Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drndalo wrote:Cinturato je sasvim OK, bio sam skeptik s obzirom da je all-season, ali za voznje cak i iznadprosjecne je sasvim OK, doduse, nista extremno nisam jos pokusao s njima...
Dunlop SP01 mi je bio OK dok je trajao... Kad je "otisao", otisao je rlativno brzo i naglo... Nije primjetno postajao pomalo losiji, nego nekako u mjesec dana primjetno...
golfiista wrote:
Ja sam sest ljeta vozio na tim gumama, dosle sa autom. Nikada nikakvih problema nisam imao. Meni su bile odlicne u svakom smislu, sadasnji vlasnik vozila vozi na njima.
Jos ? To je neki sampion, kad vozi neke koje si ti vozio 6 godina...
Da ali sam u tih 6.g. presao nekih 50.000 km na tim gumama.
Kupljene Good Year duragrip 175 65 14, dot 38/11, popust 20%, ukupno 360 KM, Sava Stup.
Johntra
Idi na Contia.
Pirelli valja samo PZERO u bilo kojoj verziji (Rosso,Nero itd),ostalo tanko.
Dunlop SP01 meni nije legao,cudno se guma ponasa. Nekada drzi kao luda,nekada ne valja pet para.
Ovaj GY nisam imao priliku voziti.
I koje su bolje? Ne prelazim puno, većinom gradska i urijetko lošiji putevi i malo makadama.
Ko što rekoh sadrže velik udio plastike zbog manjeg otpora kotrljanja, a samim tim i manje potrošnje vozila... Zbog toga nose naziv Energy saver. Npr. Bridgestone Turanza mi se pokazao kao mnogo bolja guma od Michelin Energy Savera...
Genijalac jesi li vozio sa datim gumama po kiši, nisam ih nosio na analizu sastava ali znam kako se ponašaju! Boli mene koje ćeš ti gume koristiti, eto vas brate vozite na nankangu ili tigru, odlične su to gume...
Ja sam vozio barum bravuris 2 po kojem svi pljuju u mnogo gorim uslovima nego bosanska kisa i na mnogo vecim brzinama pa mi nista nije bilo jer nisam trazio guzici chepa.
Nego rejs/chuneri na stazu ili na PS3 pa se tamo trkajte, ne ubijajte narod po cesti!
frngla wrote:Genijalac jesi li vozio sa datim gumama po kiši, nisam ih nosio na analizu sastava ali znam kako se ponašaju! Boli mene koje ćeš ti gume koristiti, eto vas brate vozite na nankangu ili tigru, odlične su to gume...
ja vozim najjeftinije smece od tigra, kupim uvijek nove i nikad nisam imao problema.postuj propise i ogranicenja i nikad neces imat problema ...
Vozao sve i svasta na razlicitim autima. Zadnje gume 205/55/R16 uzeo prije nekoliko dana, Continetal CPC5 (continental premium contact 5) i jako zadovoljan sa njima. Dobro drze, pogotovo u krivinama i na mokrom (danas isao po pljusku i dosta vode na cesti Sarajevo - Konjic). Placene 150 KM komad. Prije njih vozio UG EAgle (ista dimenzija) i bolje su mi od UG Eagla za sad (mekse tj udobnije, guzica na megane sedanu neleta nikako a sa UG znala kad je mokro malcice proklizati). Daleko da je UG losa ali mi je Continetal bolji. Vozio i na R18 Hankokove i jako dobre gume za tu cijenu. Imao mischelin energy saver u 195/65/15 i generalno nisu lose samo su za moj ukus bile malo tvrdje i bucnije. Ko vozi imalo normalno mislim da mu je vecina guma Conti, Dunlop, Hankok, UG, Michelin ... sasvim ok. Svaka je bolje od druge u necemu, vecina razlika se ne moze ni primjetiti pri normalnoj voznji, i stavra je ukusa sta ko voli kod gume (dugotrajnost, zaustavljanje na mokrom/suhom, potrosnja, udobnost...). Razlika u cijenama izmedju tih guma je vrlo mala a nije ensto strasno velika ni izmedju njih i onih nesto losijih guma (matador, sava...) i nekupuju se svaki dan. Mozes ljetne vozati 3-4 godine bez problema tako da ako su neke 4 gume skuplje od drugih za cca 200 KM a vidis da su bolje, vrijedi uzeti jer te izadje razlika 3-4 km mjesecno u tih par godina a na kraju krajeva guma glavu cuva
Imam i ja jedno pitanje, pa bih molio ove koji znaju da mi daju konkretan odgovor... Zelim da kupim ljetne gume nove, 225/45/ 17 pa me zanima koje bi trebao uzeti na ovu dimenziju...koju marku i slicno...zelim da su sto manje bucne...hvala
em11r wrote:Haman da ne znas da kisa pada svaki dan i da je minimalna brzina u BiH 200 kmh
lijeci komplekse negdje drugo, ima nas koje je dobra auto guma spasila
Kad si trazio guzici cepa nek te je i spasila.
Nije baš to ispravno reznovanje Emire, dobre gume čine razliku i na brzinama do 50kmh, da ne pričam o 100 ili 120 kmh, a to su sve brzine koje se posve normalne i u Bosni...
Sa_u_srcu wrote:Imam i ja jedno pitanje, pa bih molio ove koji znaju da mi daju konkretan odgovor... Zelim da kupim ljetne gume nove, 225/45/ 17 pa me zanima koje bi trebao uzeti na ovu dimenziju...koju marku i slicno...zelim da su sto manje bucne...hvala
Ja licno bih isao na Pirelli P ZERO NERO. Ja kada sam ih uzimao komad je bio oko 320 KM,ali to je bilo davno. Mozda su sada i jeftinije. Eventualno bih uzeo u razmatranje i Continental SportContact.
Sa_u_srcu wrote:Imam i ja jedno pitanje, pa bih molio ove koji znaju da mi daju konkretan odgovor... Zelim da kupim ljetne gume nove, 225/45/ 17 pa me zanima koje bi trebao uzeti na ovu dimenziju...koju marku i slicno...zelim da su sto manje bucne...hvala
Ja licno bih isao na Pirelli P ZERO NERO. Ja kada sam ih uzimao komad je bio oko 320 KM,ali to je bilo davno. Mozda su sada i jeftinije. Eventualno bih uzeo u razmatranje i Continental SportContact.
Continental SC5 pobjednik na adac testu za 2013 godinu, ova dimenzija....230 KM po komadu...hocu li te da ne trazim vise nista?