Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
erni3

#701 Re: Novogrdnja na Ilidži

Post by erni3 »

iVar wrote:Hahahahahahahahaha :lol: Hebo transfere igraca koliko je taj dresova promjenio :lol:
On je Craig Bellamy u politici :D
palamuda

#702 Re: Novogrdnja na Ilidži

Post by palamuda »

erni3 wrote:
iVar wrote:Hahahahahahahahaha :lol: Hebo transfere igraca koliko je taj dresova promjenio :lol:
:lol: :lol:
Christian Vieri
BACAČ1

#703 Re: Novogrdnja na Ilidži

Post by BACAČ1 »

palamuda wrote:Za ovu zgradu u Pejtonu znam sigurno da ima dozvole i prilaz. Prilaz još nije gotov ali sigurno postoji. Ovo provjereno znam jer sam sa jednim prijateljem se raspitivao o kupovini stana kod njih i ljudi su bili maksimalno fer.
Za ovo drugo mislim da pričaš o onoj novoj zgradi tamo kod mesnice Dejton koja mi ne izgleda kao divlja gradnja, nego zgrada sa šest stanova, šta je tu čudno.
Al ipak mislim da si ti nezadovoljni glasač sa prethodnih izbora za načelnika, nešto se ne mogu otet dojmu.
I ja tako odmah rezonujem,ali baš me briga za izbor.
Radnik kaže da to radi firma Voćkoprom???čini mi se tako,pa mi ne budre teško iziđem na imenik i tražim ima neka firma,ali u oglas dali mobilni,pa mi smješno.
Danas ću otići da vidim detalje,poslije posla.

I onaj nač...je napravio grandcentar,sa jeftinim stanovima,za raju,pa ko kontam pošto ništa nije slučajno.....
palamuda

#704 Re: Novogrdnja na Ilidži

Post by palamuda »

BACAČ1 wrote:
palamuda wrote:Za ovu zgradu u Pejtonu znam sigurno da ima dozvole i prilaz. Prilaz još nije gotov ali sigurno postoji. Ovo provjereno znam jer sam sa jednim prijateljem se raspitivao o kupovini stana kod njih i ljudi su bili maksimalno fer.
Za ovo drugo mislim da pričaš o onoj novoj zgradi tamo kod mesnice Dejton koja mi ne izgleda kao divlja gradnja, nego zgrada sa šest stanova, šta je tu čudno.
Al ipak mislim da si ti nezadovoljni glasač sa prethodnih izbora za načelnika, nešto se ne mogu otet dojmu.
I ja tako odmah rezonujem,ali baš me briga za izbor.
Radnik kaže da to radi firma Voćkoprom???čini mi se tako,pa mi ne budre teško iziđem na imenik i tražim ima neka firma,ali u oglas dali mobilni,pa mi smješno.
Danas ću otići da vidim detalje,poslije posla.

I onaj nač...je napravio grandcentar,sa jeftinim stanovima,za raju,pa ko kontam pošto ništa nije slučajno.....
Mislim da jeste ta firma, ista firma ti je vlasnik one praonice dole u Blažuju, možda da pokušaš preko njih.
shin

#705 Re: Novogrdnja na Ilidži

Post by shin »

palamuda wrote:
iVar wrote:Huso je taj famozni poslijeratni nacelnik sto je od Ilidze napravio NP? A bio u SDA?
Bio u KPJ, pa u SDA, pau u SBiH, kad je Amer preselio kratko bio nezavisni, pa SBB, sljedeći je garant SDP, pa kumunistička partija radnog naroda kineske pokrajine Sečuan. To je čovjek kakvog ne bi poželio ni najvećem dušmaninu da mu bude načelnik.
Ja sam cuo da je ovo njegovo neimarstvo.
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/071225047
ROGOPEK

#706 Re: Novogrdnja na Ilidži

Post by ROGOPEK »

Država wrote:Nek" vala nije Huso pobijedio, pa taman...
Ostavite vi Husu na miru,"trebalo" je glasati za rušitelje uskotračne pruge.(Nećete imati tu čast da vam ON dođe u SDP)
Last edited by ROGOPEK on 04/07/2011 22:42, edited 1 time in total.
ROGOPEK

#707 Re: Novogrdnja na Ilidži

Post by ROGOPEK »

palamuda wrote:
erni3 wrote:
:lol: :lol:
Christian Vieri
Sram te bilo,smiješ se tuđoj nesreći,a malo je falilo da bude i tvoja.
JohnnyS.

#708 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

ja bih jedno kratko tehnicko pitanje.

da li je sada senaid memic u sukubou interesa posto je njegova zena ministrica socijalne politike kantona Sa a poznato je da je kanton finansijer opstina pa tako i opstine ilidza?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#709 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

JohnnyS. wrote:ja bih jedno kratko tehnicko pitanje.

da li je sada senaid memic u sukubou interesa posto je njegova zena ministrica socijalne politike kantona Sa a poznato je da je kanton finansijer opstina pa tako i opstine ilidza?
Član 3. tačke b. i c. Zakona o sukobu interesa FBiH definiše ''srodnike'' i ''bliske srodnike'', e sad mi mrsko čitati dalje i tražiti ima li još nešto da bih povezao činjenicu da mu je supruga ministrica u Kantonu.
http://www.izbori.ba/documents/ZAKONI/ZSI_FBIH-bos.pdf
ROGOPEK

#710 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Interesuje me kakva je razlika između duge i kratke devetke.
Po meni devetka je slabo oružje ,pa makar bila i" duga".
Ako je Pipi sa takvim oružjem išao kroz život,onda mu treba podići spomenik.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#711 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

ROGOPEK wrote:Interesuje me kakva je razlika između duge i kratke devetke.
Koja je tvoja uloga ovdje???
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#712 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Duga, ali i kratka devetka imaju kalibar izražen u milimetrima, dužina takođe, pa je bespredmetno o tome razgovarati glede ''onih stvari''. Prekratko i pretanko čak i za japansko-kineske uslove.
:mrgreen: :skoljka:

Postoji lik iz dječijih filmova i dječije literature Pipi Duga Čarapa, pa kombinacija tog nevinašceta iz dječije (ili spisateljicine) mašte i poznatog strašnog oružja daje moj nick sa kojim se ponosim.

Inače, ''klepio'' sam ga iz rahmetli FAN-magazina, prvog bh. magazina za mlade (ako se ne računaju ''Male novine'' i ''Vesela sveska'').
JohnnyS.

#713 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

iz rahmetli fan magazina meni je uvijek najdraza bila "bolje 5 do 12 nego ni jednu u1"

nego koliko vidim ovi memici su u sukobu interesa mada ovo nije nista jasno napisano tako da vjerujem da se moze tunaciti na oba nacina.
ROGOPEK

#714 Re: Novogrdnja na Ilidži

Post by ROGOPEK »

micki125 wrote:
ROGOPEK wrote:
Država wrote:Nek" vala nije Huso pobijedio, pa taman...
Ostavite vi Husu na miru,"trebalo" je glasati za rušitelje uskotračne pruge.(Nećete imati tu čast da vam ON dođe u SDP)
ranit ću se
Ako je dotle došlo onda ću se malo korigovati,DOĆI ĆE I DO VAS
Da bih te umirio, evo jedne pjesme za Husu :

OKRESAŠE TVOJE SNAŽNE GRANE
PA PO TIJELU BEZRUKA RAMENA
ŠUPLJE KVRGE,TVOJE BOLNE RANE
OTJERAŠE PTICE RASPJEVANE

NA MRAZU TI STOJE OTVORENE
ŽUTI JEZIK MJESEČEV IH LIŽE
NA VRH ĆUBE ZASVITJELE ZJENE
ZAPLAKALE ZVIJEZDE PRIKRIVENE

NE ZAJECAŠ KAD VJETAR NALETI
NI KAD KIŠA GOLU RANU ŠIBA
SNAGA TI SE VIDI U PLAVETI
PREBOLJEĆEŠ NEĆEŠ UMRIJETI
ROGOPEK

#715 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

rashtiman wrote:
Koja je tvoja uloga ovdje???
ČISTO SAM RADOZNAO,ZANIMALO ME JE JEL' NAS PLAŠI ILI ZABAVLJA .
PipiDugaDevetka

#716 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Ne vidi se ovo sa Igmana, ali pogledati i živjeti pored ovoga NIJE LIJEPO:
Image

Image
Snimci rijeke Zujevine kod Blažuja načinjeni u martu ili aprilu ove godine od strane forumaša @blue033.

Najnoviji načelniče i omladino, hoćemo li opet čekati norveške omladince da nam očiste ovo?
(Jedne nedavne godine Norvežani ljetovali u Sarajevu, pa se priključili u čišćenju Vrela Bosne. Samo im KJKP PARK priskočio u pomoć. Niđe ni na vidiku nije bilo silnih NVO/NGO.)
Jara

#717 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Jara »

:x :x :x
A sve se ponosimo higijenom, čistoćom, prvim vodovodom...kao sve peksini u Evropi bili (i jesu) a samo mi čisti i uredni. A vidi ove slike :x :-)
Neki dijelovi grada su, doduše, sve čišći i čišći :thumbup: , ali ovo... :-)
PipiDugaDevetka

#718 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Pretpostavljam da ima masa onih koji vole Ilidžu i spremni su pokupiti ovo smeće. Samo neko treba da počne prvi skupljati ovu sramotu na jednu hrpu, pa kada skupi jedno kamionče smeća, dojavi nadležnom opštinskom organu za komunalije šta se usudio uraditi ili Mjesnoj zajednici Blažuj/Osjek.

simpozijum delirijum

#719 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by simpozijum delirijum »

PipiDugaDevetka wrote:Ne vidi se ovo sa Igmana, ali pogledati i živjeti pored ovoga NIJE LIJEPO:
Image

Image
Snimci rijeke Zujevine kod Blažuja načinjeni u martu ili aprilu ove godine od strane forumaša @blue033.

Najnoviji načelniče i omladino, hoćemo li opet čekati norveške omladince da nam očiste ovo?
(Jedne nedavne godine Norvežani ljetovali u Sarajevu, pa se priključili u čišćenju Vrela Bosne. Samo im KJKP PARK priskočio u pomoć. Niđe ni na vidiku nije bilo silnih NVO/NGO.)
i ja sam Ilidzanac , trebalo mi 10 godina da se vratim svome domu , Luzani , navodno elitni dio grada ne samo Ilidze vec cijele BiH , totalna sramota :x
ma ne jebem ja to , mada gomila stranaca iznajmljuje apartmane u Luzanima
sto metara od hotela i od fantasticne i prelijepe Aleje do vrela Bosne
to je moj dom ! a gledao na CNN kako mi kuca gori
ako ima imalo pameti ( uz arheoloske nalaze i Rimski most , izvore ljekovite vode , koja doduse smrdi na sumpor ali i vrlo ljekovita ) ?
Ilidza moze biti elitno mjesto za bogatase sa zapada i ne zaboravimo Stojcevac ( bivsu Titovu rezidenciju , poslije Briona > najbolja )
ja licno propagiram svoju zemlju i svoj grad , mada sam 10 000 kilometara daleko
a vi ?
ove fotografije su sokatntne !
bordo gandalf

#720 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Sta je ovo nikog na temi nakon izbora
-danTe-

#721 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by -danTe- »

maloprije prodjoh kroz pejton i ona zgrada kod novootvorene apoteke dole par patrolnih vozila policije i marica...koliko vidjeh neko pokriven na onom aprkingu ispred...samoubistvo ili...zna li neko nesto vise?
bordo gandalf

#722 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

.
JohnnyS.

#723 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

samoubojstvo. zena se bacila sa prozora. umro joj muze nedavno i ona valjda od tuge. tako sam cuo...
ROGOPEK

#724 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

rashtiman wrote:Sta je ovo nikog na temi nakon izbora
MI SMO NA DRINI,GDJE SU DRUGI ?
SDP-NA PUTU PREMA AMERICI
SBIH-PO ŠUMAMA I GORAMA
SBB-U ISTORIJI
SDA-U FOTELJAMA,U PRVIM SAFOVIMA,U NAŠIM ZABLUDAMA..
PipiDugaDevetka

#725 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Politika |Objavljeno 01.08.2011. u 16:14
Politika
CIK potvrdio izbor Senaida Memića za načelnika Ilidže

Irena Hadžiabdić, predsjednica Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH), danas je uručila je Uvjerenje o dodjeljenom mandatu načelnika Općine Ilidža Senaidu Memiću, nakon provedenih prijevremenih izbora.
Senaid MemićPrijevremeni izbori su održani zbog smrti načelnika Općine Ilidža Amera Ćenanovića, a Senaid Memić, kandidat SDA, osvojio je najviše glasova.

"Nisam nikad planirao da se kandidujem za načelnika, ali nakon smrti prijatelja Amera, kandidirao sam se kako bi dokazao da je sve što smo zajedno radili bilo dobro, iskreno i za dobrobit građana Ilidže" kazao je, između ostalog, Senaid Memić, načelnik Općine Ilidža.

(FENA)
Svi vi Ilidžanci što ste bez posla, bez stana, malih primanja, nervira vas zdravstvo, nemate novca da kupite lijekove za ostarjelog oca, majku, nemate para za proteze ili popravak zuba,....Obratite se SDA!
Izlaznost na izbore oko 30%!? :-)
Locked