X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
kamen spoticanja

#701 Re: X FACTOR Adria

Post by kamen spoticanja »

Loulou wrote:
kamen spoticanja wrote: ...jos kaze "po misljenju strucnjaka ja sam svakako pobjednik"
Pa, zar nije kralj? :lol: Legenda! :lol:
Meni lici na jednu bolest al hajd. ..samo me pozitivno iznenadilo to što su ga poslali kuci
Cinio se kao mamac za gledaoce i bio sam siguran da ostaje
Jasminak

#702 Re: X FACTOR Adria

Post by Jasminak »

ma taj njegov stav, to samopouzdanje je po meni samo njegov odbrambeni mehanizam, nacin da lakse podnese poraz.. nadam se da ce ga publika vratit, jer sto se tice talenta on ga sigurno ima.. mi smo realno navikli na zrtve, na one koji nisu sigurni u sebe i ovakve ne cijenimo.. od zenski vokla tamara mi je najbolja, a aleksandra sto je ispala takodjer dobro pjeva, ali po meni vec vidjeno na balkanu i ni po cemu drugacija, za razliku od djevojaka koje su prosle..
jastuk1

#703 Re: X FACTOR Adria

Post by jastuk1 »

Jasminak wrote:ma taj njegov stav, to samopouzdanje je po meni samo njegov odbrambeni mehanizam, nacin da lakse podnese poraz.. nadam se da ce ga publika vratit, jer sto se tice talenta on ga sigurno ima.. mi smo realno navikli na zrtve, na one koji nisu sigurni u sebe i ovakve ne cijenimo.. od zenski vokla tamara mi je najbolja, a aleksandra sto je ispala takodjer dobro pjeva, ali po meni vec vidjeno na balkanu i ni po cemu drugacija, za razliku od djevojaka koje su prosle..
Mislim potpuno suprotno u odnosu na sve što si napisala. Tamara je jedan lenji i egoistični vokalista i najgori od svih ovih u ove dvije grupe što smo do sada gledali. Ughh. Ona se van srednjeg registra se uopšte ne može izraziti. Ravno i dosadno. Sve smo vidjeli od Tamare i pošto ne može ići u visoki registar, a nema ni "brzi" odnosno "dinamični" vibrato, bit će je dosadno gledati dalje. Samo bezveze zauzima mjesto Aleksandri S, za koju su rekli da je full package, al nije mogla dalje jer tu mora biti Tamara- tipični predstavnik lenje, baš me briga, ja, ja, i opet ja, generacije.

A nije kod perčolija ono nikakav odbrambeni mehanizam, već krajnji izraz viška vrijednosti i pretjeranog cijenjenja sebe. Nadam se da ga neće vratiti. A ako ga vrate, samo će sebe dalje brukati pretjeranom samouvjerenošću.
suspect_zero

#704 Re: X FACTOR Adria

Post by suspect_zero »

To izletio onaj što se fura na Čolu?
EdinŠopović

#705 Re: X FACTOR Adria

Post by EdinŠopović »

jastuk1 wrote:
Jasminak wrote:ma taj njegov stav, to samopouzdanje je po meni samo njegov odbrambeni mehanizam, nacin da lakse podnese poraz.. nadam se da ce ga publika vratit, jer sto se tice talenta on ga sigurno ima.. mi smo realno navikli na zrtve, na one koji nisu sigurni u sebe i ovakve ne cijenimo.. od zenski vokla tamara mi je najbolja, a aleksandra sto je ispala takodjer dobro pjeva, ali po meni vec vidjeno na balkanu i ni po cemu drugacija, za razliku od djevojaka koje su prosle..
Mislim potpuno suprotno u odnosu na sve što si napisala. Tamara je jedan lenji i egoistični vokalista i najgori od svih ovih u ove dvije grupe što smo do sada gledali. Ughh. Ona se van srednjeg registra se uopšte ne može izraziti. Ravno i dosadno. Sve smo vidjeli od Tamare i pošto ne može ići u visoki registar, a nema ni "brzi" odnosno "dinamični" vibrato, bit će je dosadno gledati dalje. Samo bezveze zauzima mjesto Aleksandri S, za koju su rekli da je full package, al nije mogla dalje jer tu mora biti Tamara- tipični predstavnik lenje, baš me briga, ja, ja, i opet ja, generacije.

A nije kod perčolija ono nikakav odbrambeni mehanizam, već krajnji izraz viška vrijednosti i pretjeranog cijenjenja sebe. Nadam se da ga neće vratiti. A ako ga vrate, samo će sebe dalje brukati pretjeranom samouvjerenošću.
Koliko si ti to puta slušao Tamaru?
Jasminak

#706 Re: X FACTOR Adria

Post by Jasminak »

sto si ti napisao postujem, ali se ne slazem.. ja licno vise cijenim ljude sa samopouzadnjem, kada nastoje ostvariti neki cilj, uspjeh, nego one koji nastoje izazvati sazaljenje kod ljudi.. da lose pjeva vjerovatno bi drugacije pisala, ali s tim da ima talenta mislim i da treba biti samouvjeren.. tamara je nesto drugacije na ovim prostorima, drugacije od ZG i ovih nasih iz ZMBT zvijezdica, nesto svjetsko tako da itekako mislim da joj je mjesto ovdje i ne vidim nista lijeno u njoj.. ne znam na osnovu cega je to zakljuceno.. posto vidim da ti je aleksanda jedna od favorita, bilo bi mi drago da bude vracena u dalje takmicenje, jer dobro pjeva i nase bi prostore vjerovatno rasturila, ali bas iz to razloga sto smo mi navikli na takve izvodjace, nismo probali nesto novo..
edoooox

#707 Re: X FACTOR Adria

Post by edoooox »

Meni je Tamara Milanovic favorit. Djevojka super pjeva, fino izgleda, jos i karizmaticna . Vokalno sigurno nije najbolja, ali definitivno ima ono nesto :D
Sto se tice najboljeg vokala, tu prednjaci mala Ilma, jer djovojcica za svoje godine razvaljuje.

Sto se tice muskaraca, Haris ima specificnu , lijepu boju glasa ... ali mi je mnogo iritantan kad progovori. Zao mi je onog Milosa , rokera ... smatram da je on trebao proci :)

Uglavnom, cijeli show sjajno odradjen ( bar za sada ). Emina je odlicna , Kiki nije los . Kristina je zanimljiva, a Zeljko mi je nakgori od mentora. Dosta sirov, nisam se nadao od njega!
jastuk1

#708 Re: X FACTOR Adria

Post by jastuk1 »

Jasminak wrote:sto si ti napisao postujem, ali se ne slazem.. ja licno vise cijenim ljude sa samopouzadnjem, kada nastoje ostvariti neki cilj, uspjeh, nego one koji nastoje izazvati sazaljenje kod ljudi.. da lose pjeva vjerovatno bi drugacije pisala, ali s tim da ima talenta mislim i da treba biti samouvjeren.. tamara je nesto drugacije na ovim prostorima, drugacije od ZG i ovih nasih iz ZMBT zvijezdica, nesto svjetsko tako da itekako mislim da joj je mjesto ovdje i ne vidim nista lijeno u njoj.. ne znam na osnovu cega je to zakljuceno.. posto vidim da ti je aleksanda jedna od favorita, bilo bi mi drago da bude vracena u dalje takmicenje, jer dobro pjeva i nase bi prostore vjerovatno rasturila, ali bas iz to razloga sto smo mi navikli na takve izvodjace, nismo probali nesto novo..

Pa sličnu Tamari imaš već godinama prilično uspješnu Natali Dizdar. Natali mi ima neku dinamičnost i sentimentalnost, Tamara ne baš. Bilo bi dobro da Alex S vrate, ali mislim da će ipak vratiti Hristinu.

Miloš jeste trebao proći definitivno.

Ustvari, tek će se stvarno vidjet ko je ko i šta je šta kad krene program uživo. Malo šta se onda može sakriti.
WildRedRose

#709 Re: X FACTOR Adria

Post by WildRedRose »

jastuk1 wrote:

Postujem tvoje misljenje, ali stvarno se ne slazem da je Tamara lenji i egoisticni vokalista, najgori od svih u ove dvije grupe, i sve ostalo sto si napisao... :roll:

Ima vise klipova na yt sa kojih mozes cuti da Tamara ima jaaako dobar glas, samo joj trebaju prave pjesme.. I odise mi nekom posebnom energijom, kojom me 'osvojila' jos kad sam je prvi put vidjela na tv-u/ cula.. :)
krava

#710 Re: X FACTOR Adria

Post by krava »

Partizzanka wrote:Znam da neki ovdje ne vole Maida ali budite realni
On je na onoj sceni jedini od svih takmicara bio siguran u svaki glas/notu/ton whatever je otpjevao!
Meni je meni Maid odlican!!! I sigurna sam da ce ih u live nastupu sve pomesti. Ima stav, ima glas, i intesantan je. To se trazi, a ne neke mlakonje koje ce stati i gledati u jednu tacku i pjevati.
DaffyDuck

#711 Re: X FACTOR Adria

Post by DaffyDuck »

WildRedRose wrote:
jastuk1 wrote:

Postujem tvoje misljenje, ali stvarno se ne slazem da je Tamara lenji i egoisticni vokalista, najgori od svih u ove dvije grupe, i sve ostalo sto si napisao... :roll:

Ima vise klipova na yt sa kojih mozes cuti da Tamara ima jaaako dobar glas, samo joj trebaju prave pjesme.. I odise mi nekom posebnom energijom, kojom me 'osvojila' jos kad sam je prvi put vidjela na tv-u/ cula.. :)
Tamari treba neko da pocupa one obrve kako Bog zapovjeda, sto bi rezultiralo potpuno drugacijim izrazom lica, samim tim i njenoj percepciji javnosti :D
_nevermind_

#712 Re: X FACTOR Adria

Post by _nevermind_ »

VenomousV wrote:ljudi, nije kikijeva kuca :D rek'o englez u onom svom klipu od 10 min :D
i emina je na splavu snimala

helem, recap:
- onu sa sesirom ne mogu organski, previse je vristala na audiciji, antipaticna mi je, ne podnosim njen glas kad prica a tek face :-) hoce novu indiru vladic da naprave
- ilma - starmala, nadam se da ce joj brkove makar posvjetlit do lajvova, dobro pjeva - ne zna engleski meni je to odmah nula bodova, sto kaze moja mama ako je mogla pjesmu naucit mogla je makar osnovno - dobar dan, hvala, nervozna sam, spremna sam ili sta vec
- tamara mi je nesto draga cura i to je otprilike to, nije lose ni otpjevala :D
- ona zgodna je mogla daleko dogurat, ako nista na izgled, a i popravila je pjevanje koliko sam mogla da primjetim
- hristina - nah, antipaticna :roll: (kaze moja mama: pa ona je muslimanka, ima H :D :D )
- i ona posljednja se zeznula sa plesanjem, mislim da bi bolje u grandu prosla :roll:

- milos -smatram da je trebao proci i mogao je napraviti pravo dobre nastupe

@Ripicipi: englez je dj na BBC-evom radiju, niko bitan
- percoli fantasticno pjeva ali njega su toliko nafurali ljudi oko njega da nije humano koliko je umisljen i koji je supak
- onaj frajer sto su ga iz grupa prebacili, kad on nastupa ja vidim samo obrve :roll:
- mali haris, prvu polovinu pjesme nisam cula kako treba jer je mama odlucila da pjeva zajedno sa njim, ali ono sto sam cula je i vise nego dovoljno :thumbup: :thumbup: aj voz plezntli spLajzd :D
- lukijan - nemam misljenje :roll:
- gay fotograf djeluje kao neko jako fin al eto :roll:

btw koga su prebacili u grupe? jel onog debila sto je kao plesao i ne zna tri tona da otpjeva?
Ovog slatkisa :-) Armin Malikic iz Banovica.

Meni je on super bio na audiciji. Iz Boot Camp-a se direktno plasirao dalje. Ne znam koliko mu je bilo pametno sto je presao u grupu, vise mi je za solo nastupa. Moguce i da se on nije nista ni pitao, izgleda da ga je Kristina htjela kod sebe whatever it takes, pa ga je gurnula u musku grupu :-? Ko zna, mozda kao grupa imaju vece sanse za dalji prolazak.

Jos da Maid prodje, pa da show pocne :thumbup:
Partizzanka

#713 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

e to i ja kazem za Maida, on ce ih otpuhati zato sto se jedini tamo ne boji scene nimalo, ma ni najmanje - on je i aktivan i teatralan i ima dobar glas, a i izgleda sasvim solidno, i dobro se obuce i ne boji se promjena
to je ono sto moze da upali

mozda tu i mala ilma da mogne nesto ali ...

drago mi je sto je maid kod zeljka, zeljko ce mu smiriti glas i ponasanje. maid je supe rkao sto vec rekoh ali nekada nekada njegov glas nekako malo ode previse kao da se folira, e tu meni pokvari sve ono sto je prije pjevao. To se nadam i zeljku smeta pa ce to srediti :)
artime

#714 Re: X FACTOR Adria

Post by artime »

Samo ovaj x-factor baš nigdje veze sa x-factorima u svijetu :)
Havatar

#715 Re: X FACTOR Adria

Post by Havatar »

artime wrote:Samo ovaj x-factor baš nigdje veze sa x-factorima u svijetu :)
Pa to je i logicno posto je mnogo manje para ulozeno u produkciju nego u tim zemljama ciji si x-factor gledao/la
Loulou

#716 Re: X FACTOR Adria

Post by Loulou »

Percholy je kralj. Nije moj favorit ali se nadam da će ga publika vratiti. I smiješan je :)

15,5 - 16 godina i ovakav glas...

Kal El

#717 Re: X FACTOR Adria

Post by Kal El »

Ma debil,ja bi svakog ko imitira ili je blijeda kopija nekog izbacio iz svakog showa u kojem bude kročio,ja se nadam da će vratiti onog rokera, Miloš?

Jeli neko slušao na FACE-u Maida i sevdalinke? :shock: ...
navedeni

#718 Re: X FACTOR Adria

Post by navedeni »

Havatar wrote:
artime wrote:Samo ovaj x-factor baš nigdje veze sa x-factorima u svijetu :)
Pa to je i logicno posto je mnogo manje para ulozeno u produkciju nego u tim zemljama ciji si x-factor gledao/la
Nije ni trziste kao u tim zemljama pa da to ima financijske logike, ali je kao i prvi glas srbije, odlican show, kao svaki licensirani, jer moraju raditi sve po knjizi i ne moze da ne valja

:)
_nevermind_

#719 Re: X FACTOR Adria

Post by _nevermind_ »

Kal El wrote:Ma debil,ja bi svakog ko imitira ili je blijeda kopija nekog izbacio iz svakog showa u kojem bude kročio,ja se nadam da će vratiti onog rokera, Miloš?

Jeli neko slušao na FACE-u Maida i sevdalinke? :shock: ...
Sa sve novom frizurom :D malo baca na B. Vreca, ali samo malo :D

Veceras Toni Cetinski kao gost kod Joksimovica, Leontina Vukomanovic kod Kristine. Can't wait :zoka:
http://www.svet.rs/najnovije-vesti/x-fa ... -kandidate
Kal El

#720 Re: X FACTOR Adria

Post by Kal El »

Mislio sam :shock: jer ne zna pjevati sevdalinke...nije on za Sevdah
Kal El

#721 Re: X FACTOR Adria

Post by Kal El »

Kad će više,jebla ih farma..
Galamdzija

#722 Re: X FACTOR Adria

Post by Galamdzija »

Pocelo na Pink plus, ima program preko mojaTV
Kal El

#723 Re: X FACTOR Adria

Post by Kal El »

Sanjao sam da će ovaj bradati sa kapom pobijediti :lol: Sad kad sam ga vidio sjetio sam se

Ova njena grupa kao da je "otpad" :/ Strpali, sastavili sve što može i ne može...

Ovoj Leotini zuba jbt :lol:
Kal El

#724 Re: X FACTOR Adria

Post by Kal El »

Ovaj Crnogorac ne prolazi dalje, siguran sam..
P308

#725 Re: X FACTOR Adria

Post by P308 »

Je li mi se cini ili su svi nekako losi? Ove cetiri djevojke su bile ok.
Post Reply