Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
samo_ti

#701 Re: Dino Merlin 2011

Post by samo_ti »

jeste i dosadni :oops:

i pjesma uopste nije losa , koliko se neki nasladjuju i palamude 8-)
headbanger

#702 Re: Dino Merlin 2011

Post by headbanger »

Neelix wrote:ja nista ne konstruisem, ja samo citam vijeeeeeeesti :)

a o tom tvom bujrum, mozemo popricati uzivo pa da mi objasnis neke stvari :)
ja to diras u dinA napatriJotskijeg patriJotu

u oko mi barni ali njega ne diraj

btw jel ono isao na nadogradnju kose
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#703 Re: Dino Merlin 2011

Post by ladyblue18 »

Da ne povjerujes.

Ocigledno je trebalo postaviti na svaku stranicu teme moj post sa pocetka, gdje ste fino i ljudski bili zamoljeni da se drzite teme, i okanite 100 puta ispricanih prica, ali ne, ne moze ni ova tema proci bez vjecitih mrzitelja i pljuvaca, koji ce se kao neke face oglusiti na upozorenje.

Ostali, zahvalite njima sto tema ode pod kljuc, nakon nesto vise od 12 sati postojanja.

Banovi kasnije.
Država

#704 Re: Dino Merlin 2011

Post by Država »

1.) Mislim da je evrovizija sama po sebi jedno obično muzičko smeće.

2.) Mislim da se Dinina pjesma ubila za evrovizije.

:mrgreen:
jazzer

#705 Re: Dino Merlin 2011

Post by jazzer »

Država wrote:1.) Mislim da je evrovizija sama po sebi jedno obično muzičko smeće.

2.) Mislim da se Dinina pjesma ubila za evrovizije.

:mrgreen:
Kratko i jasno. :thumbup:
adnan_hz

#706 Re: Dino Merlin 2011

Post by adnan_hz »

Pjesma je meni odlicna. Prava evrovizijska. Gledam youtube i forume strane i svima se svidja pjesma. Ja bih iskreno volio da je jedan dio i na bosanskom jeziku otjpjevao. Svi su ocekivali baladu neku u Merlinovom stilu pa zato nisu zadovoljni al kad s epjesma cuje jos koji put ne izlazi iz glave. Ja sam je nekoliko puta rewind :D
SOMA

#707 Re: Dino Merlin 2011

Post by SOMA »

Ama nek pjeva, samo nek ne lupa s nogom vise. Fakat izgleda ko neki starac na LSDu.
SanskiBiser

#708 Re: Dino Merlin 2011

Post by SanskiBiser »

Ma ja sam vazda znao da je to ustvari Crosby, Stills, Nash, Young i Dino Merlin :lol: :D

Sa titlovima je Love in Rewind meni odlicna a bez titlova se gubim u tekstu i viseznacnosti Dininog izgovora engleskih rijeci :lol:
mrtva kokoš

#709 Re: Dino Merlin 2011

Post by mrtva kokoš »

SOMA wrote:Ama nek pjeva, samo nek ne lupa s nogom vise. Fakat izgleda ko neki starac na LSDu.
cuj starac na LSD-u :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
The Silent Man

#710 Re: Dino Merlin 2011

Post by The Silent Man »

vjerovali ili ne to sto je njegov izgovor slabo razumljiv je u stvari plus...
svako gleda i sam napravi neki svoj stih i značenje , razumjevanje :-D
opet cu da ponovim ,pjesma inace dobra a pogotovo za eurosonga - savršena!
i nek malo smiri onu ruku i skakanje , a nipostno ne pjeva na nasem ...
SanskiBiser

#711 Re: Dino Merlin 2011

Post by SanskiBiser »

Splinter wrote:
SOMA wrote:Ama nek pjeva, samo nek ne lupa s nogom vise. Fakat izgleda ko neki starac na LSDu.
cuj starac na LSD-u :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Starac Na LSDu :lol: :lol: :lol: :-)
profesorka25

#712 Re: Dino Merlin 2011

Post by profesorka25 »

stochar wrote:mene tako podsjeca na neku pjesmu, na vrh mi jezika...
I mene isto, melodija je skorz poznata! Da nije hadzija mahno od koga? :D
swirl

#713 Re: Dino Merlin 2011

Post by swirl »

Meni je pjesma super, prava tralalalala za Eurovizije. :thumbup: :thumbup:
hedonism

#714 Re: Dino Merlin 2011

Post by hedonism »

Evo nam opet teme! :D
Hejteri, ne dolazite ovamo. :D
Kome se ne svidja Dino kao licnost, kao plagijator, nek zazmiri na jedno oko (i jedno uho) i nek navija za BiH! :bih:
SanskiBiser

#715 Re: Dino Merlin 2011

Post by SanskiBiser »

Image

Honors za "Love in Rewind" za proteklih 24 sata, video koji je vec preko 80000 ljudi pogledalo na YT :-)
GOLFER

#716 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

Merlin je nekima izgleda PENCILIN :-D :-D :-D Pjesma mi je danas bolja nego sinoc :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#717 Re: Dino Merlin 2011

Post by -LIBERO- »

hedonism wrote:Evo nam opet teme! :D
Hejteri, ne dolazite ovamo. :D
Kome se ne svidja Dino kao licnost, kao plagijator, nek zazmiri na jedno oko (i jedno uho) i nek navija za BiH! :bih:
Ti si se sama vec deklarisala kao veliki fan Merlina,isla si svaki puta na Kosevo,u arenu u Zenici i ne znam gdje si i sama napisala da si bila.

To je ok. Stvar tvoga izbora i muzickog ukusa.

Ali zasto se tako zustro i fanaticno pljuje, i zasto se ne patriotama :-) nazivaju ljudi kojima je muzika Dine Merlina "semce". Vjerovala ili ne ima ljudi koji vole elektornsku muziku,ima ljudi koje vove hip-hop,hard rock,metal,regge,ska,ska punk,punk....itd.itd.

I logicno je da tim ljudima koji se vide i vole takve muzicke pravce ova,ali i velika vecina drugih pjesama, djeluju sunderski i blijedo.
To je sasvim ocekivano :mrgreen:

I zasto je sada problem da neko od tih ljudi kaze u svoje ime,valjda ima pravo,da mu je izvodjac slab,da mu se ne svidja kako izvodi pjesmu,i na kraju da mu se ne svidja pjesma uopste.

Cemu sada prozivanje takvih ljudi da su kivni,pljuvaci,bezveze,ne patrioti,folk poklonici i slicne etikete koje se lijepe .

I ne mislim samo na tebe,nego na ovih par freneticnih fanova dine Merlina. Shvatite da nekima muzicki izrazaj Dine Merlina nije vrh muzicke piramide,i da je nekima cak sta vise taj izrazaj smijesan i tuzan.

Svak neka kaze svoje misljenje,nema potrebe za sukobom ili pljuvanjem.

E i drug Nelix zaplati :-? .
Last edited by -LIBERO- on 22/02/2011 17:12, edited 1 time in total.
policy

#718 Re: Dino Merlin 2011

Post by policy »

Rekoh, da se malo vratimo na temu... Dino inače solidno govori engleski. Ali eto, neki koji govore bolje engleski od njega - nisu ga razumjeli. Doduše, Dino mali priča "ćaršijski", pa ga nije lako razumjeti. Ali valjda ga neki od nas zato i volimo - što nema kompleksa zbog mahale iz koje dolazi.

Uglavnom, u ovoj močvari koja se zove estrada u nas, a i šire, Dino Merlin je nešto kao vilenjak. Veliki gospodin. Pa nek' crknu svi oni što mu zavide, što se drznuo uzdignuti iznad svoje čaršije. Pogotovo oni što mu ne vole ime, što mu ne vole vjeru, što mu ne vole grad i zemlju iz koje dolazi

Pjesmica mi se jako sviđa. A svaka budala na ovom forumu i šire zna da se o okusima ne raspravlja.

Nego, nađoh ovaj tekst od pjesme. Pa se baš zabavljam da otkrijem "šta je pisac htio rjet"... Valjda mi u četrdesetim, sa porodicom, ovo najbolje znamo razumjeti. A takvih je dosta glasača na Eurovision song voting-u.

Ljudi, uživajte u životu. Nije sve tako crno...

One to hundred
multiplied by you
it all looks great
it all looks cool

Healthy children
go to school
My doughter's in love
my son loves too

Oh, on the surface...
oh, in the distance...
it's all the same.

Oh, in the darkness...
oh, don't you notice
what a differnet game?

REF.

If you take this life from me today
Tear it up and bury me away
You'll just find two, three songs of mine
Hundred worries of mine

Your love, your love in rewind
You'll just find two, three songs of mine
Hundred worries of mine
And all your love in rewind

Sito, sito, sito, sito

One to hundred
multiplied by two
it's less about me,
it's less about you.

To keep it running
on certainty, but don't know
where to run from reality.

REF.
fatamorgana

#719 Re: Dino Merlin 2011

Post by fatamorgana »

SanskiBiser wrote:

Ma ja sam vazda znao da je to ustvari Crosby, Stills, Nash, Young i Dino Merlin :lol: :D

Sa titlovima je Love in Rewind meni odlicna a bez titlova se gubim u tekstu i viseznacnosti Dininog izgovora engleskih rijeci :lol:
Kad smo već kod Crosby. Stills, Nash&Young-a, ritam više liči na ovu:

because_of_you

#720 Re: Dino Merlin 2011

Post by because_of_you »

Po meni, bilo bi dosta ljepše da je išao npr. sa pjesmom Da šutiš, skupa sa Eldinom, tj da nije bila objavljena, tj da je napravio nešto slično. Po meni je ta pjesma vrh (i još njih par sa tog albuma), i priliči njemu i nemoguće je da se ne svidi nekome.

Ne znam ni zašto svi idu sa tim da za Eurosong treba neki cirkus, pa Marija Šerifović je pobijedila samo i isključivo zbog fantastičnog glasa te bez cirkusa na sceni. :thumbup:
mrtva kokoš

#721 Re: Dino Merlin 2011

Post by mrtva kokoš »

I think I like the song, but the moves...I don't know. It's funny to watch and I don't think it was ment to be funny?
Look at his hand at the guitar when he starts playing! And then the wild moves though it isn't really an up tempo song. I still don't know what to think of it.
Besides is a show also and the most annoying is to watch a man who is 43 and looks like 63 to dance as a happy teenager without any charm is not attractive at all to vote for him. If is a parody could be funny if not just ridiculous.
I dunno maybe this will do well, but i simply dislike it and I think his movements are quite funny
Nice...For sure much better than many entries we had this year so far!
I only hope they can preform it well live as well and I sure hope they will lose the jumping, stomping and all other silly and bizarre movements on stage and deliver a much more simple act
to je to, kritikuje se isto tako i njegov engleski, tako da je mozda bolje da pjeva na bosanskom....
hedonism

#722 Re: Dino Merlin 2011

Post by hedonism »

-LIBERO- wrote: Ti si se sama vec deklarisala kao veliki fan Merlina,isla si svaki puta na Kosevo,u arenu u Zenici i ne znam gdje si i sama napisala da si bila.

To je ok. Stvar tvoga izbora i muzickog ukusa.

Ali zasto se tako zustro i fanaticno pljuje, i zasto se ne patriotama :-) nazivaju ljudi kojima je muzika Dine Merlina "semce". Vjerovala ili ne ima ljudi koji vole elektornsku muziku,ima ljudi koje vove hip-hop,hard rock,metal,regge,ska,ska punk,punk....itd.itd.

I zasto je sada problem da neko od tih ljudi kaze u svoje ime,valjda ima pravo,da mu je izvodjac slab,da mu se ne svidja kako izvodi pjesmu,i na kraju da mu se ne svidja pjesma uopste.

Cemu sada prozivanje takvih ljudi da su kivni,pljuvaci,bezveze,ne patrioti,folk poklonici i slicne etikete koje se lijepe .

I ne mislim samo na tebe,nego na ovih par freneticnih fanova dine Merlina. Shvatite da nekima muzicki izrazaj Dine Merlina nije vrh muzicke piramide,i da je nekima cak sta vise taj izrazaj smijesan i tuzan.

Svak neka kaze svoje misljenje,nema potrebe za sukobom ili pljuvanjem.

E i drug Nelix zaplati :-? .
Prvo, nisam se deklarisala kao veliki fan Dine, procitaj ponovo moj post. Napisala sam da volim njegove pjesme i to stoji. Takodjer, nisam bila na Kosevu svaki put, nego jednom, 2008. godine.
Vjerovao ti ili ne, znam da postoje ljudi koji voli techno, hip hop, rock etc ali im to ne daje za pravo da pljuju po stvarima koje ne voli, u ovom slucaju Dino Merlin. Vrati se na pocetak teme i vidjet ces koliko ljudi je osudilo i ismijalo pjesmu prije same premijere. I to tebi nisu kivni ljudi i pljuvaci?
Niko ovdje nije rekao da je Merlin vrh muzicke piramide; evo prva cu ti reci da Hari pjeva 100 puta bolje ali meni je opet drazi Dino, Harijeva narcisoidnost je glavni razlog tome.
ALI ovdje se radi o tome da nas covjek predstavlja na Eurosongu i bilo ko da je u pitanju, nas zanr muzike ili ne trebamo to podrzati.
Atticus Finch

#723 Re: Dino Merlin 2011

Post by Atticus Finch »

:-)

Ajde sad otvorite temu ''Na koju pjesmu liči Love in Rewind''. O Bože, kao da je pitanje života i smrti Dino Merlin i Eurosong. Čovjek napravio šlagersku pjesmicu sa pozitivnom atmosferom i to je to. Al', ipak, su mi najjači ovi likovi koji kompleksaški poturaju svoj voljeni žanr kao jedini najkvalitetniji i najispravniji, po principu, ko je kriv ostalim ''jadovima'' što ne znaju šta valja! :-)
DeNiro

#724 Re: Dino Merlin 2011

Post by DeNiro »

Tesko je raditi u sredini gdje ima puno kriticara a malo stvaralaca. Vezano za Dininu pjesmu, sasvim solidna i sto se vise slusa zvuci bolje, ni bolja ni losija nego ostale. Uostalom to takmicenje, mislim na Evroviziju odavno nije proizvelo neki hit koji traje ili nekog umjetnika koji je nesto poznat po tome sto je pobjedio na tom takmicenju. U svakom slucaju Dino
je dobro odradio posao. A vi kriticari, pripremite nesto za slijedece takmicenje pa nas bolje predstavite.
foreigndude

#725 Re: Dino Merlin 2011

Post by foreigndude »

memlija wrote:
stochar wrote:mene tako podsjeca na neku pjesmu, na vrh mi jezika...

Moj je život Švicarska maybe ??? :D
Otkriću ti tajnu
Locked