Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- wewa
#701 Re: Trudnjače i porodilje online
ako mislite da ste jedine sa zagledanjem u papir i ves - da znate da niste. da vidite kako je kad se trudnoca iscekuje godinama... siguran put za ludnicu.
-
LaCici
#702 Re: Trudnjače i porodilje online
Dobro je, nisam jedini panicar.
Svakih pola sata znam pogledati ima li sta na vesu, a kada sam ono jutro prokrvarila kad nisam pala u nesvijest, kontala sam gotovo je, nema vise bebe. A da ne govorim da su mi dani k'o godine otkako sam trudna.
- yellow cat
#703 Re: Trudnjače i porodilje online
meni se isto otegnulo.. dobro, sad malo brže prolazi, jer me popustio strah, ali prva 3 mjeseca su mi bila kao tri godine.LaCici wrote:Dobro je, nisam jedini panicar.Svakih pola sata znam pogledati ima li sta na vesu, a kada sam ono jutro prokrvarila kad nisam pala u nesvijest, kontala sam gotovo je, nema vise bebe. A da ne govorim da su mi dani k'o godine otkako sam trudna.
I da, mi danas ulazimo u šesti mjesec.
-
baby24
#704 Re: Trudnjače i porodilje online
@yellow cat, pratimo se u stopu
)
-
Zoya
#705 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja samo da podrzim ove trudnice nase i da im zazelim (sta se ono moze zazeljeti... lagan porod jel?) e to, lagani porod a da prije toga na nogama podnesu grceve u istima
, mucninu, visak kilograma, ono pishanje svakih pola sata u devetom mjesecu i jos sto sta sto ja ne znam 
- beautyfool
#706 Re: Trudnjače i porodilje online
Pridruzujem se zeljamaZoya wrote:Ja samo da podrzim ove trudnice nase i da im zazelim (sta se ono moze zazeljeti... lagan porod jel?) e to, lagani porod a da prije toga na nogama podnesu grceve u istima, mucninu, visak kilograma, ono pishanje svakih pola sata u devetom mjesecu i jos sto sta sto ja ne znam
- otherside
#707 Re: Trudnjače i porodilje online
me too
i jos bih da dodam - da im bebci dobro klopaju i dobro spavaju
i jos bih da dodam - da im bebci dobro klopaju i dobro spavaju
- yellow cat
#708 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja rekoh ti se došla prijaviti.Zoya wrote:Ja samo da podrzim ove trudnice nase i da im zazelim (sta se ono moze zazeljeti... lagan porod jel?) e to, lagani porod a da prije toga na nogama podnesu grceve u istima, mucninu, visak kilograma, ono pishanje svakih pola sata u devetom mjesecu i jos sto sta sto ja ne znam
-
LaCici
#709 Re: Trudnjače i porodilje online
yellow cat kako prodje pregled, sve ok?
- yellow cat
#710 Re: Trudnjače i porodilje online
ma super.LaCici wrote:yellow cat kako prodje pregled, sve ok?
-
LaCici
#711 Re: Trudnjače i porodilje online
Super.
Ali samo pola kg?
Blago tebi. Ja nisam dosla ni do 3. mjeseca a vec 2 kg nabacila.
Sta jedes pa odrzavas kilazu?
Ali samo pola kg?
- yellow cat
#712 Re: Trudnjače i porodilje online
To su kod tebe čari trudnoće kad ti se ništa ne gadi, pa jedeš normalno. Ja sam prva 3 mjeseca izgubila najmanje 5 kg, jer mi se sve gadilo i jela sam povrće (poneko), supe, od voća samo maline i banane, slatko nikako, i sireve.. Baš lagana prehrana, a i to sam znala povraćati. Sad je to prošlo, pa jedem sve, osim grickalica. To izbjegavam i neću da kupujem, jer u sebi nema ništa kvalitetno, a samo deblja. Ja kad se i prejedem, smeta mi, ne mogu spavati i guši me, pa ne jedem navečer poslije sedam, samo mandarine u ogromnim količinama. Ali, ispred mene su još 3 mjeseca, stignem ja natući kilažu.LaCici wrote:Super.![]()
Ali samo pola kg?Blago tebi. Ja nisam dosla ni do 3. mjeseca a vec 2 kg nabacila.
Sta jedes pa odrzavas kilazu?
Baš sam neki dan razmišljala, tvoje djete će imati najljepše rođendanske torte.. mogu misliti kako ćeš se tome posvetiti, kad drugim ljudima praviš onako divne torte.
-
LaCici
#713 Re: Trudnjače i porodilje online
Hehehe ako budem imala vremena da pravim od bebe.
Sto se tice hrane stvarno metem sve, a grickalica mi nikad dosta, morat cu se malo kontrolisati. Doktor me je vec naruzio sto sam se izmedju 2 pregleda (nekih 20 dana) toliko udebljala.
Sto se tice hrane stvarno metem sve, a grickalica mi nikad dosta, morat cu se malo kontrolisati. Doktor me je vec naruzio sto sam se izmedju 2 pregleda (nekih 20 dana) toliko udebljala.
- Alhemicarkaa
#714 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam se za ova 3 mjeseca udebljala 1 kg. Doktor mi je rekao da smijem maksimalno 12, a svi me plaše da se u zadnjem tromjesjecju najvise dobije, pa me već hvata panika kako ću doktoru na oci
A ja stvarno ne znam na šta će ličiti ovo moje dijete, inače nisam peka i voljela sam jesti povrce, nisam jela one gluposti, u mojoj kuci se cak ni pašteta ne jede i ostala junk food, a ovo malo samo da mu je to. Neki dan gledam cips (je li mi vjerujete da sam ja u svom cijelom životu pojela možda kesicu cipsa) i kontam uh ovo bi bilo dobro. A onda sam rekla e Boga mi neces! Ali vrhunac je što mi se pije rakija, i to baš rakija, a na to sam uvijek povracala
Necu valjda pijanicu roditi
A ja stvarno ne znam na šta će ličiti ovo moje dijete, inače nisam peka i voljela sam jesti povrce, nisam jela one gluposti, u mojoj kuci se cak ni pašteta ne jede i ostala junk food, a ovo malo samo da mu je to. Neki dan gledam cips (je li mi vjerujete da sam ja u svom cijelom životu pojela možda kesicu cipsa) i kontam uh ovo bi bilo dobro. A onda sam rekla e Boga mi neces! Ali vrhunac je što mi se pije rakija, i to baš rakija, a na to sam uvijek povracala
- otherside
#715 Re: Trudnjače i porodilje online
Alhemicarkaa wrote:Ja sam se za ova 3 mjeseca udebljala 1 kg. Doktor mi je rekao da smijem maksimalno 12, a svi me plaše da se u zadnjem tromjesjecju najvise dobije, pa me već hvata panika kako ću doktoru na oci![]()
A ja stvarno ne znam na šta će ličiti ovo moje dijete, inače nisam peka i voljela sam jesti povrce, nisam jela one gluposti, u mojoj kuci se cak ni pašteta ne jede i ostala junk food, a ovo malo samo da mu je to. Neki dan gledam cips (je li mi vjerujete da sam ja u svom cijelom životu pojela možda kesicu cipsa) i kontam uh ovo bi bilo dobro. A onda sam rekla e Boga mi neces! Ali vrhunac je što mi se pije rakija, i to baš rakija, a na to sam uvijek povracala![]()
prije trudnoce uopce nisam jela crveno meso. jednostavno ga nisam voljela.
u prvom trimestru od svih mogucih simptoma meni je stalno mirisalo neko meso, rostilj i sl.
i ja cojeka pod ruku, u restoran i narucim biftek
ma hormoni su cudo.
kasnije sam se opet vratila na staro - pileci batak i riba (moje meso)
-
majar
#716 Re: Trudnjače i porodilje online
yellow cat wrote:meni se isto otegnulo.. dobro, sad malo brže prolazi, jer me popustio strah, ali prva 3 mjeseca su mi bila kao tri godine.LaCici wrote:Dobro je, nisam jedini panicar.Svakih pola sata znam pogledati ima li sta na vesu, a kada sam ono jutro prokrvarila kad nisam pala u nesvijest, kontala sam gotovo je, nema vise bebe. A da ne govorim da su mi dani k'o godine otkako sam trudna.
I da, mi danas ulazimo u šesti mjesec.Večeras pregled, već me hvata panika, ali otkad se bebač vrti, uvjerena sam da je sve ok.
Hehehe sve smo mi iste,svaka trudnoca je toliko razlicita ali ipak i tako slicna.Sa koliko nedelja trudnoce ulazis u šesti mesec?
-
majar
#717 Re: Trudnjače i porodilje online
wewa wrote:ako mislite da ste jedine sa zagledanjem u papir i ves - da znate da niste. da vidite kako je kad se trudnoca iscekuje godinama... siguran put za ludnicu.
Znaci nisam jedina koja je iscekivala?(10godina)
-
Zoya
#718 Re: Trudnjače i porodilje online
Planiraj da tvoje trece a moje prvo skupa nosimoyellow cat wrote:ma super.LaCici wrote:yellow cat kako prodje pregled, sve ok?Dječak ima pola kg, da, još uvijek je dječak i kaže dr da će i ostati
.. nije više nisko, podigao se, jeste na zadaku, ali okreću se oni stalno, pogotovo sad dok još ima puno mjesta, pa će valjda i on. Ostali nalazi uredni, mama se od početka udebljala pola kg, koliko i dječak ima. Ma sve je zasad školski, presretna sam.
Bebce od pola kg, kuku majko mila. Imam tri banane i otisla ih sad izmjeriti, kad one teske 500gr
wewo
@otherside, kad ti prije zeno postade mama
- putujucidzindas
#719 Re: Trudnjače i porodilje online
evo da se i mi prijavimo
14 nam je sedmica, a jos ko da i nismo trudni
nikakvih mucnina, gadjenja ili bilo sta nema.
jedino nas malo brine doktorica koja spominje amniocentezu (samo zbog moje 33. godine). bas nam ne bi bilo drago..
14 nam je sedmica, a jos ko da i nismo trudni
jedino nas malo brine doktorica koja spominje amniocentezu (samo zbog moje 33. godine). bas nam ne bi bilo drago..
- yellow cat
#720 Re: Trudnjače i porodilje online
čestitke...putujucidzindas wrote:evo da se i mi prijavimo![]()
14 nam je sedmica, a jos ko da i nismo trudninikakvih mucnina, gadjenja ili bilo sta nema.
ali ja planiram imati dvoje djece.Zoya wrote:
Planiraj da tvoje trece a moje prvo skupa nosimo![]()
ili cetvrto, a mozda i drugo
![]()
![]()
Bebce od pola kg, kuku majko mila. Imam tri banane i otisla ih sad izmjeriti, kad one teske 500grKad ovako sjednes i kontas da ce od tih 500 grama nekad postati covjek, mozda buduci predsjednik, astronom, doktor, advokat.... da ne povjerujes
![]()
- putujucidzindas
#721 Re: Trudnjače i porodilje online
hvala na cestitkama 
jeste prvo dijete.
nabor je zanemarivo mali. sve je OK na 4d UZV. Trebam za 10 dana raditi triple test, pa cemo vidjeti - ako bude OK, definitivno ne idem na amnioc. -ne bih bas da trcim i tek tako rizikujem, ako nema ozbiljne potrebe.
jeste prvo dijete.
nabor je zanemarivo mali. sve je OK na 4d UZV. Trebam za 10 dana raditi triple test, pa cemo vidjeti - ako bude OK, definitivno ne idem na amnioc. -ne bih bas da trcim i tek tako rizikujem, ako nema ozbiljne potrebe.
- yellow cat
#722 Re: Trudnjače i porodilje online
sa 22 nedjelje.majar wrote:yellow cat wrote: Hehehe sve smo mi iste,svaka trudnoca je toliko razlicita ali ipak i tako slicna.Sa koliko nedelja trudnoce ulazis u šesti mesec?
Evo radi lakše računice
4 sedmica +3 dana kraj 1 mjeseca
8+5 kraj 2 mjeseca
13+1 kraj 3 mjeseca
17+4 kraj 4 mjeseca
21+6 kraj 5 mjeseca
26+2 kraj 6 mjeseca
30+4 kraj 7 mjeseca
35+0 kraj 8 mjeseca
40+0 kraj 9 mjeseca
-
majar
#723 Re: Trudnjače i porodilje online
yellow cat wrote:sa 22 nedjelje.majar wrote:yellow cat wrote: Hehehe sve smo mi iste,svaka trudnoca je toliko razlicita ali ipak i tako slicna.Sa koliko nedelja trudnoce ulazis u šesti mesec?
Evo radi lakše računice
4 sedmica +3 dana kraj 1 mjeseca
8+5 kraj 2 mjeseca
13+1 kraj 3 mjeseca
17+4 kraj 4 mjeseca
21+6 kraj 5 mjeseca
26+2 kraj 6 mjeseca
30+4 kraj 7 mjeseca
35+0 kraj 8 mjeseca
40+0 kraj 9 mjeseca
Hvala ti..ja sam 21+1,znaci jos par dana
- otherside
#724 Re: Trudnjače i porodilje online
Zoya wrote: @otherside, kad ti prije zeno postade mama
ti k'o ovi moji s posla, stalno govore da im nekako moja trudnoca brzo prodje
a najbolja je jedna kolegica koja me srela kad sam izlazila iz porodilista i sva zabezeknuta pita kad sam bila trudna
jos ce neko pomisliti da sam lazirala trudnocu
jedino sto meni brzo prolazi je ovo porodiljsko...bebici je 10,5 mjeseci i blizi se povratak na posao
samo jos jedan mali savjet novopecenim trudnicama...uzivajte u prvom i drugom trimestru, treci necete
nisam vjerovala drugim zenama al' zadnji mjesec trudnoce sam jedva cekala da se porodim - ni' normalno zaspat, nit' sjesti...a wc ti postane omiljena prostorija
- yellow cat
#725 Re: Trudnjače i porodilje online
@otherside kako si rodila prirodno ili carski? Koliko je trajao oporavak? Sve piši.