Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mayab wrote:Zanima me kojim su zakonom izuzeti od izdavanja fiskalnog racuna oni sto imaju "butike" na Sirano pijaci u centru Sarajeva.
Htio sam kupiti više komada jednog odjevnog artikla, izaslo bi oko 500 KM, ali kako mi rece, prima samo keš i ne moze mi izdati validan racun.
Pa #ebem ti drzavu!
Sad sam vidio vijest da je sve na Siranu zapečačeno. Izgleda inspektori čitaju Klix...
mayab wrote:Zanima me kojim su zakonom izuzeti od izdavanja fiskalnog racuna oni sto imaju "butike" na Sirano pijaci u centru Sarajeva.
Htio sam kupiti više komada jednog odjevnog artikla, izaslo bi oko 500 KM, ali kako mi rece, prima samo keš i ne moze mi izdati validan racun.
Pa #ebem ti drzavu!
Sad sam vidio vijest da je sve na Siranu zapečačeno. Izgleda inspektori čitaju Klix...
mekaba wrote:Sto volim kad se drzava zna odbraniti od ovih tzv. "Gazda". INSPEKCIJO samo deri i puni fondove.
A ko ce derati drzavu zato sto radnici iz pojedinih drzavnih firmi nemaju placu,ne mogu ovjeriti zdravstvenu knjizicu itd ? Jesam da se uvede red,da se zna ko pije,a ko placa,da moj otac ne prima sadaku zvana penzija,ali kad se cisti riba,odakle se ono prvo krene? Od glave ? Ili repa? Evo da prijavim da sam juce kupio dvije tramvajske i jednu autobusku kartu u gras-ovom vozilu,i nisam dobio racun. Molim inspekciju da procita ovo i neka dere i puni fondove.
FOTO/ AKCIJA NA CRNOM TRŽIŠTU: Porezna inspekcija poharala sarajevsku pijacu 'Sirano', zapečaćene sve radnje!
Četvrtak | 14.11.2013.
Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove danas su napravili masovnu akciju na najpoznatijem crnom tržištu u gradu - sarajevskoj pijaci 'Sirano'. Rezultat ove akcije su zapečaćene gotovo sve radnje na ovom prodajnom prostoru
zapečaćena pijaca SiranoInspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove danas su napravili masovnu akciju na najpoznatijem crnom tržištu u gradu - sarajevskoj pijaci 'Sirano'. Rezultat ove akcije su zapečaćene gotovo sve radnje na ovom prodajnom prostoru, saznaje ** No links ** Portal.
Pijaca 'Sirano' napoznatije je mjesto u glavnom gradu BiH na kome se javno prodavala švercovana roba, te je pravo čudo da poreska akcija nije uslijedila mnogo ranije. Prešutni razlozi za 'gledanje kroz prste' vlasnicima pijačnih štandova bilo je čuvanje socijalnog mira, no zakonske odredbe o fiskalizaciji bile su jasne od samog starta i uredno su propisivale obavezu uvođenja fiskalnih kasa za prodaju u gotovini, što je podrazumijevalo i trgovanje na pijaci 'Sirano'.
No, ova pijaca je samo mali dio onih koji već dvije godine, od kada je donešen zakon o fiskalizaciji u BiH, negiraju i svjesno krše ovu zakonsku obavezu. Ako inspektori prošetaju samo malo dalje i zavire u radnje po Baščaršiji, imat će pune ruke posla.
A ovako danas izgleda 'Sirano'...
E vala neka su, baš mi je drago!Ako i na jednoj pijaci, tu su bili se napuhali ko su ko oni.A računa ni za lijeka...Blijedo te gledaju samo, kad ih pitaš.
Baby Jane wrote:Sto se mene tice, mogu slati na oba.
Ali, UIO je nadlezna za PDV i utaju istog. Fino pise za krsenje carinskih ili poreznih propisa
Jeste ali je za fiskalizaciju nadlezna Federalna uprava. Fiskalni racuni se ne izdaju samo zbog PDV-a. Uglavnom Federalna inspekcija radi ovu akciju u saradnji s kantonalnim inspekcijama.
Nakon što su zapečaćene radnje na pijaci Sirano Zeljković radnicima obećao pomoć
Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković sastao se danas sa predstavnicima uposlenika tržnica i pijaca u Kantonu Sarajevo koji protestiraju nakon što su jučer inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove zapečatili radnje na pijaci "Sirano", saopćeno je iz kantonalne pres-službe.
Iako ova problematika nije u nadležnosti Kantona, tiče se ljudi koji su građani ovog Kantona, pa je premijer obećao da će u ponedjeljak organizirati zajednički sastanak na koji su pozvani predstavnici uposlenika pijaca, premijer FBiH Nermin Nikšić, federalni ministar trgovine Milorad Bahilj, kantonalni ministar privrede Emir Hrenovica, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Heni Erdoan Ćesir, načelnici četiriju gradskih općina, kao i Općine Ilidža te predstavnici Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Katona Sarajevo.
Cilj je dogovoriti se o rješenjima aktuelnih problema s kojima se suočavaju uposlenici svih pijaca u Kantonu Sarajevo.
Ovo ne bi bilo smješno da je ovaj čovjek sposoban za bilo šta ali ovako
Premijer kantona pomaže ljudima koji direktno oštećuju budžet
Haj neka nam neko dovede onog gradonačelnika Toronta ako se ne varam što voli popit, pošmrkat i poje..t pa da nam barem bude zanimljivo.
Nakon što su zapečaćene radnje na pijaci Sirano Zeljković radnicima obećao pomoć
Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković sastao se danas sa predstavnicima uposlenika tržnica i pijaca u Kantonu Sarajevo koji protestiraju nakon što su jučer inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove zapečatili radnje na pijaci "Sirano", saopćeno je iz kantonalne pres-službe.
Iako ova problematika nije u nadležnosti Kantona, tiče se ljudi koji su građani ovog Kantona, pa je premijer obećao da će u ponedjeljak organizirati zajednički sastanak na koji su pozvani predstavnici uposlenika pijaca, premijer FBiH Nermin Nikšić, federalni ministar trgovine Milorad Bahilj, kantonalni ministar privrede Emir Hrenovica, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Heni Erdoan Ćesir, načelnici četiriju gradskih općina, kao i Općine Ilidža te predstavnici Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Katona Sarajevo.
Cilj je dogovoriti se o rješenjima aktuelnih problema s kojima se suočavaju uposlenici svih pijaca u Kantonu Sarajevo.
Ovo ne bi bilo smješno da je ovaj čovjek sposoban za bilo šta ali ovako
Premijer kantona pomaže ljudima koji direktno oštećuju budžet
Haj neka nam neko dovede onog gradonačelnika Toronta ako se ne varam što voli popit, pošmrkat i poje..t pa da nam barem bude zanimljivo.
prije možda 7 dana dobih račun u pekari iznenadio se ko da mi je 100KM dala, ali jednom nije više bilo računa
ali sada dobivam račun za novine u trafici