Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

shalla

#701 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

Chmoljo wrote:
shalla wrote: Mislim, ali samo mislim da je tadašnji sastav zeru slabiji od današnjeg :mrgreen:

Gušo
Berberović-Bajić-Radeljić
Maletić-Rahimić-Misimović-Hrgović
Blatnjak-Ibišević-Muslimović
ne sporim, to napisah i u prethodnom postu.

no, neku noć sam gledao na RTS neku emisiju vezano za katastrofalno izdanje Partizana i Zvezde. onaj lik, umjetnik (ne znam ko je lik :-? , kao navijač CZ bio je Anđeo iz Mi nismo Anđeli :mrgreen: ) navijač Partizana, reče jednu interesantnu stvar:

kako se igrači sa Balkana istovremeno savršeno uklapaju u briljantnost svojih jakih ekipa u ligama petice, i sivilo reprezentacija.

kaže, Nemanja Vidić u MU nije Srbin, nego Englez. kada pravi gluposti u reprezentativnom dresu, tad je Srbin od glave do pete :lol: :mrgreen:

mislim da su oni i gori od nas, ona reprezentativna poniženja od po šest golova, sa imenima koja realno, to nisu zasluživala, dovoljno govori o načinu rezonovanja. kako kaže lik, a tako sam i sam razmišljao, igra se onoliko koliko je dovoljno, nikad za više. jeer, kako je moguće da ih nakanta neka poluprofesionalna ekipa iz Irske. :? (Cork City jel ono bješe?) zato što ljudi trče, igraju... a mi smo valjda stagnirali i u igri, u fudbalu 20 godina. nema neprestanog trčanja i IGRANJA, samo preživljavanje na terenu.

e, onda spojiš ovo sa onim komentarom Osima starijeg, poslije tekme Australija - Hr... i skontaš da smo najograničeniji u glavi. kad kažem mi, mislim uglavnom na Balkan.

mislim i da imamo uređenu državu i NS koji bi bio, ako ništa pristojan, da bi nas opet proganjalo tih 20 godina stagniranja. jer smo stagnirali k'o društvo, a način igranja fudbala (motivacija konkretnije) je projekcija društevnog sistema vrijednosti.

malo ga previše zaĆerah u filozofiju... ali ukratko rečeno - otkad smo rođeni, uče nas da se samopotcjenjujemo, uglavnom nenamjerno. i onda kada bismo mogli napraviti korak naprijed, kao pojedinac, okolina nas surovo kažnjava ako nismo savršeni u tome. jer se okolina boji da će još više ljudi (stranaca) vidjeti našu bruku... najbolje je biti osrednji. šuti... dobro je... ne može...

uh... nisam normalan... nemojte ni čitati ovo... :lol:
Normalan si itekako, ko god misli da je drugacije vara se...
zalizani

#702 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zalizani »

Kako to 'galeb sa drine' ima obicaj reci:
idemo lagano.
Nema mjesta za euforiju, jer poraz u Rumuniji dolazi kao najbolja pouka.
Mjesta za optimizam ima zbog trenutne forme nasih igraca, ali i bahatih izjava bjeloruskih fudbalskih sirotana. Odlazimo u nepoznato (Bjelorusija) u misiju pomjeranja fudbalskih dometa, te urezivanja historijskih sportskih tragova za generacije koje dolaze. Da li imamo snage i motiva za nesto vise, saznacemo u petak... do tada, svako dobro Bosno i Hercegovino
:D
arzuhal

#703 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

Nikakvoj euforiji nema mjesta, nego idemo razvalit Bjelorusiju k'o fišek, pa Lihtenštajn namazat na krišku i ubacit tih 9 bodova...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#704 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Chmoljo »

arzuhal wrote:Nikakvoj euforiji nema mjesta, nego idemo razvalit Bjelorusiju k'o fišek, pa Lihtenštajn namazat na krišku i ubacit tih 9 bodova...
:oops:

sad bih mogo biti zločest... ali netju :mrgreen:
al_neri

#705 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by al_neri »

Jos bod uzeti Finskoj i prvi smo :D
arzuhal

#706 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

Chmoljo wrote:
arzuhal wrote:Nikakvoj euforiji nema mjesta, nego idemo razvalit Bjelorusiju k'o fišek, pa Lihtenštajn namazat na krišku i ubacit tih 9 bodova...

Protiv koga ono igramo :lol:
Sasvim_Obican

#707 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

arzuhal wrote:
Chmoljo wrote:

Andora mora pasti, sunce joj njeno !
shillen

#708 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shillen »

arzuhal wrote:
Chmoljo wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aj stomak me zaboli :lol: :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#709 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

arzuhal wrote:
Chmoljo wrote:

Hajde brate moj dobri, nesto je sa L, ha Lihtenstajn ha Luksenburg, isto je to, tanko i jedno i drugo! :mrgreen: :mrgreen:
arzuhal

#710 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

BHF_Manijak wrote:Hajde brate moj dobri, nesto je sa L, ha Lihtenstajn ha Luksenburg, isto je to, tanko i jedno i drugo! :mrgreen: :mrgreen:
Ma pamtim samo prvih 3-4 u grupi, ostalo slabo :mrgreen:
arzuhal

#711 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

DrizzT wrote:
arzuhal wrote:
Chmoljo wrote: :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
BHanibal

#712 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

shalla wrote:
Mobile_Disco wrote:Ova forma nasih igraca me podsjeca na onu kad smo igrali protiv Belgije dvomec, samo sto smo sad puno jaci, bolji i ozbiljniji :D Nema Vede, al ima Dzeko daje i za njega i za sebe, Pjanic odlican, Begovic odlican, nemamo razloga da se ne nadamo povoljnom rezultatu, neka se ponovi Belgija :bih:
Nije ni tad bilo Vede ;-)

Nije Bjelorusija na novou Belgije niti ce ikada biti jer Belgija ima dobar vezni red a Bjelorusija ga nema. Bjelorusija je na nivou Albanije!

Kod nas je glavno da obrambeni igraci pametno igraju sto pod vodstvom Spahica nije upitno a tu ce biti i iskusni Papac i Mujdza na ispadaju kad oni istrcavaju kontre nego da prave faul na polovini terena sto mislim da ce raditi Rahimic/Zahirovic. To su pametni fauli samo da presijece akciju...a sredinu terena ce drzati ionako Misimovic/Stilic, Lulic, Pjanic, Salihovic i Rahimic/Zahirovic.

3-5-2 je jedina formacija koja nam moze donijeti pobjedu!!!
BHF_Manijak

#713 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

arzuhal wrote:
DrizzT wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Sto se omladina pohasila, to ti je za pricu... :mrgreen: :lol: :run:

Uglavnom, 6 bodova nas stavlja u odlicnu poziciju za drugo, ili cak prvo mjesto, 4 nije lose ali se itekako moze desit da na kraju ispusimo sa ta 4 boda(da ne bude zabune cak i sa 6 bodova iz ovog dvomeca moze da nam ne bude dovoljno, ali to su vec sad neke ludje kombinacije!), o manje od 4 ne bih ni pricao, tu ce opet onda drugi morati za nas igrati, tako da ako zelimo realne sanse u nastavku ovdje moramo nekako uzeti 6 bodova, a imamo znanje, kvalitet, samo je bitna volja i da nema onog naseg "ma lahko cemo", moglo bise obit o glavu ko dosad 1000 puta, zato strpkjivo i pametno, 0:1 - elhamdulillah! Da udjemo u nastavak kvalifikacija sa 4 bodova iz dvomeca, to je prevelik rizik i opet onda drugi za nas moraju igrati, a to je tesko da ce se poklopit i desit, kao recimo u proslim kvalifikacijama kad Turci prosuse nidje veze bodove, a u ovoj sad grupi vec su se prosipali bodovi kao recimo Francuzi sa Bjelorusima(pa nam to daje neke nade za prvo mjesto), ili Bjelorusi sa Luxenburgom, tako da je tesko ocekivati da ce opet neko kiksati maksuzile...
Kinaski

#714 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Kinaski »

hm ha
todd_smith

#715 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

ajde da mi bjelorusiju prvo dobijemo?
Kinaski

#716 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Kinaski »

Sta su to pricali bjeloruski sirotani kako ih nazva jedan od predhodnika :)
Sasvim_Obican

#717 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

187 wrote:Sta su to pricali bjeloruski sirotani kako ih nazva jedan od predhodnika :)
Šta im predsjednik kaže :D
al_neri

#718 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by al_neri »

S obzirom kako ce Dzeko biti cuvan, ja ocekujem nekoga iz drugog plana da se proslavi, imam nesto osjecaj da ce to biti Medunjanin :D
samko1974

#719 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by samko1974 »

todd_smith wrote:ajde da mi bjelorusiju prvo dobijemo?

i to u Minsku, pa cemo onda razmisljati o bjelorusima u Zenici.
shalla

#720 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

Mene sad najviše brine to što nema Papca ni na klupi...
Jel to znači da i dalje vuče neku povredu ili još osjeća posljedice upale pluća? Trebao bi nam sad on ko suho zlato, da svojim iskustvom zaustavi ove "bele ruže" :mrgreen:
Mobile_Disco

#721 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Mobile_Disco »

shalla wrote:
Mobile_Disco wrote:Ova forma nasih igraca me podsjeca na onu kad smo igrali protiv Belgije dvomec, samo sto smo sad puno jaci, bolji i ozbiljniji :D Nema Vede, al ima Dzeko daje i za njega i za sebe, Pjanic odlican, Begovic odlican, nemamo razloga da se ne nadamo povoljnom rezultatu, neka se ponovi Belgija :bih:
Nije ni tad bilo Vede ;-)
Halali do mene je :D
shalla

#722 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

trcicu trceci wrote:
shalla wrote:Mene sad najviše brine to što nema Papca ni na klupi...
Jel to znači da i dalje vuče neku povredu ili još osjeća posljedice upale pluća? Trebao bi nam sad on ko suho zlato, da svojim iskustvom zaustavi ove "bele ruže" :mrgreen:
jel se zajebajes, ili :?: nisam u toku sa fazonom :D
Za šta, za Papca?

Pa koliko vidim nije ga bilo zadnje 2-3 tekme niti na klupi Rangersa, zato pitam jel povrijeđen ili šta je posrijedi?
Edin H.

#723 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Edin H. »

Ovih dana je bio u Sarajevu gdje se lijecio od upale pluca kod Dr Hadzibajrica, a Rangers kaze da nije istina da ima upalu pluca.

http://sport.stv.tv/football/scottish-p ... pneumonia/

http://thesun.mobi/thescottishsun/sport ... html?mob=1

Uglavnom evo nedostaje i navijacima Rangersa

http://forum.rangersmedia.co.uk/index.p ... pic=197912

Nadam se da ce biti OK do utakmice
quasar

#724 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

THE SUN
Bosnia boss Sasha Susic...
A nadam se da ce pravi Sasha biti fit do tekme, makar za poluvrijeme.
BHanibal

#725 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

za one koji nisu u bosni i ne mogu gledati evo link i na ovo stranici ce prenositi drugu utakmicu iz zenice a nisam jos nasao link za prvu utakmicu

http://www.atdhenet.tv/
Locked