Ko je tjerao goloruk narod da brani djedovinu i zivote najmilijih! Trebali su fino oplesti po humanitarnoj i svercu, da budu pravi vjernici.
Fuj!
Oglasila se, kao, preko Medjureligijskog vijeca.Bloo wrote:jedino se do sada, mislim, Pravoslavna crkva nije oglasila....?
Stvarno? Ja sam taj rasplet predvidio ovdjeLakat Jebić wrote:evo SDA trazi da se povuce odluka
nellington wrote:Ministar Nemir Mujagić je donio odluku - želi otpisati vjeronauku iz svjedodžbi. Specijalna jedinica mearifske divizije 'Vjeronautičari' prelazi u ilegalu, sa namjerom da upada u zbornice na kraju godine i upisuje ocjene u svjedočanstva. Zasad to radi samo Cera, nada se da će mu se pridružiti i Tihi, koji sarađuje i sa Nemirom.
Lakat Jebić wrote:upratio sam![]()
jes, evo sad na ovom kantonalnom dnevniku javilo

Na konsultativnom sastanku danas su zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo i ministri u Vladi Kantona Sarajevo iz reda SDA sa predsjednikom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo razmatrali aktuelni trenutak u obrazovanju i njegove refleksije.
"Imajući mjeru odgovornosti prema građanima, a oslanjajući se na civilizacijske tekovine i evropske standarde, očekuje se od Vlade KS da odmah povuče stav ministra Suljagića o neocjenjivanju učenika iz predmeta vjeronauka za ovu školsku godinu kao nezakonit i neprihvatljiv jer su istu kroz angažman učenici vrijedno zaslužili.
"Naš stav je odranije poznat na ovu temu koju, nažalost, mnogi danas politiziraju na štetu velikog broja učenika i njihovih roditelja pa s tim u vezi iskoristićemo mogućnost promjene Zakona koji je u proceduri kako bi preciznije uredili ovu oblast i izbjegli dalja slobodna tumačenja i nerazumjevanja te se bavili puno složenijim problemima u obrazovanju", rekao je Abdulharis Šeta, predsjednik KO SDA Sarajevo, te pozvao sve kojih se tiče da bez politiziranja daju puni doprinos u iznalaženju najboljih rješenja za naše društvo kroz najavljene reforme, istaknuto je u saopštenju za javnost.
nije ljevaković donosio fetva radi onog tobejarabija pa neće ni radi suljagića džabe to pojedinci spominju jer zadužen (ljevaković) za stvari u i oko vjerskih stvari, a ne kao se obrazuju vjerniciChmoljo wrote:![]()
fetva, a? toliko o demokratiji
Pitaj Mustafu. Bas onog koji prijeti protestima i vrucim danima na ulicama Sarajeva.dzeno123 wrote:Radi li se ista na sigurnosti gradjana?
Bravo... da dodam i ovo sto si napisao...sarajlija_ba wrote:
Preko 90% roditelja u osnovnim i srednjim sarajevskim školama se izjasnilo ZA uvođenje vjeronauke kao predmeta u škole. Šta ćemo sa tim demokratskim podatkom ???
I zaista je tako, kada se gleda u sirem kontekstu onda ministrova prica o diskriminaciji postaje bas suplja, jer onda ce svi ostali imati vjeronauku u ocjenama osim djece iz Sarajeva, dakle prica o diskriminaciji nema veze sa stvarnoscu.1. svi kantoni imaju vjeronauku koja ulazi u prosjek osim nas,
2. RS ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
3. Europa ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
4. USA ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
E sad ti meni reci ko je tu većina a ko manjina i ko je neravnopravan ?
Jel' ravnopravan učenik iz Sarajeva sa učenicima iz svih ostalih 9 kantona plus RS a zajednički je Zakon o školama ?
GOLFER wrote: I na kraju krajeva ucenik koji ide na vjeronauku i onaj koji ne ide, kada na kraju godine zavrse sa istim ocjenama zakljucenim opet imaju isti prosjek, u svjedocanstvu i knjizici im pise isti prosjek jer onaj sa vjeronaukom zbir ocjena iz predmeta dijeli sa jednim brojem vise od onoga bez vjeronauke... Razlika je mozda u 0,03 poena sto naravno se ne pise u svjedocanstva (bar tako mislim) ovo i ne mora biti tacno ali mislim da jeste...
GOLFER wrote:Bravo... da dodam i ovo sto si napisao...sarajlija_ba wrote:
Preko 90% roditelja u osnovnim i srednjim sarajevskim školama se izjasnilo ZA uvođenje vjeronauke kao predmeta u škole. Šta ćemo sa tim demokratskim podatkom ???
1. svi kantoni imaju vjeronauku koja ulazi u prosjek osim nas,
2. RS ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
3. Europa ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
4. USA ima vjeronauku koja ulazi u prosjek,
Sta kaze Haretova TV, hoce li Haris opet reisu praviti novi ustav?ja.neron wrote:večeras na TV1 bila dobra emisija Direktno (Adisa Ruždić) oko vjeronauke pa ko želi da pogleda ima ujutru reprizu u 03:40h za noćne ptice i 13:10h za sve ostale
Nisam vjernik, ali mislim da je nagrada za vjeru najobicnije bogohuljenje... No, izgleda da ovi "vjernici" i ne vjeruju u boga bas previse, pa je jagma za prosjek vaznija od principa...ultima_palabra wrote:Ja fakat do ovog sranja nisam ni znao da vjeronauka ulazi u prosjek... Čak ni u ratu kad sam ja bio osnovac, nije ulazila