finale kupa:celik-zeljeznicar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
splend

#701 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by splend »

mi imamo komplekse, a nase tekme se prate, prate se izjave nasih trenera, prave se konferncije za stampu o nama, iako ne igrate s nama :mrgreen:

fakat smo kompleksasi, jbg :thumbup:
motorola01

#702 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by motorola01 »

al_akhisari wrote:
motorola01 wrote:
al_akhisari wrote:...pokusavaju ti kazati da celik moze u jednoj utakmici pobijediti zelju, ali to ni u kom slucaju ne znaci da je taj isti celik bolji tim od zelje :D uostalom, rezultati su tu, pa :-) a, moze se i nacrtati :D
Pokusavam i ja reci da je moguce da Celik pobijedi Zelju i osvoji kup :D ..Treba li crtati mozda ;-) :)
...moguce je i da na vrbi rodi gvozdje :lol: sala - mala; sad ozbiljno - rezultat iz prve utakmice predstavlja prednost za zelju; prednost, nazalost nije nenadoknadiva, te ekipi celika daje, hm, recimo realnu nadu i mogucnost, da moze istu stici i nadoknaditi; ja se nadam da se to ipak nece desiti i da ce trofej namijenjen pobjedniku kupa, ponovo da se preseli na grbavicu; kako vec rekosmo, zeljo je u ovom trenutku bolja ekipa :thumbup: iako, domaci teren i veliki motiv su na strani celika
Potpis na sve,osim da se trofej preseli na Grbavicu :D ...Sve zavisi od motiva igraca i trenutne inspiracije,kao i moguce srece/nesrece...Prednost domaceg teren velika,ali ko zna...
mladtrek

#703 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by mladtrek »

baš se pitam prati li ovde iko ozbiljno fudbal (?)

čelik ako pobjedi želju široki ne ide u evropu
glasanje o buducnosti saveza dan iza tekme
široki ne ide u evropu = hrvate boli briga za to hoce li iko ici u europu

hm bas me zanima ko ce pobjediti u kupu
:-) :-) :-)
smoki_choko

#704 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

mladtrek wrote:baš se pitam prati li ovde iko ozbiljno fudbal (?)

a što široki ne pobijedi sarajevo pa onda ne mora brinuti ko ce pobijediti u kupu. mani se tih zavjera :-)
Ricken

#705 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Ricken »

mladtrek wrote:baš se pitam prati li ovde iko ozbiljno fudbal (?)

http://banjalukain.com/sport/celik-plat ... h-30000-km
mozda celik podmaze malo:)
law2

#706 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by law2 »

Adi_vp

#707 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Sjetih se Amarove izjave poslije prve tekme na Grbavici, kojom poziva stopere Čelika da izađu malo više prema naprijed 8-)
Jedva čekam :dance:
ultima_palabra

#708 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

law2 wrote:
Čuj "naš grad, naš klub" :-D Pa još samo da promijene boju dresova u bordo :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#709 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

Nas grad,nas klub...pa to je shatljivo u gradu gdje ti je vjeciti "neprijatelj",plus jos imamo i Olimpik ,pa eto hajd' i Slaviju. Al' to vama u Zenici je vise nego jasno,vi nemate konkurencije u gradu i nema potrebe za potenciranjem toga (kome uopste) kad' svi znamo da je Zenica=Celik :D
smoki_choko

#710 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

a đerzelez - zenica. ciji je onda bio grad :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#711 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

smoki_choko wrote:a đerzelez - zenica. ciji je onda bio grad :D
Mada,i oni imaju svoj Zeljeznicar...(k'o i mi vas :D ),al' odosmo duboko u of. :run:
jufka developer

#712 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by jufka developer »

splend wrote:mi imamo komplekse, a nase tekme se prate, prate se izjave nasih trenera, prave se konferncije za stampu o nama, iako ne igrate s nama :mrgreen:

fakat smo kompleksasi, jbg :thumbup:

vas prati samo disciplinska komisija i, nadam se, Interpol i SIPA
Eborg

#713 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Eborg »

Smiješno fakat.

Ovdje nije izrečena ružna riječ protiv Sarajeva a Zenica se naziva Černobilom i Smrdogradom a mi smo primitivci?

Minimalno trećina vaše južne tribine je iz Foče, Goražda, Rogatice i Novog Pazara a mi smo provincijalci?

Vaš trener ne zna ni slova abecede da potrefi a mi smo "maketi" seljaci?

Priznali smo greške Isakovića i kompanije a vi branite Ćuluma a mi smo krkani?

Jedna pobjeda vas dijeli od 6-7 golova u mreži od nekog bugarskog ili izraelskog "giganta" a mi smo gubitnici?

I na kraju svega ovoga, MI smo ti koji su kompleksaši? :roll: Čudna neka matematika. :roll:

Ne ofirajte Sarajevo, tako lijep grad a takve gigante da trpi, ne ide brate. :roll:

Da se ova tema bavi fudbalom gdje bi nam kraj bio. Popijte pivu i skontajte kako da podržite svoj klub na BP-u, neće vam ništa biti, dlaka s glave vam neće faliti u Zenici. Bolje se o tim stvarima zabavite nego da ovdje slušamo ove junačke priče, i jedni drugi znamo koliko smo šuplji.
LSD

#714 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by LSD »

Pola vaše tribine je iz Viteza, Busovace, Zepca i ostalih mjesta.
O pljuvanju glavog gradu, pjesmicama o vezi njega (cak i na reprezentativnim utakmicama) i ismijavanju svega što dolazi iz njega, da ne pricamo...ako to nisu kompleksi, onda ne zna šta je.
Ismijavate Željine poraze,a nema vece sramote nego kada te crnogorsko selo od 500 stanovnika Grbalj ponižava...za neke i nije Evropa definitvno.
upaljac01

#715 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by upaljac01 »

Eborg wrote:Smiješno fakat.

Ovdje nije izrečena ružna riječ protiv Sarajeva a Zenica se naziva Černobilom i Smrdogradom a mi smo primitivci?

Minimalno trećina vaše južne tribine je iz Foče, Goražda, Rogatice i Novog Pazara a mi smo provincijalci?

Vaš trener ne zna ni slova abecede da potrefi a mi smo "maketi" seljaci?

Priznali smo greške Isakovića i kompanije a vi branite Ćuluma a mi smo krkani?

Jedna pobjeda vas dijeli od 6-7 golova u mreži od nekog bugarskog ili izraelskog "giganta" a mi smo gubitnici?

I na kraju svega ovoga, MI smo ti koji su kompleksaši? :roll: Čudna neka matematika. :roll:

Ne ofirajte Sarajevo, tako lijep grad a takve gigante da trpi, ne ide brate. :roll:

Da se ova tema bavi fudbalom gdje bi nam kraj bio. Popijte pivu i skontajte kako da podržite svoj klub na BP-u, neće vam ništa biti, dlaka s glave vam neće faliti u Zenici. Bolje se o tim stvarima zabavite nego da ovdje slušamo ove junačke priče, i jedni drugi znamo koliko smo šuplji.

jah nek si objasnio ko je na tribini, nidje veze ali ako ti je to utjeha ok...

valja dogurat do bugarskog kluba, vas najveci uspijeh u zadnjih 15 godina je ovo finale a mi smo pored tih bugarskih klubova docekivali i engleze a boga mi skote te spance... opusteno bolan... sljedeci put kad budes uzimo zelju u usta bar pogledaj sta je uradio, koliko igraca izbacio iz svog pogona i klubove koje je ugostio
Eborg

#716 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Eborg »

@LSD: Naši "provincijalci" se makar ne furaju da su građani metropole, uredno se vrate u svoje gradove nakon tekme. Nije sramota biti ni iz Foče ali je smiješno sa visine propagirati svjetla velegrada nad "malim Zeničanima" a asfalt osjetili '92. :roll:

Mi u 4 utakmice Evrope ne primimo golova kao vi u jednoj.

Pjesmice i sami pjevate, niđe veze momak.

Prilagodi i ostale odgovore u tom stilu.

Nisi shvatio poentu dečko, možemo mi 'vako u nedogled da se dopisujemo i mislimo da šmo šuknuli jedan drugome.

Možda smo mi veća kita od vas ali to još niste dokazali, imate eto priliku u srijedu. Ali bit svega je - da smo i jedni i drugi kite, zato se mani priče majke ti i shvati da to nije bit ove teme.

@upaljac01: Ja živim u Sarajevu i kada imam vremena pogledam i neku vašu utakmicu zbog fudbala i korektno se ponašam prema svima i na kraju svega popijem pivu sa vašim navijačima a svi znaju da bih umro za Čelik. Možeš misliti koliki sam kompleksaš i koliko žudim za tim klubom, toliko mi je nedostižan. :roll: Kao što rekoh, hvala Bogu pa niste svi takvi.
LSD

#717 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by LSD »

Eborg wrote:Naši "provincijalci" se makar ne furaju da su građani metropole, uredno se vrate u svoje gradove nakon tekme. Nije sramota biti ni iz Foče ali je smiješno sa visine propagirati svjetla velegrada nad "malim Zeničanima" a asfalt osjetili '92. :roll:

Nisi shvatio poentu dečko, možemo mi vako u nedogled da se dopisujemo i mislimo da šmo šuknuli jedan drugome.

Možda smo mi veća kita od vas ali to još niste dokazali, imate eto priliku u srijedu. Ali bit svega je - da smo i jedni i drugi kite, zato se mani priče majke ti i shvati da to nije bit ove teme.
Ne možda, vec sigurno jeste veca kita od nas - cinjenice govore o tome...nikad ništa osvojili niste (ne racunajuci ratne godine kada vam je konkurencija bila u vidu Kaknja ili Breze) i ovo vam je najveca i najbitnija utakmica u zadnjih 15 godina.
Sa druge strane pogledaj Željine uspjehe i sve ce ti se samo reci.
Nazivaš Osima nepismenim levatom koji ne zna slova abecede izgovarati, a ne kažeš ni rijeci o papanu Ibrakovicu kojem se sva prica svodi na "ne daju nam maket, sve se urotilo protiv nas ,inace bi mi dominirali ligom narednih 10 godina" i slicne splacine.
Navijaci su vam posebni šabani, a i vođa se sam tako zove...fantomka boysi kojima je doživljaj doci u Sarajevo na Grbavicu ili Koševo, da dižu tri prsta i pjevaju Neka svako dijeti mrzi glavni grad.
I treba takve respektovati, jel...ma nemoj mi reci.
U vitez i Busovaci pe nek tamo pjevaju te morbidne pjesmice o glavnom gradu.
Studirate ovdje, završavate škole i faxove,radite ovdje, živite, zarađujete hljeb i opet pljuvanje po tom istom gradu...to je odlika primitivaca najgore vrste.
Last edited by LSD on 20/05/2011 02:11, edited 1 time in total.
Eborg

#718 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Eborg »

Opet nisi shvatio poentu ali dobro.

A ako nas pošteno pobijedite ja ću vam prvi čestitati, nema frke, nije Beg cicija.
LSD

#719 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by LSD »

Nisi ni ti moju poentu shvatio, a i ne da mi se se više ponavljati.
Naravno da ces cestitati :mrgreen: ništa drugo ti nece ni preostati ;-)
upaljac01

#720 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by upaljac01 »

Eborg wrote:@LSD: Naši "provincijalci" se makar ne furaju da su građani metropole, uredno se vrate u svoje gradove nakon tekme. Nije sramota biti ni iz Foče ali je smiješno sa visine propagirati svjetla velegrada nad "malim Zeničanima" a asfalt osjetili '92. :roll:

Nisi shvatio poentu dečko, možemo mi 'vako u nedogled da se dopisujemo i mislimo da šmo šuknuli jedan drugome.

@upaljac01: Ja živim u Sarajevu i kada imam vremena pogledam i neku vašu utakmicu zbog fudbala i korektno se ponašam prema svima i na kraju svega popijem pivu sa vašim navijačima a svi znaju da bih umro za Čelik. Možeš misliti koliki sam kompleksaš i koliko žudim za tim klubom, toliko mi je nedostižan. :roll: Kao što rekoh, hvala Bogu pa niste svi takvi.
nemas ti sta zudit ne zudit, imaju utakmice fatas se bugara ali si zaboravio malagu recimo ili harts itd itd, pokusavas nesto minimazirat a glumis nekog objektivca... tako da ti je prica bezveze...
LSD

#721 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by LSD »

Pa Upaljac, nema o cemu drugo pricati- u tom je fol...nece o Grbalju pricati i nekim Čelikovim tekmama, kad ih i nema...kad je vazda neka borba za opstanak.
Zato je lakše šupljirati i pricati i Željinim tekmama jer nema šta reci za svoj tim.
smoki_choko

#722 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by smoki_choko »

jao poredjenja grbalj VS hapoel. i sad se sjetim kad je grbalj igrao ono finale LP protiv nemile donje :lol:
upaljac01

#723 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by upaljac01 »

LSD wrote:Pa Upaljac, nema o cemu drugo pricati- u tom je fol...nece o Grbalju pricati i nekim Čelikovim tekmama, kad ih i nema...kad je vazda neka borba za opstanak.
Zato je lakše šupljirati i pricati i Željinim tekmama jer nema šta reci za svoj tim.
mah najgore mi je licemjerstvo, ubili nas bugari i izraelci, jedna roma primi 7 komada a njoj igra pola zabarske repke pa sta fali, ti izraelci zabiju lijonu 2 gola ali ni to nije bitno, ljudi odigrali ligu prvaka korektno i uz to ubili benfiku 3 razlike (onu benfiku koja je igrala polufinale kupa uefa liliti evropske lige) i on se fata tih utakmica a ne sjeca se koseva i engleza sirera i treceg pretkola, itd itd...

jos da dodam Amar pored bosanskog govori jos 3 jezika poredit ga sa onim sto mu ne daju maket je nidje veze...
LSD

#724 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by LSD »

upaljac01 wrote:
LSD wrote:Pa Upaljac, nema o cemu drugo pricati- u tom je fol...nece o Grbalju pricati i nekim Čelikovim tekmama, kad ih i nema...kad je vazda neka borba za opstanak.
mah najgore mi je licemjerstvo, ubili nas bugari i izraelci, jedna roma primi 7 komada a njoj igra pola zabarske repke pa sta fali, ti izraelci zabiju lijonu 2 gola ali ni to nije bitno, ljudi odigrali ligu prvaka korektno i uz to ubili benfiku 3 razlike (onu benfiku koja je igrala polufinale kupa uefa liliti evropske lige) i on se fata tih utakmica a ne sjeca se koseva i engleza sirera i treceg pretkola, itd itd...
A šta ce drugo reci, kad nema šta :? šta ima reci :? nece valjda o Čeliku pricati?? nema šta reci, jel tako ili nije.
Da ima šta rekao bi, pohvalio bi se bar necim...ovako zapravo Željini porazi ispadaju to njihovo hvalisanje.
Taj Hapoel je odreao i HSV i Red Bull Salzburg, PSG...ove godine u LP Šalke i Benficu i Lyon - sve sami evropski prestižni klubovi.
I nas su oderali ko zeceve i šta sad :? odrerace nas opet ako im padnemo u šake (nedo Bog)....ali neki uživaju u tim porazima i lijeci svoje komplekse niže vrijednosti u tim porazima, a u nedostatku bilo kakvog uspjeha sopstvenog kluba.
To je sva prica.
Eborg

#725 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar

Post by Eborg »

@upaljac01: Navijačke priče nikada nisu objektivne zato se i uzdržavam istih, zato i ukazujem na apsurde o kojima se ovdje diskutuje. Koliko vi nama možete naći slabih tačaka toliko mi možemo i vama, sve se samo svodi na to koliko je neko voljan kopati kao krtica ali to već postaje smiješno onda.

@LSD: Činjenica je da Željo ima jaču ekipu (zamisli, dođosmo i do fudbala, šta će ovo biti) ali to u jednoj jedinoj utakmici ništa ne znači jer razlika nije toliko drastična.

A što se tiče Čelika na duže staze, svanut će i nama, za to se ne sekiram. Ova dva kluba su se razvijala u dva potpuno različita političko-ekonomska konteksta. Iako su u suštini oba radnički klubovi, Čelik je daleko više zavisio od tadašnje željezare, kako kao sponzora tako i kao generatora novca u gradu te je logično da se Čeliku teže oporaviti od pada Juge i svih ostalih promjena koje su došle. To je isto kao da se Željo izmjestio u Ilijaš i trebao raditi u takvim uslovima. I ne morate o Grbavici, svi znamo šta je tamo bilo i poštujem šta se napravilo. Ne opravdavam kukanje za takvim parazitskim odnosom ali su tu prije svega krive glavešine, ovih 180.000 ljudi + ostatak crno-crvenog kantona sigurno nije.

Kao što rekoh, svanut će i nama, vjerovatno ne sada ali kroz koju godinu vjerovatno hoće. A u kupu vas možemo dobiti. Hoćemo li - to je već druga priča i vidjet ćemo šta će biti.
Locked