EP Rukomet - Srbija 2012

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Navija se za?

Hrvatska
63
30%
Srbija
25
12%
Slovenija
11
5%
Njemacka
12
6%
Danska
31
15%
Svedska
7
3%
Island
10
5%
Makedonija
20
10%
Francuska
19
9%
Neko deseti
12
6%

Total votes: 210

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#701 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Admir_1984 »

_Sarajka wrote:Ona rulja na tribinama njih dvadesetak hiljada je bilo spremno na linc Hrvatske repke a i onih 200 slučajnih navijača.Bukvalno !
Puna podrška Hrvatskoj i ljudima koji su uopće otišli na tekmu pored svih poteškoća.
Sokantna je spoznaja da ljudi još uvijek sport ne mogu odvojiti od onakvih izljeva mržnje i netrepeljivosti.
po cemu si samo to zakljucila :roll:

ne treba ti takva generalizacija
BHF_Manijak

#702 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by BHF_Manijak »

_Sarajka wrote:Ona rulja na tribinama njih dvadesetak hiljada je bilo spremno na linc Hrvatske repke a i onih 200 slučajnih navijača.Bukvalno !
Puna podrška Hrvatskoj i ljudima koji su uopće otišli na tekmu pored svih poteškoća.
Sokantna je spoznaja da ljudi još uvijek sport ne mogu odvojiti od onakvih izljeva mržnje i netrepeljivosti.
A situacija ne bi bila ist da je bilo obrnuto, da se igralo u Zagrebu npr?

Evo, imas na stotine klipova pa sama odaberi... :oops:

http://www.youtube.com/results?search_q ... l0.2.1l3l0
Sasvim_Obican

#703 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Sasvim_Obican »

Admir_1984 wrote:
po cemu si samo to zakljucila :roll:

ne treba ti takva generalizacija
Kad su pjevali "Ubij Hrvata da šiptar nema brata", meni se i nije činilo da su spremni za razmjenu duplikata sličica Lige prvaka iz 1998.

Uglavnom, da se igralo u Zagrebu, ne bi bilo ništa bolje.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#704 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plain vanilla »

_Sarajka wrote: Hrvatska bi se svakako vise potrudila oko organizacije ne dozvoljavajuci da joj se uništi imidž.
Sigurno bi bilo, sporadicnih ekcesa, ali sumnjam da bi bilo sjekira, nozeva i sacekusa. Dovoljno znam o profesionalnim navijackim skupinama, pa i toj u tvom forumskom nicku, da vjerovatno nijedan muškarac iz bbb ili Torcide ne bi po zg ili sp udarao žene .
U jednom trenutku, iritirana odlukom policije, grupa mladića je istrčala iz autobusa u kojem su se nalazili najekstremniji zagrebački Bad Blue Boysi, obučeni u majice sa likom nepravosnažno osuđenog Ante Gotovine i ogrnuti hrvatskim zastavama, te pokušala da se sukobi sa policijom.

Oni su skandirali "Ajmo ustaše", "Vukovar", "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", ali su ozbiljniji incidenti izbjegnuti i policija ih je bez upotrebe sile uspjela da vrati u autobus.
da mi ga je vidjeti ko bi onemogucio ovakvo skandiranje..krenuli oni na utakmicu s majicama Gotovine :zzzz: :zzzz:

edit
Pogranična policija Srbije prethodno je saopštila da je vratila danas dva autobusa sa ukupno 60 hrvatskih navijača, jer nisu imali karte za utakmicu, a neki od njih su bili i pijani.
plain vanilla

#705 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:ja ludog li svijeta :-)

jesam li vec rekao da danmark ruleZ? :D
ti kao onaj tvoj zemljak, volis pricati bajke :lol: :lol: :lol:
plejka2

#706 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plejka2 »

Šta reći
zasluzena pobjeda Srbije i plasman u finale.Sto se pak tice najavljenih navijackih skupina bbb i torcide drago mi je zbog istih sto je vecina vracena nazad.Cujem da su se vec dogovorili oko predstojecih kvalifikacijskih utakmica za sp Hrvatska i Srbija da nece biti prisutni gostujuci navijaci u obadvije utakmice.Tako i treba jer tu jos zadugo nece bit normalnih odnosa kad je sport u pitanju.Sto da dzaba narod najebe :-D
_Sarajka

#707 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by _Sarajka »

zoom66 wrote:ja ludog li svijeta :-)

jesam li vec rekao da danmark ruleZ? :D
Tacno skandinavci su sila .

Kralju sigurna sam šta sam. Da mi nećeš možda osporiti pravo kako da se reginalno izjasnim i za koga da navijam ?
Last edited by _Sarajka on 28/01/2012 01:38, edited 1 time in total.
plain vanilla

#708 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
djes princezo, u nedelju cesh po zrnu grashka :D
da imam para na bacanje, sad bih se kladila
ali posto nemam, zadovoljit cu se provociranjem :lol: :lol: :lol:
snaga_znanja

#709 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by snaga_znanja »

Citam na jednom drugom forumu da Hrvati nisu imali problema, osim da su ih Srbi gadjali kovanicama i jednog je pogodio naslon od stolice srecom u ruku. I oni nisu ostali duzni. Redovno su pljuckali na one ispod. :lol:

Kako god okrenes organizacija katastrofa. Na kraju od toliki junaka njihov igrac najeba.
snaga_znanja

#710 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by snaga_znanja »

A za izvalu dana su se potrudile "kolege" sa Nove TV pitajuci na Bajakovu dva lika u autu koji ulaze u Srbiju sta misle ko ce da pobjedi. Ovi mrtvo hladno "Srbija". :lol: Likovi iz RS-a. :lol:
plain vanilla

#711 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plain vanilla »

@Sarajka, mislim da nema bas mnogo smisla pricati sta bi bilo kad bi bilo, i nagadjati da li bi Hrvatska bila bolji organizator, koje bi se pjesme u Hrvatskoj pjevale

Sinoc na HRT-u, neka emisija gdje se pricalo o ovoj utakmici, i sigurnosti navijaca i sl, i Vrdoljak sve vrijeme govori-lako cemo za ovu utakmicu, ali sta da radimo s nasih huligana? Stalno je vracao razgovor na to kao jedan od najvecih problema hrvatskog sporta.
Naveo je primjer incidenata kad igraju dva kluba iz shaban lige..a kako je tek onda u jacim ligama..

Tako da je bezveze sad velicati Hrvatsku na osnovu pretpostavki.
plain vanilla

#712 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:
da imam para na bacanje, sad bih se kladila
ali posto nemam, zadovoljit cu se provociranjem :lol: :lol: :lol:
ne kladim se ni kad dzeko igra a kamoli ovi hendbolashi :D
normalno, kad navijas za gubitnike :P :lol:
Edin H.

#713 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Edin H. »

Young Boy wrote:
Edin H. wrote:
radostan dan wrote:mislim da je upaljač u pitanju.
i ne na kraju nego na poluvremenu.
Ne bih rekao sudeci po slici.

Image
Ovo je stara slika kad je ubijen onaj Rumun. A jeste pogodjen u oko i u bolnici je. Peh.
E sta ja mogu onda, ja sam je skinuo sa clanka sarajevo x-a :roll:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/region ... /120128001
plain vanilla

#714 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:
ne kladim se ni kad dzeko igra a kamoli ovi hendbolashi :D
normalno, kad navijas za gubitnike :P :lol:
aldine mi, nikad :lol:[/quote]
:lol: :lol: :lol: nagllas se smijem :lol:
_Sarajka

#715 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by _Sarajka »

Ništa od navedenog nije u pitanju, ali mi je stvarno bezveze izivljavanje gomile nad sacicom od 200 ljudi i nije mi bila namjera nikog velicati, samo sam ukazala na propust u osiguranju i slučajeve kad su napadnuta auta sa ženama i djecom.
Hrvati su odlazak očigledno shvatili malo neozbiljno.
Plus svega pustajci 200 ljudi da bi neko opravdao svoje propuste u organizaciji je licemjerije, nisu trebali nikog. Sad kalkulacije, koliko bi ljudi došlo .
Uvijek sam na strani slabijih, profesionalna deformacija.
plejka2

#716 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plejka2 »

plain vanilla wrote: Tako da je bezveze sad velicati Hrvatsku na osnovu pretpostavki.
Ne samo Hrvatsku nego i nas ovde.Isto bi se desilo da je to bilo u Hrvatskoj ili cak BiH.Ovo je bilo sasvim ocekivano samo je organizacija malo podbacila.
Vidimo sta se desava na nasim fudbalskim terenima kad je premijer liga u pitanju i mi da nekog sad krivimo i drzimo lekcije? :roll:
Nema smisla...
plain vanilla

#717 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plain vanilla »

plejka2 wrote:
plain vanilla wrote: Tako da je bezveze sad velicati Hrvatsku na osnovu pretpostavki.
Ne samo Hrvatsku nego i nas ovde.Isto bi se desilo da je to bilo u Hrvatskoj ili cak BiH.Ovo je bilo sasvim ocekivano samo je organizacija malo podbacila.
Vidimo sta se desava na nasim fudbalskim terenima kad je premijer liga u pitanju i mi da nekog krivimo i drzimo lekcije? :roll:
Nema smisla...
slazem se, sve je to u 5 deka
Bodkin

#718 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Bodkin »

_Sarajka wrote:
BHF_Manijak wrote:
A situacija ne bi bila ist da je bilo obrnuto, da se igralo u Zagrebu npr?

Evo, imas na stotine klipova pa sama odaberi... :oops:

http://www.youtube.com/results?search_q ... l0.2.1l3l0
Hrvatska bi se svakako vise potrudila oko organizacije ne dozvoljavajuci da joj se uništi imidž.
Sigurno bi bilo, sporadicnih ekcesa, ali sumnjam da bi bilo sjekira, nozeva i sacekusa. Dovoljno znam o profesionalnim navijackim skupinama, pa i toj u tvom forumskom nicku, da vjerovatno nijedan muškarac iz bbb ili Torcide ne bi po zg ili sp udarao žene .
http://gol.dnevnik.hr/clanak/vijesti/hr ... nstva.html

potrudila se :-) :-)
_Sarajka

#719 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by _Sarajka »

Za svaku osudu je i taj čin, ali Zadar je bio granatiran u ratu. Tako da nije isto kad imaš incident sa zastavom u Zadru ili Sarajevu i rulju na tribinama koja skandira ubij, zakolji ustaše i sl.Bg je jedino NATO tukao.
Ali to je već politika da ne idem u off i da nikog ne zastupam .
Mr. Brightside

#720 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Mr. Brightside »

merhametli sarajka :lol:
Sasvim_Obican

#721 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Sasvim_Obican »

Kako je bilo navijačima Hrvatske danas u Beogradu, možda najbolje znaju oni koji su bili na Marakani 2005. Provokacije, udarci, "policija koja te štiti", a baklje, topovski udari, boce i upaljači su svuda oko tebe.
plain vanilla

#722 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by plain vanilla »

valjda nece zakljucati temu prije finala :roll:
Sasvim_Obican

#723 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Sasvim_Obican »

Čuj u Banjaluci slave i još je to vijest na sa-x-u. Slavili su neku noć ovdje kod mene Barcin prolazak, pa opet ne vidim razlog da im dajemo medijski prostor :D
Bodkin

#724 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by Bodkin »

_Sarajka wrote:Za svaku osudu je i taj čin, ali Zadar je bio granatiran u ratu. Tako da nije isto kad imaš incident sa zastavom u Zadru ili Sarajevu i rulju na tribinama koja skandira ubij, zakolji ustaše i sl.Bg je jedino NATO tukao.
Ali to je već politika da ne idem u off i da nikog ne zastupam .
naravno da kod takvih kao ti uvijek ima ali :wink: smiju li skandirati zakolji nijemca za 41? ili ces reci za svaku osudu ali grad bio sravnjen. a sutra dance da kolju ( u slucaju da je danska bila u koaliciji za "tucu"?
ajde ostavi se sportskih tema, i ti tebi slicni. meni je od danasnje tekme najljepsa slika kad su se golmani zagrlili nakon tekme (nisam gay mame mi :-D )
xDenisx

#725 Re: EP Rukomet - Srbija 2012

Post by xDenisx »

_Sarajka wrote:Meni je bila ruzna slika u Areni i .
:)
Locked