Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#701 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

e super i ja cu drugi put :evil:
iceman ze

#702 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Ja kad sam zatvarao shoping karticu, pitali me za razlog. Zato sto mi kozu gulite sa ledja! Svi su se okrenuli sa saltera prema meni. :D
vjesticanametli

#703 Re: Raiffeisen banka

ma ja ukinula prije nekog vremena limit hahahhahah a sad hoce da me gloĐŽu s ovim ..........jok vala :D
al sou je bio kad sam donijela zahtjev za ukidanje kaze zena vi ste se sigurno prevarili pa podvukli smanjenje umjesto povecanje...........to kaze ne radi niko :lol: reko nisam se ja zeznula vec cu ja sjediti ovdje dok vi to ne upisete u vasu bazu podataka i danas do 16 h ne ukinete :evil:
alexim

#704 Re: Raiffeisen banka

Post by alexim »

Raiffeisen Banku izgleda niko ne voli :lol:
mef11

#705 Re: Raiffeisen banka

Post by mef11 »

njih vole samo njihovi radnici :D ja im necu nikada halaliti sto me deru svaki mjesec za 1,99 km za vodjenje racuna iako nemam nikakvih uplata/isplata vec dugo, a nemogu zatvoriti racun jer cekam jos dio stipendije da mi uplate :twisted:
Hemera

#706 Re: Raiffeisen banka

Post by Hemera »

ja mislim da su oni jedina banka koji sazivaju narod po telefonu svaki dan po nekoliko puta sto za reklame sto ako im zakasnis sa uplatom rate itd....
veci trosak naprave na telefonu nego da uganjaju ono sto potrazuju...prave nacisticke metode poslovanja
vjesticanametli

#707 Re: Raiffeisen banka

neka zovu ba pusti ih i spusti telefon na stol pa kazes u nekod doba necu ja to............ili prekinu sami :D
Hemera

#708 Re: Raiffeisen banka

Post by Hemera »

ma i ne javljam im se...nek lome prste po telefonu kad im nije dosadno...nisam ja njima dala broj da bi me masirali,ovako vidim broj i ko vas j....
jovke189

#709 Re: Raiffeisen banka

Post by jovke189 »

Imao bih dva pitanja
1. Da li prolazi placanje u funtama preko RB Visa electron kartice na PayPal posto sam procitao da nije prolazilo?
2. Ako se prijavim za opciju e-izvod da li ce mi nesto zbog toga "prikaciti" da naplacuju?
Zelim da se vezem samo minimalno sa njima koliko moram (onih 1,99KM za vodjenje racuna bez placanja izvoda, dozvoljenih minusa....) pa me taj eizvod ne zanima ako ce mi nametnuti dodatno placanje.
madnessa

#710 Re: Raiffeisen banka

Post by madnessa »

jovke189 wrote:Imao bih dva pitanja
1. Da li prolazi placanje u funtama preko RB Visa electron kartice na PayPal posto sam procitao da nije prolazilo?
2. Ako se prijavim za opciju e-izvod da li ce mi nesto zbog toga "prikaciti" da naplacuju?
Zelim da se vezem samo minimalno sa njima koliko moram (onih 1,99KM za vodjenje racuna bez placanja izvoda, dozvoljenih minusa....) pa me taj eizvod ne zanima ako ce mi nametnuti dodatno placanje.
1. Prolazi. Ja sam skoro nešto platila na ebayu baš u GBP.
2. Ostaje isto, s tim da izvodi prestaju da dolaze na adresu. https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/429
Pasiflora

#711 Re: Raiffeisen banka

Post by Pasiflora »

perfect_guy wrote:
stroga normala wrote:Kolika je provizija kada podižem novac na bankomatu u Hrvatskoj? Ako bi našao tamo Raiffeisen bankomat da li bi i u tom slučaju imao proviziju?

Sent from my Nexus 4
šalterima drugih banaka u zemlji/ drugih banaka u
inostranstvu – Maestro 2,50 %, min KM 5,00 ; Visa
Electron – 2,5%, min KM 10,00

tako stoji i za bankomate i POS terminale
Pazi sad: + naknada za koristenje bankomata. I to njihovog! Na podignute 3.500 KN, uzeli su mi 20,80 KM troskova za koristenje RFB bankomata. To im nisam mogla halaliti. Cim sam dosla sa go zatvorila sam racun kod njih.
Sa troskovima konverzije PODIZANJE 3.500 KN KOSTALO ME JE OKRUGLO 30KM
jovke189

#712 Re: Raiffeisen banka

Post by jovke189 »

madnessa wrote:
2. Ostaje isto, s tim da izvodi prestaju da dolaze na adresu. https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/429
Nisam nikad ni dobijao izvode na adresu, racun je tek otvoren a rekao sam da ne zelim da mi dolaze izvodi na adresu. Mene i zanima ako se prijavim na eizvod na njihovoj web stranici da li ce mi skidati za taj eizvod sa racuna?
A za placanje na ebay da li to peolazi kod placanja na britanskom ebay.co.uk?
madnessa

#713 Re: Raiffeisen banka

Post by madnessa »

jovke189 wrote:
madnessa wrote:
Nisam nikad ni dobijao izvode na adresu, racun je tek otvoren a rekao sam da ne zelim da mi dolaze izvodi na adresu. Mene i zanima ako se prijavim na eizvod na njihovoj web stranici da li ce mi skidati za taj eizvod sa racuna?
Mislim da ti to neće naplatiti. A fazon ti je sa ebayem da se ti registruješ na paypal (većina prodavača traže paypal), a paypal dalje šalje pare prodavaču. Ti pri plaćanju uneseš login za paypal i onda se to plati tako. Znači, tebi je bitno da ti paypal može doći do tvojih para nebitno u kojoj valuti. Konverzija u bilo koju valutu se radi lokalno, od tvoje banke i naplaćuje ti se provizija na konverziju.
rudy81

#714 Re: Raiffeisen banka

Post by rudy81 »

Pasiflora wrote:
perfect_guy wrote:
stroga normala wrote:Kolika je provizija kada podižem novac na bankomatu u Hrvatskoj? Ako bi našao tamo Raiffeisen bankomat da li bi i u tom slučaju imao proviziju?

Sent from my Nexus 4
šalterima drugih banaka u zemlji/ drugih banaka u
inostranstvu – Maestro 2,50 %, min KM 5,00 ; Visa
Electron – 2,5%, min KM 10,00

tako stoji i za bankomate i POS terminale
Pazi sad: + naknada za koristenje bankomata. I to njihovog! Na podignute 3.500 KN, uzeli su mi 20,80 KM troskova za koristenje RFB bankomata. To im nisam mogla halaliti. Cim sam dosla sa go zatvorila sam racun kod njih.
Sa troskovima konverzije PODIZANJE 3.500 KN KOSTALO ME JE OKRUGLO 30KM
fuj. ja sam isto zbog nekog ciganluka ukinula racun u RF, ne sjecam se vise sta je bilo al je nesto da ti stane pamet.

sve su banke manje vise iste, al recimo unicredi ne radi ovo sto se tebi desilo. s njihovom karticom mozes podizati novac bez ikakve provizije s bilo kojeg bankomata u Europi od banke koja pripada unicredit grupaciji...
Pasiflora

#715 Re: Raiffeisen banka

Post by Pasiflora »

rudy81 wrote:sve su banke manje vise iste, al recimo unicredi ne radi ovo sto se tebi desilo. s njihovom karticom mozes podizati novac bez ikakve provizije s bilo kojeg bankomata u Europi od banke koja pripada unicredit grupaciji...
Da i to sam rekla u RFB kada sam zatvarala racun. Jasno i glasno sam im stavila do znanja da nisam zadovoljna uslugom. Tete u poslovnici su stvarno ljubazne, ali politika banke: "skinimo komintentima kozu sa leđa" - nece moci ove noci :evil:
jovke189

#716 Re: Raiffeisen banka

Post by jovke189 »

Kod registracije na PayPal opcija Credit card number unosimo bas broj tekuceg racuna koji pocinje sa 161... ili one velike cifre sa prednje strane Visa kartice koje recimo kod mene pocinju 4255...?
DON_eARL

#717 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

jovke189 wrote:Kod registracije na PayPal opcija Credit card number unosimo bas broj tekuceg racuna koji pocinje sa 161... ili one velike cifre sa prednje strane Visa kartice koje recimo kod mene pocinju 4255...?
4255...

Nakon registracije, skinut će ti sa računa 1,78$ čini mi se, koje će ti vratiti na račun na početku idućeg mjeseca. Kad se registruješ, pozovi banku, da ti daju kod za PayPal, da možeš potvrditi profil.
Mehemed
Vozim: automobil

#718 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

jovke189 wrote: Nisam nikad ni dobijao izvode na adresu, racun je tek otvoren a rekao sam da ne zelim da mi dolaze izvodi na adresu. Mene i zanima ako se prijavim na eizvod na njihovoj web stranici da li ce mi skidati za taj eizvod sa racuna?
Ne naplacuju e-izvod, ja sam pri pravljenju racuna oznacio da ne zelim nikakve izvode, da mi ne dolazi ni na kucnu adresu, ni na mail, jer odem ja u poslovnicu pa sebi izvucem izvod, pa sam se kasnije prijavio za e-izvod, dodje na pocetku mjeseca za prosli mjesec.

Povezes karticu sa paypalom i imas sve, mozes kupovati na ebay-u ili slicno
Pasiflora wrote: Da i to sam rekla u RFB kada sam zatvarala racun. Jasno i glasno sam im stavila do znanja da nisam zadovoljna uslugom. Tete u poslovnici su stvarno ljubazne, ali politika banke: "skinimo komintentima kozu sa leđa" - nece moci ove noci :evil:
Takodjer i u Visokom, radinici su stvarno korektni, ali banka ko banka je smece, nikad da odem da ugasim racun i da otvorim u Unicredit, sve danas cu, sutra cu, i nikad...
jovke189 wrote:Kod registracije na PayPal opcija Credit card number unosimo bas broj tekuceg racuna koji pocinje sa 161... ili one velike cifre sa prednje strane Visa kartice koje recimo kod mene pocinju 4255...?
Da, broj kartice, mjesec i godinu isteka kartice i trocifreni CCV broj sa zadnje strane kartice
Last edited by Mehemed on 10/09/2013 15:21, edited 1 time in total.
jovke189

#719 Re: Raiffeisen banka

Post by jovke189 »

Hvala na odgovoru. Mislis na poslovnicu banke u kojoj sam dobio karticu da pozovem ili call center?
Mehemed

#720 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

DON_eARL wrote: Nakon registracije, skinut će ti sa računa 1,78$ čini mi se, koje će ti vratiti na račun na početku idućeg mjeseca. Kad se registruješ, pozovi banku, da ti daju kod za PayPal, da možeš potvrditi profil.
Mislim da nece odmah, jer treba 3-4 dana da se pojavi kod za paypal na izvodu, 1.95$ skidaju, bar su meni toliko skinuli
Last edited by Mehemed on 10/09/2013 15:25, edited 1 time in total.
madnessa

#721 Re: Raiffeisen banka

Post by madnessa »

jovke189 wrote:Hvala na odgovoru. Mislis na poslovnicu banke u kojoj sam dobio karticu da pozovem ili call center?
Može i call centar, a možeš i na elektronskom bankarstvu pogledati transakciju. Ovaj kod dođe u opisu transakcije, pa ti to pročitaju. Nebitno je koga kontaktiraš. Ukoliko si aktivirao da ti dođe SMS poruka kod svake transakcije, doći će ti na mobitel.
jovke189

#722 Re: Raiffeisen banka

Post by jovke189 »

Zavrsio sam proceduru otvranja PayPal naloga. Kada odem na opciju da verifikujem Confirm my card dobijem sledeci tekst i mgoucnost da unesem 4 cifre za Confirm.
Raise your account limits and get Verified
We made a $1.95 USD or equivalent charge to your card on Sep 10, 2013.
Check your summary of financial activity provided by your card issuer for the unique code we sent with the charge.
Card to confirm
Visa X-4032
Da li to znaci da su mi poslali kod koji bih ja sad trebao provjeriti u banci za koji dan i uneti ga u taj prozor?
Da li se moze primati novac na ovaj PayPal account te posle ga prebaciti na Visa karticu i podici u banci ili samo mogu placati sa njega putem interneta?
Mehemed

#723 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

jovke189 wrote:Zavrsio sam proceduru otvranja PayPal naloga. Kada odem na opciju da verifikujem Confirm my card dobijem sledeci tekst i mgoucnost da unesem 4 cifre za Confirm.
Raise your account limits and get Verified
We made a $1.95 USD or equivalent charge to your card on Sep 10, 2013.
Check your summary of financial activity provided by your card issuer for the unique code we sent with the charge.
Card to confirm
Visa X-4032
Da li to znaci da su mi poslali kod koji bih ja sad trebao provjeriti u banci za koji dan i uneti ga u taj prozor?
Da li se moze primati novac na ovaj PayPal account te posle ga prebaciti na Visa karticu i podici u banci ili samo mogu placati sa njega putem interneta?
Mislim da se nece odmah pojaviti kod, da ce trebati sacekati 3-4 dana, probaj, nazovi korisnicku sluzbu

Da, mozes primati novac na paypal pa ga poslije prebaciti na karticu i podici u banci, kada dobijes pare na paypal racun, da bi odmah prebacio novac na racun u banci moras platiti 5$, ili sacekas pocetak sljedeceg mjeseca pa ti paypal sam prebaci pare na racun u banci bez provizije
jovke189

#724 Re: Raiffeisen banka

Post by jovke189 »

Ja nigdje ne vidim u transakcijama navedeno ovih 1.95$. Uz to stoji mi PayPal balance 0.00. Kako da budem siguran da sam poslao zahtjev za PayPal code? Samo na osnovu ovog teksta koji sam gore naveo ili mogu provjeriti? Da li ja igdje mogu vidjeti stanje na mojoj Visa kartici kroz PayPal?
jovke189

#725 Re: Raiffeisen banka

Post by jovke189 »

jovke189 wrote:Ja nigdje ne vidim u transakcijama navedeno ovih 1.95$. Uz to stoji mi PayPal balance 0.00. Kako da budem siguran da sam poslao zahtjev za PayPal code? Samo na osnovu ovog teksta koji sam gore naveo ili mogu provjeriti? Da li ja igdje mogu vidjeti stanje na mojoj Visa kartici kroz PayPal?
Ima li neki besplatan broj korisnicke sluzbe?
Post Reply