Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
alchak.ba

#701 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alchak.ba »

xmaya wrote:šta kada se totalno razočaraš u muški rod zbog jedne osobe...ne vjerujem uopće da može postojati neko ko je drugačiji, ne vjerujem više ni u ljubav ni u brak nit u bilo šta što upućuje na neku vezu...iako s druge strane osjećam prazninu, osamljenost, hendikep..
živo me interesuje od forumašica koje dijele istu sudbinu, je li to samo faza ili doživotni stav..
izvini ali moram reci

to je tolika budalastinja i sto se prije tih misli rijesis bice ti ljepse u zivotu jer zivot je lijep :)
quarterback

#702 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by quarterback »

xmaya wrote:šta kada se totalno razočaraš u muški rod zbog jedne osobe...ne vjerujem uopće da može postojati neko ko je drugačiji, ne vjerujem više ni u ljubav ni u brak nit u bilo šta što upućuje na neku vezu...iako s druge strane osjećam prazninu, osamljenost, hendikep..
živo me interesuje od forumašica koje dijele istu sudbinu, je li to samo faza ili doživotni stav..
ne mogu razumjeti to nikako, losa iskustva imamo svi, ali nositi ta losa iskustva kroz zivot i dozvoliti da te toliko sputavaju da si u nemogucnosti da nastavis dalje je emotivno samoubistvo...

dislike, veliki
♥ Julianna ♥

#703 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ♥ Julianna ♥ »

Uvijek se može u samostan jelte :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#704 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

udovice i udovci mogu

ostali niht :mrgreen:
♥ Julianna ♥

#705 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ♥ Julianna ♥ »

E sad će se garant razočarati, jer je planirala :D
xmaya

#706 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

Ja se uopće ne žalim što sam sama, samo kažem da imam osjećaj da je svaki muškarac u biti isti. Tema samohrane majke to potvrđuje. Ja sam možda malo i subjektivna ali iskenost ovog lika zauzeti username govori da su ljudi jako ograničeni i ne žele shvatiti druge.
Ali opet, vjerujem da će se srediti situacija, mislim kad je taze najteže je....vidim da su i ostali vidjeli neku svjetlost u konačnici.. :-) nadam se da ću i ja...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#707 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

ako su svi muškarci isti nisi trebala rađati sinove :roll:
xmaya

#708 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

Black swan wrote:ako su svi muškarci isti nisi trebala rađati sinove :roll:
kasno sam skontala :x
Ljuska_u_BaklaFi

#709 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Samo faza :oops:
xmaya

#710 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
koliko traje :roll:
sha_ba

#711 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by sha_ba »

xmaya wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:
Uglavnom je do tebe .... Vise pozitivne energije i optimizma obavezno.. Ako nastavis kao ovo do sad... Mnogo duže vjeruj.. A ja ti od srca želim da to bude jedna kratka faza u tvom životu da nam se javis ovdje sretna, zaljubljena i vesela ;)
Jay Gatsby

#712 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Jay Gatsby »

xmaya wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:
Dok te ne prođe osjećaj da su svi muškarci isti.
cava

#713 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

xmaya wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:
Koliko dugo ih budeš trpala u isti koš, toliko će da traje.
Ustani, otresi pašinu i nastavi dalje, nije lahko ali je izvodljivo.
:)
male_okice

#714 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by male_okice »

x-maya koliko traje ta faza vec kod tebe? da ne osjecas mozda ipak blagu depresiju? nije to nikakva sramota, nekad se jednostavno ne mozemo nositi sa svim problemima koje imamo. svi se mi razocaramo u zivotu pa i u bracnog druga nekad vise nego sto bih zeljeli ali reci da su svi muskarci isti malo mi je ipak previse. Mislim znam da ih ima kretena za nepomisliti ali isto tako znam i zena gdje me bude pravo sramota sto sam zensko uopste. stvarno nisu svi muskarci isti, kao sto ni sve zene nisu iste, samo nekad je potrebno vise vremena da nadjemo ono nesto u drugoj osobi, ili zbog tvoje konrektne situacije posto si razocarana smatras da je to sad nemoguce. Ali je i dalje moguce samo moras biti vise otvorena ka novim poznanstvima i mogucnostima.

mislim ako ti odgovara da si trenutno sama i da uzivas malo u svojoj samoci da raskrstis neke stvari sama sa sobom vidis gdje si sta zelis i to je ok, ali nemoj se zatvarati pred svim mogucnostima ili drugim muskarcima. mozes ti otici s nekim na pice, na veceru bez ikakvih unapred dogovorenih obaveza ili ocekivanja. malo se pokusaj opustiti i uzivati sama u sebi prvo pa onda i u drugim ljudima. ako ipak ne mozes nije sramota potraziti i pomoc od strucnih lica. u svakom slucaju puno srece.
xmaya

#715 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

mislim da nisam još za stručne pomoći :-)
Moj život je prilično izorganizovan, poslovne, obaveze, kućne obaveze, porodične obaveze....ali sve su to u biti samo obaveze. Kad pođem razmišljati o nekom vremenu samo za sebe gdje bi se malo odmorila, prvo ne znam gdje bih ga uklopila, a drugo ne vidim se ni s kim. Da slučajno dobijem poziv na kafu, večeru, nebitno, vjerovatno bih odbila. Ne želim povrijediti djecu, dosta im je šokova u životu. Još u braku dok smo bili, imala sam situacija gdje sam mogla uživati u tom lijepom životu na neki zabranjen način....ali nisam. Sad ispade, što se više trudiš da si ok, gore prođeš....Ali opet...meni je lijepo jer sam se riješila nekih bitnih problema, nema mi više nervoze u kući, nema dreke, galame, nema sumnje, prosipanja sile....mah, riješila sam se mogu slobodno reći terora. I možda zato sve gledam skeptično. Život je lijep, vidim da puno ljudi funkcioniše sasvim normalno, ali najviše sam skeptik kad je u pitanju moj život. Sve izorganizovano, ali fali ono nešto :-)
malenii

#716 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by malenii »

Citajuci temu vidim da se javljaju vecinom zenski dio foruma. Ne zelim umanjivati njihovu patnju i bol proizaslu iz razvoda, ali to neznaci da i muskarci ne prolaze kroz istu stvar. Mislim, da to sto muskarci manje pisu, je da ustvari mozda malo manje su spremni pokazati tu vrstu emocija, jer moze izgledati kao slabost, a mi muskarci ne volimo bit slabici :) .
Ali nebitno, zelim iznijeti neko svoje zivotno iskustvo. Ja sam prije vise od godinu i po dosao do spoznaje da me supruga ( ONA) vara. Iz pocetka su to bile neke sitnice koje su navodile na to. Istina nisam niu sam odmah povjerovao da je sve otislo tako daleko. Medjutim kad sam se i licno u sve uvjerio moj svijet se srusio. Kako sam po prirodi totalno racionalna osoba, cak i u ovakvoj situacji nisam reeagovao naglo. Nakon suocavanja, dogovorili smo se da cemo zbog djece sve izvesti polako. Nakon togo skoro pola godine zivjeli smo kao cimeri, a da nikom nista nismo rekli i pokazali. Ja sam se skroz raspitao za razvod, imao sve pred sobom. U medju vremenu sam naisao na bivsu sa kojom sam izlazio cak i spavao i to od supruge nisam ni krio jer u biti ja i ona nismo imali u to vrijeme nista. Trajalo je to par mjeseci. U medju vremenu sam uvidio da se Ona promjenila. kako sam pratio sve njene odlazne i dolazne poruke i brojeve sa kojima je kontaktirala sa mobitela uvidio sam da je prekinula sva sa osobom sa kojom je sve pocelo i da se je shvatila gresku. Onda je neako lopticu prebacila meni, slozila se sa sporazumnim. Onda sam ja jednostavno dosao na led. Nit tamo nit ovamo. Ono sto je cudno da je za vrijeme tog statusa u kuci i na poslu bilo sve super. Ja sam postao zamjenik sefa, cak i ona dobila neko unapredjenje. Onda sam sam sebe upitao dokle to. Treba li mi sad da idem iz pocetka. Sredio kucu, nabavio novi auto. Ono sto je najcudnije sa Njom sa se onda nekako jos vise sprijateljio. I onda ja jedan dan se probudim i pitam se dokle cu zivjet tako. Pobjegnem na jedan samacki odmor i o svemu dobro razmislim. Onda odlucim da joj pruzim sasnu i krenemo ponovo. Kad sam joj to rekao nakon povratka iz nje su provalile emocije da je spremna na sve da opet budemo skupa, cak i da se vidjam povremeno bivsom. Iako do tad nije pokazivala da zeli ponovo. I tako poceli smo iz pocetka. Ali ono sto je sad nevjerovatno je da nam je sex toliko dobar nego prije, da smo sad totalno neoptereceni sa tim sto se desilo. Meni je to sad nekako svejedno. Sad se zezamo na racun toga, opusteni smo, nema ni one ljubomore. Pricamo otovoreno o sexu koji smo imali za vrijeme tih "prevara". Cak nas sad sve to uzbudjuje i zblizava. I naj cudnije je da sad moja bivsa se zaposlila u firmu kod Nje. Ja kad navratim pricamo onako u zezanciji skupa, ali niko ne spominje to vrijeme od prije mekoliko mjeseci.

Ali uz napomenu da je i dalje aplikacija koja prati njene poruke na telefonu i dalje instalirana i da znam sve sa kim kontaktira. Jer nikad se nezna ......
jazzer

#717 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by jazzer »

malenii wrote:...I tako poceli smo iz pocetka. Ali ono sto je sad nevjerovatno je da nam je sex toliko dobar nego prije, da smo sad totalno neoptereceni sa tim sto se desilo. Meni je to sad nekako svejedno. Sad se zezamo na racun toga, opusteni smo, nema ni one ljubomore. Pricamo otovoreno o sexu koji smo imali za vrijeme tih "prevara". Cak nas sad sve to uzbudjuje i zblizava. I naj cudnije je da sad moja bivsa se zaposlila u firmu kod Nje. Ja kad navratim pricamo onako u zezanciji skupa, ali niko ne spominje to vrijeme od prije mekoliko mjeseci.

Ali uz napomenu da je i dalje aplikacija koja prati njene poruke na telefonu i dalje instalirana i da znam sve sa kim kontaktira. Jer nikad se nezna ......
Jesi siguran da je sve ok i da ne moze bolje? :)
Nera_22

#718 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Nera_22 »

Kako toliko globalizujes stvari? Niko, ama bas niko, nije isti. To ti je isto da si probala neki turski cokoladni namaz i neces ni da probas nutellu jer svi cokoladni namazi su isti i ruzn i :D ha ja!!!
malenii

#719 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by malenii »

jazzer wrote:
malenii wrote:...I tako poceli smo iz pocetka. Ali ono sto je sad nevjerovatno je da nam je sex toliko dobar nego prije, da smo sad totalno neoptereceni sa tim sto se desilo. Meni je to sad nekako svejedno. Sad se zezamo na racun toga, opusteni smo, nema ni one ljubomore. Pricamo otovoreno o sexu koji smo imali za vrijeme tih "prevara". Cak nas sad sve to uzbudjuje i zblizava. I naj cudnije je da sad moja bivsa se zaposlila u firmu kod Nje. Ja kad navratim pricamo onako u zezanciji skupa, ali niko ne spominje to vrijeme od prije mekoliko mjeseci.

Jesi siguran da je sve ok i da ne moze bolje? :)
Pa SAD jeste sve OK, da li ce ostati ne znam, ali zbilja i ne razmisljam nesto previse o tome, napominjem ponovo da nam se obomo deslilo da nas ti izleti sa drugima sad u sexu totalno napaljuju i da nam je zbog toga super. A da moze biti bolje vjerovatno da, sad samo zavisi za koga :D :D :D :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#720 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ladyblue18 »

Sreca pa postoji arhiva postova, na tren sam pomislila da je deja vu u pitanju :lol:
malenii

#721 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by malenii »

ladyblue18 wrote:Sreca pa postoji arhiva postova, na tren sam pomislila da je deja vu u pitanju :lol:
E na kog se sad to odnosi .....!?
xmaya

#722 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

malenii wrote:Citajuci temu vidim da se javljaju vecinom zenski dio foruma. Ne zelim umanjivati njihovu patnju i bol proizaslu iz razvoda, ali to neznaci da i muskarci ne prolaze kroz istu stvar. Mislim, da to sto muskarci manje pisu, je da ustvari mozda malo manje su spremni pokazati tu vrstu emocija, jer moze izgledati kao slabost, a mi muskarci ne volimo bit slabici :) .
Ali nebitno, zelim iznijeti neko svoje zivotno iskustvo. Ja sam prije vise od godinu i po dosao do spoznaje da me supruga ( ONA) vara. Iz pocetka su to bile neke sitnice koje su navodile na to. Istina nisam niu sam odmah povjerovao da je sve otislo tako daleko. Medjutim kad sam se i licno u sve uvjerio moj svijet se srusio. Kako sam po prirodi totalno racionalna osoba, cak i u ovakvoj situacji nisam reeagovao naglo. Nakon suocavanja, dogovorili smo se da cemo zbog djece sve izvesti polako. Nakon togo skoro pola godine zivjeli smo kao cimeri, a da nikom nista nismo rekli i pokazali. Ja sam se skroz raspitao za razvod, imao sve pred sobom. U medju vremenu sam naisao na bivsu sa kojom sam izlazio cak i spavao i to od supruge nisam ni krio jer u biti ja i ona nismo imali u to vrijeme nista. Trajalo je to par mjeseci. U medju vremenu sam uvidio da se Ona promjenila. kako sam pratio sve njene odlazne i dolazne poruke i brojeve sa kojima je kontaktirala sa mobitela uvidio sam da je prekinula sva sa osobom sa kojom je sve pocelo i da se je shvatila gresku. Onda je neako lopticu prebacila meni, slozila se sa sporazumnim. Onda sam ja jednostavno dosao na led. Nit tamo nit ovamo. Ono sto je cudno da je za vrijeme tog statusa u kuci i na poslu bilo sve super. Ja sam postao zamjenik sefa, cak i ona dobila neko unapredjenje. Onda sam sam sebe upitao dokle to. Treba li mi sad da idem iz pocetka. Sredio kucu, nabavio novi auto. Ono sto je najcudnije sa Njom sa se onda nekako jos vise sprijateljio. I onda ja jedan dan se probudim i pitam se dokle cu zivjet tako. Pobjegnem na jedan samacki odmor i o svemu dobro razmislim. Onda odlucim da joj pruzim sasnu i krenemo ponovo. Kad sam joj to rekao nakon povratka iz nje su provalile emocije da je spremna na sve da opet budemo skupa, cak i da se vidjam povremeno bivsom. Iako do tad nije pokazivala da zeli ponovo. I tako poceli smo iz pocetka. Ali ono sto je sad nevjerovatno je da nam je sex toliko dobar nego prije, da smo sad totalno neoptereceni sa tim sto se desilo. Meni je to sad nekako svejedno. Sad se zezamo na racun toga, opusteni smo, nema ni one ljubomore. Pricamo otovoreno o sexu koji smo imali za vrijeme tih "prevara". Cak nas sad sve to uzbudjuje i zblizava. I naj cudnije je da sad moja bivsa se zaposlila u firmu kod Nje. Ja kad navratim pricamo onako u zezanciji skupa, ali niko ne spominje to vrijeme od prije mekoliko mjeseci.

ja se tebi divim, iskreno! ovo zaista ne bih mogla... nakon prevare ni u snu ponovo s nekim.
mene bi sumnja izjela iznutra....i gdje je tu čar života...
respo

#723 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by respo »

sad maleni busi dvije bez ikakvog straha od prevare i tako tih stvari :D
respo

#724 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by respo »

xmaya wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:
koliko joj ti odredis rok trajanja toliko i traje
xmaya

#725 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by xmaya »

pa ustvari mene ta faza malo i popušta, ali svako malo mi padaju na pamet situacije koje sam preživjela...
život je lijep i treba ga živjeti neko reče, ali koga je zmija ujela i guštera se boji...
Post Reply