Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Adara87

#701 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Adara87 »

Diplomirani mikrobiolog. Djevojka, 26 godina, već duže vrijeme na biro-u.
Svak će to za sebe reći, ali zaista - vrlo vrijedna i zahvalna osoba. Svaki pristojan posao u struci, ili nekoj srodnoj poziciji, dobrodošao. Hvala :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#702 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Velkoski »

ima l' kakve bauštele ? :zoka:
cs003

#703 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by cs003 »

Diplomirani Inzinjer Saobracaja, ako ima sta, javite, castim i placam za dobar i stabilan posao :)
zilla_

#704 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by zilla_ »

cs003 wrote:Diplomirani Inzinjer Saobracaja, ako ima sta, javite, castim i placam za dobar i stabilan posao :)
Pošto smo kolege mogu ti reći da mi s diplomom saobraćajnog fakulteta možemo gujcu obrisat :lol: :lol: Nema šanse nigdje uletit sa znanjem jer ga i nemamo a sa štelom opet ne može jer je u tim javnim mjestima sve prenatrpano.... po dvoje sjedi na jednoj stolici :lol: :lol: :lol:

Moja najveća životna greška je što sam upisao fakultet za saobraćaj i komunikacije u sarajevu!!!!
kokuz_sa

#705 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kokuz_sa »

zilla_ wrote:
cs003 wrote:Diplomirani Inzinjer Saobracaja, ako ima sta, javite, castim i placam za dobar i stabilan posao :)
Pošto smo kolege mogu ti reći da mi s diplomom saobraćajnog fakulteta možemo gujcu obrisat :lol: :lol: Nema šanse nigdje uletit sa znanjem jer ga i nemamo a sa štelom opet ne može jer je u tim javnim mjestima sve prenatrpano.... po dvoje sjedi na jednoj stolici :lol: :lol: :lol:

Moja najveća životna greška je što sam upisao fakultet za saobraćaj i komunikacije u sarajevu!!!!
javnim mjestima? mislis na drzavnu sluzbu?

zasto svi zavrsavaju faksove misleci da ce odmah se tako zaposlit u drzavnoj sluzbi :-) :roll:
cs003

#706 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by cs003 »

zilla_ e jesi mi dao morala :lol: bit ce ba, ne gubi nadu nikad, ima dosta stvari vezano za nasu struku, naletit ce nesto :D
mali_balon

#707 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

kokuz_sa wrote:
zilla_ wrote:

javnim mjestima? mislis na drzavnu sluzbu?

zasto svi zavrsavaju faksove misleci da ce odmah se tako zaposlit u drzavnoj sluzbi :-) :roll:
Ovo je najveci problem, valjda sigurica, ceskanje muda i laganini do peMzije. Ali kod nas ne mozes ni kod privatnika bez stele.

@zila nije samo do tvog faksa ima ih jos takvih kao sto si ti
trebao si prvo vidjeti gdje imas stelu pa onda zavrsavati faks

U zadnjih 10 mjeseci aplicirao na, hajd da zaokruzim, najmanje 150 pozicija, sve kod privatnika a na drzavnu sisu samo jednu kontajuci da zavrsim taj javni ali posto sam kurate srece uveli ovo novo, da moras polagati za svaki konkurs, tako da tamo vise ne apliciram.
zilla_

#708 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by zilla_ »

Pa moj npr smjer je Poštanske tehnologije i gdje da ja radim osim u naša 3 poštanska operatera? DHL i ove ostale kururske službe su toliko male da i ono malo ljudi što imaju je sa srednjom školom ili bez škole.... A što se tiče pošte (BH Pošta) moje mišljenje je da su i njima dani odbrojani, da su im ovo zadnji trzaji... Još uvijek žive od kamata na lovu koju su prije akumulirali.... A ovo novo poslovanje je generalno sa gubitkom tako da se i njim crno piše.... A što se radnika u pošti tiče tu je sve jedno na drugom i imam osjećaj da čim neko ode u penziju odma tu stavi dva svoja sine, unuka itd....

Uglavnom bez 20 milja nema šanse uletit u BH POštu pa čak i ako imaš te pare trebaš bit sretnik da nađeš nekog kome ih možeš dat....

Zato ja trenutno radim poso koji je vezan za farmaciju, sa srednjom školom i svaki minut se kajem zašto nisam upisao fakultet koji je na bilo koji način vezan za zdravstvo.... Tu definitivno nema krize i velika se lova vrti...
Sarah24

#709 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Sarah24 »

pratim.. 8-)
cs003

#710 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by cs003 »

zilla_ wrote:Zato ja trenutno radim poso koji je vezan za farmaciju, sa srednjom školom i svaki minut se kajem zašto nisam upisao fakultet koji je na bilo koji način vezan za zdravstvo.... Tu definitivno nema krize i velika se lova vrti...
100% ovo je tacno, i jos ce se vise vrtiti love.. :wink:

p.s. Ja sam smjer Drumski i gradski saobracaj, pa ima neke nade :)
joe_cole

#711 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by joe_cole »

Ima li sta za zastitara, Tuzla i okolica? :)
FMDzem

#712 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by FMDzem »

zilla_ wrote:

Znaci da se ja vise ne maltretiram sa sustavima&co. :?
zilla_

#713 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by zilla_ »

FMDzem wrote:
zilla_ wrote:

Znaci da se ja vise ne maltretiram sa sustavima&co. :?
ja mislim da gluplji predmet od tih sustava ne postoji... odnosno nisi sustavi toliko glupi kao predmet koliko je ona knjiga po kojoj radimo debilno napisana... i sa menadžentom je ista stvar... knjiga niđe veze... ja mislim kad završiš saobraćajni kod nas u sarajevu da samo još više otupiš :lol: :lol: :lol: ne znam jel cirkus i na ostalim fakultetima al što se tiče znanja saobraćajni je -0 :evil:
mumy

#714 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mumy »

Da i ja pribiljezim meni dragu osobu :)

Muskarac,29 godina,zavrsen Ekonomski fakultet u Sarajevu po starom sistemu,iskustvo u prodaji,trazi posao u prodaji (nije iskljucivo):D ,dugogodisnji clan AIESEC,savrseno barata engleskim jezikom u govoru i pismu(svakodnevno upotrebaljava).
Vrijedan,marljiv,zahvalan,ozbiljan,strpljiv,timski igrac...
lela_mahunarka

#715 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by lela_mahunarka »

Evo CISO Sarajevo tim trazi psihologa (pogledajte na njihovom fb profilu). Uvjet je da imaju polozen strucni ispit :-D
P308

#716 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by P308 »

Hitno potreban psiholog. Svi zainteresirani neka se jave na 652 517 i tražite Adisu ili Almu :)

https://www.facebook.com/pages/PROGRAM- ... 6286841390
P308

#717 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by P308 »

Svi inžinjeri arhitekture sa malim ili bez radnog sikustva, sa poznavanjem njemačkog jezika u svrhu dugoročne saradnje za više informacija neka se jave na e-mail: [email protected]
P308

#718 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by P308 »

J.U. Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo je dobila Zahtjev za posredovanje u zapošljavanju za slijedeća radna mjesta:

1. Odgajatelj,ca - P.U. "Pony", ( VSS VII stepen)
Alipašina 37, 033 205 532 , kontakt osoba Adnan Čaušević
2. Samostalni knjigovođa s državnim ispitom i Osoba za evidenciju, skladištenje, i distribuciju sredstava za čišćenje ( VSS -VII stepen)
BOB'S d.o.o. UNITIC , kontakt osoba Slobodan Bjelović, 033 258 887 , [email protected]

Više informacija možete dobiti na [email protected] ili 033 652 517
Corak

#719 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Corak »

Image
Bujrum :)
crno_sa_zlatnim

#720 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by crno_sa_zlatnim »

Trazim posao za prijateljicu...
Radi se o SSS, medicinska sestra - pedijatriskog smjera, sa položenim državnim ispitom.
Zamlila bih sve koji budu imali info, da me konatktiraju, bicu zahvalna. U pitanju je krasna mlada žena, pristojna i kulturna.
nino90

#721 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by nino90 »

ima li posla :D
Android Knego

#722 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Android Knego »

cs003 wrote:
zilla_ wrote:Zato ja trenutno radim poso koji je vezan za farmaciju, sa srednjom školom i svaki minut se kajem zašto nisam upisao fakultet koji je na bilo koji način vezan za zdravstvo.... Tu definitivno nema krize i velika se lova vrti...
100% ovo je tacno, i jos ce se vise vrtiti love.. :wink:
jedan pisac je autor mudrosti:
"Medicina je toliko napredovala da praktično više ni jedan čovjek nije zdrav." :D
crno_sa_zlatnim

#723 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by crno_sa_zlatnim »

Hvala na info, ali prijateljica je udata, ima porodicu i nemaju namjeru ici vani.
Svjesna je, a i ja jer joj pokusavam pomoci, da sa njenim smjerom je vrlo tesko pronaci posao (klinicki i drzavna - smijesno i pokusavati). Ona sa svojom skolom moze raditi u vrticima sto bi za nju bilo super (ne mislim na javne ustanove jer i tu znamo kako se vrsi zapošljavanje nego na privatne).
Pasiflora

#724 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Pasiflora »

P308 wrote:Hitno potreban psiholog. Svi zainteresirani neka se jave na 652 517 i tražite Adisu ili Almu :)

https://www.facebook.com/pages/PROGRAM- ... 6286841390
Da li vam je neko rekao da ovdje osoba radi vec neko vrijeme?
Mislim da bi bilo red provjeriti pa napisati koji konkursi se objavljuju samo formalno (vecina, nazalost!), a na koje se zaista isplati slati dokumente.
P308

#725 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by P308 »

crno_sa_zlatnim wrote:Hvala na info, ali prijateljica je udata, ima porodicu i nemaju namjeru ici vani.
Svjesna je, a i ja jer joj pokusavam pomoci, da sa njenim smjerom je vrlo tesko pronaci posao (klinicki i drzavna - smijesno i pokusavati). Ona sa svojom skolom moze raditi u vrticima sto bi za nju bilo super (ne mislim na javne ustanove jer i tu znamo kako se vrsi zapošljavanje nego na privatne).
Zar ne treba VSS za vrtic?
Post Reply