Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#701 Re: Bosanska dolina piramida

Post by pape »

burekodsira wrote:
NIN wrote:Obzirom da ova tema ni po kojem osnovu ne spada pod domen nauke istu premjestam na podforum Razne diskusije.

Hvala na razumjevanju! :)

izvini ali veze ti nemas. umjesto da procistis temu i opomenes skretnicare, ti podupires neozbiljnost jbg.
Moderator je pogrijesio prebacivanjem teme na "Razne diskusije", ... ovu temu treba zgovnati na "Bez cenzure", ... tamo se diskutuje o ublehama, .... :oops: :D
Pooll

#702 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Pooll »

Kako sjajno i stručno uporedno istraživanje o stećcima se može pročitati na oficijelnoj stranici.... :faraon:

Već sam početak obećava

"Stećci nisu homogeni, naime, postoje mlađi i stariji."

OMG! :shock:

http://www.piramidasunca.ba/bs/iz-mog-u ... Denje.html
rikiriki

#703 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

Pooll wrote:Kako sjajno i stručno uporedno istraživanje o stećcima se može pročitati na oficijelnoj stranici.... :faraon:

Već sam početak obećava

"Stećci nisu homogeni, naime, postoje mlađi i stariji."

OMG! :shock:

http://www.piramidasunca.ba/bs/iz-mog-u ... Denje.html
svi su kameni ,garantovano :D
Sion(S)

#704 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

NIN wrote:Obzirom da ova tema ni po kojem osnovu ne spada pod domen nauke istu premjestam na podforum Razne diskusije.

Nevjerovatno!!
Ovo jeste nauka, o cemu pricate!!!
Ima mnogo naucnika,profesora,istrazivaca,fizicara i arheologa koji podrzavaju projekat i vrse analize!
Molim Vas informisite se malo bolje prije nego se odlucite da dajete ovakve izjave i samim tim diskreditujete, svidjalo se to kome ili ne, ove cjenjene naucnike i njihova istrazivanja!!!!!
Pocinjem da gubim vjeru u objektivnost i informiranost ljudi na celu ovog foruma!
rikiriki

#705 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

Sion(S) wrote:

Nevjerovatno!!
Ima mnogo naucnika,profesora,istrazivaca,fizicara i arheologa koji podrzavaju projekat i vrse analize!
Molim Vas informisite se malo bolje prije nego se odlucite da dajete ovakve izjave i samim tim diskreditujete, svidjalo se to kome ili ne, ove cjenjene naucnike i njihova istrazivanja!!!!!
Pocinjem da gubim vjeru u objektivnost i informiranost ljudi na celu ovog foruma!
drug moj svi smo mi budale sem Šeširđije :lol: :lol: :lol:
Sion(S)

#706 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

rikiriki wrote:
Sion(S) wrote:

Nevjerovatno!!
drug moj svi smo mi budale sem Šeširđije :lol: :lol: :lol:

Ma svejedno mi za Sesirdziju druze, i ko je i sta je , hocu da se ispita dolina i kad svi *ebeni naucnici svijeta, arheolozi, geolozi, fizicari, antropolozi, historicari, i sta ti ja znam ko vise i cije se pika kad kaze ima il nema, urade istrazivanja i svi kazu nema, e onda nema!!! a dotad, ovi sto pisu od kuce i ispred monitora a nikad nisu sjeli navoz pa lagano za visoko da to pregledaju, obavim ja veliku nuzdu na njihove diplome i zakljucke!
jel tako il nije, reci mi molim te?
reci mi zasto bi neko imao protiv obicno istrazivanje, pa ako se dokaze da jest, lagano Sesirdziji otici i molit za oprost il mu se sklonit sa put ili mu reci " jesam ti rekao" pa ce valjda i sam otici i skontat od sramote... barem bi tako svako racionalan pomislio i uradio, ha ja!
Nebula

#707 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Nebula »

:thumbup:
rikiriki

#708 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

:D [quote="Sion(S)"][quote="rikiriki"][quote="Sion(S)"][quote="NIN"][b

smisao svakle je ublehe da traje,ova već 8g.Da nešto ima,već bi se otkopalo
Sion(S)

#709 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

rikiriki wrote::D

[/quote][/quote]

zasto si toliko siguran, daj mi razlog, kad ste svi toliko skepticni da niko ni ne zeli pomisliti o odlasku i provjeri i cine sve da zaustave "sesirdziju" kako ocekujete onda neke dokaze i ta neka iskopavanja il sta vec da vas uvjeri u postojanje jedne ovakve strukture!
procitaj ponovo post, bez obzira sto traje 8g to je samo dokaz nase lijenosti i ignorantnosti da ni nakon 8g nismo ucinili nista da dokazemo za ili protiv. Sramota, najvise nasa, bosanskohercegovacka!
rikiriki

#710 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

Sion(S) wrote:

[/quote]

zasto si toliko siguran, daj mi razlog, kad ste svi toliko skepticni da niko ni ne zeli pomisliti o odlasku i provjeri i cine sve da zaustave "sesirdziju" kako ocekujete onda neke dokaze i ta neka iskopavanja il sta vec da vas uvjeri u postojanje jedne ovakve strukture!
procitaj ponovo post, bez obzira sto traje 8g to je samo dokaz nase lijenosti i ignorantnosti da ni nakon 8g nismo ucinili nista da dokazemo za ili protiv. Sramota, najvise nasa, bosanskohercegovacka![/quote]

toliko puta je već pisano i objašnjeno.Šeširđija imao svu moguću pomoć,materijalu i od politike,ali avaj.Međugorci radili u vunena vremena,osporavani od svih i napravili BuuuM.Svi su za ,za probitak,za turističku atrakciju,za...,ali brate ne ide,ofirano više puta od datiranja,do klesana R u kamen,nebuloznih izjava i sl.Unaprijed osuđeno na propast,a tunel koji se pokazuje,pa nije sporan,samo nije nastao u ledeno doba i nisu ga preživjeli samo Bosanci i druge Grimove bajke.
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#711 Re: Bosanska dolina piramida

Post by carlos acosta »

Sion(S) wrote:

[/quote]

procitaj ponovo post, bez obzira sto traje 8g to je samo dokaz nase lijenosti i ignorantnosti da ni nakon 8g nismo ucinili nista da dokazemo za ili protiv. Sramota, najvise nasa, bosanskohercegovacka![/quote]

pa razloga ima vise, prvi razlog je sto bi rekli ameri, sesirdzijin background, lik koji je napisao toliku kolicnu besmislica i gluposti u svojim knjigama, tesko moze biti prihvacen od ozbiljnih naucnika
drugo njegove teorije o tome kad su izgradjene te "piramide", ko ih je izgradio, zbog cega, su jos vece gluposti
trece poslije 8 godina iskopavanja valjda bi nasao neke dokaze za te svoje tvrdnje, a ne da kopa neke tunele i sam ispisuje neke znakove po stijenama
tamo mozda i ima "nesto" ali to sigurno nije ono sto on tvrdi, jer da jeste to bi odjeknulo u naucnim krugovima, i bilo na svim medijima, ovako sesirdzija i njegova prica prolazi samo u medijima koji se bave raznim pseudo glupostima i nedokazanim cinjenicama
razloga ima jos koliko hoces, mrsko mi je sad pisati, a ako te bas zanima lako je potraziti u danasnji vakat, google majka
Sion(S)

#712 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

rikiriki wrote:
Sion(S) wrote:

toliko puta je već pisano i objašnjeno.Šeširđija imao svu moguću pomoć,materijalu i od politike,ali avaj.Međugorci radili u vunena vremena,osporavani od svih i napravili BuuuM.Svi su za ,za probitak,za turističku atrakciju,za...,ali brate ne ide,ofirano više puta od datiranja,do klesana R u kamen,nebuloznih izjava i sl.Unaprijed osuđeno na propast,a tunel koji se pokazuje,pa nije sporan,samo nije nastao u ledeno doba i nisu ga preživjeli samo Bosanci i druge Grimove bajke.[/quote]

Medjugorje mozemo porediti sa ovim samo u smilsli da vidimo kolko su ljudi pametni pa stali zajedno i svima u prilog ide tj. u novacnik!
a za Piramide ne mozes poredit jer je istrazivanje materijalnog spomenika a ne neke spiritualne stvari koja je stvar VJERE!
tako da... medjugorje zaboravi..
a za tu podrsku..ja je nikad ni vidio ni cuo.. fondacija je svojim sredstvima placala radnika i ostajala u dugovima i ponekad al samo ponekad dobijala podrsku od opcine Visoko, kao i ove i prethodne godine za MRAV, a od podrske na federalnom ili drzavnom nivou,NISTA!
al opet kazem, nismo se dovoljno trznuli, mnogi bi davno odustali ali ne i Sesirdzija, zasto?
i ne zanima me on i njegove izjave zanima me istrazivanje doline al eto kad kazes za izjave, vjerovartno je davao nekoliko bezveznih izjava i kvazi-artefakata ali da bi privukao ovu uspavanu javnost vherovatno i skrenuo paznju na sebe i piramide! covjek je..grijesi!
al svejedno, ne razumijem zasto svi zele da zaustave istrazivanje ako ne gube nista.. dokaz da nemamo svoje zivote i da smo samo bezvezni mahalasi koji stoje pri svome misljenju kojeg imamo na pretek o svemu osim o onom sto se tice nas!
rikiriki

#713 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

[quote="Sion(S)"][quote="rikiriki"][quote="Sion(S)"][quote="rikiriki"]:D

od Reisa,Harisa,sijaset ambasadora,štampe i sl.Bilo i donacija,vozala se škoda oktavija i sl.
Hemel

#714 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hemel »

@Sion(S) , :thumbup:

ako ljudi mogu da vjeruju u nesto sto nikada i niko nije vidio zasto ne bi vjerovao u nesto sto vidi
Sion(S)

#715 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

rikiriki wrote:
od Reisa,Harisa,sijaset ambasadora,štampe i sl.Bilo i donacija,vozala se škoda oktavija i sl.
voza se skoda "mescini" i danas :D

vjeruj mi razumijem sta hoces da kazes al lokacije su preinteresantne i da nisam pricao sa gomilom stranih arheologa i antroploga o tome i sam se uvjerio licno na mjestu u Visokom i radio vlastita istrazivanja ne bih ti govorio ovakvo nesto...
bez obzira sta to gore rade, ne rade dovoljno jer ne mogu, nemjau, jbg organizuju konferencije i pozivaju velika imena u alternativnoj historiji jer takvi se odazivaju ali bgm i dosta nasih balkanskih naucnika, fizicara i istrazivaca i svi podrzavaju..
al nema dovoljno, nema podrske, nema para...ako i ovi koju stave u svoje padze gdje za istrazivanje i otkopavanje..trenutno se radi samo u tunelu Ravne i to par radnika sa neredovno platom vjerovatno, al se RADI..i to mi je drago...jer konacno da shvatite, ne pricam o pojedincima ili skupinama ljudi i sta rade..pricam o Piramidama, koje tamo stoje i cekaju da se neko sjeti da pametno odradi, sjeti se, ulozi, istrazi i dokaze.. Fondacija radi koliko moze ali ne moze bez nase podrske!
carlos acosta

#716 Re: Bosanska dolina piramida

Post by carlos acosta »

Hemel wrote:@Sion(S) , :thumbup:

ako ljudi mogu da vjeruju u nesto sto nikada i niko nije vidio zasto ne bi vjerovao u nesto sto vidi

zato sto je to stvar vjere, niko nije vidio da je isus uskrsnuo, niti se to moze dokazati pa opet milioni ljudi vjeruju
ovdje postoji to neko brdo, za koje svemirko tvrdi to sto tvrdi, gdje sam klese znakove po stijenama u tunelima koje je sam prokopao i koji tu vjerovatno nisu ni bili
ti poredis nauku i vjeru, sto je skroz na suprotnim stranama, jer nauka se zasniva na istrazivanju i cinjenicama a vjera na osjecanjima
niko nikad ne moze dokazati da li se onim klincima ukazala djevica, ali se itekako moze dokazati da ovaj covjek lupeta i prica gluposti
uostalom zasto bi neko dokazivao da to nije piramida, valjda bi osmanagic trebao da dokaze da jeste, to znaci da podnese vjerodostojne dokaze, artefakte i cinjenice, sto on, moramo priznati, nije uradio
tu se prica zavrsava
Sion(S)

#717 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

carlos acosta wrote:

zato sto je to stvar vjere, niko nije vidio da je isus uskrsnuo, niti se to moze dokazati pa opet milioni ljudi vjeruju
ovdje postoji to neko brdo, za koje svemirko tvrdi to sto tvrdi, gdje sam klese znakove po stijenama u tunelima koje je sam prokopao i koji tu vjerovatno nisu ni bili
ti poredis nauku i vjeru, sto je skroz na suprotnim stranama, jer nauka se zasniva na istrazivanju i cinjenicama a vjera na osjecanjima
niko nikad ne moze dokazati da li se onim klincima ukazala djevica, ali se itekako moze dokazati da ovaj covjek lupeta i prica gluposti
uostalom zasto bi neko dokazivao da to nije piramida, valjda bi osmanagic trebao da dokaze da jeste, to znaci da podnese vjerodostojne dokaze, artefakte i cinjenice, sto on, moramo priznati, nije uradio
tu se prica zavrsava
radi se na tome i vjeruj mi za par godina a mozda i prije bices malo zbunjen glede svog misljenja oko ovog u Visokom ! ;) ja vam samo pokusavam reci nesto sto cete morati prihvatiti prije ili kasnije, ali naravno mi to sada ne znamo tako da mi i ne vjerujete, to je uredu, samo kazem, sjetit cete me se ! ;)

maloprije u postu pisali ste ponovo o sesirku svemirku i to sta on radi, ja opet kazem, ja sam se uvjerio, nadam se da si bio tamo a i kako ce odjekivat u naucnim krugovima ako ima taj "background" sto kazes, ko ce mu vjerovat i kad nadje pravi dokaz sto je vjeruj mi malo potesko za ljude koji nece da vide... i to sta on klese necu da ulazim al sam si rekao da "nesto" ima.. pa majka mu stara zasto ne ispitamo i vidimo sta je,a ? mi, ne mora bit sesirko!!!
rikiriki

#718 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

Sion(S) wrote:
rikiriki wrote:
voza se skoda "mescini" i danas :D

vjeruj mi razumijem sta hoces da kazes al lokacije su preinteresantne i da nisam pricao sa gomilom stranih arheologa i antroploga o tome i sam se uvjerio licno na mjestu u Visokom i radio vlastita istrazivanja ne bih ti govorio ovakvo nesto...
bez obzira sta to gore rade, ne rade dovoljno jer ne mogu, nemjau, jbg organizuju konferencije i pozivaju velika imena u alternativnoj historiji jer takvi se odazivaju ali bgm i dosta nasih balkanskih naucnika, fizicara i istrazivaca i svi podrzavaju..
al nema dovoljno, nema podrske, nema para...ako i ovi koju stave u svoje padze gdje za istrazivanje i otkopavanje..trenutno se radi samo u tunelu Ravne i to par radnika sa neredovno platom vjerovatno, al se RADI..i to mi je drago...jer konacno da shvatite, ne pricam o pojedincima ili skupinama ljudi i sta rade..pricam o Piramidama, koje tamo stoje i cekaju da se neko sjeti da pametno odradi, sjeti se, ulozi, istrazi i dokaze.. Fondacija radi koliko moze ali ne moze bez nase podrske!
neki od pozvanih su u matičnim zemljama u zatvoru,ostali ga popljuvali , ostala treća grupa,koji će uvijek doći.
Hemel

#719 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hemel »

carlos acosta wrote:

tu se prica zavrsava

ko si ti i ko sam ja da mozemo davati neka strucna misljenja. ja se bavim necim sasvim drugim a pretpostavljam i ti.
gledao sam mnogo emisija sa eminentnim strucnjacima koji mu daju podrsku u tome pa zasto ne bi mogli i mi da ga podrzimo. ali to je nas mentalitet.
rikiriki

#720 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rikiriki »

pa podržite ga,koliko vas je na forumu,mogli ste špahtlama otkopati čudo
carlos acosta

#721 Re: Bosanska dolina piramida

Post by carlos acosta »

Sion(S) wrote:
carlos acosta wrote:

tu se prica zavrsava
radi se na tome i vjeruj mi za par godina a mozda i prije bices malo zbunjen glede svog misljenja oko ovog u Visokom ! ;) ja vam samo pokusavam reci nesto sto cete morati prihvatiti prije ili kasnije, ali naravno mi to sada ne znamo tako da mi i ne vjerujete, to je uredu, samo kazem, sjetit cete me se ! ;)

maloprije u postu pisali ste ponovo o sesirku svemirku i to sta on radi, ja opet kazem, ja sam se uvjerio, nadam se da si bio tamo a i kako ce odjekivat u naucnim krugovima ako ima taj "background" sto kazes, ko ce mu vjerovat i kad nadje pravi dokaz sto je vjeruj mi malo potesko za ljude koji nece da vide... i to sta on klese necu da ulazim al sam si rekao da "nesto" ima.. pa majka mu stara zasto ne ispitamo i vidimo sta je,a ? mi, ne mora bit sesirko!!!

ma druze ja ne bi imao nista protiv piramide, mislim ko normalan bi imao, to moze biti samo pozitivna stvar
sad su donacije i prihodi oslabili, i to sa razlogom, prvih par godina se stvarno radilo dosta, ali taj covjek nije pronasao apsolutno nista sto potkrepljuje njegovu pricu, osim nekoliko simetricnih kamenja, koji nista ne dokazuju, jer se ne zna ni ko ni kada ni zasto ih je tu postavio
lik je totalno zagrizao u pseudonauku i to mu moze samo odmoci, mislim njegove teorije o svemu i svacemu su smijesne, i kako da neko vjeruje tom covjeku i da mu da svoj novac??
kako da neko vjeruje covjeku koji klese neke simbole, pa to je ociti znak ocaja i manjka dokaza
evo 8 godina prodje, nista bitno se ne desi niti pronadje, a to je poprilicno veliki period, jer da je to toliko grandiozno kako su nam na prvu govorili, dokaza bi bilo u izobilju

a ako svemirko nekako i nadje pravi dokaz, pa onda se to nece moci zanemariti, bez obzira na njegovu reputaciju, dokazi u nauci su egzaktni i kao takvi moraju biti priznati, taman da ih nadje klinac od 10 godina
ali tih dokaza nema, to je ono sto ja pricam, sta treba da svi idemo kopat gore 20 godina, bacati pare koje ionako tesko zaradimo da bi nasli sta??
opet ponavljam, da sam ja uspostavio neku naucnu tezu, smatrao bi se odgovornim da je dokazem, svaka pomoc bi dobrodosla, ali ne bi ni od koga ocekivao da mi pomogne
carlos acosta

#722 Re: Bosanska dolina piramida

Post by carlos acosta »

Hemel wrote:
carlos acosta wrote:

tu se prica zavrsava

ko si ti i ko sam ja da mozemo davati neka strucna misljenja. ja se bavim necim sasvim drugim a pretpostavljam i ti.
gledao sam mnogo emisija sa eminentnim strucnjacima koji mu daju podrsku u tome pa zasto ne bi mogli i mi da ga podrzimo. ali to je nas mentalitet.
pa to su osnovni principi nauke, dok se ne dokaze drugacije to je neko brdo, potencijalna piramida mozda, ali jos uvijek samo neko brdo
on potpuno pogresno pristupa nacinu provedbe ovog projekta i naucnim metodama, krenuo je od toga da je to sigurno piramida i sad manijakalno trazi bilo kakve dokaze da to i potkrijepi, a dokaza nema
tako se ne radi u ozbiljnoj nauci
sto se tice tunela dokazano je da je kopao tunele koji nisu ni postojali, tako da...
a sto se tice eminentnih strucnjaka svi vazniji egiptolozi i ljudi koji istrazuju piramide su njegove teze proglasili smijesnima
Sion(S)

#723 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

[/quote]

pa to su osnovni principi nauke, dok se ne dokaze drugacije to je neko brdo, potencijalna piramida mozda, ali jos uvijek samo neko brdo
on potpuno pogresno pristupa nacinu provedbe ovog projekta i naucnim metodama, krenuo je od toga da je to sigurno piramida i sad manijakalno trazi bilo kakve dokaze da to i potkrijepi, a dokaza nema
sto se tice tunela dokazano je da je kopao tunele koji nisu ni postojali, tako da...
a sto se tice eminentnih strucnjaka svi vazniji egiptolozi i ljudi koji istrazuju piramide su njegove teze proglasili smijesnima[/quote]

cek cek,ovo ne mogu precutat.. to za tunele, odakle ti ta informacija..ja za tunele znam sve iz prve ruke, konstantno pratim rad i podrzavam ga i ako si dobio ovu informaciju negdje gdje dobijas i ostale informacije vezane za Piramide onda je fkt moguce da su sve iskrivljene..

http://www.piramidasunca.ba/bs/aktuelno ... snici.html
eto ucesnika iz egipta i egiptologa koje citav svijet vidi kao adekvatne za zakljucivanje o istima a evo sta su i zakljucili:
http://www.piramidasunca.ba/bs/aktuelno ... idama.html

a evo i citav prilog sa konferencije 2008.godine sa NAUCNIM pristupom i analizama:
http://www.piramidasunca.ba/bs/aktuelno ... -2008.html

nakon ovoga finansije su presusile a isto tako pouzdano znam da su se odredjeni profesori morali seliti iz egipta i traziti posao u abu dhabi-u nakon povratka iz BiH jer je kao sto znamo tada Hawas bio na vlasti. I svi ovi naucnici su imali dosta problema kada su se vratili kucama..eh sada, ko je pristanik teorija zvjere evo mu materijala za jednu veliku... a sto da ne!

ta tunele druze, molim te opet da posjetis ih kad god mognes, gostoprimljivi su ljudi zaista, onako ono raja skromna sto se kaze, ovi gore sto rade a do tad iako ne podrzavam ovo formiranje misljenja preko interneta predlazem da pogledas ovu stranicu.. ovo su strucnjaci i naucnici jako priznati i cjenjeni u Italiji!!!
http://www.sbresearchgroup.eu/index.php?lang=en

a evo da skratim vrijeme pa pogledaj neke slie iz tunela:
http://www.sbresearchgroup.eu/index.php ... 21&lang=en

ovo sa lijeve strane na jednoj od slika se naziva "suhozid" ili ti "drywall" na engleskom i najbolji je dokaz vjestackog porijekla tunela na Ravnama!!
carlos acosta

#724 Re: Bosanska dolina piramida

Post by carlos acosta »

Sion(S) wrote:

a sto se tice eminentnih strucnjaka svi vazniji egiptolozi i ljudi koji istrazuju piramide su njegove teze proglasili smijesnima
[/quote]cek cek,ovo ne mogu precutat.. to za tunele, odakle ti ta informacija..ja za tunele znam sve iz prve ruke, konstantno pratim rad i podrzavam ga i ako si dobio ovu informaciju negdje gdje dobijas i ostale informacije vezane za Piramide onda je fkt moguce da su sve iskrivljene..

eto ucesnika iz egipta i egiptologa koje citav svijet vidi kao adekvatne za zakljucivanje o istima a evo sta su i zakljucili:

a evo i citav prilog sa konferencije 2008.godine sa NAUCNIM pristupom i analizama:

nakon ovoga finansije su presusile a isto tako pouzdano znam da su se odredjeni profesori morali seliti iz egipta i traziti posao u abu dhabi-u nakon povratka iz BiH jer je kao sto znamo tada Hawas bio na vlasti. I svi ovi naucnici su imali dosta problema kada su se vratili kucama..eh sada, ko je pristanik teorija zvjere evo mu materijala za jednu veliku... a sto da ne!

ta tunele druze, molim te opet da posjetis ih kad god mognes, gostoprimljivi su ljudi zaista, onako ono raja skromna sto se kaze, ovi gore sto rade a do tad iako ne podrzavam ovo formiranje misljenja preko interneta predlazem da pogledas ovu stranicu.. ovo su strucnjaci i naucnici jako priznati i cjenjeni u Italiji!!!

ovo sa lijeve strane na jednoj od slika se naziva "suhozid" ili ti "drywall" na engleskom i najbolji je dokaz vjestackog porijekla tunela na Ravnama!!
[/quote]

druze hvala sto si se potrudio da nadjes ove linkove, pa sam se i ja potrudio da ih procitam i pogledam slike
neki naucnici ga i jesu podrzali u to nema sumnje, ali to jos uvijek nije dovoljno da bi se pricalo o piramidama, pogotovo jer je vecina odbacila to sto on prica

neki tuneli su postojali i prije ali bog zna sta je svemirko tamo kopao i prokopavao na svoju ruku, tako da autenticnost tunela i nije bas potvrdena, pogotovo na ovim slikama se ne moze nista potvrditi ni vidjeti

isto tako je neupitno da je on sam uklesao neke znakove na stijenama i to podvalio kao neki dokaz, sto ga odmah na pocetku diskredituje prvo kao postenog covjeka, a pogotovo kao ozbiljnog naucnika

sto se tice ove konferencije, procitao sam je i jedino sto sam vidio je da su oni zakljucili da nisu nista zakljucili, to jest tekst je stur i vecinom sastavljen od nekih ustaljenih izraza i ispraznih fraza, u kojoj oni daju podrsku za nastavak ovog projekta

opet ponavljam, sto bi al'dino rekao: "sedam godina, osma dolazi, ali dokaz se ne pronalazi"
Sion(S)

#725 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sion(S) »

carlos acosta wrote:
Sion(S) wrote:

cek cek,ovo ne mogu precutat.. to za tunele, odakle ti ta informacija..ja za tunele znam sve iz prve ruke, konstantno pratim rad i podrzavam ga i ako si dobio ovu informaciju negdje gdje dobijas i ostale informacije vezane za Piramide onda je fkt moguce da su sve iskrivljene..

[/quote]

druze hvala sto si se potrudio da nadjes ove linkove, pa sam se i ja potrudio da ih procitam i pogledam slike
neki naucnici ga i jesu podrzali u to nema sumnje, ali to jos uvijek nije dovoljno da bi se pricalo o piramidama, pogotovo jer je vecina odbacila to sto on prica

neki tuneli su postojali i prije ali bog zna sta je svemirko tamo kopao i prokopavao na svoju ruku, tako da autenticnost tunela i nije bas potvrdena, pogotovo na ovim slikama se ne moze nista potvrditi ni vidjeti

isto tako je neupitno da je on sam uklesao neke znakove na stijenama i to podvalio kao neki dokaz, sto ga odmah na pocetku diskredituje prvo kao postenog covjeka, a pogotovo kao ozbiljnog naucnika

sto se tice ove konferencije, procitao sam je i jedino sto sam vidio je da su oni zakljucili da nisu nista zakljucili, to jest tekst je stur i vecinom sastavljen od nekih ustaljenih izraza i ispraznih fraza, u kojoj oni daju podrsku za nastavak ovog projekta

opet ponavljam, sto bi al'dino rekao: "sedam godina, osma dolazi, ali dokaz se ne pronalazi"[/quote]

hahah, dobar si u rimama al ne i u arheologiji! :D

tuneli drug, se "ciste" svakodnevno..evo ovako..imas na ulazu par cika sa tackama ili ti kariolama i onda oni ulaze unutra nekih cca 500m (zavisi na kojem dijelu tunela se radi, koji krak labirinta se odluci pratiti) tako da na celu stoji jedan koji motikom svlaci zemlju i cisti tunel a taj konglomerat je POTPUNO drugaciji od materijala kojim je gradjena struktura tunela! znaci to je nepobittno i to svi znaju..znaci neko je nekad odlucio da zatvori tunele rijecnim nanosima, materijalom dakle koji se pronalazi u rijekama..najvjerovatnije..a to nije bilo skoro s obzirom da svi u Visokom znaju da 2005. ulaz u ovaj tunel je bio obicna mala "pecina" u koju su se mjestani kao djeca uvlacili i igrali i to je bilo dugo oko 50ak metara..cak su i postavljali cijevi za vodu za lokalnu kozaru al to sve tij 50-60 metara koje je bilo slobodno tako da mozete reci sta god ocete za taj dio tunela (namjestanja,klesanja i to).. eh sad, prilikom ciscenja dijela tunela na npr. 450m od ulaza nalazimo "suhozide" tj. za svako normalno racionalno bice sa ocima nesto sto je neko stavio tu da zatvori drugi bocni prolaz.. eh sad neka meni neko objasni kako je semir to tamo mogao postaviti kada niko nikad nije bio tamo najmanje stotinama godina koliko pamti Visocka historija!¨Tuneli su zatvoreni ovim rijecnim talgom vec mozda i hiljadama i desecima hiljada godina...mozda je trebalo da bude tako..mozda je to bio neki sistem odvoda ili sta ti ja znam.. sta god da je volio bih da je vise ljudi koji ce pomoci da se to objelodani!

pokusacu naci vise slika suhozida da Vam bude jasnije sta je to!
Post Reply