murathans wrote:A možda ti fali još i pošta, park za djecu i tvoje buduće penzionerske dane, ambulanta, škola za dječicu, nekakav kulturni sadržaj, biblioteka... Policijska stanica zašto ne... To čini grad gradom, ne benzinska pumpa.
Idemo polako. Pošta mi ne treba. Onoliko koliko je sada udaljena je dovoljno. Račune plaćam preko interneta, već godinama. Ambulanta, kulturni sadržaj, biblioteka, policija... sve je to nešto što mi nije baš neophodno da je na 50-100m udaljenosti od moga stana. Živio sam na drugim lokacijama bliže centru pa ni tada nisam imao ove stvari, sve mi je manje više na istoj vremenskoj udaljenosti (autom) kao i do sada. Brate više volim potrošiti 1-2 sedmično 20min vožnje do grada ako mi se ide u biblioteku, pozorište, nego svaki dan po 1h gužve da bih stigao do grada sa posla.
Kažeš buka? Kakva buka, u odnosu na neka druga naselja u Sarajevu? Izolacija je u stanovima sasvim zadovoljavajuća. Komfor da ne pričam.
Kažeš to čini grad gradom - ali ovo naselje nije i ne treba da bude "grad" nego upravo to - samo naselje gdje ljudi žive, a zna se gdje je grad, urbani centar, kulturni sadržaji itd itd. Ljudi žive npr na Vracama, pa opet autom dođu dole ako žele prošetati ili malo protrčati Vilsonovim. Znači, manje više gdje god kreneš danas ići ćeš autom i to je realnost.
Stoji to što kažeš da fali park za djecu, pa sutra i škola za djecu - to je nešto što definitivno TREBA i stanari treba zajednički maksimalno rade na tome da se to i dobije. Prvenstveno upirući prst u vlasti, a ne u privatni kapital.
Samo mi nije jasno zašto su postavljeni tako visoki standardi za ovo naselje i sada svi nešto upiru prstima nemate ovo, nemate ono.. Pa gdje to ima apsolutno sve moguće?
I na kraju, budući da je neko stavio link na stanove u Lukavici, sve sam pogledao, ama baš ništa me nije zadovoljilo, još jednom ću ti postaviti pitanje, gdje planiraš kupiti stan?