Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- opa22
#701 Re: Al Jazeera Balkans
Ovaj Marko Pavlović je fkt super...gdje je on prije radio??? ima li netko njegov CV?
-
FaceOff
#702 Re: Al Jazeera Balkans
Nekad na Pinku, a prije Al Jazeere na TV Avala.opa22 wrote:Ovaj Marko Pavlović je fkt super...gdje je on prije radio??? ima li netko njegov CV?
- karanana
#703 Re: Al Jazeera Balkans
zaista dobri i interesantni dokumentarci. pretpostavljam da su ih uzeli sa ALJ english i da su tamo vec emitovani, ali jednostavno sam rijetko isao na ALJ english tako da su mi promakli ali sad ih fatam, ne sve jer ne stignem, ali bice repriza valjda. gledo sam o sadatu, o amerima u afganistanu na nekoj isturenoj koti na nekoj planini, o tjenanmenu, o ruskoj avanturi u afganistanu.......
-
sumirprimus
#704 Re: Al Jazeera Balkans
objektivno gledano,sa strane,dokumentarci,domaci il preuzeti od sestrinskih(AJE),NAJACI....
vidi se da iza njih stoji jaka produkcija, i pljunuta bbc skola...
mozda u ljudima jos ima otpora zbog ovog al dzazira,il zato sto je sjediste u sarajvu,sto na balkanu i nije zanemariva stvar...
al trenutno na balkanu,vrh...niko ni blizu,osim odabranih djela djele hadziselimovica...
vidi se da iza njih stoji jaka produkcija, i pljunuta bbc skola...
mozda u ljudima jos ima otpora zbog ovog al dzazira,il zato sto je sjediste u sarajvu,sto na balkanu i nije zanemariva stvar...
al trenutno na balkanu,vrh...niko ni blizu,osim odabranih djela djele hadziselimovica...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#705 Re: Al Jazeera Balkans
zašto ne snimaš na SuperTV?karanana wrote:zaista dobri i interesantni dokumentarci. pretpostavljam da su ih uzeli sa ALJ english i da su tamo vec emitovani, ali jednostavno sam rijetko isao na ALJ english tako da su mi promakli ali sad ih fatam, ne sve jer ne stignem, ali bice repriza valjda. gledo sam o sadatu, o amerima u afganistanu na nekoj isturenoj koti na nekoj planini, o tjenanmenu, o ruskoj avanturi u afganistanu.......
- karanana
#706 Re: Al Jazeera Balkans
cini mi se da sam pogledao i 99% sam siguran da sam vidio da nema opcija snimalice na jazeeri. nema opcija snimalice na svakom kanalu.Chmoljo wrote:zašto ne snimaš na SuperTV?karanana wrote:zaista dobri i interesantni dokumentarci. pretpostavljam da su ih uzeli sa ALJ english i da su tamo vec emitovani, ali jednostavno sam rijetko isao na ALJ english tako da su mi promakli ali sad ih fatam, ne sve jer ne stignem, ali bice repriza valjda. gledo sam o sadatu, o amerima u afganistanu na nekoj isturenoj koti na nekoj planini, o tjenanmenu, o ruskoj avanturi u afganistanu.......zar ne može?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#707 Re: Al Jazeera Balkans
znam da ne može na svakom. ja tek juče dobio SuperTV pa se tek snalazim 
- karanana
#708 Re: Al Jazeera Balkans
cestitam!
dobra je snimalica, cesto snimam i na taj nacin fatam showe i filmove sa hrvatskih kanala. ne bi bilo lose kada bi je ubacili i na ALJ.
dobra je snimalica, cesto snimam i na taj nacin fatam showe i filmove sa hrvatskih kanala. ne bi bilo lose kada bi je ubacili i na ALJ.
-
StupskaBitanga
#709 Re: Al Jazeera Balkans
I ona sa Hayata Azela Vilić na AJB
Pa ko je to ostao na Hayat
Svi su vamo prešli
Pa ko je to ostao na Hayat
Svi su vamo prešli
- puharska
#710 Re: Al Jazeera Balkans
Al Jazeera Balkan me zaista odusevila...napokon jedan kanal sa odlicnim dokumentarcima
i bez sapunica i raznoraznih trazenja zvijezda ....nadam se da ce nakon probnog vremena poceti
emitovati 24 satni program na nasem jeziku...Potrebno nam je jos tv kanala koji edukuju a ne
zatupljuju narod...
i bez sapunica i raznoraznih trazenja zvijezda ....nadam se da ce nakon probnog vremena poceti
emitovati 24 satni program na nasem jeziku...Potrebno nam je jos tv kanala koji edukuju a ne
zatupljuju narod...
-
cancel
#711 Re: Al Jazeera Balkans
Odličan kanal, samo se nadam da imaju u planu u idućoj godini produžiti svoju satnicu.. ne moraju imati live vijesti u 3 ujutro ali recimo mogli bi dodati vijesti u 8, 10, 12 i 15 sati (pa onda večernja satnica kako već ide od 18h), a između naravno popunjavati sa dokumentarcima koje količinski ipak moraju povećati .. ne mogu vrtiti dva dokumentarca cijeli dan 
-
kemalba
#712 Re: Al Jazeera Balkans
I portal im je vrhunski. Za regionalne i nacionalne vijesti Al Jazeera, za lokalne Sarajevo-X. Bio sam nedavno u Banja Luci i vidim da se reklamiraju bilboardima ali ih nema na kablovskim mrežama, barem ne u hotelu Bosna u kojem sam boravio. Mislim da trebaju poraditi još na tome da stignu u svaki dom u regionu.
- opa22
#713 Re: Al Jazeera Balkans
jesu li ovo popravili stream na stranici ili je to bilo do mene?
- svojnasvom
#714 Re: Al Jazeera Balkans
Al Jazeeru vec godinama pratim na arapskom, kao i njene odjeljke za dokumentarce i sl. Dosta toga je spušteno na youtube. Ona je objektivna do one mjere do koje joj se biva kao i svaki medij. Koliko ce to ovom regionu koristiti vidjet cemo. Ja znam da cu bez posla i dalje zjapit. Baš sam ove godine trebo dobiti ko neki poso u Kataru i velim prijateljima dole, ma daj te mi negdje u toj el jazeera balkan mjesta nađite, makar da nosam mikrofone, a i kod tog Milica sam bio u emisiji al jok...e necu ni u prevent kad bi me pred streljacki vod izveli.

- Abu FEED el-Castro
#715 Re: Al Jazeera Balkans
Vidi se da se jos nisi oporavio od utjecaja stranog jezika i da šepaš na maternjem koda nisi svojnasvom, čuj "spušteno na youtube". Kralje, šahE! 
Sto se dzAzire tice, sta jos reci, koju posluku porati. Dzezira je tako kompatibilna sa Sarajevom. Sad unazad gledajuci ne zna se ko je koga vise upotpunio
Multikulturalna muslimanska televizija u multikulturalnom muslimanskom gradu. Bas tako.
Sto se dzAzire tice, sta jos reci, koju posluku porati. Dzezira je tako kompatibilna sa Sarajevom. Sad unazad gledajuci ne zna se ko je koga vise upotpunio
- svojnasvom
#716 Re: Al Jazeera Balkans
Znam samo da ti al Jazeera ne simpatiše nešto plaho tog lika na avataru, bar ne u zadnje vrijeme kako će zacutati po pitanju Bahrejnskih šija.
-
archi_a
#717 Re: Al Jazeera Balkans
Neka nama AlJazeere u Sarajevu. 
- Abu FEED el-Castro
#718 Re: Al Jazeera Balkans
Stop diskriminaciji nad fokama!
I ne pravdati samoneobavijestenost tim neduznim stvorenjima
A sto se tice voljenja svima nam dragog Ahmedinedzada od strane doticne tv-kuce, mah, ko to zapravo koga voli danas? Za ranije ne znam jer me nije bilo no danas ni brat brata rodjenog vise ne gotivi kako bi trebalo a da ne idemo nista dalje. Haman interesi ostadose jedina spona koja povezuje; ljude, drustva, civilizacije, planete...
A da je steta sto ne vole svima nam dragog spomenutog - jeste. Da ga makar hoce podrzat eto kolko sejha Bin Ladina, uh.
I ne pravdati samoneobavijestenost tim neduznim stvorenjima
A sto se tice voljenja svima nam dragog Ahmedinedzada od strane doticne tv-kuce, mah, ko to zapravo koga voli danas? Za ranije ne znam jer me nije bilo no danas ni brat brata rodjenog vise ne gotivi kako bi trebalo a da ne idemo nista dalje. Haman interesi ostadose jedina spona koja povezuje; ljude, drustva, civilizacije, planete...
A da je steta sto ne vole svima nam dragog spomenutog - jeste. Da ga makar hoce podrzat eto kolko sejha Bin Ladina, uh.
- svojnasvom
#719 Re: Al Jazeera Balkans
Hoce onog dana kada se Hotonj zvanicno i odvoji od Vogošće. Jesam opsje'nut tim hotonjemAbu FEED el-Castro wrote:A da je steta sto ne vole svima nam dragog spomenutog - jeste. Da ga makar hoce podrzat eto kolko sejha Bin Ladina, uh.
-
archi_a
#720 Re: Al Jazeera Balkans
Prvobitno izbrisah post koji je namjenih doticnom,al ebes mu zeca, ovdje fakat neki se.u ko foke.
Istina je relativna stvar,zavisi s koje strane se promatra informacija.
Malo google,malo rijecnik da nadogradim svoj vokabular i taaadaaaaaa,ja sam tu da pisem postove i drugima glumim akademika. Ono kao,ja sam sveznajuci, pa s tim u vezi,cekajte da vam ja kazem.
Foke su bas ugrozene,samim tim sto se mnogi kite njihovim sranjem.
Istina je relativna stvar,zavisi s koje strane se promatra informacija.
Malo google,malo rijecnik da nadogradim svoj vokabular i taaadaaaaaa,ja sam tu da pisem postove i drugima glumim akademika. Ono kao,ja sam sveznajuci, pa s tim u vezi,cekajte da vam ja kazem.
- Abu FEED el-Castro
#721 Re: Al Jazeera Balkans
Ja konto ti se brze-bolje dozv'o pameti pa sam pobris'o svoj post ispred vlastitih vrata, kad jok, ne lezi vraze 
No nejse, da ne offtopicarimo..
No nejse, da ne offtopicarimo..
-
Kindzadza
#722 Re: Al Jazeera Balkans
Kako ce ga simpatisati, kada je Al Dzazira pod punom kontrolom cionistickog lobija.svojnasvom wrote:Znam samo da ti al Jazeera ne simpatiše nešto plaho tog lika na avataru, bar ne u zadnje vrijeme kako će zacutati po pitanju Bahrejnskih šija.
- svojnasvom
#725 Re: Al Jazeera Balkans
Istina nije relativna. Preporucujem toplo knjigu "Teorija neobrazovanosti, Zablude društva znanja." Konrad Paul Liessmann. Mislim da se tu nalazi lijek za ovo što tvrdiš.archi_a wrote:Prvobitno izbrisah post koji je namjenih doticnom,al ebes mu zeca, ovdje fakat neki se.u ko foke.
Istina je relativna stvar,zavisi s koje strane se promatra informacija.![]()
U potpisu
Akademik