I da, tatu sam jedno vrijeme zvala daidža, jer su ga i rođaci tako zvali, pa reko garant se ja zeznuh negdje onda
kad sam bio mali
-
saga
#701 Re: kad sam bio mali
Ja sam bila uvjerena da su oni mali elipsasti šahtovi bili mine, uglavnom su se nalazili negdje na livadi uz put, ili nešto dublje, i nikad nisam smjela stat na njih. Neki dan sam šetala sa psom, i naletim na jedan takav, jedva se ohrabrih da stanem na njega
I da, tatu sam jedno vrijeme zvala daidža, jer su ga i rođaci tako zvali, pa reko garant se ja zeznuh negdje onda
- Ductus Holedocus
#702 Re: kad sam bio mali
-
Last edited by Ductus Holedocus on 08/01/2011 19:09, edited 1 time in total.
- medvjed23
#703 Re: kad sam bio mali
kockica_kockica wrote:Kao mala:
Dok smo stanovali u Ferhadiji imala sam obicaj otici u cevabdzinicu pojesti cevape i onda na izlazu reci ciko ovo ce platiti moj tata. Dok ciko nije otkrio ko je moj tata, pa mu ispostavio racun... Kasnije je ciko tatu trazio cesce da se ne nakupi duga...![]()
-
mokosh
#704 Re: kad sam bio mali
Skidala sorc Kenu i gledala mu pisu

- fedor
#705 Re: kad sam bio mali
...i nađe li je!?mokosh wrote:Skidala sorc Kenu i gledala mu pisu![]()
![]()
![]()
-
mokosh
#706 Re: kad sam bio mali
mhm, ali sam kasnije shvatila da ustvai ne izgleda tako 
- fedor
#707 Re: kad sam bio mali
joj, joj, pa šta si ti mislila...!?mokosh wrote:mhm, ali sam kasnije shvatila da ustvai ne izgleda tako
-
mokosh
#708 Re: kad sam bio mali
paaaaa... jesi ti ikad vidio golog Kena? 
- Step_up
#709 Re: kad sam bio mali
- Bila opsjednuta serijom SleDŽ Hamer, hodala okolo non-stop sa pištoljem nespretno ofarbanim temperama da liči na sledževski 
- Tada u fazonu bili kečeri, brata hrabro dočekivala svojim krhkim koščicama dok je skakao na mene sa kreveta na sprat, a ja ko bajagi u ruci držim vreću kao Jake The Snake Roberts, i čekam pogodan momenat da "izvučem asa iz rukava"
- Dolaze gosti, mama ih dočekuje, sve divno, krasno: dobar dan - dobar dan, sjedite - hvala... ja vrebam. U milisekundi kada se nečija zadnjica prilikom slobodnog pada približava kauču ja munjevitom brzinom ulijećem i ubacujem glavu između tačke A (the guz) i tačke B (kauč) tako da osjetim blago naprsnuće lobanje koje mi je, ko zna zašto, pričinjavalo ogromno zadovoljstvo
- Godinama bezuspješno pokušavala golim rukama da odvojim loptu od plastičnog obruča na onoj skakutavoj zaj..ciji "Kengurko"
Kratka sam s vremenom, ima toga još
- Tada u fazonu bili kečeri, brata hrabro dočekivala svojim krhkim koščicama dok je skakao na mene sa kreveta na sprat, a ja ko bajagi u ruci držim vreću kao Jake The Snake Roberts, i čekam pogodan momenat da "izvučem asa iz rukava"
- Dolaze gosti, mama ih dočekuje, sve divno, krasno: dobar dan - dobar dan, sjedite - hvala... ja vrebam. U milisekundi kada se nečija zadnjica prilikom slobodnog pada približava kauču ja munjevitom brzinom ulijećem i ubacujem glavu između tačke A (the guz) i tačke B (kauč) tako da osjetim blago naprsnuće lobanje koje mi je, ko zna zašto, pričinjavalo ogromno zadovoljstvo
- Godinama bezuspješno pokušavala golim rukama da odvojim loptu od plastičnog obruča na onoj skakutavoj zaj..ciji "Kengurko"
Kratka sam s vremenom, ima toga još
- fedor
#710 Re: kad sam bio mali
mokosh wrote:paaaaa... jesi ti ikad vidio golog Kena?

evo ga!
-
mokosh
#712 Re: kad sam bio mali
Step_up wrote:-
- Dolaze gosti, mama ih dočekuje, sve divno, krasno: dobar dan - dobar dan, sjedite - hvala... ja vrebam. U milisekundi kada se nečija zadnjica prilikom slobodnog pada približava kauču ja munjevitom brzinom ulijećem i ubacujem glavu između tačke A (the guz) i tačke B (kauč) tako da osjetim blago naprsnuće lobanje koje mi je, ko zna zašto, pričinjavalo ogromno zadovoljstvo![]()
- Michun
#713 Re: kad sam bio mali
Djetinjstvo rulz, tita mi 
- Dioda
#714 Re: kad sam bio mali
OplakahStep_up wrote:- Dolaze gosti, mama ih dočekuje, sve divno, krasno: dobar dan - dobar dan, sjedite - hvala... ja vrebam. U milisekundi kada se nečija zadnjica prilikom slobodnog pada približava kauču ja munjevitom brzinom ulijećem i ubacujem glavu između tačke A (the guz) i tačke B (kauč) tako da osjetim blago naprsnuće lobanje koje mi je, ko zna zašto, pričinjavalo ogromno zadovoljstvo
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#715 Re: kad sam bio mali
"Neka, neka, polako, saću ja..." je ostala zezancija u porodici zahvaljujući meni.
bili smo na moru nekad '87 ili '88... dakle meni dvije-tri godine... išlo se čoporativno, sa još tri-četiri porodice. naši očevi, naravno, radili zajedno i tako to, cijela klapa. u cijeloj toj frtutmi teško je paziti na maleno dijete.
jednom prilikom smo se vraćali sa plaže, i moji su skontali da me nema. prepali se ljudi, počeli tražiti na sve strane... da bi me našao drug mog starog kako sam čučnuo iz čamca i kenjam u šesnest...
"Hajde bolan Chmoljo, idemo kući."
ja digo ruku i velim: "Neka, neka, polako, saću ja..."
- sheilak
#716 Re: kad sam bio mali
Nisi ti Chmoljo, ti si Kevin

Dioda wrote:OplakahStep_up wrote:- Dolaze gosti, mama ih dočekuje, sve divno, krasno: dobar dan - dobar dan, sjedite - hvala... ja vrebam. U milisekundi kada se nečija zadnjica prilikom slobodnog pada približava kauču ja munjevitom brzinom ulijećem i ubacujem glavu između tačke A (the guz) i tačke B (kauč) tako da osjetim blago naprsnuće lobanje koje mi je, ko zna zašto, pričinjavalo ogromno zadovoljstvo
-
PalaSa Marsa
#717 Re: kad sam bio mali
Jooooo
Mogul' ovo prebacit' na viceve.

Jooooo
-
Suzie Q
#719 Re: kad sam bio mali
najveći mi je gušt bio jesti ostatke meze kad gosti odu, znala sam čekati budna do kasno u noć samo radi toga pošto nisam smjela dirati ništa dok su gosti bili tu. jednom je, za vrijeme "sijela", nestalo struje a ja sam u mraku obrstila stol i usput ispraznila čaše sa stola. kad je struja došla bila sam mortus pijana
mama to i sad nekad spomene.
mama to i sad nekad spomene.
- fedor
#720 Re: kad sam bio mali
mokosh wrote:Vidis da ima gacice...
- Pacho
#721 Re: kad sam bio mali
sjecam se jednom mi je starija sestra pricala neku pricu i kad je zavrsila sa pricom pocela me levatit kako sam nestao
i ja sam fakat pomislio kako me ona ne vidi i otrcao sam staroj da se uvjerim jesam li nevidljiv
....i zamalo da ulovim koju iza uha 
- Pacho
#722 Re: kad sam bio mali
isti problem. morao sam kupiti ispaljene fiseke od druge djeceMa.Le.Na wrote: kad sam bila mala imala sam i cijev za fiseke al mi je uvijek problem bio praviti fiseke![]()
- Neelix
#723 Re: kad sam bio mali
Pacho wrote:sjecam se jednom mi je starija sestra pricala neku pricu i kad je zavrsila sa pricom pocela me levatit kako sam nestaoi ja sam fakat pomislio kako me ona ne vidi i otrcao sam staroj da se uvjerim jesam li nevidljiv
....i zamalo da ulovim koju iza uha
ja sam imao obicaj spucat necim mladju sestru, pa kad pocne plakat govorit joj "nije nista, nije nista", i ona bi prestala...i sad se sjecam batina sto sam dobio kad prvi put to "nije nista" nije upalilo
-
Maxis¸
#724 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali, on mi je bio veliki; sad kad sam veliki on mi je mali. Pocinje slovom K ima slovo R a zavrsava slovom C.
by KREVETAC
by KREVETAC
- vesna555
#725 Re: kad sam bio mali
Evo anegdota mog tate. Kad je bio mali, u kuću im je dolazio svećenik koji je bio kućni prijatelj sa mojom bakom i didom. I sad došao jednom taj svećenik i priča on kako zdravo živi, kako svaki dan ustaje u 5, spava tačno 8 sati, jede tačno određenu hranu, bavi se fizičkom aktivnošću itd.. a sve u cilju kako bi pokazao koliko čovjek dugo može živjeti ako živi zdravim životom. I završio on priču, a moj stari njemu: "Velečasni, a sta ako vas ne daj bože auto spuca, koliki bi to gubitak bio za nauku"
A svećenik njemu: "Božja volja sinko, božja volja"
I još jedna, meni još bolja.
Pečemo mi rakiju ispred didne kuće. I sad došli neki stranci, tata radio u stranoj firmi, pa oni htjeli da vide kako je to peći rakiju. I sad, vrti stranac kazan i umorio se već, ne zna ni beknuti našeg jezika. A moj striko, onako malo popio, potapše ga po ramenu i kaže mu: "Vrti rob moj, samo ti vrti rob". Kad stranac njemu: "No, I'm not Rob, I'm John"
Smijali smo se sat vremena poslije

I još jedna, meni još bolja.
Pečemo mi rakiju ispred didne kuće. I sad došli neki stranci, tata radio u stranoj firmi, pa oni htjeli da vide kako je to peći rakiju. I sad, vrti stranac kazan i umorio se već, ne zna ni beknuti našeg jezika. A moj striko, onako malo popio, potapše ga po ramenu i kaže mu: "Vrti rob moj, samo ti vrti rob". Kad stranac njemu: "No, I'm not Rob, I'm John"