Kup BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#701 Re: Kup BiH 2011/12
Jel može Borac igrati pred publikom?
- karanana
#702 Re: Kup BiH 2011/12
ipak sam zadovoljan. vidim branitelju i ne ide bas najbolje u federalnoj ligi ove sezone. samo i ja se malo brinem da ne bi kakav incident ponovo bio.
-
north
#703 Re: Kup BiH 2011/12
Odlično pitanje, i mene baš zanima...ultima_palabra wrote:Jel može Borac igrati pred publikom?
- ultima_palabra
#704 Re: Kup BiH 2011/12
Ja koliko računam, može. Da su prvu oni domaćini, onda ne bi mogao.north wrote:Odlično pitanje, i mene baš zanima...ultima_palabra wrote:Jel može Borac igrati pred publikom?
- veljaca
#705 Re: Kup BiH 2011/12
A da li ce onda Komitet za normalizaciju dozvoliti i HZ da budu u Banja Luci ?ultima_palabra wrote:Ja koliko računam, može. Da su prvu oni domaćini, onda ne bi mogao.north wrote:Odlično pitanje, i mene baš zanima...ultima_palabra wrote:Jel može Borac igrati pred publikom?
- ultima_palabra
#706 Re: Kup BiH 2011/12
Ne vidim zašto bi.
- veljaca
#707 Re: Kup BiH 2011/12
Pa i to je derbi ....ultima_palabra wrote:Ne vidim zašto bi.
-
Baudelaire
#708 Re: Kup BiH 2011/12
Opet provociraš bez ikakve osnove.veljaca wrote:Pa i to je derbi ....ultima_palabra wrote:Ne vidim zašto bi.
- veljaca
#709 Re: Kup BiH 2011/12
Zasto ?Baudelaire wrote:Opet provociraš bez ikakve osnove.veljaca wrote:Pa i to je derbi ....ultima_palabra wrote:Ne vidim zašto bi.
Pa zar nije derbi Borac - Sarajevo ?
Pitaj bilo koga iz BL, pa ces vidjeti .......
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#710 Re: Kup BiH 2011/12
Cemu ovoveljaca wrote:Pa i to je derbi ....ultima_palabra wrote:Ne vidim zašto bi.
- necu
#711 Re: Kup BiH 2011/12
Ja mu zavidim,svega mi.Ne znam kako nije shvatio do sad' da nam je preko glave sa svojim ispadima.Čudi me kako to sam nije shvatio jer je najiskusniji što se forumaša tiče,uvijek je tu.Istrošio je onu vidljivost online koliko je vremena proveo na forumu.Smaraš čovječe.
- veljaca
#712 Re: Kup BiH 2011/12
Ne znam sta je cudno: derbiji u nasoj PL su:rashtiman wrote:Cemu ovoveljaca wrote:Pa i to je derbi ....ultima_palabra wrote:Ne vidim zašto bi.
Zeljo - Sarajevo, Zeljo - Borac, Zeljo - Siroki, Zeljo - Zrinjski, Sarajevo - Borac, Sarajevo - Siroki, Sarajevo - Zrinjski, Borac - Siroki, Borac - Zrinjski, Siroki - Zrinjski ...
Mada prema odluci o prenosu Derbija - tu spadaju i recimo: Travnik - Gosk, kao i Zvijezda - Gosk, Kozara - Leotar ....
- bordo gandalf
#713 Re: Kup BiH 2011/12
Ni jedan od tih nije kao vjeciti derbi...
-
black_noke
#714 Re: Kup BiH 2011/12
kakav bot...da ne povjerujes.veljaca wrote:Pa i to je derbi ....ultima_palabra wrote:Ne vidim zašto bi.
- veljaca
#715 Re: Kup BiH 2011/12
Ja to nisam ni rekao ....rashtiman wrote:Ni jedan od tih nije kao vjeciti derbi...
Naravno da je za mene i tebe VJECITI derbi najveci, ali to nije u slucaju navijaca Borca, Sirokog, Zrinjskog .... To je realnost ....
- armin071
#716 Re: Kup BiH 2011/12
Metastaza kompleksa svake vrste.rashtiman wrote:Cemu ovoveljaca wrote:Pa i to je derbi ....ultima_palabra wrote:Ne vidim zašto bi.
-
Baudelaire
#717 Re: Kup BiH 2011/12
To nije realnost, nego s namjerom napisano tako, da kao malo provociraš navijače Sarajeva. Ne treba ti to, ja sam mislio da si realan sugovornik. Jel to navijač Catanie misli da je bitnija utakmica Catania - Cagliari nego Inter - Milan?
- bordo gandalf
#718 Re: Kup BiH 2011/12
Za njih me boli ona stvar...ne znam zasto si ti poceo brinuti za njih od ove zabraneveljaca wrote:Ja to nisam ni rekao ....rashtiman wrote:Ni jedan od tih nije kao vjeciti derbi...
Naravno da je za mene i tebe VJECITI derbi najveci, ali to nije u slucaju navijaca Borca, Sirokog, Zrinjskog .... To je realnost ....
-
elSaik
#719 Re: Kup BiH 2011/12
Naravno da misli.Baudelaire wrote:To nije realnost, nego s namjerom napisano tako, da kao malo provociraš navijače Sarajeva. Ne treba ti to, ja sam mislio da si realan sugovornik. Jel to navijač Catanie misli da je bitnija utakmica Catania - Cagliari nego Inter - Milan?
-
tcz
#720 Re: Kup BiH 2011/12
veljaca wrote:
A da li ce onda Komitet za normalizaciju dozvoliti i HZ da budu u Banja Luci ?
Hoce li komitet dozvoliti Manijacima da budu u Zenici?
- Pitarrr82
#721 Re: Kup BiH 2011/12
Samo opusteno i Željezničar – Čelik je derbi u ovoj 1/4 kupa 
-
north
#722 Re: Kup BiH 2011/12
Pa trebalo bi ako ćemo pošteno, ipak je Zenica bliže, utakmica je dosta manjeg rizika, Željo je uostalom i aktuelni osvajač kupa pa i to bi trebalo uzeti u obzir...tako da ti pitanje nije baš na mjestu....Je l de veljača?tcz wrote:veljaca wrote:
A da li ce onda Komitet za normalizaciju dozvoliti i HZ da budu u Banja Luci ?
Hoce li komitet dozvoliti Manijacima da budu u Zenici?
- veljaca
#723 Re: Kup BiH 2011/12
Velika greska tebe i svih ostalih koji su napali moj post je - ja sam u njemu napao nekoga koga ste i vi napali ali ne znam kako to niste prepoznali.Baudelaire wrote:To nije realnost, nego s namjerom napisano tako, da kao malo provociraš navijače Sarajeva. Ne treba ti to, ja sam mislio da si realan sugovornik. Jel to navijač Catanie misli da je bitnija utakmica Catania - Cagliari nego Inter - Milan?
Ja sam napao ( i to radim od prvog dana ) odluku Komiteta za normalizaciju o zabrani dolaska gostujucih navijaca ....
To je direktno upereno protiv fudbala .... jer se on igra za navijace ..... A takodjer sam napao odluku da se ukine suspenzija samo u jednoj utakmici a vazi za sve ostale .... To je onda majorizacija .....
Da bi se dokazala glupost te odluke Komiteta - mora se gledati i iz ugla onih koji nisu u Sarajevu ....
Zaista, shvatite to kako hocete - nije mi bila namjera vrijedjati navijace Sarajeva - nego odluku Komiteta ....
A ovo vezano za Cataniu - nije bitno sta misli navijac Catanie -nego sta vecina misli....
Za mene je recimo "derbi" i utakmica Vrbanjusa - Vratnik, ali pola ljudi u BIH nisu culi za tu utakmicu ....
@tcz - protiv sam ukidanja zabrane samo za jednu utakmicu - pa samim time sam i protiv odluke da se dozvoli dolazak Manijaka u Zenicu .....
-
black_noke
#724 Re: Kup BiH 2011/12
Pa zasto si onda spomenuo HZ i pitao za gostovanja? Ako ti je stalo do onih koji niu iz Sarajeva. Trebao si onda fino reci, zao mi je Lesinara i Robijasa sto nece bodrit svoje klubove u Sarajevu, RA itd...Ali bitno je spomenuti HZ i FCS.veljaca wrote:Velika greska tebe i svih ostalih koji su napali moj post je da sam je u njemu napao nekoga koga ste i vi napali ali ne znam kako to niste prepoznali.Baudelaire wrote:To nije realnost, nego s namjerom napisano tako, da kao malo provociraš navijače Sarajeva. Ne treba ti to, ja sam mislio da si realan sugovornik. Jel to navijač Catanie misli da je bitnija utakmica Catania - Cagliari nego Inter - Milan?
Ja sam napao ( i to radim od prvog dana ) odluku Komiteta za normalizaciju o zabrani dolaska gostujucih navijaca ....
To je direktno upereno protiv fudbala .... jer se on igra za navijace ..... A takodjer sam napao odluku da se ukine suspenzija samo u jednoj utakmici a vazi za sve ostale .... To je onda majorizacija .....
Da bi se dokazala glupost te odluke Komiteta - mora se gledati i iz ugla onih koji nisu u Sarajevu ....
Zaista, shvatite to kako hocete - nije mi bila namjera vrijedjati navijace Sarajeva - nego odluku Komiteta ....
A ovo vezano za Cataniu - nije bitno sta misli navijac Catanie -nego sta vecina misli....
Za mene je recimo "derbi" i utakmica Vrbanjusa - Vratnik, ali pola ljudi u BIH nisu culi za tu utakmicu ....
-
Dela_mo
#725 Re: Kup BiH 2011/12
Derbi moze biti samo medju ekipama koje imaju TRADICIJU rivalstva na onoj ili ovoj osnovi, prevashodno bi trebala biti sportskoga tipa, ne mora uvijek.
Derbiji u nasem fudbalu bi trebale valjda biti medjusobne utakmice sljedecih ekipa Sarajeva, Zelje, Veleza, Borca, Celika i Slobode. To su ekipe koje imaju tradiciju medjusobnih susreta i iz bivse drzave kada je rivalstvo bilo sportskog (osim u slucaju Zelje i Sarajeva), a ne ko zna kakvih karaktera kao sto je to dana. Ni Velez - Zrin(j)ski nije derbi, niti je Zeljo - Olimpic ili FKS - Olimpic neki derbi, ne sada, mozda nekada i bude kada te ekipe nakupe pozamasan broj medjusobnih susreta...to sto mediji odredjene utakmicu izvicu i nazivaju "derbijima" to je vec posebna prica...
Citirat cu Pericu Ivetica igraca Veleza, pred "derbi" kojeg su prekinuli navijaci "domaceg" Zri(j)nskog. Covjek je sve rekao...
Kad je u pitanju naš sljedeći protivnik, tu imam neko svoje mišljenje, sa kojim opet ne moraju se svi složiti. Ja se slažem da je to utakmica sa gradskim rivalom, koja nažalost povlači neke negativne konotacije pa se mora posmatrati kroz prizmu toga. Mislim da su derbiji utakmice Veleža sa Željezničarom, Sarajevom, Borcem,.. ovim starim prvoligašima, sa kojima kad pogledate statistiku mi imamo preko stotinu odigranih utakmica. Za mene je u srijedu utakmica kao i svaka druga i tako joj i pristupam. Naravno, svjestan sam šta ona znači navijačima, ali moje je da pružim svoj maksimum. Ja lično ću nastojati da „hladne“ glave igram tu utakmicu.
Derbiji u nasem fudbalu bi trebale valjda biti medjusobne utakmice sljedecih ekipa Sarajeva, Zelje, Veleza, Borca, Celika i Slobode. To su ekipe koje imaju tradiciju medjusobnih susreta i iz bivse drzave kada je rivalstvo bilo sportskog (osim u slucaju Zelje i Sarajeva), a ne ko zna kakvih karaktera kao sto je to dana. Ni Velez - Zrin(j)ski nije derbi, niti je Zeljo - Olimpic ili FKS - Olimpic neki derbi, ne sada, mozda nekada i bude kada te ekipe nakupe pozamasan broj medjusobnih susreta...to sto mediji odredjene utakmicu izvicu i nazivaju "derbijima" to je vec posebna prica...
Citirat cu Pericu Ivetica igraca Veleza, pred "derbi" kojeg su prekinuli navijaci "domaceg" Zri(j)nskog. Covjek je sve rekao...
Kad je u pitanju naš sljedeći protivnik, tu imam neko svoje mišljenje, sa kojim opet ne moraju se svi složiti. Ja se slažem da je to utakmica sa gradskim rivalom, koja nažalost povlači neke negativne konotacije pa se mora posmatrati kroz prizmu toga. Mislim da su derbiji utakmice Veleža sa Željezničarom, Sarajevom, Borcem,.. ovim starim prvoligašima, sa kojima kad pogledate statistiku mi imamo preko stotinu odigranih utakmica. Za mene je u srijedu utakmica kao i svaka druga i tako joj i pristupam. Naravno, svjestan sam šta ona znači navijačima, ali moje je da pružim svoj maksimum. Ja lično ću nastojati da „hladne“ glave igram tu utakmicu.