Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
suncica24

#701 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

I da, ta i takva IZ je sehidima proglasila raznorazne Cace i Cele, i ine kriminalce... znaci... sve je jasno :(

Ko je tjerao goloruk narod da brani djedovinu i zivote najmilijih! Trebali su fino oplesti po humanitarnoj i svercu, da budu pravi vjernici.
Fuj!
Bloo
Globalna šefica

#702 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Bloo »

jedino se do sada, mislim, Pravoslavna crkva nije oglasila....?
suncica24

#703 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

Bloo wrote:jedino se do sada, mislim, Pravoslavna crkva nije oglasila....?
Oglasila se, kao, preko Medjureligijskog vijeca.
Mada, razumljivo je sto se ne oglasavaju. Ni lik jeli, ni luk mirisali... ova odluka nikako ne utjece na njih jer pravoslavnog vjeronauka u kantonalnim skolama nema :roll:
HAVANA

#704 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by HAVANA »

:shock: Čuj nema,jel stvarno nema,pa kako to,šta su druga djeca radila,jel se efendija za druge sekirao,pa kako to tako ?Ja sam iznenadjen,i uvredjen...Pa ne ide to tako efendija,jebem mu misha,nije to u redu,pa zar samo jedni,pa ima nas i drugačijih efendija...
Lakat Jebić

#705 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Lakat Jebić »

evo SDA trazi da se povuce odluka
nellington

#706 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nellington »

Lakat Jebić wrote:evo SDA trazi da se povuce odluka
Stvarno? Ja sam taj rasplet predvidio ovdje :D
nellington wrote:Ministar Nemir Mujagić je donio odluku - želi otpisati vjeronauku iz svjedodžbi. Specijalna jedinica mearifske divizije 'Vjeronautičari' prelazi u ilegalu, sa namjerom da upada u zbornice na kraju godine i upisuje ocjene u svjedočanstva. Zasad to radi samo Cera, nada se da će mu se pridružiti i Tihi, koji sarađuje i sa Nemirom.
Lakat Jebić

#707 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Lakat Jebić »

upratio sam :D

jes, evo sad na ovom kantonalnom dnevniku javilo :D
nellington

#708 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nellington »

Lakat Jebić wrote:upratio sam :D

jes, evo sad na ovom kantonalnom dnevniku javilo :D
Image
ultima_palabra

#709 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

Na konsultativnom sastanku danas su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo i ministri u Vladi Kantona Sarajevo iz reda SDA sa predsjednikom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo razmatrali aktuelni trenutak u obrazovanju i njegove refleksije.
"Imajući mjeru odgovornosti prema građanima, a oslanjajući se na civilizacijske tekovine i evropske standarde, očekuje se od Vlade KS da odmah povuče stav ministra Suljagića o neocjenjivanju učenika iz predmeta vjeronauka za ovu školsku godinu kao nezakonit i neprihvatljiv jer su istu kroz angažman učenici vrijedno zaslužili.

"Naš stav je odranije poznat na ovu temu koju, nažalost, mnogi danas politiziraju na štetu velikog broja učenika i njihovih roditelja pa s tim u vezi iskoristićemo mogućnost promjene Zakona koji je u proceduri kako bi preciznije uredili ovu oblast i izbjegli dalja slobodna tumačenja i nerazumjevanja te se bavili puno složenijim problemima u obrazovanju", rekao je Abdulharis Šeta, predsjednik KO SDA Sarajevo, te pozvao sve kojih se tiče da bez politiziranja daju puni doprinos u iznalaženju najboljih rješenja za naše društvo kroz najavljene reforme, istaknuto je u saopštenju za javnost.

Oni pominju ocjene za ovu godinu... s tim dijelom se slažem.

Čuj njihov stav je poznat odranije... pa nisu mi ni sada jasni :lol:
ja.neron

#710 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ja.neron »

Chmoljo wrote::lol:

fetva, a? toliko o demokratiji :mrgreen:
nije ljevaković donosio fetva radi onog tobejarabija pa neće ni radi suljagića džabe to pojedinci spominju jer zadužen (ljevaković) za stvari u i oko vjerskih stvari, a ne kao se obrazuju vjernici
dzeno123

#711 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by dzeno123 »

Radi li se ista na sigurnosti gradjana?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#712 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by -LIBERO- »

dzeno123 wrote:Radi li se ista na sigurnosti gradjana?
Pitaj Mustafu. Bas onog koji prijeti protestima i vrucim danima na ulicama Sarajeva.

A to Mustafa & co. prijeti fetvom....wauuu,mislim da ministar nece moci da spava od straha :run:
amrica

#713 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by amrica »

:D

Specijalna akcija: Kupite si Fetvu!

Na Facebooku se, a u povodu inicijative imama Muhameda Velića o uspostavljanju 50-godišnjih fetvi, pojavio oglas interesantne sadržine koji prenosimo u cijelosti:

Ukoliko vas nervira vaš blasfemični ili islamofobni komšija, poznanik, radni kolega ili (nedajbože) član porodice, sada imamo idealno rješenje za vaš problem!

U toku je akcija prodaje fetvi sa velikim sezonskim popustom od čak 30%. Tako stogodišnju Fetvu "F 100" možete dobiti za nevjerovatnih 599 KM, dok je apsolutni hit ponude pedesetogodišnja Fetva "F 50", koja košta fantastičnih 359KM! Moguće plaćanje u ratama, uz kredit BBI banke.

Napomene: Ukoliko nazovete odmah, uz bilo koju naručenu Fetvu dobijate gratis DVD kolekciju govora našeg uvaženog reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića! Osim telefonom, fetvu je moguće naručiti i putem interneta, popunjavanjem jednostavne online aplikacije na našoj web-stranici stranici Rijaset.ba. Plaćanje se vrši putem bankovnih računa, a od nedavno je moguće platiti i preko PayPal-a. Za 3 ili više naručene fetve slijedi dodatni popust od 10%, uz mogućnost učestvovanja u jedinstvenoj nagradnoj igri koju organizujemo u saradnji sa BBI bankom!

Sa Fetvom u bolju budućnost!

SPECIJALNI UPDATE!

Kako saznajemo iz dobro obavještenih izvora na Facebooku, Međureligijsko vijeće u BiH razmatra mogućnost sinhronizacije fetvi i anatema, po uzoru na tri mobilna operatera u BiH i njihove ujednačene cijene poziva prema bilo kojem operateru unutar BiH. Ukoliko se ova odluka usvoji biće moguće naručivanjem fetve dobiti i anatemu istog koeficijenta, i obrnuto.

Tako biste jednostavnim pozivom na broj bilo koje vjerske institucije mogli nabaviti F 50 i njen ekvivalent A-3, ili mnogo popularniji model C-3 (višedeseljetna ekskomunikacija). Cijena bi trebala ostati ista, tj. 359KM.

Radiosarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#714 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by -LIBERO- »

Odavno nista smjesnije,ali i bolno realno i cinicno ,nisam procitao.
Svaka cast....pogadja u srz problematike :D

Mogli bi se i mi sa foruma orgaanizovati,pa povoljno fetvi kupiti i naruciti. Ja vec iman nijet da se fetvom namjerim na pojedine nikove na ovom forumu koje bas ono ne mogu... :x :x :dance:

:sax:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#715 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: genijalno ...samo su jednu fulu načinili

kakvi bankovni računi i paypal :-) hadžije primaju samo keš....kuverat, jal kaka tamnija vrećica kao jedini način plaćanja
udrch

#716 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by udrch »

Kao što je već rečeno, SDAj e pobjednik ove bitke..
Kako su samo naivni bili ovi primitivci koji su razgovarali preko odluka i saopštenja..
Stvarno smo politički nezreo narod..

Molim vas nemojte kroz lik i djelo Cerketa i njegovog poltrona čijim se istupima zgražaju pravi vjernici i zbog toga i u nuždi ne idu na džumu u Istiklal džamiju naslađivati na račun iskrenih vjernika kao dostojanstvenih ljudi..
GOLFER

#717 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by GOLFER »

sarajlija_ba wrote:
Preko 90% roditelja u osnovnim i srednjim sarajevskim školama se izjasnilo ZA uvođenje vjeronauke kao predmeta u škole. Šta ćemo sa tim demokratskim podatkom ???
Bravo... da dodam i ovo sto si napisao...

1. svi kantoni imaju vjeronauku koja ulazi u prosjek osim nas,
2. RS ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
3. Europa ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
4. USA ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,

E sad ti meni reci ko je tu većina a ko manjina i ko je neravnopravan ?
Jel' ravnopravan učenik iz Sarajeva sa učenicima iz svih ostalih 9 kantona plus RS a zajednički je Zakon o školama ?
I zaista je tako, kada se gleda u sirem kontekstu onda ministrova prica o diskriminaciji postaje bas suplja, jer onda ce svi ostali imati vjeronauku u ocjenama osim djece iz Sarajeva, dakle prica o diskriminaciji nema veze sa stvarnoscu.

I na kraju krajeva ucenik koji ide na vjeronauku i onaj koji ne ide, kada na kraju godine zavrse sa istim ocjenama zakljucenim opet imaju isti prosjek, u svjedocanstvu i knjizici im pise isti prosjek jer onaj sa vjeronaukom zbir ocjena iz predmeta dijeli sa jednim brojem vise od onoga bez vjeronauke... Razlika je mozda u 0,03 poena sto naravno se ne pise u svjedocanstva (bar tako mislim) ovo i ne mora biti tacno ali mislim da jeste...

Nego cudi me da raznorazni likovi i kolege forumasi koji su pozivali i davali podrsku pozivima na rusenje vlasti ranije, cesto pozivajuci i na nasilne proteste, sada galame na reisa. IZ ima pravo da stiti svoje interese, a posto su mi ozbiljni ljudi rekli neke stvari o ovom ministru i njegovoj licnosti, koji im je bez ikakvog povoda isticao kako on ne vjeruje u Boga, onda ja jos vise vjerujem da je ova njegova akcija nastala cisto iz ideoloskih razloga, a ako to i reis zna (a zna sigurno) onda me nimalo ne cudi sto ga je ovo i u nekoj mjeri naljutilo.

Pravimo se ludi, ovdje forumasi koji ocekuju da ministar nakon ovoga UKINE vjeronauku, bune se kada reis o tome govori javno tj. kada reis kaze da im je sljedeci korak ukidanje vjeronauke... pa fakat smjesno :-)
ja.neron

#718 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ja.neron »

večeras na TV1 bila dobra emisija Direktno (Adisa Ruždić) oko vjeronauke pa ko želi da pogleda ima ujutru reprizu u 03:40h za noćne ptice i 13:10h za sve ostale
nosara

#719 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

GOLFER wrote: I na kraju krajeva ucenik koji ide na vjeronauku i onaj koji ne ide, kada na kraju godine zavrse sa istim ocjenama zakljucenim opet imaju isti prosjek, u svjedocanstvu i knjizici im pise isti prosjek jer onaj sa vjeronaukom zbir ocjena iz predmeta dijeli sa jednim brojem vise od onoga bez vjeronauke... Razlika je mozda u 0,03 poena sto naravno se ne pise u svjedocanstva (bar tako mislim) ovo i ne mora biti tacno ali mislim da jeste...
:lol: :lol: :lol:

Da ne pitam kako stoje stvari sa ucenicima koji nemaju iste ocjene... Mozda bi ti bilo previse... Ili ste skontali neku pametnu i u tom slucaju...? :D

Bilo kako bilo, SDP i ministar Suljagic ne smiju povuc ovu odluku... :D
palamuda

#720 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by palamuda »

Suljagić mora istrajati, mada je jasno da ovom situacijom profitira SDA, pustili su cerića da se provaljuje ali kad dođu izbori neiko neće glasat za Cerića, nego za SDA.
Suljagićeva odluka je na mjesdt, ali mislim da je dosta priče o tome, zna li neko šta Vlada KS planira sa GRASOM recimo ili zdravstvom KS
amrica

#721 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by amrica »

Jah ovih statisticara i poznavalaca lokalnih i svjetskih prilika :zzzz:
GOLFER wrote:
sarajlija_ba wrote:
Preko 90% roditelja u osnovnim i srednjim sarajevskim školama se izjasnilo ZA uvođenje vjeronauke kao predmeta u škole. Šta ćemo sa tim demokratskim podatkom ???
Bravo... da dodam i ovo sto si napisao...

1. svi kantoni imaju vjeronauku koja ulazi u prosjek osim nas,
2. RS ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
3. Europa ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
4. USA ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,

Dokaze, izvore, copy-paste... nesto

Eno juce americki ambasador rece kako u Ameriki su skola i crkva isto i ocjena iz vjeronauka se duplo pika u ukupnom zbiru :D
nosara

#722 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Koliko me sjecanje sluzi niko nikog nije pitao o uvodjenju te zanimacije u nas obrazovni sistem... Ono sranje sa vatikanom je potpisao Komsic, dakle tek tad je dat neki "zakonski" okvir...

Ako neko zna tacno, bilo bi dobro da nam to malo rasvijetli...
VjecitiStudent

#723 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

ja.neron wrote:večeras na TV1 bila dobra emisija Direktno (Adisa Ruždić) oko vjeronauke pa ko želi da pogleda ima ujutru reprizu u 03:40h za noćne ptice i 13:10h za sve ostale
Sta kaze Haretova TV, hoce li Haris opet reisu praviti novi ustav?
ultima_palabra

#724 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ultima_palabra »

Ja fakat do ovog sranja nisam ni znao da vjeronauka ulazi u prosjek... Čak ni u ratu kad sam ja bio osnovac, nije ulazila :roll:
nosara

#725 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:Ja fakat do ovog sranja nisam ni znao da vjeronauka ulazi u prosjek... Čak ni u ratu kad sam ja bio osnovac, nije ulazila :roll:
Nisam vjernik, ali mislim da je nagrada za vjeru najobicnije bogohuljenje... No, izgleda da ovi "vjernici" i ne vjeruju u boga bas previse, pa je jagma za prosjek vaznija od principa... :-)
Post Reply