Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
juzna_strana
#701 Re: Alfa Romeo
Sinoc je na hrt-u 2 bila odlicna epizoda Top Gear-a,u glavnoj
ulozi tri Alfe. Ko moze neka obavezno pogleda reprizu,nazalost ne znam
tacno kad je.
tacno kad je.
- JOHNNYJUVE
#702 Re: Alfa Romeo
ako se radi o alfu novoj i neko japansko auto onda je veceras u 10 ili 11 repriza ... a ako je iskljucivo bilo o alfama, onda nema reprizejuzna_strana wrote:Sinoc je na hrt-u 2 bila odlicna epizoda Top Gear-a,u glavnoj
tacno kad je.
-
juzna_strana
#703 Re: Alfa Romeo
Kupili su tri Alfe za 1000 funti pa su se takmicili,mislim da ce biti reprizaJOHNNYJUVE wrote:ako se radi o alfu novoj i neko japansko auto onda je veceras u 10 ili 11 repriza ... a ako je iskljucivo bilo o alfama, onda nema reprizejuzna_strana wrote:Sinoc je na hrt-u 2 bila odlicna epizoda Top Gear-a,u glavnoj
tacno kad je.
samo ne znam kada. Fantasticna epizoda..
-
zajkovic
#704 Re: Alfa Romeo
Imas 1.9JTDm 16v od 110KW/150KS.JOHNNYJUVE wrote:ok,hvala, jutros kad sam na posao krenuo vidio sam jednu crnu ...ElRe wrote:Potrosnja po gradu sa klimom 10l, na otvorenom oko 6.5 sa klimom.
Servisi, pogledaj DPF filter, EGR (na Multijetu se mora i softverski odstaniti, ako ne želiš da platiš zamjenu cca 400 KM), normalno stanje kvačila, mjenjača...
I obavezno letvu volana koja je bila mana na modelima do kraja 2007. god.![]()
strašno dobro izgledaju i s vana i unutrasnjost...
motori 1,9 imaju samo od 120 ks ili imaju i jači?
-
motorola01
#705 Re: Alfa Romeo
Nema reprize sinocnje emisije, ali u vecerasnjoj emisiji ima alfa romeo 8c...
@johnny dzabe cekas bilo kakvu informaciju o 159-ki jer ih nema puno u BiH-a, tako da ces tesko doci do bilo cega. Takodjer ako budes trazio po netu i tu slabo ima informacija o njoj, nazalost...
@johnny dzabe cekas bilo kakvu informaciju o 159-ki jer ih nema puno u BiH-a, tako da ces tesko doci do bilo cega. Takodjer ako budes trazio po netu i tu slabo ima informacija o njoj, nazalost...
-
frngla
#706 Re: Alfa Romeo
rek'o sam sebi, uzet' cu 159-ku kad tad! 
- JOHNNYJUVE
#707 Re: Alfa Romeo
e onda cu biti među tim "rijetkim" , jer meni je auto VRH!motorola01 wrote:Nema reprize sinocnje emisije, ali u vecerasnjoj emisiji ima alfa romeo 8c...
CAK PLANIRAM I DA GA CHIPUJEM
htio sam BMW 320 2006 g. svidio mi se ,ali sam prevagnuo ipak na alfu, zbog unutrasnjosti i prednjeg "look-a"
@frngla
čim ga se dokopam javim ti "iskustvo"
- johntra
#708 Re: Alfa Romeo
Pa šta ga imaš potrebe čunirati kad imaš u seriji i LCD sa navigacijom?
- JOHNNYJUVE
#709 Re: Alfa Romeo
ja koliko sam vidio da nema bas svaki?johntra wrote:Pa šta ga imaš potrebe čunirati kad imaš u seriji i LCD sa navigacijom?
mozda grijesim---- ugl ne mislim uzeti nista ispod 2007 , ipak prva godina (2006) uvijek bude "probna"
ako dodje u njemu dvd sa navig. super , onda mogu baciti lovu na FELE
-
motorola01
#710 Re: Alfa Romeo
Pa trazi sa navigacijom i rijesen problem. Chip ti ne treba jer imas verziju motora 1,9 sa 150KS...JOHNNYJUVE wrote:ja koliko sam vidio da nema bas svaki?johntra wrote:Pa šta ga imaš potrebe čunirati kad imaš u seriji i LCD sa navigacijom?
mozda grijesim---- ugl ne mislim uzeti nista ispod 2007 , ipak prva godina (2006) uvijek bude "probna"
ako dodje u njemu dvd sa navig. super , onda mogu baciti lovu na FELE
- JOHNNYJUVE
#711 Re: Alfa Romeo
motorola
ako ima 150 sto ne bi imao i vise
ahah ne znam ako bude sa 120 onda hocu, sa 150 nema potrebe...
valjda usppijem nesto iščeprkati ....
valjda usppijem nesto iščeprkati ....
-
motorola01
#712 Re: Alfa Romeo
Ono sta sam ja procitao preko neta, znaci samo procitao(jer veze nemam o autima
) je to da ova verzija od 120KS ima jednu bregastu osovinu i jeftinija je za odrzavanje od ove verzije sa 150KS jer ova druga ima dvije bregaste osovine. Potrosnja im je tu negdje, bez obzira na razliku u KS.. Neki se zale na visinu auta jer kazu moze se vrlo lako zakaciti karter odozdo. Evo neko je spomenuo i letvu volana...Ako se jos necega sjetim, napisem ti. Ja sam mislio uzeti tu alfu i jos uvijek je u igri, jer nisam jos nista uzeo(citaj prodao ovo sto sam vozim)...
Pored alfe su u igri i mazda 6, insignia, mozda i C5...Problem je sto su ova sva auta skuplja od Alfe i zato mi je alfa trenutno br.1. Ostale je tesko naci za nekih 20 000KM.
Alfu takodjer mozes naruciti u ovlastenom servisu SOFA MM u Vitezu, da sa njima dogovoris sta hoces i za koliko novca i oni ti dovezu. Oni kazu da mogu nabaviti samo auta od cini mi se 2007. godine jer su to auta sa lizinga(navodno samo takva nabavljaju) koja su morala ici na svaki redovni servis i iza kojih ima trag. Eh sad je do covjeka da li im moze vjerovati jer su oni ovlasteni servis i mogu raditi sta hoce, od vracanja kilometraze do pecata u servisnim knjizicama.
Pored alfe su u igri i mazda 6, insignia, mozda i C5...Problem je sto su ova sva auta skuplja od Alfe i zato mi je alfa trenutno br.1. Ostale je tesko naci za nekih 20 000KM.
Alfu takodjer mozes naruciti u ovlastenom servisu SOFA MM u Vitezu, da sa njima dogovoris sta hoces i za koliko novca i oni ti dovezu. Oni kazu da mogu nabaviti samo auta od cini mi se 2007. godine jer su to auta sa lizinga(navodno samo takva nabavljaju) koja su morala ici na svaki redovni servis i iza kojih ima trag. Eh sad je do covjeka da li im moze vjerovati jer su oni ovlasteni servis i mogu raditi sta hoce, od vracanja kilometraze do pecata u servisnim knjizicama.
- JOHNNYJUVE
#713 Re: Alfa Romeo
IMAM JA ČOVJEKA KOJI ĆE MI UVESTI AUTO, VEC MI JE RODITELJIMA UVEZAO AUTO , OPEL astra 2007 (11. mjesec) 1,7 dtci (tako se valjda pise za dizelmotorola01 wrote:Ono sta sam ja procitao preko neta, znaci samo procitao(jer veze nemam o autima) je to da ova verzija od 120KS ima jednu bregastu osovinu i jeftinija je za odrzavanje od ove verzije sa 150KS jer ova druga ima dvije bregaste osovine. Potrosnja im je tu negdje, bez obzira na razliku u KS.. Neki se zale na visinu auta jer kazu moze se vrlo lako zakaciti karter odozdo. Evo neko je spomenuo i letvu volana...Ako se jos necega sjetim, napisem ti. Ja sam mislio uzeti tu alfu i jos uvijek je u igri, jer nisam jos nista uzeo(citaj prodao ovo sto sam vozim)...
- JOHNNYJUVE
#714 Re: Alfa Romeo
prvi put vidjeh sad ovu alfu MITO....mogu reći da je lijepa za "malo auto" ...a cijena im nije previsoka
- Ringhio
#715 Re: Alfa Romeo
JOHNNYJUVE wrote:prvi put vidjeh sad ovu alfu MITO....mogu reći da je lijepa za "malo auto" ...a cijena im nije previsoka
MITO je prelijepo auto, iz svakog ugla kad gledas, fenomenalna unutrasnjost...ali cijena je poprilicno velika. Po meni i prevelika za tako sitno auto, mada opet, alfa je alfa i ona se kupovala uvjek srcem, a ne mozgom
Ja bih za te pare radije polovnu Breru uzeo i ostavio jos 10 000 sa strane, za ljetovanja i zimovanja
- JOHNNYJUVE
#716 Re: Alfa Romeo
to stoji , al opet ko voli mala auta (Ja ne) nije bas da je preskup za onakvu šminkuRinghio wrote:JOHNNYJUVE wrote:prvi put vidjeh sad ovu alfu MITO....mogu reći da je lijepa za "malo auto" ...a cijena im nije previsoka
MITO je prelijepo auto, iz svakog ugla kad gledas, fenomenalna unutrasnjost...ali cijena je poprilicno velika. Po meni i prevelika za tako sitno auto, mada opet, alfa je alfa i ona se kupovala uvjek srcem, a ne mozgom
Ja bih za te pare radije polovnu Breru uzeo i ostavio jos 10 000 sa strane, za ljetovanja i zimovanja
meni se brera ne sviđa, ne znam zasto ... uvijek bih ispred nje stavio 159, po meni, jedna od boljih stvari koje je ALFA napravila zadnjih 10 godina...
- Ringhio
#717 Re: Alfa Romeo
Brera mene odbija samo zbog 2.4 motora koji meni cjenovno odgovaraju, brate tu dizel ispada ziv na auspuh, ovi sitniji su se poceli proizvoditi tek od 2009-godine, a ako gledamo takvo auto onda pricamo o lijepom jednosobnom stanu za te pare
Jedno je kupiti, drugo je sipati i odrzavati.
Da imaju u ponudi 1.9 TDI brericu, e onda...lakse bi bilo
- JOHNNYJUVE
#718 Re: Alfa Romeo
opet bi (po vanjskom izgledu) uzeo 159Ringhio wrote:Brera mene odbija samo zbog 2.4 motora koji meni cjenovno odgovaraju, brate tu dizel ispada ziv na auspuh, ovi sitniji su se poceli proizvoditi tek od 2009-godine, a ako gledamo takvo auto onda pricamo o lijepom jednosobnom stanu za te pare
prije 20-ak dana sam planirao uzeti audi A3 1,9 tdi sportback 2007... bio je u igri i BMW 320 2006 GOD., TJ vec sam bio poslao poruku da mi javi tacne cijene, i onda na stanici autobusnoj cekam da idem na posao i naiđe bordo crvena alfa (strane table) 159 ... i to je bilo to., poslije po netu vidim da je svi koji se razumiju hvale, posebno 1,9 motor (idelno bi bilo 150 KS) TAKO DA JE ODLUKA DEF. PALA NA ALFU 159... inace u porodicu si mi svi oni "sveti trojac" golf,pasat audi... tako da ce biti onih šupljaka oko "gdje ces dijelove naci" i "to se kvari"
al alfa je nekko posebna i izdvaja se ,... a i malo ih je u sarajevu
- DoradO
#719 Re: Alfa Romeo
ma neces pogrijesiti sigurno... sad sam bio sa jaranom iz osiguranja, kaze da nikad nije bila gora situacija sto si tice kradje sa VW, AUDI i BMW serije 5... trinaest vozila u prosle dvije sedmice
- JOHNNYJUVE
#720 Re: Alfa Romeo
i alfu cu ja zastititiDoradO wrote:ma neces pogrijesiti sigurno... sad sam bio sa jaranom iz osiguranja, kaze da nikad nije bila gora situacija sto si tice kradje sa VW, AUDI i BMW serije 5... trinaest vozila u prosle dvije sedmice
- Ringhio
#721 Re: Alfa Romeo
Tako je i meni bilo kad sam Breru vidio davne 2006 u Rovinju 
Parkirana, ja u obilasku, 100 auta je na parkingu ja snimim nju. Jaoj, kakav obilazak, kakvi bakraci, nju sam islikao iz svih mogucih uglova, prosto poludio za autom. Poredjenja radi malo iza nje je bio Lamborghini s talijanskim tablicama, zaboravio sam koji model, pogledam onako, dobro, ostar je, i onda opet opleti po breri.
Mene privlace auta s 2 vrata, brera mi se praaaavo svidja. Kad je vidis u retrovizoru isto kao da ti govori hajd mars s ceste, makni se da prodjem
159 ima isti nastup, ali se meni ne svidja sto je velika i ima 4-vera vrata...
To mozda nekad u 40-toj da budem kupovao, do tad samo dvoja vrata i zdravo.
Usput da se nadovezem, prijatelj mi je imao 159, 1.9 motor, navozao se s njom. U gradu kako on veli nije presao 8 litara, sa klimom, nevjeovatno udoban i kvalitetan automobil. On je napravio zajeb, prodao je pa onda kupio Lagunu, i nakon 4-5000km ode mu glava motora. Nakon sto je to napravio sad trazi musteriju da je utusi i da kupi ponovno alfu, samo nisam siguran koji model. Kaze 159 i laguna, razlika nebo i zemlja.
Snimam ja i ovu GT, ona je jeftinija od brere za nekih 5-6 000 ali ima 1.9 dizelski motorcic
Nemoj slusat sta ti narod prica, meni su isto horor price pricali za Hyundaija, ja ga opet uzeo, i evo vozim ga cetvrtu godinu, hvala Bogu, nigdje me nije ostavio. Super autic, mala potrosnja, i povoljno odrzavanje. Sad isti ti koji su kudili ga i pljuvali po njemu nude mi novce, i pitaju kad cu ga prodavati
Parkirana, ja u obilasku, 100 auta je na parkingu ja snimim nju. Jaoj, kakav obilazak, kakvi bakraci, nju sam islikao iz svih mogucih uglova, prosto poludio za autom. Poredjenja radi malo iza nje je bio Lamborghini s talijanskim tablicama, zaboravio sam koji model, pogledam onako, dobro, ostar je, i onda opet opleti po breri.
Mene privlace auta s 2 vrata, brera mi se praaaavo svidja. Kad je vidis u retrovizoru isto kao da ti govori hajd mars s ceste, makni se da prodjem
159 ima isti nastup, ali se meni ne svidja sto je velika i ima 4-vera vrata...
To mozda nekad u 40-toj da budem kupovao, do tad samo dvoja vrata i zdravo.
Usput da se nadovezem, prijatelj mi je imao 159, 1.9 motor, navozao se s njom. U gradu kako on veli nije presao 8 litara, sa klimom, nevjeovatno udoban i kvalitetan automobil. On je napravio zajeb, prodao je pa onda kupio Lagunu, i nakon 4-5000km ode mu glava motora. Nakon sto je to napravio sad trazi musteriju da je utusi i da kupi ponovno alfu, samo nisam siguran koji model. Kaze 159 i laguna, razlika nebo i zemlja.
Snimam ja i ovu GT, ona je jeftinija od brere za nekih 5-6 000 ali ima 1.9 dizelski motorcic
Nemoj slusat sta ti narod prica, meni su isto horor price pricali za Hyundaija, ja ga opet uzeo, i evo vozim ga cetvrtu godinu, hvala Bogu, nigdje me nije ostavio. Super autic, mala potrosnja, i povoljno odrzavanje. Sad isti ti koji su kudili ga i pljuvali po njemu nude mi novce, i pitaju kad cu ga prodavati
-
sefa77
#722 Re: Alfa Romeo
Samo da se pohvalim, PONOSNI VLASNIK Alfe Romeo 159 2.4 JTDm SW 209KS pogon Q4 (4x4), najveci moguci servis uradjen prije par dana, a sada ako BOG da predstoji svakodnevno uzivanje u voznji i pracenje pogleda napacenih VW korisnika, kako guzeljaju u neudobnim sjedistima i sa balom na donjoj usni gledaju savrsenstvo Italijanskog dizajna!!
Pozdrav Alfistima, uz staru hebrejsku poslovicu BOLJE GURATI ALFU, nego voziti VW...!!!
Pozdrav Alfistima, uz staru hebrejsku poslovicu BOLJE GURATI ALFU, nego voziti VW...!!!
- JOHNNYJUVE
#723 Re: Alfa Romeo
ma pusti priče, imao sam golf dva
i od njega sam rekao NIKAD VISE ! ej kupujem ga kazu JEFTINI DIJELOVI, JEFTINO ZA ODRZAVATI, IMAS DJELOVE NA OTPADU... super
komsija mi je automehanicar, ŽIVIO JE OD MENE !
poendjeljak amortizeri, utorak krajnice, srijeda lezajevi, cetvrtak vodena pumpa, petak spadaju vrata, subota skupljam pare, nedjeljom mehanicar ne radi....
elem, prodao sam ga jedva, i rekao GOLF NIKAD VISE... imao sam opciju od firme uzeti 5-icu, ali ni lud.. hvala , doviđenja... price od IDEALNIM ŠVABAMA, djelovima na trafici i ostalo vise ne slusam...
DAJ MI TALIJANA DA KAD UĐEM U AUTO BUDE KO U DNEVNOM BORAVKU
pa onda gas , pojavis se iza nekoga a on u retrovizoru vidi 159-ku kako ga gleda onako "šta ćeš ti na cesti jadniče"!
a nema ih puno u gradu
i volim ja malo duza auta , ona neka sredina, kao MERCEDES C220 , bmw 3, 159-ka
komsija mi je automehanicar, ŽIVIO JE OD MENE !
poendjeljak amortizeri, utorak krajnice, srijeda lezajevi, cetvrtak vodena pumpa, petak spadaju vrata, subota skupljam pare, nedjeljom mehanicar ne radi....
elem, prodao sam ga jedva, i rekao GOLF NIKAD VISE... imao sam opciju od firme uzeti 5-icu, ali ni lud.. hvala , doviđenja... price od IDEALNIM ŠVABAMA, djelovima na trafici i ostalo vise ne slusam...
DAJ MI TALIJANA DA KAD UĐEM U AUTO BUDE KO U DNEVNOM BORAVKU
a nema ih puno u gradu
i volim ja malo duza auta , ona neka sredina, kao MERCEDES C220 , bmw 3, 159-ka
- DoradO
#724 Re: Alfa Romeo
ako si samo zato uzeo to auto onda ti ga treba sto prije oduzeti 
- Ringhio
#725 Re: Alfa Romeo
sefa77 wrote:Samo da se pohvalim, PONOSNI VLASNIK Alfe Romeo 159 2.4 JTDm SW 209KS pogon Q4 (4x4), najveci moguci servis uradjen prije par dana, a sada ako BOG da predstoji svakodnevno uzivanje u voznji i pracenje pogleda napacenih VW korisnika, kako guzeljaju u neudobnim sjedistima i sa balom na donjoj usni gledaju savrsenstvo Italijanskog dizajna!!
Nek je sa srecom, da se navozas i na bolje da promjenis