riječ balija ne egzistira u mom vokabularu, a to što tebe nerivraju mišljenja koja nisu sukladna tvojima, do tebe je ne do mene, zar bi ljudi zbog tvoje mentalne komocije, trebali prestati razmišljati i iznositi mišljenja...palermo wrote:Kad bi ti samo mogao da objasniš pojam građanske BiH. Ali nevažnoosa wrote: zar ti misliš da je građanska bih, moguća bez krvi, ne pretjeruj, da ne ponavljam tvoj post, jer on može vrijediti za svki napis s kojim se netko ne slaže....
Jedna od razlika između mene i tebe je u tome, što ću u svakom scenariju ja biti jedan od učesnika i na svojoj koži osjećati posljedice politika za koje se zalažem (bilo dobre ili loše), za razliku od tebe koji će kako god se stvari bude kretale, u 20 i 30 sati opet otvoriti forum i reći sebi, haj da se malo zabavim, mogao b ih sokoliti one svoje po krvavoj Bosni i usput balije nervirati. Osim ako u isto vrijeme ne bude Šeherezada, pa ti to bude malo veća razbibriga.
BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB
- osa
#701 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#702 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
ko se to uopšte bori za Hrvate u Zenici? Čović?osa wrote:
i sada taj argument vrijedi, jer djeca moraju imati iste mogućnosti u javnim školama, ponavljam, zašto djeca bošnjka u stocu ne idu u islamski školski centar, pa nek ga otvori tko hoće, zanimljivo nitko da odgovori, jer eto u tom "fašističkom" stocu postoji obrazovanje u javnoj školi na bosanskom jeziku, ima li toga u zenici, na hrvatskom jeziku....
- Komrad
#703 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
osa wrote:[
i sada taj argument vrijedi, jer djeca moraju imati iste mogućnosti u javnim školama, ponavljam, zašto djeca bošnjka u stocu ne idu u islamski školski centar, pa nek ga otvori tko hoće, zanimljivo nitko da odgovori, jer eto u tom "fašističkom" stocu postoji obrazovanje u javnoj školi na bosanskom jeziku, ima li toga u zenici, na hrvatskom jeziku....
Jel to trazio neko u Zenici?
-
Alfa_Ze
#704 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
samo sto je tu jedan VELIKI problem u Stocu, DOZVOLA za izgradnju takvog centra je MISAONA IMENICA, za razliku od ''islamsko - fasisticke'' sredine u Zenici, koja HRVATIMA to omogucava bez problema !!osa wrote: slažem se , dabogda se djeca bošnjaka u stocu školovala u islamskom školskom centru a djeca hrvata u zenici u javnoj školi na hrvatskom jeziku.
a za fašistu kao što si ti, ako je to isto, neka je....

-
cikafe
#705 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
mozes odabrati sta ce ti pisati u knjizici, mene su pitali hoces li da ti pise hrvatski, valjda sto mi je malo "hrvatskije" ime i ja reko NEEEEEECU!osa wrote:i sada taj argument vrijedi, jer djeca moraju imati iste mogućnosti u javnim školama, ponavljam, zašto djeca bošnjka u stocu ne idu u islamski školski centar, pa nek ga otvori tko hoće, zanimljivo nitko da odgovori, jer eto u tom "fašističkom" stocu postoji obrazovanje u javnoj školi na bosanskom jeziku, ima li toga u zenici, na hrvatskom jeziku....convict wrote:kako samo zloupotrebljavaš stvari. da kšc ne postoji, argument bi bio da Hrvati nemaju dovoljno prava. sad kad postoji to je opet neki dokaz ugroženosti?osa wrote:
kad djeca u stocu budu išla u školu kod lokalnog imama a ne u državnu školu, onda ćemo možda razgovarati o istom, to tada je to fašizam...
na otvaranju kšc-a u zenici je govorio dario kordić, nepunu godinu nakon vašingonskog sporazuma, a prije dejtona. ako to nije tolerancija, ne znam šta jeste.
- Komrad
#706 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
nije tema al evo
Tu nikad nije bila džamija“
U Livnu srušena džamija u izgradnji
Bespravno izgrađena džamija u Sturbi kod Livna srušena je uz asistenciju policije, potvrdio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak. On je rekao da je rušenje tog objekta, koje je obezbjeđivalo 20 policajaca, proteklo mirno i bez problema.
Prema njegovim riječima, taj bespravno izgrađeni objekat je imao prizemlje i dio sprata, čija je namjena bila služenje ramazanske molitve i vjeronauk.
Građevinska inspekcija opštine Livno je 11. jula izdala rješenje o obustavljanju radova i Medžlisu Islamske zajednice naredila rušenje izgrađenog dijela objekta u roku od sedam dana zbog ilegalnog građenja, odnosno neposjedovanja lokacijske i građevinske dozvole, što oni nisu izvršili.
Radnici komunalnog preduzeća su 5. augusta pokušali srušiti izgrađeni dio objekta, ali je desetak mještana Bošnjaka spriječilo rad bagera.
Opštinsko vijeće Livna u julu nije dalo pozitivno mišljenje za izgradnju džamije u Sturbi, uz obrazloženje da tu nikad nije bila džamija.
Tu nikad nije bila džamija“
U Livnu srušena džamija u izgradnji
Bespravno izgrađena džamija u Sturbi kod Livna srušena je uz asistenciju policije, potvrdio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak. On je rekao da je rušenje tog objekta, koje je obezbjeđivalo 20 policajaca, proteklo mirno i bez problema.
Prema njegovim riječima, taj bespravno izgrađeni objekat je imao prizemlje i dio sprata, čija je namjena bila služenje ramazanske molitve i vjeronauk.
Građevinska inspekcija opštine Livno je 11. jula izdala rješenje o obustavljanju radova i Medžlisu Islamske zajednice naredila rušenje izgrađenog dijela objekta u roku od sedam dana zbog ilegalnog građenja, odnosno neposjedovanja lokacijske i građevinske dozvole, što oni nisu izvršili.
Radnici komunalnog preduzeća su 5. augusta pokušali srušiti izgrađeni dio objekta, ali je desetak mještana Bošnjaka spriječilo rad bagera.
Opštinsko vijeće Livna u julu nije dalo pozitivno mišljenje za izgradnju džamije u Sturbi, uz obrazloženje da tu nikad nije bila džamija.
- osa
#707 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
prava moraju biti dostupna uvijek, ne treba ih nitko tražiti, to mora biti dostupna mogućnost, ljudima na izbor...Komrad wrote:osa wrote:[
- osa
#708 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
možeš odabrati šta će ti pisati u knjižici, pa ne bi li treblo pisati ono što si položio, ako nisi imao nastavu na hrvatskom, kako će ti to pisati i kako ćeš to izabrati, pa zar ima i toga, moažš li odabrati i koju ocjenu da ti upišu...cikafe wrote:mozes odabrati sta ce ti pisati u knjizici, mene su pitali hoces li da ti pise hrvatski, valjda sto mi je malo "hrvatskije" ime i ja reko NEEEEEECU!osa wrote:i sada taj argument vrijedi, jer djeca moraju imati iste mogućnosti u javnim školama, ponavljam, zašto djeca bošnjka u stocu ne idu u islamski školski centar, pa nek ga otvori tko hoće, zanimljivo nitko da odgovori, jer eto u tom "fašističkom" stocu postoji obrazovanje u javnoj školi na bosanskom jeziku, ima li toga u zenici, na hrvatskom jeziku....convict wrote:
kako samo zloupotrebljavaš stvari. da kšc ne postoji, argument bi bio da Hrvati nemaju dovoljno prava. sad kad postoji to je opet neki dokaz ugroženosti?
na otvaranju kšc-a u zenici je govorio dario kordić, nepunu godinu nakon vašingonskog sporazuma, a prije dejtona. ako to nije tolerancija, ne znam šta jeste.![]()
![]()
i svako je imao pravo da se izrazava nakojem god jeziku zeli!
-
palermo
#709 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Naprotiv, istinsko razmišljanje koje se pretače u izgovorenu misao u sebi sadrži i osjećaj odgovrnosti za izgovoreno(makar to bilo i sakriveno velom anonimnosti). To je tebi očito strano.osa wrote: riječ balija ne egzistira u mom vokabularu, a to što tebe nerivraju mišljenja koja nisu sukladna tvojima, do tebe je ne do mene, zar bi ljudi zbog tvoje mentalne komocije, trebali prestati razmišljati i iznositi mišljenja...
Da u pravu si, nerviraš me, ne zbog različitosti mišljenja, nego zato što ideje za koje se zalažeš nisi spreman da živiš i ostvaruješ ih, jedino si spreman da druge truješ i to sve zbog tako prozaičnog razloga , da bi tebi bilo manje dosadno.
-
popajic
#710 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ah, preseravanja o jezicima
Cisto kamufliranje neceg mnogo opakijeg i bitnijeg.
Kakva crna razlicitost jezika...ima i hiljade i tisuce u bosanskom...i dom i kuca...i domacica i kucanica ...i svi se razumijemo.Bar sto se jezika tice
Kakva crna razlicitost jezika...ima i hiljade i tisuce u bosanskom...i dom i kuca...i domacica i kucanica ...i svi se razumijemo.Bar sto se jezika tice
- Chmoljo
#711 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
osa wrote:možeš odabrati šta će ti pisati u knjižici, pa ne bi li treblo pisati ono što si položio, ako nisi imao nastavu na hrvatskom, kako će ti to pisati i kako ćeš to izabrati, pa zar ima i toga, moažš li odabrati i koju ocjenu da ti upišu...cikafe wrote:
mozes odabrati sta ce ti pisati u knjizici, mene su pitali hoces li da ti pise hrvatski, valjda sto mi je malo "hrvatskije" ime i ja reko NEEEEEECU!![]()
![]()
i svako je imao pravo da se izrazava nakojem god jeziku zeli!
isto bi tako po Hercegovini trebalo kačiti zastave države u kojoj se živi, ne neke izmišljene
- Komrad
#712 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
prava moraju biti dostupna uvijek, ne treba ih nitko tražiti, to mora biti dostupna mogućnost, ljudima na izbor...[/quote]osa wrote:[
Eto prava Bosnjacima u Stocu su bila dostupna mogucnos oni to nisu trazili....
Pitam te ponovo jel iko u Zenici to trazio?
- osa
#713 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...popajic wrote:Ah, preseravanja o jezicimaCisto kamufliranje neceg mnogo opakijeg i bitnijeg.
-
elSaik
#714 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Bori se osa. 24/7. Na forumu.Chmoljo wrote:ko se to uopšte bori za Hrvate u Zenici? Čović?osa wrote:
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#715 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
a vala gori ste vi sto ga ne ignorisete 
-
popajic
#716 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ma daj ,postaje komicno !osa wrote:to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...popajic wrote:Ah, preseravanja o jezicimaCisto kamufliranje neceg mnogo opakijeg i bitnijeg.
Kako uopste kontas sta ja pisem kad smo na razlicitim jezicnim talasima
Boze dragi, dokle to ide kad etnos postane alfa i beta razmisljanja i ponasanja.
Jezik uber alles
- Chmoljo
#717 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
a ne, ne možemo koristiti umjetne izraze tipa nogostup i zrakomlatosa wrote: to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...
- Chmoljo
#718 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
eto jarane, zato uči, da možeš sebi priuštiti da ideš na Havaje, a ne ko osa, gnjavi se sa nama ovdjepopajic wrote: Ma daj ,postaje komicno !
Kako uopste kontas sta ja pisem kad smo na razlicitim jezicnim talasima![]()
Boze dragi, dokle to ide kad etnos postane alfa i beta razmisljanja i ponasanja.
Jezik uber alles
-
Alfa_Ze
#719 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
pa onda bi morali uciti Povijest, gdje je Dario Kordic RATNI ZLOCINAC, a ne ''HEROJ'' kako ga hrvati predstavljaju !!Komrad wrote:Eto prava Bosnjacima u Stocu su bila dostupna mogucnos oni to nisu trazili....
Pitam te ponovo jel iko u Zenici to trazio?
-
popajic
#720 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
More li makar -Okolotrbusni pantolodrzac ?Chmoljo wrote:a ne, ne možemo koristiti umjetne izraze tipa nogostup i zrakomlatosa wrote: to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...
Bas zvuci nekako...ono pravo evropski
- Bosnolog
#721 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
osa wrote:i sada taj argument vrijedi, jer djeca moraju imati iste mogućnosti u javnim školama, ponavljam, zašto djeca bošnjka u stocu ne idu u islamski školski centar, pa nek ga otvori tko hoće, zanimljivo nitko da odgovori, jer eto u tom "fašističkom" stocu postoji obrazovanje u javnoj školi na bosanskom jeziku, ima li toga u zenici, na hrvatskom jeziku....convict wrote:kako samo zloupotrebljavaš stvari. da kšc ne postoji, argument bi bio da Hrvati nemaju dovoljno prava. sad kad postoji to je opet neki dokaz ugroženosti?osa wrote:
kad djeca u stocu budu išla u školu kod lokalnog imama a ne u državnu školu, onda ćemo možda razgovarati o istom, to tada je to fašizam...
na otvaranju kšc-a u zenici je govorio dario kordić, nepunu godinu nakon vašingonskog sporazuma, a prije dejtona. ako to nije tolerancija, ne znam šta jeste.
Dosao nam promotor zapadnohercegovackokamenjarskog aparthejda promicati demokraciju,...Vidim da te brlja opasno uzela,razumijem da je Bozic pa uzdrvlje ti bio i imao srece i svega onoliko koliko i drugima zelis,....
U Zanici je katolicki centar kao i ostale bogomolje obadvije konfesije sacuvane za razlikuo od Stoca gdje je po uzoru na Karadzcieve etno genocidase HVO paravojska sanjane Banovine sve dzmije i sve drugo sto je imalo veze sa islamom srusila i poravnala sa zemljom a Bosnajci planski i organizovano zavrsil u logorima,dio pod zemljom i protjeran,da bi nedavno napravili spomenik tim istim HVO fasistima uz samu gradsku dzamiju,.......
Pitanje je vremena kada ce biti slupan jer je napravljen planski da provocira i trazi novi belaj od takvih poput tebe,.....
Vidim da se opet u tebi povampirio nama dobro poznati duh Franje-Boban-Suska-Zlobe-Karadzic-Mladica ciji si ideoloski nasljednik i promotor njihove udruzene ideje na ovom forumu,....Nakon svega tebi i tvojim istomisljenicima je ostalo jedino da sanjate o tom snu i da zivite u frustracijama do kraj zivota i da ih prosipate ovdje na forumu,trebas da znas da vam nece proci Banovizacija niti velikosrbizacija BiH.
Cvetkovic-Macek je bio prvi pokusaj pa nije uspio,potom je bilo Karadordevo i cuveni dogovor Tudman-Slobo sa direktnim izvrsiocima na terenu Boban-Karadzic kada ste imali jedinstvenu priliku da nesto uradite jer smo tada bili naivni,vojno nenaoruzani i nespremni iako platismo veliku cijenu zbog toga nije uspjeco cak i uz slanje HV-e i direktnu agresiju Hrvatske i popusiste a Franjo umalo da ne fasuje sankcije i zbog cega treba takode tuziti Hrvatsku za agresiju na BiH,.....
Ovo sto sada radi Dodik i Covic je najobicnija sprdnja i frustracije pacenika,taj vas projkat je odavno postalo mrtvorodence koje nosaju ova dvojica krimosa sto je ostalo od tog projekta a od kojeg bi mogli umrijeti zatrudnjeli dvojajcani trudnicari ciju ideologiju prosipas i slicni ako dode do belaja koji prizivaju,....
Last edited by Bosnolog on 07/01/2011 18:05, edited 1 time in total.
- nikad_vise
#722 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
pricaj bre srpski da te ceo svet razumeosa wrote:to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...popajic wrote:Ah, preseravanja o jezicimaCisto kamufliranje neceg mnogo opakijeg i bitnijeg.
-
convict
#723 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
kšc je javna škola kao i svaka druga. finansira se iz budžeta kantona. prosto je nepraktično da se u svakoj školi nastava izvodi i na hrvatskom jeziku, sumnjam da je i u stocu tako...osa wrote:i sada taj argument vrijedi, jer djeca moraju imati iste mogućnosti u javnim školama, ponavljam, zašto djeca bošnjka u stocu ne idu u islamski školski centar, pa nek ga otvori tko hoće, zanimljivo nitko da odgovori, jer eto u tom "fašističkom" stocu postoji obrazovanje u javnoj školi na bosanskom jeziku, ima li toga u zenici, na hrvatskom jeziku....convict wrote:kako samo zloupotrebljavaš stvari. da kšc ne postoji, argument bi bio da Hrvati nemaju dovoljno prava. sad kad postoji to je opet neki dokaz ugroženosti?osa wrote:
- Gandalf
#724 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Mene interesuje koliko ovi konstitutuvni legitimci iz "trećeg" imaju prijatelja Srba ili Bošnjaka - da li im dolaze u goste na Pravoslavni Božić i Bajram i hoće li po oformljivanju trećeg isti praznici za te nesretnike koji ostanu živjeti u "trećem" biti zabranjeni, ili će se Bošnjaci i Srbi tog kraja "dobrovoljno" preseliti u dretelj ili heliodrom ili neko slično turističko mjesto. Kako li će velika šestorka riješiti pitanje nenosanja kordićevih majica od strane Bošnjaka i Srba - ili ako isti ne budu govorili zrakomlat, okolopantolodržač - osim ako takvi nepodobnici već nisu napustili ercegovinu iz zdravstvenih razloga.
Pitam se pitam......
Pitam se pitam......
- Bosnolog
#725 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB
Ne samo to otidi na jastrebarske medije i forume pa ces biti zaprepascen izjavama tih istih zapadnohercegovackih fakina protiv posavskih Hrvata koji s pravom i otvreno negoduju na taj bliski herceg-srpski savez na razvaljivanju BIH i zrtvovanju Posavine cija je pozadina legalizacije velikosrpske genocidne tvorevine.Posavski Hrvati traze da se rijesi pitanje Posavine i odrziovg povratka Hrvata i porucuju da je ovo velikosrpska zamka i nova izdaja Posavine i BiH po uzoru na 1992-1995,Gandalf wrote:Mene interesuje koliko ovi konstitutuvni legitimci iz "trećeg" imaju prijatelja Srba ili Bošnjaka - da li im dolaze u goste na Pravoslavni Božić i Bajram i hoće li po oformljivanju trećeg isti praznici za te nesretnike koji ostanu živjeti u "trećem" biti zabranjeni, ili će se Bošnjaci i Srbi tog kraja "dobrovoljno" preseliti u dretelj ili heliodrom ili neko slično turističko mjesto. Kako li će velika šestorka riješiti pitanje nenosanja kordićevih majica od strane Bošnjaka i Srba - ili ako isti ne budu govorili zrakomlat, okolopantolodržač - osim ako takvi nepodobnici već nisu napustili ercegovinu iz zdravstvenih razloga.
Pitam se pitam......
Sokaanto je citati da su hercegovacki jastrebovi protiv tih posavskih Hrvata koji zive po Hrvatskoj i trecim zemljama trazeci pravo i podrsk za svoj odrziv povratak,Jastrebovi ih optuzuju da im miniraju projekat etno secesesionisticke federalizacije BiH,...
Zapadno hercegovacki jastrebovi su vece hulje i fasiti od Karadzicevih koljaca,pa oni ubise generala Kraljevica,da je Tudman imao vojnu moc on bi sa Suskom bio veci monstrum od Milosevica pream Bosni u bolesnoj nakani stvaranja Banovine,......