Citajuci temu vidim da se javljaju vecinom zenski dio foruma. Ne zelim umanjivati njihovu patnju i bol proizaslu iz razvoda, ali to neznaci da i muskarci ne prolaze kroz istu stvar. Mislim, da to sto muskarci manje pisu, je da ustvari mozda malo manje su spremni pokazati tu vrstu emocija, jer moze izgledati kao slabost, a mi muskarci ne volimo bit slabici

.
Ali nebitno, zelim iznijeti neko svoje zivotno iskustvo. Ja sam prije vise od godinu i po dosao do spoznaje da me supruga ( ONA) vara. Iz pocetka su to bile neke sitnice koje su navodile na to. Istina nisam niu sam odmah povjerovao da je sve otislo tako daleko. Medjutim kad sam se i licno u sve uvjerio moj svijet se srusio. Kako sam po prirodi totalno racionalna osoba, cak i u ovakvoj situacji nisam reeagovao naglo. Nakon suocavanja, dogovorili smo se da cemo zbog djece sve izvesti polako. Nakon togo skoro pola godine zivjeli smo kao cimeri, a da nikom nista nismo rekli i pokazali. Ja sam se skroz raspitao za razvod, imao sve pred sobom. U medju vremenu sam naisao na bivsu sa kojom sam izlazio cak i spavao i to od supruge nisam ni krio jer u biti ja i ona nismo imali u to vrijeme nista. Trajalo je to par mjeseci. U medju vremenu sam uvidio da se Ona promjenila. kako sam pratio sve njene odlazne i dolazne poruke i brojeve sa kojima je kontaktirala sa mobitela uvidio sam da je prekinula sva sa osobom sa kojom je sve pocelo i da se je shvatila gresku. Onda je neako lopticu prebacila meni, slozila se sa sporazumnim. Onda sam ja jednostavno dosao na led. Nit tamo nit ovamo. Ono sto je cudno da je za vrijeme tog statusa u kuci i na poslu bilo sve super. Ja sam postao zamjenik sefa, cak i ona dobila neko unapredjenje. Onda sam sam sebe upitao dokle to. Treba li mi sad da idem iz pocetka. Sredio kucu, nabavio novi auto. Ono sto je najcudnije sa Njom sa se onda nekako jos vise sprijateljio. I onda ja jedan dan se probudim i pitam se dokle cu zivjet tako. Pobjegnem na jedan samacki odmor i o svemu dobro razmislim. Onda odlucim da joj pruzim sasnu i krenemo ponovo. Kad sam joj to rekao nakon povratka iz nje su provalile emocije da je spremna na sve da opet budemo skupa, cak i da se vidjam povremeno bivsom. Iako do tad nije pokazivala da zeli ponovo. I tako poceli smo iz pocetka. Ali ono sto je sad nevjerovatno je da nam je sex toliko dobar nego prije, da smo sad totalno neoptereceni sa tim sto se desilo. Meni je to sad nekako svejedno. Sad se zezamo na racun toga, opusteni smo, nema ni one ljubomore. Pricamo otovoreno o sexu koji smo imali za vrijeme tih "prevara". Cak nas sad sve to uzbudjuje i zblizava. I naj cudnije je da sad moja bivsa se zaposlila u firmu kod Nje. Ja kad navratim pricamo onako u zezanciji skupa, ali niko ne spominje to vrijeme od prije mekoliko mjeseci.
Ali uz napomenu da je i dalje aplikacija koja prati njene poruke na telefonu i dalje instalirana i da znam sve sa kim kontaktira. Jer nikad se nezna ......