Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
opptimista7 wrote:Druže moj, u toj koloni, shodno ratnom pravu i pravilima nije trebalo da pogine niko.
Ako su racunali na postovanje Zenevske Konvencije onda u toj koloni nisu trebali imati taoce.
Po toj istoj Ženevskoj konvencij u toj istoj koloni niko nije smeo biti streljan.
A taoc je poživeo još desetak godina, inače.
Ja ti opet kazem da nadjes dio u Zenvskoj Konvenciji koji objasnjava kako se postupa sa otmicarima predsjednika jedne
drzave. Ako oni kazu da takve treba tretirati kao ratne zarobljenike onda ok. Zaboravljas da se oni nisu predali nego su
koristeci se taocima pokusali klasicno pregrupisavanje, inace bi po svim pravilima predaje kasarnu napustili sa bijelom
zastavom, a od opreme bi mogli ponijeti samo gace.
opptimista7 wrote:
Druže moj, u toj koloni, shodno ratnom pravu i pravilima nije trebalo da pogine niko.
Za nedužne žrtve u Sarajevu i ne drugim mestima nek odgovara koj kriv.
Ratno pravo i pravila se odnose na ljudska bica.
Zohari se ubijaju svim sredstvima, na svim terenima.
cindrlimindrli wrote:
Po toj istoj Ženevskoj konvencij u toj istoj koloni niko nije smeo biti streljan.
A taoc je poživeo još desetak godina, inače.
Ja ti opet kazem da nadjes dio u Zenvskoj Konvenciji koji objasnjava kako se postupa sa otmicarima predsjednika jedne
drzave. Ako oni kazu da takve treba tretirati kao ratne zarobljenike onda ok. Zaboravljas da se oni nisu predali nego su
koristeci se taocima pokusali klasicno pregrupisavanje, inace bi po svim pravilima predaje kasarnu napustili sa bijelom
zastavom, a od opreme bi mogli ponijeti samo gace.
Jel Alija Izetbegović bio u tom sanitetu sa pukovnikom dr.Radulovićem.
I šta će snage UN u "terorističkoj" koloni.
opptimista7 wrote:
Druže moj, u toj koloni, shodno ratnom pravu i pravilima nije trebalo da pogine niko.
Za nedužne žrtve u Sarajevu i ne drugim mestima nek odgovara koj kriv.
Ratno pravo i pravila se odnose na ljudska bica.
Zohari se ubijaju svim sredstvima, na svim terenima.
Što se mene tiče, samo "uživaj" u trebljenju žohara.
opptimista7 wrote:Jel Alija Izetbegović bio u tom sanitetu sa pukovnikom dr.Radulovićem.
Nije, bio je u istoj koloni sa Radulovicem samo u svojstvu taoca. Zamisli da su pokusali nesto slicno sa Tudjmanom u
Zagrebu, mislis da bi neko od njih prezivio?
opptimista7 wrote:I šta će snage UN u "terorističkoj" koloni.
Gazi sve principe na kojima pociva organizacija koju su predstavljali.
Nije ovaj grad 4 godine proveo gladeci muda i gledajuci rat preko tv dnevnika, pa da mu neki blogeri, kurci, palci sole pamet i objasnjava sta su to pravila ratovanja.
Ovaj grad je svaki svoj dan opstanka i odbrane placao zrtvama, civilima, vojnicima, djecom, gladju, zauvijek unistenim zivotima... Nosite se u tri picke materine, i vi i vasa kolona "puna golobradih mladica"!
Last edited by Chisum on 03/05/2013 19:49, edited 2 times in total.
Daj optimista ne truni Bogati!
"Da ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo"
Cuj pravila ratovanja!! Tebi izgleda lakse u guzicu nego u glavu, gdje zivis ti covjece, gdje si bio tih dana da nam pricas o pravilima ratovanja?!
Nikako da skontas da u toj koloni NIKO nije pao sa marsa svi su bili svjesni gdje su i svi su imali naredbu sta im je raditi, i po meni su dobro prosli samo zahvaljujuci nasoj ne spremnosti i naivnosti. Krivo mi i Marsalke sto ih onako pustise a kamoli ove gdje je bilo vise i oruzja i cetnika!!
Jeste li gledali ovoga Topu sad kod Senada Hadzifejzovica. Covjek koji ima tokom rata, samo jedno slikanje u Ulici Kulovica, koji je pobjegao pocetkom rata, mislim negdje na ljeto i cijeli rat proveo vani, sad drzi predavanja ko moze a ko ne moze da obiljazava 2. maj. Kako je sve postalo degutantno.
Taj Topa nema pojma gdje je Otes, Azicic, Zuc, Orlic, Golo Brdo, Blagovac, Vranjace, Antene, Kasarna Bosit, Mrakusa, Spicasta stijena, Miliklatska, Ozrenska, Kasidondolska, Hresa, mnoga druga mjesta, jer od rata ima sve zajedno mjesec dana. Kazu Topini bili tamo u Pofalickoj bitci, samo sto s njima nije bio i Topa.
Kako drugi borci dozvole da se ovaj ovako hrabro javlja i prica o ratu ili o nekom slavnim podvizima.
Rerziltat njegovog ratovanja je restoran u centru grada, BESPLATNO.
Chisum wrote:Nije ovaj grad 4 godine proveo gladeci muda i gledajuci rat preko tv dnevnika, pa da mu neki blogeri, kurci, palci sole pamet i objasnjava sta su to pravila ratovanja.
Ovaj grad je svaki svoj dan opstanka i odbrane placao zrtvama, civilima, vojnicima, djecom, gladju, zauvijek unistenim zivotima... Nosite se u tri picke materine, i vi i vasa kolona "puna golobradih mladica"!
Last edited by miki.ba on 03/05/2013 19:52, edited 1 time in total.
Chisum wrote:Nije ovaj grad 4 godine proveo gladeci muda i gledajuci rat preko tv dnevnika, pa da mu neki blogeri, kurci, palci sole pamet i objasnjava sta su to pravila ratovanja.
Ovaj grad je svaki svoj dan opstanka i odbrane placao zrtvama, civilima, vojnicima, djecom, gladju... nosite se u tri picke materine, i vi i vasa kolona "puna golobradih mladica"!
pridružujem se cestitkama i da dodam ne u tri vec i hiljadu i tri lijepe picke materine nek se nose i oni i njihovo guslanje.
ovi fašisti, prije neg su se iselili iz maršalke, ubili su dijete koje je sam samcat na obližnjem igralištu ubacivo loptu u koš
a vidi kako ih ispracamo iz kasarne.
Meni nikako nije jasno kako gradjani Sarajeva misle da oni moraju dopustiti ovu srpsku predstavu svake godine. Bas gledam na vijestima, pa oni vam se otvoreno sepure u lice , obiljezavajuci njihovu laz koja im sluzi za prekrajanje istorije, i OPET gradjani "glavnom nam grada" to dopustaju. Otvoreno vam se seru na inteligenciju, ponizavaju i provociraju. Gledam na vijestima onaj neki daje izjave tipa "od koga ste se to vi branili", ali najstarsnije od svega sto se ovde dogadja, mediji daju slobodu govora i cak prenose po vijestima njihove lazi i manipulacije. I sad ce neki opet reci, imaju pravo i obiljeziti stradanje svojih. Pa gdje su ovde majke, rodbina tih poginulih? Odakle im pravo doci na mjesto zlocina i glumiti zrtve i jos davati izjave kojima izokrecu istoriju? Znaci drzavne institucije, policija, dozvoljava da im se dodje u glavni grad drzave i da se prekraja istorija iste te drzave, i jos im se daje obezbjedjenje. Koji narod i koja drzava osim nase bi to sebi dozvolila? I najzalosnije 20-ak nasih ljudi se skupilo, umjesto da nas je bilo hiljade, pa da im pridjemo i upotrebimo pravo na slobodu govora, da im u lice kazemo sta mislimo, da ih pitamo ono sto treba, da ih podsjetimo na do tog 2 Maja 92 vec etnicke ociscene gradove u istocnoj Bosni. Ljudi moji oni nemaju nikakvo pravo ovo obiljezavati, i od zlocinaca praviti zrtve. Stid me je sto mi je Sarajevo glavni grad drzave gdje se dopusta ovo, a neki dan hiljade ih se skupilo na koncert Sase Matica u Zetri, al neka. Neki narodi znaju sta je vazno, i sta je nedopustivo, i zato ti neki narodi imaju drzavu koja funkcionise, a Bosnje imaju par gradova u sopstvenoj drzavi. Doslo je vrijeme da se odlucimo, hocemo li drzavu ili cemo biti vjecni taoci srpske ideologiije i njohove fasisticke politike?
LaBomba wrote:Meni nikako nije jasno kako gradjani Sarajeva misle da oni moraju dopustiti ovu srpsku predstavu svake godine. Bas gledam na vijestima, pa oni vam se otvoreno sepure u lice , obiljezavajuci njihovu laz koja im sluzi za prekrajanje istorije, i OPET gradjani "glavnom nam grada" to dopustaju. Otvoreno vam se seru na inteligenciju, ponizavaju i provociraju. Gledam na vijestima onaj neki daje izjave tipa "od koga ste se to vi branili", ali najstarsnije od svega sto se ovde dogadja, mediji daju slobodu govora i cak prenose po vijestima njihove lazi i manipulacije. I sad ce neki opet reci, imaju pravo i obiljeziti stradanje svojih. Pa gdje su ovde majke, rodbina tih poginulih? Odakle im pravo doci na mjesto zlocina i glumiti zrtve i jos davati izjave kojima izokrecu istoriju? Znaci drzavne institucije, policija, dozvoljava da im se dodje u glavni grad drzave i da se prekraja istorija iste te drzave, i jos im se daje obezbjedjenje. Koji narod i koja drzava osim nase bi to sebi dozvolila? I najzalosnije 20-ak nasih ljudi se skupilo, umjesto da nas je bilo hiljade, pa da im pridjemo i upotrebimo pravo na slobodu govora, da im u lice kazemo sta mislimo, da ih pitamo ono sto treba, da ih podsjetimo na do tog 2 Maja 92 vec etnicke ociscene gradove u istocnoj Bosni. Ljudi moji oni nemaju nikakvo pravo ovo obiljezavati, i od zlocinaca praviti zrtve. Stid me je sto mi je Sarajevo glavni grad drzave gdje se dopusta ovo, a neki dan hiljade ih se skupilo na koncert Sase Matica u Zetri, al neka. Neki narodi znaju sta je vazno, i sta je nedopustivo, i zato ti neki narodi imaju drzavu koja funkcionise, a Bosnje imaju par gradova u sopstvenoj drzavi. Doslo je vrijeme da se odlucimo, hocemo li drzavu ili cemo biti vjecni taoci srpske ideologiije i njohove fasisticke politike?
Izvjesno je da neko nije slijedio naredbe taj dan i da su ljudi ubijeni samo tako. E sad na koji nacin su te osobe kaznjene jer neko je morao na neki nacin reagovati?
Area_51 wrote:Jeste li gledali ovoga Topu sad kod Senada Hadzifejzovica. Covjek koji ima tokom rata, samo jedno slikanje u Ulici Kulovica, koji je pobjegao pocetkom rata, mislim negdje na ljeto i cijeli rat proveo vani, sad drzi predavanja ko moze a ko ne moze da obiljazava 2. maj. Kako je sve postalo degutantno.
Netačno. Bio je sudionik i svjedok 02 i 03 maja. Nije pobjegao početkom rata, nego je 1993 (mislim negdje u ranu jesen) poslat u ambasadu kao vojni ataše. Nisam neki obožavatelj ni Tope ni te jedinice, ali treba istinu govoriti. Dakle, sudionik, svjedok i vjerodostojan sugovornik glede događanja 02 i 03 maja 1992
Last edited by KatarinaKosaca on 03/05/2013 20:29, edited 1 time in total.
sinuhe wrote:Izvjesno je da neko nije slijedio naredbe taj dan i da su ljudi ubijeni samo tako. E sad na koji nacin su te osobe kaznjene jer neko je morao na neki nacin reagovati?
Cetnici gdje god nisu postigli cilj, nastoje to okrenuti u ratni zlocin i sebe predstaviti kao zrtvu. Pa taj narod nema nikakve ljudskosti u sebi.