Indigia wrote:Kako se borite sa nenormalno ljubomornim djevojkama, govorim o onim djevojakama sa kojom ste u vezi ili ste bili, pa ono ne smijete se ni pozdraviti sa prijateljicom, ili daleko bilo neku drugu pogledati... o dopisivanju da ne govorim
Koliko vam ta ljubomora prija, a koliko steti?
Prije par godina (

) sam imao sličnu situaciju, no sam sam kriv zbog toga.

Previše sam se opustio, tako da sam dobio svoju porciju. Uglavnom, na samom početku te veze je sve bilo ok. Nije joj smetalo što imam par prijateljica s kojima sam sve živo prošao (još od osnovne škole), ali kad smo uplovili u 3. godinu veze - sve se promijenilo. Odjednom se ploča okrenula i počela su konstanta prigovaranja i gluposti koje nemaju veze sa razumom. Eh, nema ništa gore kad se moraš pravdat zbog nečega što nisi uradio.

Na kraju je ta veza pukla, al' trebalo mi je, što bi narod rekao, da konačno dođe iz guzice u glavu. Jednostavno, protiv te bolesne ljubomore se ne možeš boriti. U početku ti prijaju pitanja "ko je ova, vidim da te gleda", ali vremenom ta pitanja prelaze sve granice i postaju optužbe.
Sadašnja djevojka (uskoro i supruga) je drugačija priča. Zna kakva sam pi*da, a haman mi i vjeruje

pa svoju ljubomoru pokazuje u normalnim količinama.