BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- escobar__
#701 Re: BHT
Majku li im yebem u ..... i Republika Hrvatska.
- MTV
#703 Re: BHT
Signal se razmjenjuje na EBU mrezi. U 9:00 sati je bila Eurovision (EBU) spica to je besplatna europska razmjena.l33t wrote:sta joj znaci " pustamo signal van bih bez matrice " hocel naplatit oni ova prava i to?
Signal bez loga preuzima HRT 1 i HRT 4 (povremeno Nova i RTL), Rai Uno, ORF 2, BBC, France 2 ili 3 itd. Kao i u BIH Hayat HD, face HD. ftv, OBN, Aljazzera HD.. Dok "pametni" OTV Valentino, Hema TV, TV SA preuzima onaj sa logom BHT 1 sa crnim trakama gore i dole umjesto slobodnog signala gdje je bolja slika.
Samo slika iz helikoptera nije nesto mada to nije vazno al svaki put je zakocilo kad bi pokazali helikoptersku snimku.
Ovo je vec 5 sati HD signala, znajuci BHRT ovo je pravo cudo. Bravo BHT 1 HD.
- daky585
#704 Re: BHT
Od bh kanal sam upratio da pored BHT prenose OBN, FTV, RTRS Plus, Alfa, TV1, N1 (HD), Al Jazeera (HD), Hema, Face (HD), OTV Valentino, TVSA, Hayat (HD).
Al Jazeera ima i komentatora (prevoditelja).
Al Jazeera ima i komentatora (prevoditelja).
Last edited by daky585 on 06/06/2015 12:05, edited 1 time in total.
-
l33t
#705 Re: BHT
e super nek prenose besplatnoMTV wrote:Signal se razmjenjuje na EBU mrezi. U 9:00 sati je bila Eurovision (EBU) spica to je besplatna europska razmjena.l33t wrote:sta joj znaci " pustamo signal van bih bez matrice " hocel naplatit oni ova prava i to?
Signal bez loga preuzima HRT 1 i HRT 4 (povremeno Nova i RTL), Rai Uno, ORF 2, BBC, France 2 ili 3 itd. Kao i u BIH Hayat HD, face HD. ftv, OBN, Aljazzera HD.. Dok "pametni" OTV Valentino, Hema TV, TV SA preuzima onaj sa logom BHT 1 sa crnim trakama gore i dole umjesto slobodnog signala gdje je bolja slika.
Samo slika iz helikoptera nije nesto mada to nije vazno al svaki put je zakocilo kad bi pokazali helikoptersku snimku.
Ovo je vec 5 sati HD signala, znajuci BHRT ovo je pravo cudo. Bravo BHT 1 HD.
-
lokalni_razdjevicar
#706 Re: BHT
loša režija prenosa. vhs kamera iz helikoptera
- MTV
#707 Re: BHT
Sad su malo popravili helikoptersku snimku nekoci vise al se vidi da je kao vhs. Isto losija slika je bila u vozilu dok su pratili kolonu. Mada ova slika sa stadiona i aerodroma je VRH.
Nek me neko odraduje i kaze da su ovo njihove kamere pa da imamo pravi BHT 1 HD a ne svake prestupne.
Edit:
Rai Uno (Rai 1) trenutno emituje priloge i price iz rata.
Nek me neko odraduje i kaze da su ovo njihove kamere pa da imamo pravi BHT 1 HD a ne svake prestupne.
Edit:
Rai Uno (Rai 1) trenutno emituje priloge i price iz rata.
Last edited by MTV on 06/06/2015 12:39, edited 1 time in total.
- Filter
#708 Re: BHT
ne bi rekao da je vhs, nesta je birvaktile. ne lici mi na vhs boje... ton je kao i uvijek taraba... jbgalokalni_razdjevicar wrote:loša režija prenosa. vhs kamera iz helikoptera
-
edin_the
#710 Re: BHT
Naravno da su njihove, i isto tako ja mislim da je ovo prvi put da smo imali FullHD rezoluciju iz studijaMTV wrote: Nek me neko odraduje i kaze da su ovo njihove kamere pa da imamo pravi BHT 1 HD a ne svake prestupne.
- MTV
#711 Re: BHT
Imas neki info iznutra? Ok za studijske kamere, ove s Koseva mnogi vele da su iznajmljene. Jesu one njihove?edin_the wrote:Naravno da su njihove, i isto tako ja mislim da je ovo prvi put da smo imali FullHD rezoluciju iz studijaMTV wrote: Nek me neko odraduje i kaze da su ovo njihove kamere pa da imamo pravi BHT 1 HD a ne svake prestupne.
Emitovali su 7 sati bez prekida HD signal sad opet onaj "dobri" SD radi reklama i vijesti, pa opet u HD idu.
- daky585
#712 Re: BHT
Ma sigurno je njihova oprema.
Pa oni nemaju ni normalne SD kamere.
-
edin_the
#713 Re: BHT
Pa slušaj moguće je da su iznajmili ali čisto ne vjerujem da je tako. Ne nemam nikakve insajderske informacije 
-
edin_the
#714 Re: BHT
Ako ti je dopljuvanja molim te napusti konverzaciju, eto ti znaš šta imaju. U kakvim uslovima i s kakvim sredstvima finansijskim rade ti ljudi su čudotvorcidaky585 wrote:Ma sigurno je njihova oprema.Pa oni nemaju ni normalne SD kamere.
-
zrakomlat
#715 Re: BHT
Ne kontam što je signal besplatan. Pa mogli su ga prodati po nekim niskim cijenama, pa bi opet ušićarili pristojnog novca na količinu. Jbt, danas prijenos najviše gleda raja iz Zap. Hercegovine i sličnih mjesta, nikad marke pretplate nisu dali niti će dati. A inkasanti, kad krenu obilaziti domaćinstva mogu dole samo degenek dobiti. Sutra će opet kmečati kako nemaju love, upitan opstanak 1000 uposlenika i slično. Sve se nema, a signal se džaba daje. ccc
S druge strane, ako i pokušam shvatiti da je besplatan, ne kontam što makar ne stoji logo BHT.
S druge strane, ako i pokušam shvatiti da je besplatan, ne kontam što makar ne stoji logo BHT.
- daky585
#716 Re: BHT
edin_the wrote:Ako ti je dopljuvanja molim te napusti konverzaciju, eto ti znaš šta imaju. U kakvim uslovima i s kakvim sredstvima finansijskim rade ti ljudi su čudotvorcidaky585 wrote:Ma sigurno je njihova oprema.Pa oni nemaju ni normalne SD kamere.
Nije, već sam ih pohvalio za ovo što danas rade, ali znam da oprema sigurno nije njihova jer to nemaju ni neki opremljeniji javni servisi u regionu i svijetu. I sam si to rekao u svojoj drugoj rečenici. Kontradiktoran si.
- MTV
#717 Re: BHT
Duznost im je slati bez loga i sa IT tonom u Eurovision EBU mrezu. http://hr.m.wikipedia.org/wiki/Europska ... jska_unijazrakomlat wrote:Ne kontam što je signal besplatan. Pa mogli su ga prodati po nekim niskim cijenama, pa bi opet ušićarili pristojnog novca na količinu. Jbt, danas prijenos najviše gleda raja iz Zap. Hercegovine i sličnih mjesta, nikad marke pretplate nisu dali niti će dati. A inkasanti, kad krenu obilaziti domaćinstva mogu dole samo degenek dobiti. Sutra će opet kmečati kako nemaju love, upitan opstanak 1000 uposlenika i slično. Sve se nema, a signal se džaba daje. ccc
Da je ovo Eurosong trebale bi zemlje placati zato sto je skupo to organizovati efekti, ovo, ono.
Ovo je poseban dogadjaj koji se netreba naplacivati. I svaka cast odlicno su odradili s obzirom da znam kakvi su do sada bili.
Par puta su stavili natpis da je signal besplatan i da sadrzaj nesmiju upotrebljavat u bilo koje svrhe, komercijalne, 72 sata nakon dogadjaja.
- MTV
#718 Re: BHT
U 56 zemalja se pratio dogadjaj od BBC-a, Al jazzera english, CNN, ORF-a.
Info iz njihovih vijesti. 3 puta su imali veci posjet svojoj stranici www.bhrt.ba
Rai Uno kao najjaci Italijanski kanal imao je priloge o ratu u BiH.
Info iz njihovih vijesti. 3 puta su imali veci posjet svojoj stranici www.bhrt.ba
Rai Uno kao najjaci Italijanski kanal imao je priloge o ratu u BiH.
- zateznistub
#719 Re: BHT
lokalni_razdjevicar wrote:loša režija prenosa. vhs kamera iz helikoptera
-
SSemir
#720 Re: BHT
pa iskreno i jesu. obzirom da imaju siguran izvor prihod, ogromne kolicine novca im dolazi bez da se i trunke potrude..i u takvim uslovima su uspjeli ovako nisko srozati bht, zaista su cudotvorci!edin_the wrote:Ako ti je dopljuvanja molim te napusti konverzaciju, eto ti znaš šta imaju. U kakvim uslovima i s kakvim sredstvima finansijskim rade ti ljudi su čudotvorcidaky585 wrote:Ma sigurno je njihova oprema.Pa oni nemaju ni normalne SD kamere.
-
neki
#721 Re: BHT
2 500 cudotvoracaSSemir wrote:pa iskreno i jesu. obzirom da imaju siguran izvor prihod, ogromne kolicine novca im dolazi bez da se i trunke potrude..i u takvim uslovima su uspjeli ovako nisko srozati bht, zaista su cudotvorci!edin_the wrote:Ako ti je dopljuvanja molim te napusti konverzaciju, eto ti znaš šta imaju. U kakvim uslovima i s kakvim sredstvima finansijskim rade ti ljudi su čudotvorcidaky585 wrote:Ma sigurno je njihova oprema.Pa oni nemaju ni normalne SD kamere.
- MTV
#722 Re: BHT
Moram primijetiti da FTV u svojim javljanima i komentatorima u studiju da su kamere izgleda 16:9. Iako je kanal 4:3.
- It_is_a_Leclerc
#723 Re: BHT
BHT radi junački posao. I to sve besplatno daje u Hrvatsku i u međunarodnu eurovizijsku razmjenu.
Problema i grešaka ima i mora ih biti, jer BHT ovakve projekte radi jednom u deset godina. Ali - trud i rezultati su evidentni !
Problema i grešaka ima i mora ih biti, jer BHT ovakve projekte radi jednom u deset godina. Ali - trud i rezultati su evidentni !
- Ned071
#724 Re: BHT
bht i ftv pokazali sta mogu kad hoce i zasto ovoj zemlji treba javni servis. dobar posao danas 
- MTV
#725 Re: BHT
BHT 1 HD, FTV, Face TV HD, Al Jazzera Balkans HS, OTV Valentino su nastavili sa prenosom. Ostali ce se sigurno prikljuciti kad bude isao kuci.
U sljedeca 72 sata nije dozvoljeno arhiviranje i komercijalna upotreba ovog dogadjaja zato je signal dzaba.
U sljedeca 72 sata nije dozvoljeno arhiviranje i komercijalna upotreba ovog dogadjaja zato je signal dzaba.