. ne moras priznat ovako pred svima, ali znam sta je problem.
A i ja budala naso s kim cu se raspravljat, pa ti kontriras komplet forum :D na jednoj temi te nerviraju osobe koje voze sporo, na drugoj temi te nerviraju osobe koje voze brzo.. nervira te kad neko ne daje zmigavac, a ne dajes ga ni ti sam.. jesi lik :D
goran16v

#722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote:
goran16v wrote:
Ma jok, sta se imam bunit. Moj i tvoj nivo odgoja su relativna stvar i tesko da se mogu poredit. A, ako smijem pitat, odakle bas ta statistika da profesionalni vozaci krse bas non stop pravila i imaju neispravna vozila? Ja koliko zna, a znam, taksisti moraju izlazit 2 puta godisnje na tehnicki i tu se ne moze 'jarane ispod ruke za cvaju' zavrsit.
I btw, sta je ako nije kompleks spominjat ih 2 godine na dnevnoj bazi? Pod pojmom profesionalni vozac spadaju i vozaci auto skola, prevoznici itd.. ali njih nekim cudom NIKAD do sad spomeno nisi, samo taksiste.. ne moras priznat ovako pred svima, ali znam sta je problem
Hoces li da se na ovom temi organizujemo pa da ti svako prijavi kad svaki put vidi taksistu ili vozaca kamiona/autobusa koji ne da zmigavac, kad oduzme prednost bilo pjesaku, bilo vozilu, kad se nepravilo prestroji, kad se zaustavi na nepropisan nacin tamo gdje je zabranjeno, kad mu svjetla bacaju cca 42 cm ispred auta, kad mu na kom. tabli svijetli sve i jedna lampica da nista ne radi, da ti prijavi kad GRAS-ov autobus sa nispravnom signalizacijom, autobus i kamion iza kojeg kulja crni dim da vidis odakle mi ta statistika da krse propise i imaju neispravna???? :lol:
Spominjem taksiste jer su oni jedni od onih koji zive od volana,a upravo je njih najvise i upravo oni najvise krse propise dok istovremeno najvise cvile i kukaju ko da im kozu s ledja redu kad treba da plate kaznu!
Osim sto je problem sto ne znas sta citas pa vidis cudo gdje ga nema, otkrij javno sta je problem? :lol:
mirzet87sa

#723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:
Hoces li da se na ovom temi organizujemo pa da ti svako prijavi kad svaki put vidi taksistu ili vozaca kamiona/autobusa koji ne da zmigavac, kad oduzme prednost bilo pjesaku, bilo vozilu, kad se nepravilo prestroji, kad se zaustavi na nepropisan nacin tamo gdje je zabranjeno, kad mu svjetla bacaju cca 42 cm ispred auta, kad mu na kom. tabli svijetli sve i jedna lampica da nista ne radi, da ti prijavi kad GRAS-ov autobus sa nispravnom signalizacijom, autobus i kamion iza kojeg kulja crni dim da vidis odakle mi ta statistika da krse propise i imaju neispravna???? :lol:
Spominjem taksiste jer su oni jedni od onih koji zive od volana,a upravo je njih najvise i upravo oni najvise krse propise dok istovremeno najvise cvile i kukaju ko da im kozu s ledja redu kad treba da plate kaznu!
Osim sto je problem sto ne znas sta citas pa vidis cudo gdje ga nema, otkrij javno sta je problem? :lol:
A lika, pa ne moras ispoljavat toliku mrznju svatili smo da patis od taksista i grasovaca. Hajde, organizovat cemo se. Ti slikaj taksiste i ostale clanove od kojih patis, a ja cu ova "normalna" auta, pa da vidimo na kraju mjeseca ko ce uslikat vise. :D Isto dijete, jebo te. Sta te boli kurac jel njemu radi svjetlo il ne, jel on uzima prednost il ne. Cuj on se nasikiro jer taksista nema lampicu :lol: :lol: :lol:
Jel inace ovako sprovodis pravdu ili samo preko foruma, cuo sam da ste vi cuneri iz amk venom il odakle vec ste pravo jebene face :lol:
Edit
Imaj na umu, 2000 je taksista u sarajevu a 150.000 registrovanih vozila. Pazi ko ce ga nahebat na kraju :lol:
goran16v

#724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

mirzet87sa wrote: A lika, pa ne moras ispoljavat toliku mrznju svatili smo da patis od taksista i grasovaca. Hajde, organizovat cemo se. Ti slikaj taksiste i ostale clanove od kojih patis, a ja cu ova "normalna" auta, pa da vidimo na kraju mjeseca ko ce uslikat vise. :D Isto dijete, jebo te. Sta te boli kurac jel njemu radi svjetlo il ne, jel on uzima prednost il ne. Cuj on se nasikiro jer taksista nema lampicu :lol: :lol: :lol:
Jel inace ovako sprovodis pravdu ili samo preko foruma, cuo sam da ste vi cuneri iz amk venom il odakle vec ste pravo jebene face :lol:
Da li taj tvoj plivadon izmedju usiju moze da shvati vrlo ociglednu razliku izmedju vozaca amatera, ili kao is ti samo nazivas "normalnih" auta i vozaca profesionalca kojem su ispravno vozilo i postovanje propisa osnovni uslovi za rad?
Ajd prvo o tome malo razmisljaj pa kad skontas javi se!
mirzet87sa

#725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

goran16v wrote:
Da li taj tvoj plivadon izmedju usiju moze da shvati vrlo ociglednu razliku izmedju vozaca amatera, ili kao is ti samo nazivas "normalnih" auta i vozaca profesionalca kojem su ispravno vozilo i postovanje propisa osnovni uslovi za rad?
Ajd prvo o tome malo razmisljaj pa kad skontas javi se!
Nauci razlikovat sta je profesionalni vozac a sta normalan vozac, dok god zivis u zabludi da su samo taksiste i grasovci profesionalni vozaci nastavi pisat nek ti se raja ismijava :lol:
I slatko vrijednja, bas na nivou srednjoskolca koji je tek cuniro bijesnu mk3cu :lol:
Post Reply