Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Svicko

#701 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

murathans wrote:A možda ti fali još i pošta, park za djecu i tvoje buduće penzionerske dane, ambulanta, škola za dječicu, nekakav kulturni sadržaj, biblioteka... Policijska stanica zašto ne... To čini grad gradom, ne benzinska pumpa.

Idemo polako. Pošta mi ne treba. Onoliko koliko je sada udaljena je dovoljno. Račune plaćam preko interneta, već godinama. Ambulanta, kulturni sadržaj, biblioteka, policija... sve je to nešto što mi nije baš neophodno da je na 50-100m udaljenosti od moga stana. Živio sam na drugim lokacijama bliže centru pa ni tada nisam imao ove stvari, sve mi je manje više na istoj vremenskoj udaljenosti (autom) kao i do sada. Brate više volim potrošiti 1-2 sedmično 20min vožnje do grada ako mi se ide u biblioteku, pozorište, nego svaki dan po 1h gužve da bih stigao do grada sa posla.
Kažeš buka? Kakva buka, u odnosu na neka druga naselja u Sarajevu? Izolacija je u stanovima sasvim zadovoljavajuća. Komfor da ne pričam.

Kažeš to čini grad gradom - ali ovo naselje nije i ne treba da bude "grad" nego upravo to - samo naselje gdje ljudi žive, a zna se gdje je grad, urbani centar, kulturni sadržaji itd itd. Ljudi žive npr na Vracama, pa opet autom dođu dole ako žele prošetati ili malo protrčati Vilsonovim. Znači, manje više gdje god kreneš danas ići ćeš autom i to je realnost.

Stoji to što kažeš da fali park za djecu, pa sutra i škola za djecu - to je nešto što definitivno TREBA i stanari treba zajednički maksimalno rade na tome da se to i dobije. Prvenstveno upirući prst u vlasti, a ne u privatni kapital.

Samo mi nije jasno zašto su postavljeni tako visoki standardi za ovo naselje i sada svi nešto upiru prstima nemate ovo, nemate ono.. Pa gdje to ima apsolutno sve moguće?

I na kraju, budući da je neko stavio link na stanove u Lukavici, sve sam pogledao, ama baš ništa me nije zadovoljilo, još jednom ću ti postaviti pitanje, gdje planiraš kupiti stan?
gidra

#702 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

Svicko wrote:
murathans wrote:A možda ti fali još i pošta, park za djecu i tvoje buduće penzionerske dane, ambulanta, škola za dječicu, nekakav kulturni sadržaj, biblioteka... Policijska stanica zašto ne... To čini grad gradom, ne benzinska pumpa.

Idemo polako. Pošta mi ne treba. Onoliko koliko je sada udaljena je dovoljno. Račune plaćam preko interneta, već godinama. Ambulanta, kulturni sadržaj, biblioteka, policija... sve je to nešto što mi nije baš neophodno da je na 50-100m udaljenosti od moga stana. Živio sam na drugim lokacijama bliže centru pa ni tada nisam imao ove stvari, sve mi je manje više na istoj vremenskoj udaljenosti (autom) kao i do sada. Brate više volim potrošiti 1-2 sedmično 20min vožnje do grada ako mi se ide u biblioteku, pozorište, nego svaki dan po 1h gužve da bih stigao do grada sa posla.
Kažeš buka? Kakva buka, u odnosu na neka druga naselja u Sarajevu? Izolacija je u stanovima sasvim zadovoljavajuća. Komfor da ne pričam.

Kažeš to čini grad gradom - ali ovo naselje nije i ne treba da bude "grad" nego upravo to - samo naselje gdje ljudi žive, a zna se gdje je grad, urbani centar, kulturni sadržaji itd itd. Ljudi žive npr na Vracama, pa opet autom dođu dole ako žele prošetati ili malo protrčati Vilsonovim. Znači, manje više gdje god kreneš danas ići ćeš autom i to je realnost.

Stoji to što kažeš da fali park za djecu, pa sutra i škola za djecu - to je nešto što definitivno TREBA i stanari treba zajednički maksimalno rade na tome da se to i dobije. Prvenstveno upirući prst u vlasti, a ne u privatni kapital.

Samo mi nije jasno zašto su postavljeni tako visoki standardi za ovo naselje i sada svi nešto upiru prstima nemate ovo, nemate ono.. Pa gdje to ima apsolutno sve moguće?

I na kraju, budući da je neko stavio link na stanove u Lukavici, sve sam pogledao, ama baš ništa me nije zadovoljilo, još jednom ću ti postaviti pitanje, gdje planiraš kupiti stan?
Najbolja novogradnja je na Čvili u Paromlinskoj i Nedima Filipovića :thumbup: . Mada je kvadrat pravo skup bio.
A ovo za kulturne sadržaje kao da je Sarajevo neka metropola a ne malo veća mahala koju pređeš sa autom za 15 min. I onom na ilidži, Hrasnici, Vogošći je sve na dohvatu ruke ako ima auto.
Svicko

#703 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Ljudi, šta je sa Telemachom u B fazi?
Kažu upravnik ne da da se instalira oprema Telemacha... pa je li to moguće?

Kaže izborili su se iz A faze i Telemach je prošao ali još nema dozvolu za B. Ja htio prebaciti internet i šta sada da radim...?

Ili još bolje konkretno - ima li još neko iz B ulaza, B1 ili B2, da je zainteresovan za Telemach, da se ujedinimo i pokrenemo inicijativu kao ovi iz A... ne može mi bola' niko odrediti u moje ime kojeg ću operatera koristiti.
LUCK IS HERE

#704 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by LUCK IS HERE »

Svicko wrote:Ljudi, šta je sa Telemachom u B fazi?

Kaže izborili su se iz A faze i Telemach je prošao ali još nema dozvolu za B. Ja htio prebaciti internet i šta sada da radim...?

Ili još bolje konkretno - ima li još neko iz B ulaza, B1 ili B2, da je zainteresovan za Telemach, da se ujedinimo i pokrenemo inicijativu kao ovi iz A... ne može mi bola' niko odrediti u moje ime kojeg ću operatera koristiti.
AKO SI VEC KAO JA POTPISAO UGOVOR SA H.S. to je gotovo. posto u dnu pise ugovora 18 mjeseci mislim :lol:
gidra

#705 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

LUCK IS HERE wrote:
Svicko wrote:Ljudi, šta je sa Telemachom u B fazi?

AKO SI VEC KAO JA POTPISAO UGOVOR SA H.S. to je gotovo. posto u dnu pise ugovora 18 mjeseci mislim :lol:
Pa uvijek možeš raskinuti ugovor, samo što ćeš platiti određene penale :roll:
A o ovome je bilo priče nekad prije na forumu ako se sjećam i neki su govorili kao da su predstavnici stanara ili upravitelji uzimali pare od pojedinih operatera i tako spriječavali konkurenciju...
Svicko

#706 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Nisam potpisao ugovor.
Tj potpisao sam ugovor davno sa Telemachom, sa kojim sam prezadovoljan i želim da prenesem račun sa stare adrese na novu. Odem u Telemach, kažu mi da nemaju dozvolu instalacije u B fazi.

Rekli su mi da su isti problem imali i u A fazi, ali su se stanari izborili i sada tamo pružaju usluge, dok to još nije slučaj u B fazi gdje im fizički nije dopušteno da provedu mrežu.

Ovo je klasično potkupljivanje, vjerovatno predstavnika stanara, međutim, ne može to tako. Neće mi niko nametnuti kojeg ću operatera koristiti, zato pitam, ima li još stanara B faze da žele Telemach, a da imaju isti problem, ovdje na forumu?
alchak.ba

#707 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by alchak.ba »

Ova tema se treba zvati Tibra, a ne novogradnja.
Samo mogu procitati o Tibri
Svicko

#708 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

alchak.ba wrote:Ova tema se treba zvati Tibra, a ne novogradnja.
Pričaj o čemu god hoćeš, niko ti ne brani. Ali isto tako, nemoj ometati druge u razgovoru.
alchak.ba

#709 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by alchak.ba »

Svicko wrote:
alchak.ba wrote:Ova tema se treba zvati Tibra, a ne novogradnja.
Pričaj o čemu god hoćeš, niko ti ne brani. Ali isto tako, nemoj ometati druge u razgovoru.
a ometam?
Svicko

#710 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Pa paša, prigovaraš što komuniciramo, rješavamo probleme. Ha ti vidi jel ometaš. :)
Smrznuta

#711 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Smrznuta »

Sto se A lamele tice imamo i Telmah i HS. Ja sam na HS-u i prezadovoljna sam ali se korisnici Telemha zale nesto. Niko se nije borio vec od useljena imamo obje opcije.
OKI nije imao nista sa nasim izborom. Provjeri ti to jos jednom.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#712 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

Tibra, gdje inače imam stan da ne bude zabune da pljujem me jako podsjeća na zgradu Nelson mendela iz Trotera. Po svemu.. :roll:
Svicko

#713 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Smrznuta, pa kao što vidiš gore sam i napisao da nemaju u A zgradama taj problem, eto imate znači Telemach.
Bio sam lično u Telemachu, htio da napravim zahtjev da mi prebace na novu adresu uslugu i sami kažu da nemaju dozvolu još da instaliraju opremu u B fazi.

Znači to je 100%.

S jedne strane nemam ništa protiv HS-a i mogao bih to uzeti, ali budući da nemaju Sport Klubova (o kojima sam praktično ovisan) onda se moram boriti za Telemach, znači čisto zbog kablovske, internet je svima u 5 deka.
mumy

#714 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mumy »

unipromet gardi nove stanove iza rtv doma,ima li ko vise informacija? :)
Smrznuta

#715 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Smrznuta »

Svicko wrote:Smrznuta, pa kao što vidiš gore sam i napisao da nemaju u A zgradama taj problem, eto imate znači Telemach.
Bio sam lično u Telemachu, htio da napravim zahtjev da mi prebace na novu adresu uslugu i sami kažu da nemaju dozvolu još da instaliraju opremu u B fazi.

Znači to je 100%.

S jedne strane nemam ništa protiv HS-a i mogao bih to uzeti, ali budući da nemaju Sport Klubova (o kojima sam praktično ovisan) onda se moram boriti za Telemach, znači čisto zbog kablovske, internet je svima u 5 deka.
E daaaa, sad se sjetih, nacula sam da je u vasoj zgradi neki poslovni prostor izdat BH telecomu pa su im vjerovatno obecali da ce oni biti vas operater pored HS-a ili koga vec imate.
Talovi, talovi, Tibra je to komsija eeeee :run:
anonimus03

#716 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by anonimus03 »

Smrznuta wrote:
Svicko wrote:Smrznuta, pa kao što vidiš gore sam i napisao da nemaju u A zgradama taj problem, eto imate znači Telemach.

Znači to je 100%.

E daaaa, sad se sjetih, nacula sam da je u vasoj zgradi neki poslovni prostor izdat BH telecomu pa su im vjerovatno obecali da ce oni biti vas operater pored HS-a ili koga vec imate.
Talovi, talovi, Tibra je to komsija eeeee :run:
BH Telecom ima prostor u A lameli. A za Telemach se borite, razgovarajte sa predstavnikom stanara, ni mi ga nismo imali od useljenja, nego se muska populacija borila i izborila nakon 4-5 mjeseci.
P308

#717 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by P308 »

mumy wrote:unipromet gardi nove stanove iza rtv doma,ima li ko vise informacija? :)
Zar nisu odustali od toga?
Smrznuta

#718 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Smrznuta »

P308 wrote:
mumy wrote:unipromet gardi nove stanove iza rtv doma,ima li ko vise informacija? :)
Koliko li ce im biti kvadrat da se maknem odavde. Sad kad nas u Junu odjsjeku od grada nahebali smo. Rtv dom je centar svijeta u predstojecim godinama za nas sa Stupa.
mumy

#719 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mumy »

Smrznuta wrote:
P308 wrote:
Koliko li ce im biti kvadrat da se maknem odavde. Sad kad nas u Junu odjsjeku od grada nahebali smo. Rtv dom je centar svijeta u predstojecim godinama za nas sa Stupa.
vidjela u oglasima,nista ne znam...nemaju ni stranice,pise kvadrat 1500
gidra

#720 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

Smrznuta wrote:
P308 wrote:
Šta ti znači ovo?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#721 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

Mislim da misli na rekonstrukciju stupske petlje koja predhodi radi pravljenja zaobilazice i hoća biti gadno na Stupu.
Smrznuta

#722 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Smrznuta »

Jap, bas na to.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sljedeci ... 30530054#1
Dok oni potputnjake, pa podhodnjake mi cemo valjda na krilima do grada, Fol nece skroz obustaviti saobracaj mos mislit guzvare. Svi u 5.00 u auta pa do 9 smo u gradu i ponjeti sendvice, dekice i vodu za povratak doma. A mozeo se vikendom vracati :autic:
gidra

#723 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

KatarinaKosaca wrote:Mislim da misli na rekonstrukciju stupske petlje koja predhodi radi pravljenja zaobilazice i hoća biti gadno na Stupu.
priča kao da će ih odsjeći na 5 godina a ne na par mjeseci :roll:
I to će biti svakako prava stvar za taj kvart.
Smrznuta

#724 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Smrznuta »

gidra wrote:
KatarinaKosaca wrote:Mislim da misli na rekonstrukciju stupske petlje koja predhodi radi pravljenja zaobilazice i hoća biti gadno na Stupu.
priča kao da će ih odsjeći na 5 godina a ne na par mjeseci :roll:
I to će biti svakako prava stvar za taj kvart.
Prva faza radova trajat ce po procjeni 12 mjeseci. Sobzorim da imam iskustvo sa GP PUŽ firmom uduplas cifru. 2,5 g su radili kruzni na Mostarskom. A tek sljedece faze eeeeeeeeeej nije sala.
hoćeli_ko_rasol

#725 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

Kupiti ili iznajmiti stan? Evo što kažu stručnjaci!
Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju mogli bi se promijeniti ustaljeni trendovi oko kupnje nekretnina. Mladi bi sve više mogli prakticirati najam nekretnina jer im upravo to pruža mobilnost i pokretljivost. Posljednja inicijativa Agencije za promet nekretninama pokazala je odličan uspjeh. U svega desetak dana stanovi čiji se najam nudio za svega 20 kuna po kvadratu gotovo su svi iznajmljeni.

Image

Najam ili kupnja teško je savjetovati jednoj obitelji što napraviti, kažu stručnjaci. 'Ulaganje u nekretninu za duži rok, kada želite to imati da će vrijednost porasti ili da ćete to imati umjesto nekih drugih vrsta ulaganja. Ako vam to nije bitno, ako vam je bitna mobilnost, mogućnost, ako vidite da vam tu ne odgovara već se želite seliti - onda je možda bolji najam', kaže financijski savjetnik Vjeko Peretić.

Ponuda najma u Hrvatskoj je šarolika. Od državnih stanova koji su se počeli iznajmljivati do privatnih iznajmljivača ili agencija koji nude jeftinije, ali i luksuznije stanove za imućne obitelji. Ulaskom u Europsku Uniju, mnogima će se možda više isplatiti upravo najam.

Image

'Dogodit će se to da nakon 2-3 godine svi će moći negdje, ako dobiju posao negdje vani, moći će otići, spremit se, uzet stan negdje van. Dok vi imate kredit od 30 godina još ne daj bože u švicarcima, što se dogodilo velikom nizu ljudi ovdje, vi ne možete samo tako otići', kaže agentica za prodaju nekretnina Larissa Galjanić.

Image

Hrvati tradicionalno još uvijek više vole kupiti nego iznajmiti nekretninu. Pogotovo mlade obitelji koje svojoj djeci žele ostaviti nešto u naslijeđe.
DNEVNIK.hr
http://www.dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ ... 88974.html
Post Reply