ss.baČomor do ljeta 2015. godine u Sarajevu
Zadnji vezni nogometaš FK Sarajevo, Denis Čomor, produžio je ugovor s klubom do 2015. godine.
Nedavno su ugovore sa bordo klubom potpisali Asmir Suljić i Amer Dupovac, a za svoje igre nagrađen je i Čomor, iako je već neko vrijeme odsutan zbog povrede.
Inače, Sarajevo na ovaj način želi zadržati svoje mlade igrače, na koje će računati i u budućim sezonama.
"Drago mi je što su stručni štab i uprava kluba iskazali povjerenje u mene. Do 2015. godine traje novi ugovor i sretan sam što smo brzo pronašli zajednički jezik", izjavio je Čomor, povodom potpisivanja novog ugovora sa bordo klubom.
Što se tiče zaista teške povrede, koju je Denis zadobio na utakmici protiv Gradine, situacija je znatno bolja. Kako nam je otkrio, Denis je krenuo već sa terapijama.
"Redovno idem na terapije. Trenutno sam na kučnom liječenje i zadovoljan sam kako ide oporavk. Za nekih mjesec dana krenuti ću sa laganim treninzima. Ako sve bude kako treba, u mjesecu martu bise trebao ponovo priključiti trenažnom procesu ekipe."
"Klub ovim putem želi pokazati kako se brinemo o našim igračima. Nažalost, Denis je zadobio tešku povredu i želimo staviti do znanja da smo tu za njega i u ovakvim situacijama. Novi ugovor je nagrada za dobar i kvalitetan rad. Vjerujem da će Denis nakon oporavka nastaviti gdje je stao prije povrede.", kazao je direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.
F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#701 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#705 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
"Avaz"Jesu li protivnici Sarajeva na Željinom platnom spisku?!
Dragan Jović, trener bh. premijerligaša sa Koševa u Istočnom Sarajevu gdje njegova ekipa igra u narednom kolu, najvjerovatnije neće moći računati na povrijeđenog Zorana Beloševića, te Denisa Čomora koji je nedavno operisao koljeno.
- S druge strane, u kombinaciju za tim se vraća Nemanja Zlatković, kaže Jović za novi broj "Sporta", koji je posebno pohvalio atmosferu u i oko bordo tabora.
- Jednostavno, sve je za deset, odlično. Kao da je svakom igraču s leđa pao teret od 100 ili 50 kilograma.
U razgovoru sa šefom stručnog štaba FK Sarajevo saznali smo da je pobjeda u 100. vječitom derbiju "davno" arhivirana.
- Poslije utakmice proslavili smo značajan trijumf, a od utorka, kada smo odradili prvi ovosedmični trening, sve naše misli su usmjerene prema predstojećem duelu u Istočnom Sarajevu. Glavno slavlje smo ostavili za kraj sezone - pred Vječnom vatrom...
Jović i njegovi saradnici, kako kaže šef struke, znaju sve vrline i mane Slavije.
- Gledao sam je protiv Olimpica na Otoci... Odlična su ekipa, taktički igraju odlično, disciplinovano, a također, po tradiciji imaju dobar posjed lopte, brze krilne napadače, raznovrsni su, kreativni... Sve su to pokazatelji koji nam garantuju tešku utakmicu, pogotovo što su sve ekipe protiv nas dodatno motivisane i stimulisane od strane drugih ekipa. Međutim, mi smo navikli da živimo sa tim, kaže Jović, koji nije naveo konkretno ime kluba koji "gura" protivnike Sarajeva.
No, javna je tajna da je Željezničar premirao ekipu Travnik za pobjedu protiv Sarajeva sa 3.000 KM, kao i Zvijezdu u 11. kolu (Zvijezda - Sarajevo 2:2). Ništa novo, a ni zabranjeno. Pitanje koje vjerovatno muči startega "bordo" tima jeste, kakve i kolike će "motive" imati igrači Slavije narednog vikenda u duelu protiv Sarajeva?
-
JEDRILICA
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#707 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Jović:"Promašili smo tri zicera."
Na press konferenciji koja je održana nakon utakmice, šef stručnog štaba, Dragan Jović, iskazao je svoje nezadovoljstvo zbog toga što su naši igrači propustili nekoliko izglednih prilika za postizanje gola.
"Drugo poluvrijeme je bilo veoma slabo za nas i ispod našeg nivoa, ali ni Slavija nije bila puno bolja od toga, pa smatram da danas nijedna ekipa nije zaslužila da pobijedi.", rekao je Dragan Jović, šef Stručnog štaba FK Sarajevo, dodavši:
"Rezultat je realan, imali smo tri zicera i na kraju smo dobro i prošli kada promašite takve šanse. Slijede dvije važne utakmice sa Zrinjskim i Radnikom, gdje ćemo pokušati potvrditi jesenju titulu, a mislim da imamo kvalitet da to uspješno apsolviramo."
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#713 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Izvještaj: 14. kolo PL BiH 2012/13: Sarajevo - Zrinjski 1:0
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
-
NEMOHOES
#717 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/uskoro ... /121122095
jadovi!da im Sarajevo placa renoviranja
i cija je ta Polic?
jadovi!da im Sarajevo placa renoviranja
i cija je ta Polic?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#719 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
FK Radnik - FK Sarajevo 2:1 (Basara 1:0, Nikić 2:0, Hadžić 2:1)
Kako drugačije početi vijest u kojoj osim poraza moramo govoriti o sramotnoj igri i još sramotnijem odnosu prema svetom bordo dresu igrača koji trenutno brane boje FK Sarajevo, a danas ih nisu uspjeli odbraniti protiv 13. plasirane ekipe.
U utakmici koja je imala veliki značaj, u utakmici u kojoj je Sarajevo imalo imperativ pobjede i titule jesenjeg prvaka - sve je palo u vodu. Igrači su imali podršku od oko 100 Hordi Zla, kao i uvijek, a pojedinci kao da nisu bili na terenu.
Igrali smo u sastavu Bandović, Tatomirović, Torlak, Dupovac, Zlatković, Gujic, Belošević, Tadejević, Suljić, Husejinović i Hadžič. Dragan Jović se opet odlučio u drugom poluvremenu za izmjene koje vrši uz utakmice u utakmicu; Krpić, Nuhanović i Ademović (učinak od ulaska u igru = nula bodova).
Katastrofalno prvo poluvrijeme - niti jedna ozbiljna šansa, bezidejna igra, niti jedna konkretna i osmišljena akcija i slaba borbenost. Bilježimo samo šut Hadžića daleko pored gola. Sa druge strane ni domaćini nisu pokazali ništa više, tako da je prvi dio završen rezultatom 0:0.
U drugom dijelu Radnik dolazi do vodstva u 52. minuti. Fudbaler Radnika, Ristić prolazi po lijevoj strani i po zemlji asistira za Basaru koji sa pet metara, neometan, postiže gol, dok je odbrana Sarajeva bila potpuno indisponirana. U 70. minuti prvi šut u okvir gola za Sarajevo. Tadejevićev pokušaj centaršuta završava kao šut, koji golman Radnika izbacuje u korner. Dvije minute kasnije Dupovac šutira nakon Husejinovićevog dodavanja, ali Lučić opet brani. Igrala se 77. minuta kada domaćini povećavaju prednost. Kapetan asistira Nikiću, a on lako pretrčava Gujića, koji nije pokušao zaustaviti ni loptu ni igrača iako je bio u prednosti, i postiže efektan pogodak za veliko slavlje i tri boda. U 87. minuti bordo tim dolazi do počasnog pogodka, a strijelac je bio Emir Hadžić nakon Gujićevog centaršuta sa desne strane. Do kraja, igrači u plavim dresovima još jednom su lijepo izigrali odbranu Sarajeva, ali Bandović sjajno brani udarac Mirkovića sa 16 metara.
Grupa od oko 100 navijača Sarajeva, koji su ponovo bili uz svoj klub, na kraju utakmice je iskazala nezadovoljstvo rezultatom, igrom i odnosom ekipe. Igrači su spuštenih glava izašli sa terena, a trener Jović je iskazao nezadovoljstvo prikazanim pravdajući činjenicom "da su menadžeri i transferi u glavama igrača" i da zbog toga nisu uspjeli pružiti maksimum i doći do bodova.
www.fksinfo.com
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Mračajski proto
#721 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
Sesar: Strašni su komentari navijača, ali ih razumijemo
http://sportsport.ba/bh_fudbal/sesar-st ... jemo/92719
http://sportsport.ba/bh_fudbal/sesar-st ... jemo/92719
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#722 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
www.fcsarajevo.baDirektor Selimović nakon završetka jesenjeg dijela polusezone
Fudbalski klub Sarajevo je nakon 14 kola provedenih na prvoj poziciji BH Telecom Premijer Lige BiH, a poslije poraza od Radnika iz Bijeljine, te pobjede ekipe Željezničara nad Širokim Brijegom, u posljednjem kolu lidersku poziciju i jesenju titulu ispustio iz ruku.
- "U posljednih 15 godina FK Sarajevo u polusezoni nije osvojilo 33 boda, ali nam to ove sezone nije bilo dovoljno za titulu jesenjeg šampiona. Mogu samo podcrtati da sam ponosan na svaki od ta 33 osvojena boda." - počinje razgovor za fcsarajevo.ba direktor Kluba Dino Selimović.
- "Nažalost, bitan je samo konačni skor, a jako lošu sliku ostavili smo iza sebe porazom u Bijeljini, gdje su nam pojedini igrači olakšali posao kada je u pitanju njihov status u klubu. Počevši od mene, preko članova Uprave, uposlenika, pa do navijača - svi smo svjesni da se ne može svaka utakmica dobiti, ali nezalaganje, indolentnost i sramotan odnos prema dresu Sarajeva ne možemo, ne želimo i nećemo tolerisati!" - kazuje Selimović.
Sarajevo je od početka sezone odigralno najveći broj utakmica, kvalifikovalo se u 3. prekolo UEFA Europa League, gdje je nakon eliminacije Hiberniansa i Levskog izbačeno od crnogorske Zete. Bilo se dosta teško vratiti na pravi kolosijek, ali je ekipa smogla snage i u prvom narednom meču nadigrala Rudar iz Prijedora. Uslijedio je niz pobjeda kojim je poravnat najbolji start prvenstva u historiji. Sarajevo je bilo bolje i po prvi puta pobijedilo sve derbije - Željezničar, Široki Brijeg, Borac, Zrinjski...
S druge strane tu su, potpuno neočekivani, porazi od Travnika i Radnika iz Bijeljine, te eliminacija iz Kupa BiH od strane Zrinjskog.
- "Stručni štab će pripremiti svoj izvještaj o radu u protekloj polusezoni, kojeg će razmatrati članovi Uprave kluba i donijeti svoj stav o tome. Pokušat ćemo biti ekspeditivni kada je u pitanju igrački kadar, posebno igrači na koje ne računamo u narednom periodu, kako bi i oni mogli pronaći klub, a mi adekvatna rješenja na njihovim pozicijama." -zaključio je direktor FK Sarajevo.
-
Capello
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#725 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.
ss.baBelošević: Obostrana želja je nastavak saradnje
"Ne znam ni sam odakle su procurile te netačne informacije o mom odlasku iz Sarajeva. Istina je da meni ugovor ističe u januaru, ali kako sada stvari stoje i dalje ću nositi najdraži bordo dres", za SportSport je istakao najbolji strijelac Premijer lige, Zoran Belošević.
Ne znam ni sam odakle su procurile te netačne informacije o mom odlasku iz Sarajeva. Istina je da meni ugovor ističe u januaru, ali kako sada stvari stoje i dalje ću nositi najdraži bordo dres
Zoran Belošević "Tu sam u Sarajevu, dolaze mi poruke od prijatelja, od navijača. Pitaju mi gdje sam, da li sigurno odlazim i slično. Ne znam šta da im kažem osim da imam ugovor do januara, te da sam obavio razgovore sa čelnicima kluba oko produženja istog. Obostrana želja je da produžimo saradnju i najvjerovatnije će se to i dogoditi", dodao je Belošević.
Fudbaler Sarajeva osvrnuo se i na nedavno završeni jesenji dio premijerligaške sezone.
"Razočarenje je veliko, no život ide dalje. Dugo vremena smo bili na prvoj poziciji i doista mi je žao što nismo prvi prošli kroz cilj. U Bijeljini smo bacili mrlju na jednu dobru polusezonu, no ništa još nije gotovo", istakao je Belošević i na kraju je dodao:
"Do kraja prvenstva ima još 15 kola. Željezničar jeste u prednosti, ali ista iznosi samo dva boda, tako da sam siguran da će do posljednjeg 30. kola biti jako zanimljivo. Iskreno, nadam se da ćemo mi na kraju biti prvaci. Imamo kvalitet i uz malo sportske sreće možemo postati prvaci. Što se tiče mojih igara, mogu vam reći da sam zadovoljan, ali isto tako znam da mogu još više".