salik79 wrote:Koji, sad, shvabo?!spreca wrote:Da ti nije onaj shvabo sakrio tabletesalik79 wrote:
Jarane, sad' sam se zabrin'o, ne mogu se sjetiti Ante!?Demencija
Evo, znam Ivicu Nosica, koji je bio novinar u FS, koji se spominje u tekstu, al' nad Antom upitnici
![]()
![]()
![]()
.....ma nema veze sjetit ces se
![]()
![]()
![]()
Upoznajte Tuzlu :)
- spreca
#701 Re: Upoznajte Tuzlu :)
-
nightvision
#702 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Sjecam se, bila je kao neka anegdota vezana za antu koji je tada radio kao ulicni prodavac novina, neki nas lokalni tuzlanski list je bio u pitanju. Navodno je nudio novine ljudima u vozu dok su jos stojali u stanici, a posto je bio pripit sjeo da odmori i zaspao, pa izasao valjda u sarajevu ili brckom i na ulici poceo na glas reklamirati te novine a nije skontao da nije u svojoj carsiji... Tako nekako...salik79 wrote:Jarane, sad' sam se zabrin'o, ne mogu se sjetiti Ante!?spreca wrote:bosan wrote:Evo vam link pa pogledajte Antu Olovku
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... .php?id=73![]()
to je pokojni Anto........uvijek je nosio odijelo i obavezno kravatu...........brat mu je bio neka civija u tuzli.....jes ga raja odnosno skolarci provocirali....a on bi se za njima bacao kamenjem i vikao ..."jebo vam Tito mater"
![]()
![]()
Demencija
Evo, znam Ivicu Nosica, koji je bio novinar u FS, koji se spominje u tekstu, al' nad Antom upitnici
![]()
![]()
- spreca
#703 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Sjecali se neko onog malog Tomice.....nije imo ni metar visine.....prica raja da je kao rednjoskolac kao navodno plako ispred wc-a.....pitala ga neka snasha sta ti je ?.....veli on hocu da piskim
.......ona njega za ruku i u wc...raskopca hlace i kad je pocela da mu vadi kitu vrisnula od straha
.....izgledo je kao neki od 7-8 godina 
- skvo
#704 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Svabo sakrio lijekove, pa ne znate temu naci 
- Danguba
#705 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Pa nije valjda Mure rahmetli?bosan wrote:Mure sto je drzao onu cevabdzinicu u Tusnju ?salik79 wrote:
Da ti nisi bio zaljubljen u Diksi?!Na kojeg rahmetli Mujkanovica mislis - Muhameda, ili Mureta?!
Jedno vrijeme je drzao cevabdzinicu iza opstine.
Ante olovka, Sejo Bukva, Fata rafalka, Eno...i Sija...tuzlanske legende.
- salik79
#706 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Jeste i Mure je preselio prije par godina. Rak...Najzalivije mi Fate bi kad je osisase i ofarbase joj onih par siski sto ostase. Nego, gdje zavrsi onaj iz "Sjecas li se Dolly Bell"?! Koliko mi je poznato neko od familije je dosao po njega, ali ne znam gdje ga odvedoseDanguba wrote:Pa nije valjda Mure rahmetli?bosan wrote:Mure sto je drzao onu cevabdzinicu u Tusnju ?salik79 wrote:
Da ti nisi bio zaljubljen u Diksi?!Na kojeg rahmetli Mujkanovica mislis - Muhameda, ili Mureta?!
![]()
Jedno vrijeme je drzao cevabdzinicu iza opstine.
Ante olovka, Sejo Bukva, Fata rafalka, Eno...i Sija...tuzlanske legende.
- Danguba
#707 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Nisam znao za Mureta. Rahmet njegovoj dusi.salik79 wrote: Jeste i Mure je preselio prije par godina. Rak...Najzalivije mi Fate bi kad je osisase i ofarbase joj onih par siski sto ostase. Nego, gdje zavrsi onaj iz "Sjecas li se Dolly Bell"?! Koliko mi je poznato neko od familije je dosao po njega, ali ne znam gdje ga odvedose
Život se okrutno poigrao sa Sašom. Poslije Dolly Bell imao je vrlo malu ulogu u drugom Kustinom filmu, Otac na službenom putu, i nešto veću u Životu radnika Miroslava Ćire Mandića, a onda je nestao. Očito nije mogao izdržati nadolazeće opšte ludilo, pa je pobjegao u vlastito. Već godinama se nalazi u mentalnom zavodu Bakovići kod Fojnice, i tek rijetke novinarske ekipe ga s vremena na vrijeme posjete, te podsjete i nas i njega ko je bio čovjek
kada se samo sjetim pocetka rata, velike pijace i njegovog pjevanja za cigaru.
- seln
#708 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Nije valjda u "Kosta Popov"?spreca wrote:
nije Diksi......ova je isla u hemijsku
- spreca
#709 Re: Upoznajte Tuzlu :)
tad se je zvala samo Hemijaska Tehnicka skola.....dole kod Omege odnosno preko puta rudarske i gradjevinske tehnicke skoleseln wrote:Nije valjda u "Kosta Popov"?spreca wrote:
nije Diksi......ova je isla u hemijsku
- Danguba
#710 Re: Upoznajte Tuzlu :)
spreca wrote:tad se je zvala samo Hemijaska Tehnicka skola.....dole kod Omege odnosno preko puta rudarske i gradjevinske tehnicke skoleseln wrote: Nije valjda u "Kosta Popov"?
- spreca
#711 Re: Upoznajte Tuzlu :)
sta ti je baDanguba wrote:spreca wrote:tad se je zvala samo Hemijaska Tehnicka skola.....dole kod Omege odnosno preko puta rudarske i gradjevinske tehnicke skoleseln wrote: Nije valjda u "Kosta Popov"?![]()
- Danguba
#712 Re: Upoznajte Tuzlu :)
ma nista ba.spreca wrote:sta ti je baDanguba wrote:spreca wrote: tad se je zvala samo Hemijaska Tehnicka skola.....dole kod Omege odnosno preko puta rudarske i gradjevinske tehnicke skole![]()
stari lisac @seln te pita je li isla u specijalnu skolu a ti kazes da ''se tada zvala hemijska skola''.
- spreca
#713 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Mora da je on iso u tu skolu
.....a ja mislio on ozbiljan...jes ko dijete na tuti

- skvo
#714 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Nemoj neko da spomene orandz koledz
spreca je zbunjen 
- salik79
#715 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Amin!Danguba wrote:Nisam znao za Mureta. Rahmet njegovoj dusi.salik79 wrote: Jeste i Mure je preselio prije par godina. Rak...Najzalivije mi Fate bi kad je osisase i ofarbase joj onih par siski sto ostase. Nego, gdje zavrsi onaj iz "Sjecas li se Dolly Bell"?! Koliko mi je poznato neko od familije je dosao po njega, ali ne znam gdje ga odvedose
Danguba wrote:Život se okrutno poigrao sa Sašom. Poslije Dolly Bell imao je vrlo malu ulogu u drugom Kustinom filmu, Otac na službenom putu, i nešto veću u Životu radnika Miroslava Ćire Mandića, a onda je nestao. Očito nije mogao izdržati nadolazeće opšte ludilo, pa je pobjegao u vlastito. Već godinama se nalazi u mentalnom zavodu Bakovići kod Fojnice, i tek rijetke novinarske ekipe ga s vremena na vrijeme posjete, te podsjete i nas i njega ko je bio čovjek
kada se samo sjetim pocetka rata, velike pijace i njegovog pjevanja za cigaru.
- spreca
#716 Re: Upoznajte Tuzlu :)
ja sam samo ozbiljan...nisam sejtan ko oniskvo wrote:Nemoj neko da spomene orandz koledzspreca je zbunjen
- seln
#717 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Vjerovatno se sjeca pitomaca iz "Kosta Popov".spreca wrote:sta ti je baDanguba wrote:spreca wrote: tad se je zvala samo Hemijaska Tehnicka skola.....dole kod Omege odnosno preko puta rudarske i gradjevinske tehnicke skole![]()
- seln
#718 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Pitanje je bilo sasma ozbiljno...spreca wrote:Mora da je on iso u tu skolu![]()
![]()
![]()
na trebama iz "Kosta Popov" se nije vidjelo ko su i sta su... sve dok ne progovore.
- spreca
#719 Re: Upoznajte Tuzlu :)
ma maars.baseln wrote: Vjerovatno se sjeca pitomaca iz "Kosta Popov".
- spreca
#720 Re: Upoznajte Tuzlu :)
vidi vidi ko ima iskustvaseln wrote:Pitanje je bilo sasma ozbiljno...spreca wrote:Mora da je on iso u tu skolu![]()
![]()
![]()
na trebama iz "Kosta Popov" se nije vidjelo ko su i sta su... sve dok ne progovore.
-
Tyke
#721 Re: Upoznajte Tuzlu :)
I kakav je haber, ima li sta insajdersko, sta ce se roditi na mjestu zgrade stare opcine?
- escobar__
#722 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Mislim da neće ništa, barem ne u dogledno vrijeme.
-
punosvega
#723 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Primjetio sam da vec par dana ne radi stranica tuzla.danas.info, bivsi tip.ba. Zna li neko sta je u pitanju?
- escobar__
#724 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Non-stop mijenjaju domen, sad je opet tip.ba.
-
punosvega
#725 Re: Upoznajte Tuzlu :)
Ne znaju hocel pisat il srat.