Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#701 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Obuca9 »

Jebeš južnoameričke kvalifikacije bez Brazila :D
sumirprimus

#702 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sumirprimus »

samo da paragvaj opet ne ode,smorniji su od grka :D
cyprus

#703 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

S obzirom da je El_comadante dao pregled rezultata za 4. kolo drugog kruga kvalfikacija u CONCACAF zoni, ja ih neću ponavljat, nego ću dat izvještaj sa utakmice između Antigve i Barbude i Američkih Djevičanskih Ostrva, koja je završila sa najubjedljivijom pobjedom u dosadašnjim kvalifikacija za SP u Brazilu 2014. godine. Iako su obje fudbalske reprezentacije prilično nepoznate našoj i svjetskoj fudbalskoj javnosti, treba reći da se radi o dvije reprezentacije sa drastičnom razlikom u kvaliteti. Obje selekcije dolaze sa relativno malih ostrva u sjeveroistočnom dijelu Kariba, s tim što je Antigva i Barbuda nezavisna država, a Američka Djevičanska Ostrva su, kako im samo ime kaže, savezni teritorij SAD-a. Pred ovu utakmicu Antigva je bila veliki favorit, jer je imala tri pobjede iz tri utakmice u ovim kvalifikacijama, dok su Djevičanska Ostrva imala obrnut skor sa gol razlikom 1:21. Ali, ipak za njih je i samo učešće u drugom krugu kvalifikacija historijski uspjeh. Antigva sa druge strane prema dosad prikazanom ima šansu da se nađe u trećem krugu kvalifikacija, ali na tom putu joj stoji veliki konkurent Haiti. Sa takvim činjeničnim stanjem, njena pobjeda u ovoj utakmici nije dolazila u pitanje, već je jedina nedoumica bila sa koliko će golova ispratiti slabe goste.

A sami tok utakmice na stadionu Sir Vivian Richards (primarno je to stadion za kriket) je išao baš prema očekivanjima, možda čak i previše dobro za Antigvu. Već u 7. minuti mrežu golmana gostiju Pieffera je načeo Tamorley Thomas i već se tada dalo naslutiti da će golman gostiju još dosta puta vaditi loptu iz svoje mreže. Gosti su ipak nastavili da pružaju solidan otpor do sredine poluvremena, ali nakon toga su pukli, a golovi Antigve su se do kraja susreta redali k'o na traci. Do poluvremena je bilo 5:0, a isti učinak domaćini su napravili i u drugom poluvremenu, tako da je utakmica završila sa dvocifrenih 10:0. Ovo je najveća pobjeda ove reprezentacije u njenoj historiji. Het trik su postigla dva igrača, Tamorley Thomas i Peter Byers, obojica igrači koji se takmiče za klubove u USL Pro ligi (treći ligaški rang u SAD-u). Byers je inače sa 8 golova i najbolji strijelac dosadašnjeg toka kvalifikacija. Pored njih, dva pogotka je postigao Randolph Burton, a po jedan su dodali Jamie Thomas i Kieran Murtagh.

S obzirom da je u drugoj utakmici ove grupe Haiti kixao kod kuće remizirajući sa Kurasaom, Antigva je zasjela na čelo tabele sa maximalnim učinkom u ova četiri kola i fantastičnom gol razlikom 24:3. To daje možda i neočekivano veliku šansu Antigvi da se nađe u trećem krugu kvalifikacija. Ali ipak, najveća prepreka još nije savladana, a ona se zove Haiti. U posljednja dva kola ove dvije reprezentacije će u međusobnom ogledu odlučiti pobjednika grupe i prolaz u narednu fazu. Antigva je u nešto povoljnijoj situaciji jer joj je potrebna samo jedna pobjeda iz te dvije utakmice, ali favorit je i dalje Haiti. Da li će Antigva smoći snage da napravi iznenađenje ostaje da se vidi, ali na osnovu dosad prikazanog ne bi to bilo ni veliko čudo. Američka Djevičanska Ostrva su već ranije izgubili i teoretske šanse, dok realnih nisu nikada ni imali. Ali šta očekivati od reprezentacije koja nema dovoljno igrača ni da popuni klupu. U preostala dva kola ih čeka dvomeč sa Kurasaom u kojem će nastojati primiti što manje golova, a možda i postići poneki gol. Osvojeni bod bi već bio senzacija.

ANTIGVA I BARBUDA Image - AMERIČKA DJEVIČANSKA OSTRVA Image 10:0

Tabela (grupa F):
Image

Datum: 11. 10. 2011.
Vrijeme: 19:00 (UTC-4)
Stadion: Sir Vivian Richards Stadium (North Sound - Antigva i Barbuda)
Gledalaca: 1500
Sudija: James Matthew (SKN)

ANTIGVA I BARBUDA: M. James, M. Joseph, R. Christan, K. Murtagh, L. Robinson (64' K. Skepple), G. Dublin, Q. Griffith, R. Burton (78' J. Thomas), K. Mack, P. Byers (70' E. Thomas), T. Thomas. Selektor: Thomas Curtis (ENG)

AMERIČKA DJEVIČANSKA OSTRVA: D. Pieffer, C. Adams, A. Van Gurp, A. Augustus, K. Ganiko, M. Beharry, L. Bailey , K. Cornelius, D. Good (68' A. Fuller), G. Mathurin (60' W. Chad), D. Trimm. Selektor: Terrence Jones

1:0 Tamorley Thomas (7')
2:0 Peter Byers (24')
3:0 Peter Byers (31')
4:0 Peter Byers (40')
5:0 Tamorley Thomas (41')
6:0 Randolph Burton (55')
7:0 Randolph Burton (65')
8:0 Tamorley Thomas (78')
9:0 Jamie Thomas (86')
10:0 Kieran Murtagh (90+2')

Image
Peter Byers u akciji
Last edited by cyprus on 16/10/2011 01:37, edited 1 time in total.
Baudelaire

#704 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Žiku što je zurku sa šorcem spario :D
ultima_palabra

#705 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Suarez 4 komada uvalio Čileu :-)

Argentina-Bolivija 1-1... postoji li trener koji može posložiti tu Argentinu?
Baudelaire

#706 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:Suarez 4 komada uvalio Čileu :-)

Argentina-Bolivija 1-1... postoji li trener koji može posložiti tu Argentinu?
Postoji mnoštvo trenera. Samo što su svi trenutno u Evropi. Dovode nekakve anonimuse i polukretene da ih vode, likove koji pokušavaju igrati fudbal kakav se igrao osamdesetih. Misle valjda da će ako igraju sistemom igre kakvim su igrali dok su bili najjača reprezentacija na svijetu, uspjeti da ostvare i jednak uspjeh, šta li :-)

Meni je dovoljno da čujem izjavu svakog kad preuzima reprezentaciju o nedodirljivosti Messija, da znam da će biti cirkus od ekipe. Maradona zabranio svim napadačima da prave presing i vraćaju se preko centra, naročito Messiju, onaj Batista ili kako već poslije njega rekao da će Messi moći da bira s kim da igra, ovaj sad kaže da će Messi imati povlašten položaj... ludnica od mentalnog sklopa i ekipe, nikad oni ništa neće napraviti.

A uostalom, dovoljno je vidjeti koliko je većina njihovih igrača sebična kad igraju u svojim klubovima. Ja, ja i samo ja. To se prenosi i na reprezentaciju.
ultima_palabra

#707 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Ma ja, gluposti... Messi u Barceloni ima defanzivnih zadataka, radi presing kao i svi ostali. Bitno je da on prima loptu na odgovarajućim mjestima i da ima s kim odigrati... a to za biranje saigrača je smiješno :-)
Baudelaire

#708 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Mislim da bi npr jedan Guardiola sa Argentinom napravio sistem kakav ima Njemačka, ali u njihovom savezu sjede lopine ko i u našem.
ReD aka Socijalista

#709 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ReD aka Socijalista »

Gledaj dobrog terena :(

Image

:D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#710 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Bobi »

Up... :D
Grupa G
1. Grčka
2. Slovačka
3. Bosna i Hercegovina
4. Litvanija
5. Latvija
6. Lihtenstajn
BHF_Manijak

#711 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Ovdje se prosetati Allahami, grupa fakat smijesna, Grcka tvrd orah ali se moze, Slovacka definitivno pala qrcu za usi, Litvanija nista, Latvija isto, odgovaraju nam te balticke zemlje, Lihtenstajn oderati! Ovdje predvidjam maksimalno jedan-dva kiksa, cak mislim da mozemo ostati u ovoj grupi NEPORAZENI!!! :wink:
Jeff Bingham

#712 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jeff Bingham »

ma kad je ovo izvuceno?

da i nas jednom sreca pogleda...
BHF_Manijak

#713 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Jeff Bingham wrote:ma kad je ovo izvuceno?

Buraz ima ima kol'ko hoces pravo da ti kazem... :lol: :mrgreen:
Jeff Bingham

#714 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jeff Bingham »

evo nadjoh, 30. jula...bio tad na moru :D
ultima_palabra

#715 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Posluži nas nekad sreća kad se grupe izvlače, ali kad se izvlači jedan protivnik onda je mrka kapa :roll: S ovim mislim i na klubove u evropskim takmičenjima...
todd_smith

#716 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by todd_smith »

Grupa G
1. Grčka
2. Slovačka
3. Bosna i Hercegovina
4. Litvanija
5. Latvija
6. Lihtenstajn

Grcka i Slovacka ce biti kao Bjelorusija, ove ostale treba natrpati sakom i kapom za svaki slucaj bude li nam gol razlika trebala (ne bi uopste to trebalo ni pomisliti, ali bolje siguran biti)

iskreno ako ne budemo i dobili ovu grupu, onda nemamo sta ni traziti na SP-u gdje ce biti ekipe najmanje 2x jace od ovih u nasoj grupi
Jeff Bingham

#717 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jeff Bingham »

todd_smith wrote:Grupa G
1. Grčka
2. Slovačka
3. Bosna i Hercegovina
4. Litvanija
5. Latvija
6. Lihtenstajn

Grcka i Slovacka ce biti kao Bjelorusija, ove ostale treba natrpati sakom i kapom za svaki slucaj bude li nam gol razlika trebala (ne bi uopste to trebalo ni pomisliti, ali bolje siguran biti)

iskreno ako ne budemo i dobili ovu grupu, onda nemamo sta ni traziti na SP-u gdje ce biti ekipe najmanje 2x jace od ovih u nasoj grupi
fakat

nikad bolja prilika za prvo mjesto u grupi, ja mislim da kako je nezavisnosti nismo bili vece srece pri izvlacenju.
perfect_guy

#718 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

1. Grčka
2. Slovačka
3. Bosna i Hercegovina
4. Litvanija
5. Latvija
6. Lihtenstajn

iz Tirane se mogu izvući neke pouke za gostovanja na Baltiku. Pokazali su i u Bratislavi i na Koševu protiv Grka da se lijep broj bodova može i tu ugrabiti, uz lagani trening protiv kneževine.
todd_smith

#719 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by todd_smith »

perfect_guy wrote:
1. Grčka
2. Slovačka
3. Bosna i Hercegovina
4. Litvanija
5. Latvija
6. Lihtenstajn

iz Tirane se mogu izvući neke pouke za gostovanja na Baltiku. Pokazali su i u Bratislavi i na Koševu protiv Grka da se lijep broj bodova može i tu ugrabiti, uz lagani trening protiv kneževine.
Na Kosevu smo nerijeseno odigrali a nismo se ni trudili, tako da do sl. godine ne vidim kako bi se Grcka mogla drasticno poboljsati, dok smo mi i dalje u usponu :thumbup:
bahonnen

#720 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bahonnen »

Ova grupa je idealna da se profilirijaju mladi igrači...
Recimo, mislim da Zahirović može umjesto Rahimića s Medunjaninom iznijeti sve utakmice (ako ne bude imao kartona i povreda), jer mislim da on stvarno odlazi nakon Eura (na koji ćemos e nadam se plasirati)... A sigurno će zatrebati i ostali koji su sad tu, jer je logično očekivati kartone kod ovih glavnih.
Definitivno bi bila ogromna šteta da Pape ode (bez obzira na ishod baraža).
Ima ono negdje kad Švabo priča o njemu i planovima i kad kaže kako je ovdje imao kompromise i slično i da će mu biti ponuđen novi ugovor... U svakom slučaju, smisao je tome da je ovo tek početak posla. I zaista bi takav osjećaj ima da Pape ode: Da je počeo nešto dobro i ostavio to.

Osim toga, ako se plasiramo, sigurno će mnogi igrači promijeniti sredine (možda čak svi osim Papca, Spahića, Džeke, Pjanića i Lulića) na bolje, a to može prilično doprinijeti njihoveom kvalitetu.
Džeko je sigurno pozitivan primjer napredovanja u svakoj sljedećoj stepenici, iako i on ima još toga da poboljša.

Da li je možda moguće da smo već najskuplja reprezentacija u ovoj grupi?
Ako i nismo do tada mislim da ćemo biti. Slovacima sigurno pada vrijednost. Grci su siguno padali, možda ih je ovja plasman malo podigao.
Baudelaire

#721 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Za iduće kvalifikacije mislim da bi u širi krug igrača trebalo ubaciti Cocalića, Mahmutovića, Vranješa i Hadžića, a vjerovatno je to i u planu. Možda još Stevanovića iz mlade ako stasa i otprilike da je to to.
El_comadante

#722 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

u CONCACAF prije zadnjeg kola seznaju putnici u slijedeci krug takmicenja. desila su se dva iznanadjenja a to je prolazaka Gvajane a ispadanje Trinidata i Tobaga, te Antiga i Bermuda prije Haitija. u slijedecem krugu imaju 3 grupe po 4 ekipe i dvije prvoplasirane idu dalje a najzanimljivija grupa u nastavku je Honduras, Kuba, Panama i Kanada i sve 4 imaju sanse da igraju na SP
SSemir

#723 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by SSemir »

vjeruj da sam i ja iznenadjem. apsolutno se ne sjecam ovih izvlacenja :shock: :shock:

pa zasto se nije sacekalo da se zavrse ove kvalifikacije? mogli smo uci u 2. jakosnu skupinu, jer cemo sada biti ucesnici europskog..meedju 15 prvih reprezentacija na fifinoj rang listi..ee :x
denimb

#724 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

SSemir wrote:

vjeruj da sam i ja iznenadjem. apsolutno se ne sjecam ovih izvlacenja :shock: :shock:

pa zasto se nije sacekalo da se zavrse ove kvalifikacije? mogli smo uci u 2. jakosnu skupinu, jer cemo sada biti ucesnici europskog..meedju 15 prvih reprezentacija na fifinoj rang listi..ee :x

E jbg, pa u kojem bi to sesiru mogao dobiti laksu grupu od ove :?
perfect_guy

#725 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

SSemir wrote:

jednostavno, fifa je pravila izvlačenje za sve zone zajedno. A sad je već druga stvar što je evropa bila u punom jeku kvalifikacija, južna amerika tek završila svoj kup, a azija bila bez takmičarskih utakmica (svoj kup odradili u januaru)
Locked