U svoje vrijeme semso je to drugacije rjesavaosemso_bonaparte wrote:I nakon sto ti jedan takav hajvan dodje i kaze "Sa me gleas" ti mu cesitas NG i ostanes u kafani. E nek je dobio batina.ultima_palabra wrote:Znači oni se "igraju" sa pištoljima, lome čaše itd... a ti ostaješ sjediti u kafaniJbg, sam je sebi kriv onda...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
mahalas505
#701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- alcho
- zateznistub
#703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Evo nacina rjesavanja problema, policijo samo prepisi.
- kokuz_sa
#704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Član 30.
Isključenje upotrebe vatrenog oružja
(1) Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena ako bi ugrozila živote drugih ljudi, osim ako je to
jedini način odbrane od izravnog napada ili opasnosti.
(2) Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena prema maloljetniku, osim ako je to jedini način
odbrane od napada ili opasnosti.
(1) Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena ako bi ugrozila živote drugih ljudi, osim ako je to
(2) Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena prema maloljetniku, osim ako je to jedini način
-
Ledenko
#705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Na čelu mu piše ima li 17-18-19 godina?kokuz_sa wrote: (2) Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena prema maloljetniku, osim ako je to jedini način
- glade
#706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
zavisi na sta se misli ovdje pod "slicnom situacijom"... ja sam znao za jarana da skacem na klosare (jednom i pred murijom) i nikad nisam bjezao od toga... ali kada bi se nasao pred pistoljem, 99% bi se ukop'o na mjestuKPNCTNJAH wrote:
Ne zna niko od nas sta se tu tacno desilo... vise je glupo nego hrabro ici na lika koji drzi pistolj uperen u tebe jer ce najvjerovatnije pucati iz straha ako vec ranije nije imao namjeru to raditi... ja sam komentarisao postove forumasa koji su pisali da bi pobjegli i ostavili prijatelja u slicnoj situaciji... s njima se nikako ne mogu sloziti niti ih mogu shvatiti... na ovom istom forumu se toliko pisalo o onoj situaciji u tramvaju kad je ubijen mladic i dosta ljudi je kritikovalo ostale putnike jer nista nisu uradili, a oni su trebali pomoci nekom koga nikad nisu vidjeli... ovdje vidimo da bi neki dopustili da se slicno desi i ljudima koje poznaju dugi niz godina...
evo gledam sad sliku tog pretucenog momka... znao sam ja gore izgledati nakon tuca u kojim sam izlazio kao pobjednik
- Troll_Happens
#707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ovde brkamo stvari, prvo zavisi kakav je prijatelj ? prvo to trebamo definisati svakakvih prijatelja imamo danas. Ako je drug dobar saketanje da, ako nije ili ako sam pravi belaj i izaziva i ti sad treba da ga cupas iz zajebanih situacija no thanks, pogotovo ako je u pitanju noz ili vatreno oruzije gdje nemas nikakve sanse...
Neke stvari mozes preventivno rjesiti kao npr ici na mjesta gdje je cesto bio belaj, ne kazem da ti se nesto ne moze desiti dok setas gradom ali opek manja je vjerovatnoca...
treba biti realan i prestati se zavaravati prava drugarstva su rijetka mozda ona iz JNA ovo ostalo zajeb.. goli interes..
Neke stvari mozes preventivno rjesiti kao npr ici na mjesta gdje je cesto bio belaj, ne kazem da ti se nesto ne moze desiti dok setas gradom ali opek manja je vjerovatnoca...
treba biti realan i prestati se zavaravati prava drugarstva su rijetka mozda ona iz JNA ovo ostalo zajeb.. goli interes..
- kokuz_sa
#708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
izgleda da iza tvog cela nema sive mase..Ledenko wrote:Na čelu mu piše ima li 17-18-19 godina?kokuz_sa wrote: (2) Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena prema maloljetniku, osim ako je to jedini način
link koji je postavljen govori o ubistvu 14-godisnjeg ucenika u skoli..
bio lik 8 razred..
momak je kazao da to prepisu samo kod nas..
a kod nas u skole idu maloljetnici..pogotovo 8-godisnje
a sve u svemu policajac MORA da vizuelno odredi dob nekog djeteta..ako nisi znao policajci imaju(ili su imali) vjezbe da putem fotografija koje im se prikazu odrede neciju dob
- alcho
#709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ocito ti slabo povezujes stveri pa cu ti pojasniti. Sta ti mislis da mi nismo znali to sto si napisao? E bas ti hvala sto nam otovori oci.kokuz_sa wrote:Član 30.
Ali nesto treba promjeniti i tome i pricamo. Da nam je policija malo "je*enija", ne bi se desavale stvari koje se svakodnevno desavaju, ali naravno policija je ogranicena glupavim zakonima po kojima svaki kriminalac ima veca prava od normalnog gradjanina.
- cappy_tempo
#710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nemojte se cuditi sto konobari nisu zvali muriju prije jer su i konobari postali "mangupi". prije par dana kafic blue cini mi se kod njemacke ambasade sjedio sa trojicom jarana i sve fino krasno,ustali da platimo i jaran trazi fisikalni racun kad konobar poce izvoditi gluposti i na kraju to ispalo da nam konobar prijeti da ce nas prebiti,odakle nam pravo da fisikalni racun trazimo,a njegov jaran lafo izaso i prijeti da je tek izaso iz mupa, da je zajeban i da sacekamo da ode po pistolj
. za dobrog jarana ostati uvijek pa makar i metak u celo primio mada svi znamo da su ovi idioti neprecizni
ali za svakakvog "jarana" ne bih ostajao.
murija moze zaobici mnoge zakone i to ba vise ptice na grani znaju, samo je fazon sto oni nece ili ne smiju kad im izlete likovi kao onaj delalic koji je nepobediv ili zajebati tica koji stavi pistolj za ledja i obuce body majicu i sasvim normalno hoda skenderijom
murija moze zaobici mnoge zakone i to ba vise ptice na grani znaju, samo je fazon sto oni nece ili ne smiju kad im izlete likovi kao onaj delalic koji je nepobediv ili zajebati tica koji stavi pistolj za ledja i obuce body majicu i sasvim normalno hoda skenderijom
-
GaRGa
#711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
cappy_tempo wrote:nemojte se cuditi sto konobari nisu zvali muriju prije jer su i konobari postali "mangupi". prije par dana kafic blue cini mi se kod njemacke ambasade sjedio sa trojicom jarana i sve fino krasno,ustali da platimo i jaran trazi fisikalni racun kad konobar poce izvoditi gluposti i na kraju to ispalo da nam konobar prijeti da ce nas prebiti,odakle nam pravo da fisikalni racun trazimo,a njegov jaran lafo izaso i prijeti da je tek izaso iz mupa, da je zajeban i da sacekamo da ode po pistolj. za dobrog jarana ostati uvijek pa makar i metak u celo primio mada svi znamo da su ovi idioti neprecizni
zar ne drizi nakav drot tzv specijalac taj Blue ?
- cappy_tempo
#712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
neam pojma ko drzi znam da je sekunda falila da ih hitna pokupi (krsni momci koji treniraju
) i to sve zbog racuna 
- alcho
#713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
cappy_tempo wrote:nemojte se cuditi sto konobari nisu zvali muriju prije jer su i konobari postali "mangupi". prije par dana kafic blue cini mi se kod njemacke ambasade sjedio sa trojicom jarana i sve fino krasno,ustali da platimo i jaran trazi fisikalni racun kad konobar poce izvoditi gluposti i na kraju to ispalo da nam konobar prijeti da ce nas prebiti,odakle nam pravo da fisikalni racun trazimo,a njegov jaran lafo izaso i prijeti da je tek izaso iz mupa, da je zajeban i da sacekamo da ode po pistolj. za dobrog jarana ostati uvijek pa makar i metak u celo primio mada svi znamo da su ovi idioti neprecizni
- cappy_tempo
#714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nije ga mogao naci pa je onda "zvao" na telefon nekoga i mogu ti reci da smo se usrali pravo
. na kraju mi ga zao bilo,trudio se da ispadne zajeban,on se nece sa nama raspravljati on ce nas prebiti i jos nije donio pistolj

- alcho
#715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Dobro pa nije bilo "evo nasao sam pistolj, cekajte sad da odem po metke"cappy_tempo wrote:nije ga mogao naci pa je onda "zvao" na telefon nekoga i mogu ti reci da smo se usrali pravo. na kraju mi ga zao bilo,trudio se da ispadne zajeban,on se nece sa nama raspravljati on ce nas prebiti i jos nije donio pistolj
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Sto se tice kriminalaca, dilera itd., ja bi' to rijesio sa ovim : http://en.wikipedia.org/wiki/Batalh%C3% ... _Especiais
, i dao im sve ovlasti koje imaju i u favelama, rijesili bi kriminal za mjesec dana.
- BHF_Manijak
#718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Dokle je doslo da te seKuriti pretuce...
A sto ovaj majmun u Banja Luci frustracije ne lijeci, papak iskompleksirani!

A sto ovaj majmun u Banja Luci frustracije ne lijeci, papak iskompleksirani!
- respo
#719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
koji paradoks umjesto da sprijecavaju belaje oni ih prave
a ove sto ne bi pobjegli samo da pitam koliko su puta imali priliku biti ispred pistolja?
a ove sto ne bi pobjegli samo da pitam koliko su puta imali priliku biti ispred pistolja?
- cappy_tempo
#720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
zato raja prileti pa ih slomiju i onda se ufate noge,a on nek materi vadi pistolj. respo ba gOnjas tekme,znas kako to ide kad uleti 5,10,20 ljudirespo wrote:koji paradoks umjesto da sprijecavaju belaje oni ih prave
-
misaoni
#721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.bh-news.com/ba/vijest_det.php?vid=17566&r=1
Moglo bi na neku temu vezano za obrazovanje..
- Troll_Happens
#722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
aaaj ministara i gov... zemljo otvori se ko nas zastupa...misaoni wrote:http://www.bh-news.com/ba/vijest_det.php?vid=17566&r=1
- respo
#723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
na jednog sa pistoljem ajd i moze se priletiti al na njih trojicu cetvoricu dodje ti 1na1cappy_tempo wrote:zato raja prileti pa ih slomiju i onda se ufate noge,a on nek materi vadi pistolj. respo ba gOnjas tekme,znas kako to ide kad uleti 5,10,20 ljudirespo wrote:koji paradoks umjesto da sprijecavaju belaje oni ih prave
i ja sam isto prije mislio pa poslije mnogo situacija sa pistoljima (igrom slucaja zbog posla) malo je drugacije razmisljanje nevazno jesam li ozenjen ili ne i imam li djecu ili ne ( al nisam ni ozenjen niti imam djecu)
a niti ganjam tekme
kazem samo doduse ne zna niko ovdje situaciju koja je bila dole i sta se sve desavalo da nije bas lako stati pred pistolj pa da ti je ne znam ko ugrozen
a ja sam stajao i sam pred pistolje opet "zahvaljujuci" poslu koji sam imao i to malo vecim zvjerkama nego ovi pomenuti pa kasnije kad prodje kontam u sebi koji si ti kreten ne nego kretencina sto to radis pa srecom dobih drugo radno mjesto i sada sam miran koliko toliko
- KPNCTNJAH
#724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
@respo jesi ono ti pisao na forumu da te neki starac prebio ili sam te zamijenio s nekim ? 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
vako sam ja jednom rekao da sam se ufatio za vratove na pijaci s jednim prodavačem pa su me zezali mjesecima da me deda prebioKPNCTNJAH wrote:@respo jesi ono ti pisao na forumu da te neki starac prebio ili sam te zamijenio s nekim ?