BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post Reply
osa

#701 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by osa »

palermo wrote:
osa wrote: zar ti misliš da je građanska bih, moguća bez krvi, ne pretjeruj, da ne ponavljam tvoj post, jer on može vrijediti za svki napis s kojim se netko ne slaže....
Kad bi ti samo mogao da objasniš pojam građanske BiH. Ali nevažno
Jedna od razlika između mene i tebe je u tome, što ću u svakom scenariju ja biti jedan od učesnika i na svojoj koži osjećati posljedice politika za koje se zalažem (bilo dobre ili loše), za razliku od tebe koji će kako god se stvari bude kretale, u 20 i 30 sati opet otvoriti forum i reći sebi, haj da se malo zabavim, mogao b ih sokoliti one svoje po krvavoj Bosni i usput balije nervirati. Osim ako u isto vrijeme ne bude Šeherezada, pa ti to bude malo veća razbibriga.
riječ balija ne egzistira u mom vokabularu, a to što tebe nerivraju mišljenja koja nisu sukladna tvojima, do tebe je ne do mene, zar bi ljudi zbog tvoje mentalne komocije, trebali prestati razmišljati i iznositi mišljenja...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#702 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Chmoljo »

osa wrote:
i sada taj argument vrijedi, jer djeca moraju imati iste mogućnosti u javnim školama, ponavljam, zašto djeca bošnjka u stocu ne idu u islamski školski centar, pa nek ga otvori tko hoće, zanimljivo nitko da odgovori, jer eto u tom "fašističkom" stocu postoji obrazovanje u javnoj školi na bosanskom jeziku, ima li toga u zenici, na hrvatskom jeziku....
ko se to uopšte bori za Hrvate u Zenici? Čović?
Komrad

#703 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

osa wrote:[

i sada taj argument vrijedi, jer djeca moraju imati iste mogućnosti u javnim školama, ponavljam, zašto djeca bošnjka u stocu ne idu u islamski školski centar, pa nek ga otvori tko hoće, zanimljivo nitko da odgovori, jer eto u tom "fašističkom" stocu postoji obrazovanje u javnoj školi na bosanskom jeziku, ima li toga u zenici, na hrvatskom jeziku....

Jel to trazio neko u Zenici?
Alfa_Ze

#704 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Alfa_Ze »

osa wrote: slažem se , dabogda se djeca bošnjaka u stocu školovala u islamskom školskom centru a djeca hrvata u zenici u javnoj školi na hrvatskom jeziku.
a za fašistu kao što si ti, ako je to isto, neka je....
samo sto je tu jedan VELIKI problem u Stocu, DOZVOLA za izgradnju takvog centra je MISAONA IMENICA, za razliku od ''islamsko - fasisticke'' sredine u Zenici, koja HRVATIMA to omogucava bez problema !!

Image
cikafe

#705 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by cikafe »

osa wrote:
convict wrote:
osa wrote:

kad djeca u stocu budu išla u školu kod lokalnog imama a ne u državnu školu, onda ćemo možda razgovarati o istom, to tada je to fašizam...
kako samo zloupotrebljavaš stvari. da kšc ne postoji, argument bi bio da Hrvati nemaju dovoljno prava. sad kad postoji to je opet neki dokaz ugroženosti?
na otvaranju kšc-a u zenici je govorio dario kordić, nepunu godinu nakon vašingonskog sporazuma, a prije dejtona. ako to nije tolerancija, ne znam šta jeste.
mozes odabrati sta ce ti pisati u knjizici, mene su pitali hoces li da ti pise hrvatski, valjda sto mi je malo "hrvatskije" ime i ja reko NEEEEEECU! :bih: :bih: :bih: i svako je imao pravo da se izrazava nakojem god jeziku zeli!
Komrad

#706 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

nije tema al evo

Tu nikad nije bila džamija“
U Livnu srušena džamija u izgradnji

Bespravno izgrađena džamija u Sturbi kod Livna srušena je uz asistenciju policije, potvrdio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak. On je rekao da je rušenje tog objekta, koje je obezbjeđivalo 20 policajaca, proteklo mirno i bez problema.

Prema njegovim riječima, taj bespravno izgrađeni objekat je imao prizemlje i dio sprata, čija je namjena bila služenje ramazanske molitve i vjeronauk.

Građevinska inspekcija opštine Livno je 11. jula izdala rješenje o obustavljanju radova i Medžlisu Islamske zajednice naredila rušenje izgrađenog dijela objekta u roku od sedam dana zbog ilegalnog građenja, odnosno neposjedovanja lokacijske i građevinske dozvole, što oni nisu izvršili.

Radnici komunalnog preduzeća su 5. augusta pokušali srušiti izgrađeni dio objekta, ali je desetak mještana Bošnjaka spriječilo rad bagera.

Opštinsko vijeće Livna u julu nije dalo pozitivno mišljenje za izgradnju džamije u Sturbi, uz obrazloženje da tu nikad nije bila džamija.
osa

#707 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by osa »

Komrad wrote:

prava moraju biti dostupna uvijek, ne treba ih nitko tražiti, to mora biti dostupna mogućnost, ljudima na izbor...
osa

#708 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by osa »

cikafe wrote:
osa wrote:
convict wrote:
kako samo zloupotrebljavaš stvari. da kšc ne postoji, argument bi bio da Hrvati nemaju dovoljno prava. sad kad postoji to je opet neki dokaz ugroženosti?
na otvaranju kšc-a u zenici je govorio dario kordić, nepunu godinu nakon vašingonskog sporazuma, a prije dejtona. ako to nije tolerancija, ne znam šta jeste.
mozes odabrati sta ce ti pisati u knjizici, mene su pitali hoces li da ti pise hrvatski, valjda sto mi je malo "hrvatskije" ime i ja reko NEEEEEECU! :bih: :bih: :bih: i svako je imao pravo da se izrazava nakojem god jeziku zeli!
možeš odabrati šta će ti pisati u knjižici, pa ne bi li treblo pisati ono što si položio, ako nisi imao nastavu na hrvatskom, kako će ti to pisati i kako ćeš to izabrati, pa zar ima i toga, moažš li odabrati i koju ocjenu da ti upišu...
palermo

#709 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by palermo »

osa wrote: riječ balija ne egzistira u mom vokabularu, a to što tebe nerivraju mišljenja koja nisu sukladna tvojima, do tebe je ne do mene, zar bi ljudi zbog tvoje mentalne komocije, trebali prestati razmišljati i iznositi mišljenja...
Naprotiv, istinsko razmišljanje koje se pretače u izgovorenu misao u sebi sadrži i osjećaj odgovrnosti za izgovoreno(makar to bilo i sakriveno velom anonimnosti). To je tebi očito strano.
Da u pravu si, nerviraš me, ne zbog različitosti mišljenja, nego zato što ideje za koje se zalažeš nisi spreman da živiš i ostvaruješ ih, jedino si spreman da druge truješ i to sve zbog tako prozaičnog razloga , da bi tebi bilo manje dosadno.
popajic

#710 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by popajic »

Ah, preseravanja o jezicima :-) Cisto kamufliranje neceg mnogo opakijeg i bitnijeg.
Kakva crna razlicitost jezika...ima i hiljade i tisuce u bosanskom...i dom i kuca...i domacica i kucanica ...i svi se razumijemo.Bar sto se jezika tice 8)
Chmoljo

#711 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Chmoljo »

osa wrote:
cikafe wrote:
možeš odabrati šta će ti pisati u knjižici, pa ne bi li treblo pisati ono što si položio, ako nisi imao nastavu na hrvatskom, kako će ti to pisati i kako ćeš to izabrati, pa zar ima i toga, moažš li odabrati i koju ocjenu da ti upišu...
:lol: :lol: :lol:

isto bi tako po Hercegovini trebalo kačiti zastave države u kojoj se živi, ne neke izmišljene :mrgreen:
Komrad

#712 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

prava moraju biti dostupna uvijek, ne treba ih nitko tražiti, to mora biti dostupna mogućnost, ljudima na izbor...[/quote]

Eto prava Bosnjacima u Stocu su bila dostupna mogucnos oni to nisu trazili....
Pitam te ponovo jel iko u Zenici to trazio?
osa

#713 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by osa »

popajic wrote:Ah, preseravanja o jezicima :-) Cisto kamufliranje neceg mnogo opakijeg i bitnijeg.
Kakva crna razlicitost jezika...ima i hiljade i tisuce u bosanskom...i dom i kuca...i domacica i kucanica ...i svi se razumijemo.Bar sto se jezika tice 8)
to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...
elSaik

#714 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by elSaik »

Chmoljo wrote:
osa wrote:
ko se to uopšte bori za Hrvate u Zenici? Čović?
Bori se osa. 24/7. Na forumu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#715 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by plain vanilla »

a vala gori ste vi sto ga ne ignorisete :-)
popajic

#716 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by popajic »

osa wrote:
popajic wrote:Ah, preseravanja o jezicima :-) Cisto kamufliranje neceg mnogo opakijeg i bitnijeg.
to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...
Ma daj ,postaje komicno !
Kako uopste kontas sta ja pisem kad smo na razlicitim jezicnim talasima :D
Boze dragi, dokle to ide kad etnos postane alfa i beta razmisljanja i ponasanja.
Jezik uber alles :D
Chmoljo

#717 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Chmoljo »

osa wrote: to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...
a ne, ne možemo koristiti umjetne izraze tipa nogostup i zrakomlat :oops:
Chmoljo

#718 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Chmoljo »

popajic wrote: Ma daj ,postaje komicno !
Kako uopste kontas sta ja pisem kad smo na razlicitim jezicnim talasima :D
Boze dragi, dokle to ide kad etnos postane alfa i beta razmisljanja i ponasanja.
Jezik uber alles :D
eto jarane, zato uči, da možeš sebi priuštiti da ideš na Havaje, a ne ko osa, gnjavi se sa nama ovdje :mrgreen:
Alfa_Ze

#719 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Alfa_Ze »

Komrad wrote:Eto prava Bosnjacima u Stocu su bila dostupna mogucnos oni to nisu trazili....
Pitam te ponovo jel iko u Zenici to trazio?
pa onda bi morali uciti Povijest, gdje je Dario Kordic RATNI ZLOCINAC, a ne ''HEROJ'' kako ga hrvati predstavljaju !!
popajic

#720 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by popajic »

Chmoljo wrote:
osa wrote: to isto pričahu srbi i jugosloveni prije rata, nismo se tada slagali pa se ne slažemo ni danas, kome jezik nije bitan, neka slobodno koristi hrvatski, pa nećemo imati razmimoilženja u mišljenju bar glede toga...
a ne, ne možemo koristiti umjetne izraze tipa nogostup i zrakomlat :oops:
More li makar -Okolotrbusni pantolodrzac ?
Bas zvuci nekako...ono pravo evropski :-)
Bosnolog

#721 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Bosnolog »

osa wrote:
convict wrote:
osa wrote:

kad djeca u stocu budu išla u školu kod lokalnog imama a ne u državnu školu, onda ćemo možda razgovarati o istom, to tada je to fašizam...

Dosao nam promotor zapadnohercegovackokamenjarskog aparthejda promicati demokraciju,...Vidim da te brlja opasno uzela,razumijem da je Bozic pa uzdrvlje ti bio i imao srece i svega onoliko koliko i drugima zelis,....

U Zanici je katolicki centar kao i ostale bogomolje obadvije konfesije sacuvane za razlikuo od Stoca gdje je po uzoru na Karadzcieve etno genocidase HVO paravojska sanjane Banovine sve dzmije i sve drugo sto je imalo veze sa islamom srusila i poravnala sa zemljom a Bosnajci planski i organizovano zavrsil u logorima,dio pod zemljom i protjeran,da bi nedavno napravili spomenik tim istim HVO fasistima uz samu gradsku dzamiju,.......

Pitanje je vremena kada ce biti slupan jer je napravljen planski da provocira i trazi novi belaj od takvih poput tebe,.....

Vidim da se opet u tebi povampirio nama dobro poznati duh Franje-Boban-Suska-Zlobe-Karadzic-Mladica ciji si ideoloski nasljednik i promotor njihove udruzene ideje na ovom forumu,....Nakon svega tebi i tvojim istomisljenicima je ostalo jedino da sanjate o tom snu i da zivite u frustracijama do kraj zivota i da ih prosipate ovdje na forumu,trebas da znas da vam nece proci Banovizacija niti velikosrbizacija BiH.

Cvetkovic-Macek je bio prvi pokusaj pa nije uspio,potom je bilo Karadordevo i cuveni dogovor Tudman-Slobo sa direktnim izvrsiocima na terenu Boban-Karadzic kada ste imali jedinstvenu priliku da nesto uradite jer smo tada bili naivni,vojno nenaoruzani i nespremni iako platismo veliku cijenu zbog toga nije uspjeco cak i uz slanje HV-e i direktnu agresiju Hrvatske i popusiste a Franjo umalo da ne fasuje sankcije i zbog cega treba takode tuziti Hrvatsku za agresiju na BiH,.....

Ovo sto sada radi Dodik i Covic je najobicnija sprdnja i frustracije pacenika,taj vas projkat je odavno postalo mrtvorodence koje nosaju ova dvojica krimosa sto je ostalo od tog projekta a od kojeg bi mogli umrijeti zatrudnjeli dvojajcani trudnicari ciju ideologiju prosipas i slicni ako dode do belaja koji prizivaju,....
Last edited by Bosnolog on 07/01/2011 18:05, edited 1 time in total.
nikad_vise

#722 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by nikad_vise »

osa wrote:
pricaj bre srpski da te ceo svet razume 8)
convict

#723 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by convict »

osa wrote:
convict wrote:
osa wrote:

kšc je javna škola kao i svaka druga. finansira se iz budžeta kantona. prosto je nepraktično da se u svakoj školi nastava izvodi i na hrvatskom jeziku, sumnjam da je i u stocu tako...
Gandalf

#724 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Gandalf »

Mene interesuje koliko ovi konstitutuvni legitimci iz "trećeg" imaju prijatelja Srba ili Bošnjaka - da li im dolaze u goste na Pravoslavni Božić i Bajram i hoće li po oformljivanju trećeg isti praznici za te nesretnike koji ostanu živjeti u "trećem" biti zabranjeni, ili će se Bošnjaci i Srbi tog kraja "dobrovoljno" preseliti u dretelj ili heliodrom ili neko slično turističko mjesto. Kako li će velika šestorka riješiti pitanje nenosanja kordićevih majica od strane Bošnjaka i Srba - ili ako isti ne budu govorili zrakomlat, okolopantolodržač - osim ako takvi nepodobnici već nisu napustili ercegovinu iz zdravstvenih razloga.

Pitam se pitam......
Bosnolog

#725 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Bosnolog »

Gandalf wrote:Mene interesuje koliko ovi konstitutuvni legitimci iz "trećeg" imaju prijatelja Srba ili Bošnjaka - da li im dolaze u goste na Pravoslavni Božić i Bajram i hoće li po oformljivanju trećeg isti praznici za te nesretnike koji ostanu živjeti u "trećem" biti zabranjeni, ili će se Bošnjaci i Srbi tog kraja "dobrovoljno" preseliti u dretelj ili heliodrom ili neko slično turističko mjesto. Kako li će velika šestorka riješiti pitanje nenosanja kordićevih majica od strane Bošnjaka i Srba - ili ako isti ne budu govorili zrakomlat, okolopantolodržač - osim ako takvi nepodobnici već nisu napustili ercegovinu iz zdravstvenih razloga.

Pitam se pitam......
Ne samo to otidi na jastrebarske medije i forume pa ces biti zaprepascen izjavama tih istih zapadnohercegovackih fakina protiv posavskih Hrvata koji s pravom i otvreno negoduju na taj bliski herceg-srpski savez na razvaljivanju BIH i zrtvovanju Posavine cija je pozadina legalizacije velikosrpske genocidne tvorevine.Posavski Hrvati traze da se rijesi pitanje Posavine i odrziovg povratka Hrvata i porucuju da je ovo velikosrpska zamka i nova izdaja Posavine i BiH po uzoru na 1992-1995,

Sokaanto je citati da su hercegovacki jastrebovi protiv tih posavskih Hrvata koji zive po Hrvatskoj i trecim zemljama trazeci pravo i podrsk za svoj odrziv povratak,Jastrebovi ih optuzuju da im miniraju projekat etno secesesionisticke federalizacije BiH,...

Zapadno hercegovacki jastrebovi su vece hulje i fasiti od Karadzicevih koljaca,pa oni ubise generala Kraljevica,da je Tudman imao vojnu moc on bi sa Suskom bio veci monstrum od Milosevica pream Bosni u bolesnoj nakani stvaranja Banovine,......
Post Reply